• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5,5 yaşındaki kiz çocugunun guzellik takintisi

bu çocuğun annesi burayı okusa ne kadar da üzülürdü kimbilir.
Annesine soyledim yanlis oldugunu fikrimi o da sen de bi konus dedi. Cocuk durmadan bana ses kaydi atiyor cok uzulmus saclarinin kesildigine.ben de bu durumda nasil davranmam gerektigini sordum.anlamadim ki nasil boyle acitasyon bir hal aldi konum. Annesini de cok severim laf soyletmem kimseye de zit dusuncelerimiz olsa da.tesekkurler fikirleriniz icin.

bu çocuğun annesi burayı okusa ne kadar da üzülürdü kimbilir.
Annesine soyledim yanlis oldugunu fikrimi o da sen de bi konus dedi. Cocuk durmadan bana ses kaydi atiyor cok uzulmus saclarinin kesildigine.ben de bu durumda nasil davranmam gerektigini sordum.anlamadim ki nasil boyle acitasyon bir hal aldi konum. Annesini de cok severim

ojeyi makyaj olarak görmüyorum.. hemen her çocuk o yaşlarda özenmiştir ojeye.. ben de 6 yaşındayken halamdan istemiştim sürmesini.. ilk nazar boncuklu küpemi de o yaşta takmıştım.. kadın olmadım bunları yaptım diye abartmayın :) bunun yanında o yaş grubunda "güzellik" zaten dikkat çeken bir şey.. saçları uzun olsun, güzel giyinsin her çocuk ister neticede.. annenin odasına tv koyması ve geri kalan bir çok şeyi elbette ki yanlış ama bir ojeyle de kadın olunmuyor yahu ne kadar abartmışsınız..
Bu cocugun renk renk ojeleri var kiyafetine kadar surer hatta kendi surer o kadar tecrubesi var herneyse. Zaten acaba abarttimmi diye sormustum cevabiniz icin tesekkurler.

peki madem bu konu açılmış ben de fikrinizi alayım,
kız çocuklarının kulağının delinmesi/küpe takılması hakkında ne düşünüyorsunuz?
5-6 yaşındaki kızınız kulağını deldirmek isterse ne tepki verirsiniz?

Siz böyle yazınca 4 yaşındayken annemden gizli komşu teyzemize gidip kulağımı yorgan iğnesiyle deldirdiğim gün geldi aklıma:)
Evet çocuklar bir dönem dış görünüşlerine önem veriyor, küpeydi süstü, bir geçiş dönemi olduğunu kabul ediyorum lakin yine de oje kimyasal bir madde, bende küçük bir çocuğun oje sürmesini istemem, bazı şeylere izin verince devamı geliyor, 10 yaşında ince kadın çorabı giyip saçlarını sarıya boyatan kız çocukları da görüyorum çevremde, çocuklar böyle şeyleri çabuk yaşayıp tüketmemeli.

Konuya gelirsek bebeğin saçının sağlık sebeplerinden kesildiği, daha sonra çıkacak saçların daha sağlıklı olduğu söylenip konu kapatılabilirdi, üstünde fazlaca durup mesele yapmaya gerek yoktu bence.

Annenin tutumu ne yazık ki çok yanlış..
Benimde 5.5 yaşında bir kızım var, geç yaşta anne ve tek çocuğum olmasına rağmen elimden geldiğince doğru yetiştirmeye çalışıyorum, yanlışlarım illaki oluyordur ama bile bile değil tabiki..

Çalışmaya başladığımda annemin kızımla ilgilenmesine rağmen 3.5 yaşında kreşe başlattım akranlarıyla vakit geçirsin diye,
Evet benim kızımda güzelliğe meraklı, ama annelik içgüdüsüyle ben hep güzel kızım diye sevdim, baktım kızım en güzel benim demeye başladı ve ben takıntı haline getirmesin diye sadece sen değil başka insanlarda güzel olabilir diyorum.
Bazı durumlarda dengede olunması taraftarıyım, yanlışsa yaptığı ağlasa dahi, tabiki doğrusunu anlatırım .

Ben o çocuğa gerçekten çok üzüldüm...
Doğruyu yanlışı bilmeden kendi istekleri doğrultusunda yetişmesi çok üzücü :(
Oje sürülmesine şok oldum, makyaj yapmama rağmen hiç kızımı özendirmedim sadece nemlendirici sürmesine izin verdim, tablet de hala almadım sadece arada telimden bir kere oyun oynar.
Bu arada da engelliye ayrımcılık yapmadan nasıl davranılması gerektiğini de kreş ortamında öğretiyorlar uygulamalı olarak.
O çocuk 1. Sınıfa başladığında o zaman görün yaşayacağı sorunları.. bence kuzeninizle konuşun kırmadan etmeden yaşayabileceği sorunları anlatın.

Siz böyle yazınca 4 yaşındayken annemden gizli komşu teyzemize gidip kulağımı yorgan iğnesiyle deldirdiğim gün geldi aklıma:)
Evet çocuklar bir dönem dış görünüşlerine önem veriyor, küpeydi süstü, bir geçiş dönemi olduğunu kabul ediyorum lakin yine de oje kimyasal bir madde, bende küçük bir çocuğun oje sürmesini istemem, bazı şeylere izin verince devamı geliyor, 10 yaşında ince kadın çorabı giyip saçlarını sarıya boyatan kız çocukları da görüyorum çevremde, çocuklar böyle şeyleri çabuk yaşayıp tüketmemeli.

Konuya gelirsek bebeğin saçının sağlık sebeplerinden kesildiği, daha sonra çıkacak saçların daha sağlıklı olduğu söylenip konu kapatılabilirdi, üstünde fazlaca durup mesele yapmaya gerek yoktu bence.

Bu gidisle benimki de oyle yapacak :)
Cevremizde kulagi delik olmayan kiz cocugu yok nerdeyse, o yuzden çocuklar kupe takmaz demek işe yaramiyor...

Ben bu kararin çocuğa bırakılmasindan yanayım ,onun bedeni onun tercihi olmali
Tabi biraz daha büyüdükten sonra :)

Ben bu kararin çocuğa bırakılmasindan yanayım ,onun bedeni onun tercihi olmali
Tabi biraz daha büyüdükten sonra :)

Ama bu kalici bir degisiklik olacak bedeninde, yani 10 yasinda izin versem de hala cocuk olacak, ben hep 18 yasindan sonra kendisi karar versin diyordum, dovme mi yaptirir kulak mi deldirir ne yapacaksa... ama simdi sinifindaki bütün cocuklar kupeli ve ben yasakci, kötü anne modundayim.

Annem benim kulagimi 3yasinda delmis bizzat kendi elleriyle. Kardesimin daha yasina basmadan deldirdik. Kupe de yanlis olan ne suan ben de bunu anlamadim. Kupe vs oje. Kupe cidden cok masum birsey. Sanirim anlamadim neyi sormak istediginizi.

Baskalrinin cocuguna ders vermek. Tesekurler hanimefendi. Ben de 5,5,yasindaki kuzenimi bi kenara cekip gel bakalim sen nasil benim bebisime boyle dersin diye fircalayacaktim.gercekten beni cok buyuk bir yanlistan kurtardiniz.
Bir yoruma bile bu kadar tepki veriyorsanız başka durumlarda nasıl tepki vereceğinizi kestiremiyorum.konuyu açma amacınız bu değil miydi ilginç.

Ama bu kalici bir degisiklik olacak bedeninde, yani 10 yasinda izin versem de hala cocuk olacak, ben hep 18 yasindan sonra kendisi karar versin diyordum, dovme mi yaptirir kulak mi deldirir ne yapacaksa... ama simdi sinifindaki bütün cocuklar kupeli ve ben yasakci, kötü anne modundayim.

Aynen katılıyorum ,kendi başlarına tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hale geldiklerinde ne istiyorlarsa yapsınlar ,belki ileride kulağım niye delik diye soracak

Annem benim kulagimi 3yasinda delmis bizzat kendi elleriyle. Kardesimin daha yasina basmadan deldirdik. Kupe de yanlis olan ne suan ben de bunu anlamadim. Kupe vs oje. Kupe cidden cok masum birsey. Sanirim anlamadim neyi sormak istediginizi.

Cocuklarin bu tarz takilar takmasina da, vucudunda kalici bir degisiklik yapilmasina da karsiyim.
Ancak bu noktada cocugun istek ve iradesine saygi duymali mi? Yoksa o daha cocuk diyip ebeveyn kendi dogru bildigini yapmali mi?

Kuzenimi yarin gorecegim.bu yuzden telefonda konusmak yerine yuzyuze konusayim dedim. Ben bu konu uzerinde durmadim ama 2gundur bana mesaj yolluyor neden kestirdiniz diye belli cok uzulmus dert etmis.soyledigi sey guzel olmamis gormek istemiyorum.o yuzden cok ciddiye aldim evet tepkisini.onu da kirmamak icin ben de oyle ayakustu konusmayim yanina gidince en faydali sekilde nasil davranmaliyim diye sordum burada. Bazi arkadaslar farkli yerlerden vurmaya baslayinca ben de kaptirdim kendimi bakalim nolacak. Yoksa suan soruma cevap buldum. Tesekkurler mune cevabin icin.

Sanırım kızınızın küpe isteğine pes etmek zorunda kalacaksınız ama makyaj malzemeleri, oje vb kozmetik ürünleri için çocuklarla konuşmak gerekiyor, gerçekten çok sağlıksız ve ciltleri çok genç yaşta dönüşü olmayan hasarlar görüyor, ben ufacık kızların yüzünde fondöten görünce üzülüyorum, ciltlerine yaptıkları kötülüğü bilemiyorlar.

Çocuğun yapısıyla ilgili birazda. Benim kızda aynı yaşta ve aynı takıntıda. Ama güzel olmadığı için dışlamak gibi değil, tamamen kendini güzelleştirmek derdi. Bi kaç gün önce ağlayarak konuşuyor rüyasında, bu beni güzelleştirmiyo diye. Noldu dedim güzelleştirme şeyi işe yaramıyo diyo :D

Ve evet annesi konuşsa tamamen anlayacak yaşta.

Aynen katılıyorum ,kendi başlarına tüm ihtiyaçlarını karşılayacak hale geldiklerinde ne istiyorlarsa yapsınlar ,belki ileride kulağım niye delik diye soracak

Sanırım kızınızın küpe isteğine pes etmek zorunda kalacaksınız ama makyaj malzemeleri, oje vb kozmetik ürünleri için çocuklarla konuşmak gerekiyor, gerçekten çok sağlıksız ve ciltleri çok genç yaşta dönüşü olmayan hasarlar görüyor, ben ufacık kızların yüzünde fondöten görünce üzülüyorum, ciltlerine yaptıkları kötülüğü bilemiyorlar.

Simdilik kupeye de direniyorum :)
Gecici bir heves oldugunu dusunuyorum zaten onun da.
Kozmetik konusunda o kadar net aciklamalarimiz var ki, renkli sabun bile kullanmak istemiyor ama küpe baska bir seye donustu, annane falan da destekleyince...

Neyse tesekkurler hanimlar. Ben sorunumu hallettim. İlk cevap veren arkadaslar sagolsun kafamda belirledim nasil davranmam gerektigini. Konu sonradan cok sapti. İnsan haklarina kadar gidecek bu mevzu. Sadece sorumla alakali yorumlara cevap vericem bundan sonra.farkli sorularla yorumlarla da nabiz tutmak isteyen arkadaslara bi cevabim olamayacak.

Çocuklara çocuk gibi davranmak gerek ,ojede bir kismimiza masum gibi gelebilir ama hormon dengesini alt üst ediyor,küpeye gelince , kulak yırtılmasi,enfeksiyon yapma riski, kulağındaki küpeyi çıkarıp yutma riski vs durumları var , olasılık dahilinde bunlar ama olsun olmaz diye bir şey yok :) birde bu karari anne değil çocuğun kendisi almalı bak ben kupe takmam sevmemde ama kulaklarım 3 yaşında deldirilmis anneme çok kızıyorum o nedenle

Son düzenleme:
ben sizin hareketinizi yanlış bulmadım.
kuzeniniz adına da üzüldüm.adeta geleceğin, "atacan berkenin annesi, kocasının bir tanesi " piremses sendromlu bir bireyi yetişiyor.

Back
X