5,5 yasindaki oglumun kafasi ders almıyor

aslında bızde bu tahtadan cokca almak ıstedık ama bır turlu almadık bılıyormusun
demek cok faydalı
aslında hemen almalı
nereden aldın buarada?
ıkeada var sanırım goruyorum bır tarafı beyaz bır tarafı sıyah tahta
senın bahsettıgın tahta sılınbılen dımı sıyah yanı kara tahta degıl?

a canım bilmiyorsan söyliyelim
bizim cocuklugumuz bu cocuklarda yok
sokakta olanı yanı götürüp dograrlar , ya tecavüz ederler
bu cocukların cogu bak sor ya asosyal ya konusma guclugu cekıyor ya cekımser kardesı fılanda yoksa eyvahkı ne eyvah
bu okullar cocuklar ıcın yararlı
ingilizce yazına kadar okudum yanı yazının tamamını bile değil,

muhtemelen senin cocugun yok o sebeble güzel yazmışssın ama sen bir anne değilsin

Cocukları yarış atına çeviriyoruz farkında mısınız?

Her cocugun ögrenme kabiliyeti farklıdır...uyaranları farklıdır...tıpkı bizler gibi...

5,5 yaş cok cok erken bir yaş...akışına bırakın yahu ögrenmek istemiyorsa ögrenmesin zaten 7 yaşta ögrenmiş olacak...oyun cocukları bunlar...

7 yaşa yeni girmiş bir oglum var 1.sınıf ögrencisi...her günümüz facia...ögretmende ugraşmak istemiyor...sorumlulugu veliye yıkıyor...ögretmeniyle devamlı tartışma halindeyim...

okulda yazı yazmaz evde de aynı...neler neler yapmıyorum...ögretmencilik oynuyoruz sıkıldımı bırakıyoruz hemen...cocugumun uyaranları farklı...istedigimiz aşamaya gelemedik henüz...

şu var zeki bir cocuk bunu biliyorum...derste ögretmen "e" harfini diger harfleride katarak tahtaya yazmış...yapan yazan cocuklar bilememiş benim cocuk tahtaya kalkmış "e" harfini göstermiş...aradaki farkı görebiliyormusunuz?

haa bunu yaptı diye asla demiyorum cok zeki...òzgüveni algılaması yüksek...

ögretmenine geçende ben sizin masanızda dersimi yapmak istiyorum demiş...ògretmen tamam geç hadi demiş...iki kalem oynattı sıkıldı senin oglan diyor....olsun kendini ifade etmiş...kafasına koymuş uygulamış...bu cocuklar acayip özgüvenli....bizim zamanımızda nerdeee

sokakta bir yere giderken arabaların plakalarında hangi harf ve rakam oldugunu soruyorum...anne 3 var 0 var şu harf var bu harf var biliyor biliyor yani...oyun oynarak gayet iyi..ama defter kalem kullanmak istemiyor...sıkılıyor hemen...böyle olursa yazısı nasıl gelişecek bilmiyorum...

şu yazı tahtasından bende alıcam...

dikkat dağınıklığı falan olabilir? hiperaktif midir?

bu yaşta dikkatinin dagınık olması normal...kendi cocuklugunuzu hatırlayın...

dikkati dagınık diye dr. ilacı dayıyorlar hemen...asla bu yaşta bir cocuga ilac vermeyin...

ben de okuma yazmayı geç ögrenmeyi kıstas olarak görmüyorum.kaldı ki üstün zekalı çocuklarda bile zor olabiliyormuş.ancak renkleri de zor ögrendiğini düşününce durum biraz değişiyor
Öğrenme güçlüğü zeka eksikliğinin göstergesi değil. Size kesinlikle katılıyorum bu konuda. IQsu 150 olan bir ogrencimde vardı. Çocuğunuz için lütfen konu sahibi akışına bırakmayın. Onleminizi zamanında alın. Akademik anlamda ilerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.

olabilir benim kardeşimde anaokulunda zorla ders yapardı yazısı iğrençtir hala ama kafası zehir gibi çalışıyor şu an.üstüne gitme annesi yapar zamanla

oteki konunuzdan biliyorum zor ve karisik bir hayatiniz var . cocuk duzen sever. erkenden uyumali mesela. gece yarilarins kadar tantana olan evde buyuyorsa oglunuzun kafasinin dolu olmasi normal.

senin akıl aldıgın insanlar da anne degiller. pedagog dedikleri şeylerde anne olma şartı aramıyorsun, tv'de sana bunları ögütleyenlerde anne olma şartı aramıyorsun, internette kim oldugu belirsiz kişilerin tavsiyelerini okurken de anne olma şartı aramıyorsun ama bende arıyorsun. neden?

sokakta sanki çocuk bekliyorlar gibi yazmışsın, sokaga adım atsa ya tecavüz edecekler ya da öldürecekler sanki. hiç ilgisi yok.

çocugun oynayacak ortamı yok bari okulda arkadaşları olsun onlarla oynasın desen tamam... çalışan anneyim mecburen gidiyor desen tamam. ama eger öyleyse de çocugu birşey ögrenmeye zorlamayın. zaten çocuklugunu sorumsuzca yaşayabilecegi 1-2 yılı var koca ömründe. o dönemde de fransızcayı ya da piyanoyu ögrenmeyiversin. hevesi varsa birşeye desteklenir ama kendi tercihinizi çocuga dayatıyorsunuz şu anda.

konu sahibi de gelmiş 5.5 yaşındaki çocugunun gerizekalı olmasından şüpheleniyor. yani ne diyecegimi şaşırdım kaldım. kendi 5.5 yaşındayken konuşmayı bile acaba biliyor muymuş da çocuktan ne bekliyor. ama çocuga bunu yansıtıyorsa ki yansıtıyor gibi duruyor. çocuk da kendisini aptal gibi görecek bu gidişle, yazık çocuga

Ben NT'den aldım. Çok pahalı da değil 105 TL. Kalemler silgi falan 120 ye mal oldu. Beyaz canım asetatlı kalemle yazılandan.
Ben de bu kadar verimli olacağını bilseydim daha önce alırdım.

çocuğun kendini çok güzel ifade etmiş. Gerçekten beğendim.
Ama şuna katılamıyorum, okul öncesi en önemli dönem ilk okuldan bile önemli. Beyin hücrelerinin en çok çoğaldığı dönem, öğrenmeye en açık oldukları dönem.
Ne kadar beyin pratiği yapar ve ne kadar dikkat yoğunlaştırabilirse o kadar faydalı. ama bu demek değildir ki al kalem kağıt otur mayasa. Her şey oyun olabilir. Merdiven çıkmak bile.

ıkeada 60 tl
2 yuzu var dedıgım gıbı bır bakayım
sen oahalı degıl dedın bana 105 pahalı geldı

ısyan 10 numarasın yemın ederım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…