- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi depresif34
-
aslında bızde bu tahtadan cokca almak ıstedık ama bır turlu almadık bılıyormusunBu Pazar oturma odasına bir girdim, benim küçük cadı elinde pastel boya duvara 1-2 yapıyor. Öğretmen olmuş. Öyle diyor. Kahvaltıdan sonra eşime dedim “kalk gidiyoruz şuna beyaz bir tahta alalım”
Şu hani toplantılarda kullanılan beyaz ayaklı tahtalar var ya sanırım boyu 100*60 falandır ayakları uzayabiliyor.
Ondan aldık bir tane, tabi bir sürü kalem falan.
Şimdiye kadar aldığım en faydalı materyal, belki yaşının en müsait olduğu zaman. Akşamları o öğretmen oluyor biz öğrenci, bazen değişiyor bu. Bize ders anlatıyor. Aynen öğretmeninin kullandığı cümlelerle..Bizi tahtaya kaldırıp sayıları yazdırıyor. Ya da ağaca elma çizip silerek ya da ekleyerek toplama, çıkarma yapıyoruz.
Kazançlarımız:
1.) Çocukta hitabet gelişiyor, topluluk önünde bir şey anlatma, anlatırken jestler, mimikler..(benim için matematikten önemli şu aşamada)
2.) İçinde keşfetmediği şeyleri keşfedebiliyor büyük bir alanı özgürce kullanarak.
3.) Dün gece basit vücut şekli çizip iç organları yerleştirdik. Birlikte çizdik, ekledik, sildik, mide içine yumurtalar yaptık.. O da hayal gücüne göre eklemeler yapıyor. Kemikleri ekliyor gibi…
Yaptıkça güzel şeyler çıkacak bu tahtadan. Ben şiddetle tavsiye ediyorum.
a canım bilmiyorsan söyliyelimya ben sana sert bir şey söylicem konu sahibi. senin gibi garip garip annelere de... şu çocukları bi rahat bırakın ya. acaba sen 5.5 yaşındayken ne yapıyordun merak ettim, anca yürümeyi biliyordun belki de o yaşta. ama şimdi gelmiş ''5.5 yaşındaki çocogom integral almayı bilmiyor kızlar, acaba çocugum gerizekalı mı?'' diyorsun. ya 5.5 yaşındaki çocuktan niye bunu bekliyorsun allasen?
el kadar çocukları zorla okula gönderiyorsunuz, ya bırak 1 yıl sorumluluk almayıversin. evde otursun, oyun oynasın, gezsin, canı ne istiyorsa onu yapsın, okula gitmeye mecbur hissetmeyiversin. zaten 1 yıl sonra başlayacak, 15-20 yılı okula gitme sorumluluguyla ve bunları ögrenmekle geçecek. yeterince zaman var yani. yok ingilizce ögretmeler o yaşta, yok fransızca, yok matematik... ya sizler o yaşlardayken ekmege agu diyordunuz ne çabuk unuttunuz o günleri de 5.5 yaşındaki çocugu gerizekalı olmakla itham ediyorsunuz? ya da ögrenme zorlugu çekiyormuş da bilmem ne... yani anlamadım ki derdiniz ne? sen 3 yaşındayken piyanoyu, 4 yaşındayken da fransızcayı mı ögrendin naptın? derdinizi gerçekten de anlayamıyorum. modaya uyuyorsunuz dimi? herkes gönderiyor çocugunu sen de gönder... bu yaşta gönderince çok mu zeki olacak, çok mu başarılı olacak çocugun? işgüzarlık işte, ama modayı takip edin... aman eksik kalmayın jet sosyetenin saçmalıklarından. kendi sabırsızlıgının, pimpirikliginin acısını çocuktan çıkarıyorsunuz resmen.
çalışan kadınsan mecburen gönderiyorsan da bari ögrenmesi için zorlama. zaten 15 yıl boyunca okul-dershane-test kitabı-etüt arasında yarış atı gibi koşturacaksın çocugunu, çocuklugunu yaşayamayacak. bari 1 yıl ellemeyiverin. zamanı gelicne ögrensin integral almayı da ingilizce konuşmayı da. bir şey degişmiyor sen hiç merak etme.
bak ben sana söylüyorum. senin çocugun kuş beyinli degil, aptal degil, geç de ögrenmiyor... çocuk 5.5 yaşında, hepsi bu. bi de çocuguna hissettiriyorsan bu düşüncelerini (yani çocuk sorunlu mu acaba, çocugum aptal mı acaba? gibi şeyleri) vah yazık o çocugun haline.
Maalesef var akli hep tv telefon da i pad de asiri duskunEvde bilgisayar tablet vs. Ilgisini dağıtacak bişeyler varmı bunlar malesef çok etki ediyo çocuklara ben kendi çocuğuyla yaşadım aynı problemi
dikkat dağınıklığı falan olabilir? hiperaktif midir?
gülse birsel in bir yazısı vardı okuyun derim
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/pazar/birsel/2012/09/09/66-ay-magduruyum
Öğrenme güçlüğü zeka eksikliğinin göstergesi değil. Size kesinlikle katılıyorum bu konuda. IQsu 150 olan bir ogrencimde vardı. Çocuğunuz için lütfen konu sahibi akışına bırakmayın. Onleminizi zamanında alın. Akademik anlamda ilerde sıkıntı yaşayabilirsiniz.ben de okuma yazmayı geç ögrenmeyi kıstas olarak görmüyorum.kaldı ki üstün zekalı çocuklarda bile zor olabiliyormuş.ancak renkleri de zor ögrendiğini düşününce durum biraz değişiyor
Kesinlikleçok güzel ve düşündürücü.
gec yurudu gec konustu derken sure verebilir misiniz?Her geçiş dönemi zor oluyor bizim gec yurudu gec konuştu gec tuvaleyini söyledi zor oluyor asamalarimiz ama dediginizi dikkate alicam teşekkür ederim
a canım bilmiyorsan söyliyelim
bizim cocuklugumuz bu cocuklarda yok
sokakta olanı yanı götürüp dograrlar , ya tecavüz ederler
bu cocukların cogu bak sor ya asosyal ya konusma guclugu cekıyor ya cekımser kardesı fılanda yoksa eyvahkı ne eyvah
bu okullar cocuklar ıcın yararlı
ingilizce yazına kadar okudum yanı yazının tamamını bile değil,
muhtemelen senin cocugun yok o sebeble güzel yazmışssın ama sen bir anne değilsin
Ben NT'den aldım. Çok pahalı da değil 105 TL. Kalemler silgi falan 120 ye mal oldu. Beyaz canım asetatlı kalemle yazılandan.aslında bızde bu tahtadan cokca almak ıstedık ama bır turlu almadık bılıyormusun
demek cok faydalı
aslında hemen almalı
nereden aldın buarada?
ıkeada var sanırım goruyorum bır tarafı beyaz bır tarafı sıyah tahta
senın bahsettıgın tahta sılınbılen dımı sıyah yanı kara tahta degıl?
çocuğun kendini çok güzel ifade etmiş. Gerçekten beğendim.Cocukları yarış atına çeviriyoruz farkında mısınız?
Her cocugun ögrenme kabiliyeti farklıdır...uyaranları farklıdır...tıpkı bizler gibi...
5,5 yaş cok cok erken bir yaş...akışına bırakın yahu ögrenmek istemiyorsa ögrenmesin zaten 7 yaşta ögrenmiş olacak...oyun cocukları bunlar...
7 yaşa yeni girmiş bir oglum var 1.sınıf ögrencisi...her günümüz facia...ögretmende ugraşmak istemiyor...sorumlulugu veliye yıkıyor...ögretmeniyle devamlı tartışma halindeyim...
okulda yazı yazmaz evde de aynı...neler neler yapmıyorum...ögretmencilik oynuyoruz sıkıldımı bırakıyoruz hemen...cocugumun uyaranları farklı...istedigimiz aşamaya gelemedik henüz...
şu var zeki bir cocuk bunu biliyorum...derste ögretmen "e" harfini diger harfleride katarak tahtaya yazmış...yapan yazan cocuklar bilememiş benim cocuk tahtaya kalkmış "e" harfini göstermiş...aradaki farkı görebiliyormusunuz?
haa bunu yaptı diye asla demiyorum cok zeki...òzgüveni algılaması yüksek...
ögretmenine geçende ben sizin masanızda dersimi yapmak istiyorum demiş...ògretmen tamam geç hadi demiş...iki kalem oynattı sıkıldı senin oglan diyor....olsun kendini ifade etmiş...kafasına koymuş uygulamış...bu cocuklar acayip özgüvenli....bizim zamanımızda nerdeee
Sayfyi acamayan tek kisi ben miyim :-(gülse birsel in bir yazısı vardı okuyun derim
http://www.sabah.com.tr/yazarlar/pazar/birsel/2012/09/09/66-ay-magduruyum
Sayfyi acamayan tek kisi ben miyim :-(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?