5 ay hergün ölmek..

Bir tanidigimin basindan da boyle bir olay gecti ama bosanmak isteyen
kadindi. Onlarinda geri donusu olmadi.
Kadin evlendi mutlu ,adam evlenmedi ama artik mutlu olmaya basladi.
Demek istedigim onu dusunup dadece kendini harap edersin ona bisey olmaz,
hatta daha kotu hakaretler yiyebilirsin.
Arkadasim bir gun bu hissetigin mutsuzluk bitecek, sen o gune kadar kendini
baska seylerle mesgul et.
Fazla yalniz kalma cik gez toz hayatin tadini cikar.
Ne zaman bitecegi belli olmayan bu omrumuzde, kendimizi
degmeyen insanlar icin harcamayalim.

blöf için değil anlaşamıyorduk gerçekten..ama aşılamayacak şeyler değildi.Aile danışmanına gitmeyi bile teklif ettim..İkimizde çok gençtik evlenirken ben 19 o 22..
Askerden geldi sözlendik nişanlandık ve 1 sene nişanlı kalalım dediğim için benimle kavga eden adam bu..Beni bunalttın dedi..Her evlilikteki sıkıntılar yaşanıyordu bizdede
sevdiğim için evet kıskançtım.Birde ailemden gördüğümü yaptım hep kocam merkezli yaşadım evliliğimi sanırım bu da sıktı onu :((

Sorumluluk ağır gelmiş olmalı. Evliliği cocuk oyuncağı zannediyor genclerimiz (sizi tenzih ederim), iş başa düşünce de kacıyorlar.

evet :((( ama evliykende çok çabaladım..Tek taraflı çabayla ancak 2 buçuk sene yürütebildim :(

Bence üzülmemelisin. Allah sana eşinin (eski eşinin) gerçek yüzünü göstermiş. Şükret cocuğun yok, şükret dağ gibi ailen var. İşin de vardır herhalde. Dimdik ayakta durabilirsin.

blöf için değil anlaşamıyorduk gerçekten..ama aşılamayacak şeyler değildi.Aile danışmanına gitmeyi bile teklif ettim..İkimizde çok gençtik evlenirken ben 19 o 22..Askerden geldi sözlendik nişanlandık ve 1 sene nişanlı kalalım dediğim için benimle kavga eden adam bu..Beni bunalttın dedi..Her evlilikteki sıkıntılar yaşanıyordu bizdede
sevdiğim için evet kıskançtım.Birde ailemden gördüğümü yaptım hep kocam merkezli yaşadım evliliğimi sanırım bu da sıktı onu :((

burada yazdıkların aslında herşeyin nedenini açıklıyor,fazla söze gerek yok..genç kızlarımız okuyup ders çıkarmalı bunlardan..üzütünü anlıyorum,kimse boşanmak için evlenmiyor ama kendini toparla artık.bak ESKİ eşin çok çabuk toparlanmış,öyli bir adamdan 2 yılda kurtulduğuna şükret..insanlar en acı olanı yaşıyor,dağ gibi evladını kaybediyor da buna bile alışmak zorunda kalıyor..emin ol sen de bu ayrılığa alışacaksın..geçmiş olsun.

Derin sorunları olan adam kendini barlara atıp facede paylaşmaz kuzucum.
İnsan olan insan ne sorun yaşarsa yaşasın boşandığı karısına hakaret etmez. Aşağılamaz.
Hiçbirşey yapamıyorsa cevap vermez.
Kişiliksiz ve saygısız biri ki bunları yapabiliyor.
Sorunlar halledilemeyibilir,, boşanılabilir. Eşlerden biri eski eşini özleyip, pişmanlık duyabilir. Yaptıkları karakterini koyuyor adamın ortaya.
Konusahibi suçlu bile olsa bunu yapmaya hakkı yok bence.

işte bende bunları hakedecek hiçbirşey yapmadığım için hala kabullenemiyorum.
Etrafımdakiler beni çok beğenirler güzelsin hamaratsın on parmağında on marifet derler..Arkadaşlarım bunu söylerken bu adam gözümün içine baka baka "şuan sana bakarken bile hiçbirşey hissetmiyorum" diyebildi ya :(

Canım hakkında hayırlısı olsun.Bir kapı kapanırsa bir diğer kapı açılır.Kimse boşanmak için evlenmiyor.Ama olmayıncada olmuyor napalım :( Bende boşanma sürecindeyim bu ay sonu 3. celsem görülücek.11 aydır ailemleyim boşanma davasınıda ben açtım.Şiddet, ihanet, hergün sevmiyorum istemiyorum diyen bir erkeğe davamı açarak cevap verdim.Napalım canım zorla kendini kabullendiremezsin ki.Gururlu ol demiş ya sana bence boşver arama sorma.Onsuzda dimdik kalabildiğini göster.Ben eşimin sesini duymadan yapamazdım ama 11 aydır yani ailemin yanına geldikten sonra 1 kere bile aramadım.Hattımı değiştirdim.Hoş oda aramadı ama olsun ben sabrettim ve aramadım.Sende nolur güçlü dur ve hayata sıkı sıkı sarıl canım.Yaşında küçükmüş hayat devam ediyor.Bende çok zor günler geçirdim ama inan bizim durumumuzda olan okadar insan var ki...Lütfen kendini yıpratma.Sen elinden geleni yapmışsan vicdanın rahatsa bırak artık.Umarım bundan sonra herşey güzel olur...

kıssadan hisse!!!
Demekki erken evlenmeyin derken bir bildiğimiz varmış..kişilik oturmadan evlenirsen sonunda böyle oluyor....2 tarafında evlendiklerinde birşeylere doymus olması gerekiyor bana göre..evlilik sorumlulugunun bilincinde sorunları tek basına çözmek için ugrasmalı ..hemen ilk sorunda boşanamalım dememeli...

Konu sahibi arkadasım sana bir şey söylemiyorum ..sen kötü bir tecrübede olsa yaşamıssın diğerleri yasamasın allah bundan sonra yüzünü güldürsün senin

çok çok haklısınız çok teşekkür ederim..

öncelikle kendi kıymetini bil...

önemli olan SENSİN.
artık yaşanmış bitmiş şeyler için üzülmemeye çalış. kendini yıpratma.

face den onun ismini sil... böylece yaptıklarını takip edip kendini daha fazla üzmezsin.

inan bana bu dünyaya bir kez geliyoruz. 2,5 sene uğraşmışsın olmamış.

bitti gitti diye düşün, gelecek günlerin planlarını yap.

mesela tatile çık. BU DÜNYADA BAŞKA SEN YOK...KENDİNİN KIYMETİNİ BİL.

işte bende bunları hakedecek hiçbirşey yapmadığım için hala kabullenemiyorum.
Etrafımdakiler beni çok beğenirler güzelsin hamaratsın on parmağında on marifet derler..Arkadaşlarım bunu söylerken bu adam gözümün içine baka baka "şuan sana bakarken bile hiçbirşey hissetmiyorum" diyebildi ya :(

Canım aynı şeyleri yaşamış gibiyiz inan.Eşimde bana bakıp güzelsin hoşsun ama içim seni almıyor sevmiyorum dokunmak istemiyorum derdi.Nitekim dokunmuyorduda.Boşver canım ya şimdi gidip layıklarını bulsunlar...

bir de araya girenlerin söylediği şuydu..o çok kırgın olduğu için dönmemiş..bana evi boşaltıcam derken ciddi değilmiş..Ben o gece gidip eşyalarımı aldım hatta sinirimden yattığı nevresime kadar söküp çöpe attım..çünkü gururum kırılmıştı..eve gidince çok kötü olmuş..elimi sildiğim havluya,yattığım yataktaki nevresime kadar almışlar demiş..
Hiç suçu yok ya tabi o sütten çıkmış ak kaşıktı ben bu hale getirdim sanki :(((

canım öncelikte yaran taze.. hiç bir şey bizimle kalıcı değil. ne şuan yaşadığın hüzün, ne yaşayacağın mutluluk, ne ana, ne baba, ne eş ne de kardeş.. hepsi gelip geçecek.. sen yaşadıklarından ve yaşattıklarından ders alıp hayatına ona göre yön vermelisin..bize düşen bu..yolun zor biliyorum yaşadım, yaşayan çok ablamız kardeşimizde var burda..ama sabır ve kendine inançla geçebilirsin bu yoldan..

dilerim Allah yardımcın olsun..

"Hakk' ın karşına çıkardığı değişimlere direnmek yerine, teslim ol. Bırak hayat sana rağmen değil, seninle beraber aksın. 'Düzenim bozulur, hayatımın altı üstüne gelir' diye endişe etme. Nereden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını?"

burada yazdıkların aslında herşeyin nedenini açıklıyor,fazla söze gerek yok..genç kızlarımız okuyup ders çıkarmalı bunlardan..üzütünü anlıyorum,kimse boşanmak için evlenmiyor ama kendini toparla artık.bak ESKİ eşin çok çabuk toparlanmış,öyli bir adamdan 2 yılda kurtulduğuna şükret..insanlar en acı olanı yaşıyor,dağ gibi evladını kaybediyor da buna bile alışmak zorunda kalıyor..emin ol sen de bu ayrılığa alışacaksın..geçmiş olsun.

evet yaşımızın genç olması büyük bir dezavantaj..Ama ikimizde okumuş iş güç sahibi insanlarız..ben 2 sene boyunda çalıştım ona destek oldum..2 senede 20 kilo aldı paşalar gibi baktım ona :( şimdi 12 kilo vermiş..her neyse tabiki banane bu saatten sonra ama her akşam iş çıkış saatınde şimdi işten çıkmıştır acaba nereye gidecek..acaba şimdi nerde napıyo sorularını atamıyorum aklımdan :((

canım hakkında hayırlısı olsun.bir kapı kapanırsa bir diğer kapı açılır.kimse boşanmak için evlenmiyor.ama olmayıncada olmuyor napalım :( bende boşanma sürecindeyim bu ay sonu 3. Celsem görülücek.11 aydır ailemleyim boşanma davasınıda ben açtım.şiddet, ihanet, hergün sevmiyorum istemiyorum diyen bir erkeğe davamı açarak cevap verdim.napalım canım zorla kendini kabullendiremezsin ki.gururlu ol demiş ya sana bence boşver arama sorma.onsuzda dimdik kalabildiğini göster.ben eşimin sesini duymadan yapamazdım ama 11 aydır yani ailemin yanına geldikten sonra 1 kere bile aramadım.hattımı değiştirdim.hoş oda aramadı ama olsun ben sabrettim ve aramadım.sende nolur güçlü dur ve hayata sıkı sıkı sarıl canım.yaşında küçükmüş hayat devam ediyor.bende çok zor günler geçirdim ama inan bizim durumumuzda olan okadar insan var ki...lütfen kendini yıpratma.sen elinden geleni yapmışsan vicdanın rahatsa bırak artık.umarım bundan sonra herşey güzel olur...

çok teşekkür ederim.ailenin yanına dönmek gerçekten çok zor..onların hiçbirşey yaptığı yok hatta kendimi iyi hissetmem için yapmadıkları şey kalmadı ama ben değiştim.kendi düzenim kendi evim vardı buna alışınca alışkanlıklardan vazgeçmek çok çok zor :( gelinliğinle davul zurnayla ayrıldığın baba evine mahallene dönmek.. :( allahım kimseye yaşatmasın..

Arkadaşlarım bunu söylerken bu adam gözümün içine baka baka "şuan sana bakarken bile hiçbirşey hissetmiyorum" diyebildi ya :(

O adam hayatı boyunca uzun süreli kimseye birşey hissedemeyecek emin olun.
Tecrübeyle sabit bu söylediğim.
Hiçbir zaman da gerçek mutluluğu yaşayamayacak.
Bu bir hastalık bence.

istenmiyo olmak bana çok ağır geliyor :((

onun istememesi senin değerini düşürmez ya da seni kötü insan yapmaz..

şuan sana acı verebilir ama bir gün bunları neden yaşadığını anladığında ve şükür dediğinde daha iyi anlayacaksın.. bazen hayatımıza yön veren şeyler o kadar basit sıradan olaylar olabiliyor ki başkasını bırak kendimiz bile bile inanamayıp isyan eder hale geliyoruz. sende şuan bunları yaşıyorsun acın normal endişelerin normal tavsiyem kendini kapatma, neden niye diye çok sorgulama, bırak bişeyler zamanla kendiliğinden yerine otursun..

benimde hatalarım oldu demişsin ama ne olursa olsun canım aferdisiniz oro...luk mu yaptın sanki bu kadar çabuk kurtulmaya çalışıyor senden.
sen çabaladıysan vicdanın rahat olsun,boşandıktan sonra seni kıskandırmaya çalışır bu çok normal hiç takma kafana,en sonunda pişman olan o olucak,
işte o zaman sende hayatını düzene koymuş yeni umutları olan mutlu bir insan olacaksın.

canım inşallah bu kötü günlerin bir gün geride kalacak artık keşke demenin bir yararı yok.artık eski eşin gel desede sen gitmemelisin zaten.böyle ciddi kararlar verirken çok düşünmekm lazım.artık sen bu yola girmişsn anladığım kadarıyla çocuk yok bu yöndende şanslısın.ne olur üzme kendini sevdiğin adama bir baksana sana verdiği değere bak ...
bence sen bundan önceisine değil bundan sonrasına bak...güçlü ol kendi ayakların üzerinde dur ve onsuz da yapabileceğini göster emin ol o adamın işi rast gitmez yaptığı hatanın farkına varır bence bi aile terapistine git ihmal etme

Allahım böle konuları okudukça korkudan deliriyorm çünkü bende şuanda karar verme aşamasındaym boşansam mı boşanmasam mı:? Bizde anlaşamıyoruz en çokta beni çok ailesine ezdiriyor..günlerdir konuşmuyoruz ağlamaktan gözlerim şiş geziyorum ne yapcağımıda bilmiyorum:((

çok teşekkür ederim.ailenin yanına dönmek gerçekten çok zor..onların hiçbirşey yaptığı yok hatta kendimi iyi hissetmem için yapmadıkları şey kalmadı ama ben değiştim.kendi düzenim kendi evim vardı buna alışınca alışkanlıklardan vazgeçmek çok çok zor :( gelinliğinle davul zurnayla ayrıldığın baba evine mahallene dönmek.. :( allahım kimseye yaşatmasın..

Bilirim canım çok zor bende ailemin yanına geldim 4 aya yakın bekledim o açsın diye davayı...Baktım heryerde ben davayı açmam isteyen gider açar demiş.Nereye kadar dedim açtım davamı.Çok zor oldu dilekçeyi ağlayarak verdim avukata.Ama şu var canım şimdi kopmasaydı belki 2 yıl sonra kopucaktı ozaman inan dahada zor olucaktı.Senin üzüldüğünü gören ailen inan daha çok üzülüp, yıpranıyor.Tabiki ne hayallerle, umutlarla aldığın eşyaların kurduğun yuvanın darmadağın olması çok acı.Ben 4 aya yakın bekleyip davamı açtıktan sonra eşyalarımı ailem gidip aldı ben gitmedim.Ama eşyalarımı gördüğümde boğazımda düğümler oldu hıçkıra hıçkıra ağladım.11 aydır ailemleyim yavaş yavaş alıştım.Buda bizim imtihanımız canım Allahım herşeyin hayırlısını bilir.Kullarının iyiliğini ister.Oyüzden sabrınıda veriyor.Geçicek canım inan.Yaralarım belki kapanmadı ama zaman o yaralarımın kabuk bağlamasını sağladı.Metanetli ol canım.

Back
X