- 8 Ağustos 2011
- 12.600
- 14.858
- 498
Kizim 10 aylik dusmedigi yer kalmadi cok haylaz bazayi kaldirdim yatagi yere koydum.fisleri prizleri bantla kapattim cekmecelere kilit taktim.simdide firini ve gazi acmaya calisiyor kapilarin arasina parmagini koyup kapatmaya calisiyor gozumu ayirdigim an olay cikiyor gecen tv yi deviriyordu son anda yakaladim oluyor kendini suclama yere yatir gecmis olsun13 saat falan oldu nasıl düştüğünü görmedim bulduğumda yataktan biraz uzakta sırtüstü yatıyordu mutfaktan küt sesini duydum
Normal bazalı yatak yüksekliğinde görünürde fiziksel bişey yok ben de 1 yaşlarındayken çingene salıncağından düşmüşüm hiçbir şey olmamış bizimkinin de var ondan düşer mi diye tedirgin oluyordum1 metreden yüksek değilse ve fiziksel bir dwğişim yoksa korkma. Her darbe dikkate alınmalı elbette ama küçük çocuklar ve bebekler esnek yapıları sayesinde darbelerden bize göre çok daha az etkileniyorlar. Ben de bebekken yatktan düşmüşüm. Anne babam öğretmen babam uyutup evden çıkmak zorunda kalmış. 5 dk sonra annem gelmiş, ben karyolanın altında ağlıyorum. 33 yaşındayım hiçbir sıkıntım yok :)
Elimizden geldiğince korumaya önlem almaya çalışıyoruz ama hiç düşmeyecek, hiç çarpmayacak diye birşey mümkün değil. Kendini üzme. Bişey olmamıştır. Doktora da götürmüşsün. Rahat ol.Normal bazalı yatak yüksekliğinde görünürde fiziksel bişey yok ben de 1 yaşlarındayken çingene salıncağından düşmüşüm hiçbir şey olmamış bizimkinin de var ondan düşer mi diye tedirgin oluyordum
Merak etme bebekler bizden daha korunaklı yaratılmışlar . Başındaki bıngıldağı zaten onu muhafaza ediyor beyin kanaması gibi durumlara karşı .Dün akşam bebeğim bazalı yataktan düştü yerde hali yok yer laminat parke acile gittik röntgen çekildi görünürde birşey yok genel durumu da iyi sonradan birşey çıkar mı çok korkuyorum
Goz muayenesi yapmistir doktor takip edeceksin hareketlerinde bi sıkıntı olup olmadığıni suan icin yapilacak bisey yok beklemekten ve dua etmekten başka. Sıkıntı olsaydi doktor mutlaka mr isterdi ama için rahat etmeyecekse bebeğinin baska bi doktora gorunmesinde fayda var cok gecmis olsunRöntgende herşey çıkmıyor ama doktor boşuna mr cekmeyelim rontgenden 400 kat fazla radyasyon var dedi
Canim gecmis olsun olcakla olene care bulunmuyo ama iyi bir ders oluyo bizlere.bende bes aylikken bebegimi senin gibi dusurdum benim yerler fayans birde cok korkmstm o agladikca agladim.gece uyurken esim kac defa kizmsti bana yannda emerken uyursun die uyumam demstim ama insan beser sasar.hemen avile getirdik.durumna bakti birsey goremedi gozleri kaymiyor kusmadi dalmadi bunlar olmazsa sorun yok dedi ama.iki gun boyunca takipte kalin dedi .biz yine ortopediye de gittik ordan cikinca icimz rahat etmedi .doktor bize korkulcak birsey olmadigini bebeklerin kafasinin neden buyuk oldugunu hic dusundunmu dedi ahanda bizim sakarligimizdan Allah biliyo tabi dedi onlarin kafayi sisiriyo esnek yapiyo dedi.eger dedi her dusen cocuga birsey olsaydi insanlarin nesli tukenirdi dedi ama bu dikkat etmemen anlmina gelmez dedi ordan ayrilinca icimiz rahatladi sende uzulme artikDün akşam bebeğim bazalı yataktan düştü yerde hali yok yer laminat parke acile gittik röntgen çekildi görünürde birşey yok genel durumu da iyi sonradan birşey çıkar mı çok korkuyorum
Size de çok geçmiş olsun nasıl düştüğünü bugün anladık ileri geri gidemiyordu yana yuvarlaniyordu ben de yatağa ona göre koyup önüne arkasina yastik koymustum bugün bi baktık yerde geriye doğru sürümüş demekmiş dün de geri geri gitti yastığı ayağıyla iteledi yastık yan dönmüştü geriye doğru düştü muhtemelen önce ayakları çarptıCanim ne kadar sdikkat etsende oluyor arada kazalar. Bazen basiretin baglaniyor sanki. Gecmis olsun. 16 aylik oglum dun kanepeden dustu. Daha kucukkende dustu. Once toto ustu sonra basi. Devamli pesindeyim. Zaten korkuyorum dusecek o olcak bu olcak diye. Oluyor malesef . Kusma hali, uyku hali nobet varmi diye dikkat et. Dun olmus olay birsey olmamissa sorun yok ama bugunde dikkat et. Oyle birsey olursa tekrar hemdn uyutmamata tekrar et. İnsallah olmaz. Duse kalka buyuyecek dedikleri cok dogru. Allah beterinden korusun.
Biraz da hata sizde bes aylik bebek el kol hareketleri olur durmaz done done duser dusunmeniz gerekirdi ona gore tedbir almaliydiniz bazi durumlar ders oluyor ona gore davraniyoruz artik.siz yere minder battaniye yorgan vs serin yerde yatirin artik. biseyi yokmus sukurHerşeye pimpiriklenen ben en korktuğum da düşmesiydi salonda yere battaniye serdim oraya koyuyorum artık koltukta durmaz diye koltuktan düşse daha iyiydi hem alçak hem hali var sen git yataktan düşüryastık koymuştum ama yine de ihmal ettim çok yordu beni dün gece de gündüz de uyumamisti artık sinirlerim zayıflamıştı kendimi hiç affetmeyeceğim
Zaten o aylarda geriye dogru giderler bisey olmasa bile rasyasyon aldi.birde ileri yaslarda kafa carpmalari rahatsizlik verebilirmis orta yas ve ustu zamanlarinda. amacim korkutmak degil ancak hani bilirsek bunlari daha bi tedbir aliriz.Size de çok geçmiş olsun nasıl düştüğünü bugün anladık ileri geri gidemiyordu yana yuvarlaniyordu ben de yatağa ona göre koyup önüne arkasina yastik koymustum bugün bi baktık yerde geriye doğru sürümüş demekmiş dün de geri geri gitti yastığı ayağıyla iteledi yastık yan dönmüştü geriye doğru düştü muhtemelen önce ayakları çarptı
10 aylik bebek tv yi nasil devirir tv yi duvara alin.Kizim 10 aylik dusmedigi yer kalmadi cok haylaz bazayi kaldirdim yatagi yere koydum.fisleri prizleri bantla kapattim cekmecelere kilit taktim.simdide firini ve gazi acmaya calisiyor kapilarin arasina parmagini koyup kapatmaya calisiyor gozumu ayirdigim an olay cikiyor gecen tv yi deviriyordu son anda yakaladim oluyor kendini suclama yere yatir gecmis olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?