5 bin TL 10 yıllık kredi

Sizi kırmadan yazmak için kaç kere yazıp sildim.
Karşılıklı hatalısınız.
Bu adam sizinle evlenmek istemiyor.
İstiyorsa bile bence siz artık evlenmemelisiniz.
Finansal konularda, yaşayacağınız yer konusunda ailesiyle karar alıyor.
Ailesi kısmını hariç tutuyorum maddi açıdan kendisini garanti altına almak istemesine kızamıyorum.
Çünkü erkek olsam sizin gibi hedefi evlenmek, maddi olarak sorumluluk almaktan kaçınan ve evleneceği erkeği kolay harcayabilecek bir kadına güvenemem. Bu nedenle evlenmem.
Sevdiğim için evleneceksem de böyle güvensiz bir ilişkide saçmalayabilirim.

Öte yandan aile meselesi var. Gözünüzün önündeki tehlikenin farkında değilsiniz.
Aileci erkek "acaba" diye düşünecek kadar zamanı bile hak etmiyor.

Gelecek ilişkilerinizde evlilik odaklı görünmeyin.
Evlenmek için aceleniz varsa maddi açıdan sizde güçlü olun.

Arkadaşlar özellikle şu kadınlara yapıştırılan evlilik meraklısı tabirinden inanılmaz rahatsız oluyorum. Sevdiğimiz hayatımızda olan insanla bunu konusamayacaksak hiç kinusmayalim. Henüz evlenmeden önce bir yere gittik biri evlenme teklif ediyodu ben de " aaaa bak insanlar neler yapıyor" dedim . Sonra da " ama ben böyle gösterişli şeyler istemem başbaşa olacağımız sessiz sakin bi ortam isterim" demiştim. Birlikte bir gelecek hayal ettiğim kişiyle bunları konuşmak kadar normal doğal bir şey yok. Ayrıca elbette sevdiğim kişiyle evlenmeye meraklı olacağım. Bence hayatınızdaki kişiyle bunları konudabilmelisiniz.

Şuan bi iletişimimiz yok hayatımda öğrendiğim bir şey varsa bir şeyleri bazen düzeltmeye uğraşmamak yada derdini anlatıp karşıdakinin anlamasını beklememek hiç te aramayı düşünmüyorum velevki o ararsa aklımdaki her şeyi söylerim sorarım ama alacağım cevapları biliyorum
Benimle bir hayat istiyor bunu hissediyorum ama bazı çekinceleri var gibi maddi yada manevi ki bu beni şu an ilgilendirmiyor

Dünden sonra daha oturdu kafamda bir şeyler belki de bu bir sebep olur bazı şeylere
bızım evlılık durumu ıcın planın nedır dıye hala sormadınız dımı
ay bayılaazaaamm

boyle karsılıklı sessızlıge burunerek gıttıgı yere kadar gıtsın dıyorsunuz o zaman

Evlilik meraklısı tabirinden rahatsız olabilirsiniz ama bu durumu açıklayacak başka bir şey yok.

Evlilik meraklısı tabiri evleneceği kişiden ziyade evliliğin kendisini hedef koymuş kişi demek.
Kiminle evlendiğinin bir önemi yok.
A kişisi gider B kişisi gelir.
Böyle bir ilişkide erkek kendini figüran gibi hisseder.
Evlilik bu mudur?
Bakın bu konuda konu sahibi, aday adayı bekleyelim sonra evlenelim derse ayrılırım diyor.
10 aylık ilişkide tarafların ağırdan almak istemesi bence normal. Konu sahibi bunu zaman kaybı olarak görüyor.
Evet görebilir ama bu durumda karşısındaki insanda kendisiyle evlenmek değil, sadece evlenmek istiyor izlenimi oluşur.
Kim böyle bir evlilik yapmak ister. Çok değersiz hissettiren, güven zedeleyeci bence.
Eğer bu adam konu sahibi ile evlenmek istiyorsa bile şüpheleri var.
Sizin dediğiniz gibi açık açık konuşmalarından yanayım ama ikisi de kaçak güreşiyor.
Evleneceği insanı evcilik oyununun figüranı gibi hissettiren bir kadın kaybetmeye mahkumdur.

Ne kadar güzel bi hareket olmuş ya
Sizin yazdiklariniza bı göz attım da kimsenin anası babası o kadar sene kredi ödemez. Elinde olan zaten direkt verir. O krediyi ilerde birlikte ödeyeceksiniz ama ev onun bekarken aldığı olacak. Eğer sizle ciddi bir düşünce içindeyse bilerek bile erken almaya çalışıyor olabilir sadece kendi üstüne olsun diye. Daha önce böyle plan yapan biri görmüştüm o yüzden eşime ben böyle bir şey duyarsan tahammül edemem evlenelim evimizi öyle alalım ya da ortak alalım paşa paşa ödeyelim demiştim. Evlendik gerek kalmadı ortak tapuya falan.

ben 10 kat maket pasta yerine 5 kat gerçek pasta kesmiştim valla.diğeri aşırı komik geliyor .after party ler çok daha eğlenceli düğünlerden ya da gelin hamamı.
illa pasta kesilecekse tek kat olsun, gerçek olsun.... kıl oluyorum o sahte pastalara, onu gördüğüm yerde düğünden çıkıp üstümde abiye, koşa koşa kaçasım geliyor.

Bence aklınızda soru işaretleri kalacağına açık açık yüzyüze konuşun.
Bunu kavga dövüşe çevirmeden yapabilirsiniz.
Bizler burada sizin anlattığınız kadarını bilip ona göre yorum yaptık.
Şimdi beni hayatında istiyor diyorsunuz. O zaman belki hata yapıyordur ve farkına varabilir.
Ailesi konusuna sen yine de dikkat et.
Sende adamı biraz seviyorsan ön yargılı olup
hemen evlenmeyelim derse kesip atma. Harcama. Değersiz hissettirme, ona güvenini zedeleyen kalbini kıran şeyleri söyle.
Kocaman insanlarsınız birbirinize kalbinizi açıp konuşabilmelisiniz. Evliliğin en büyük gerekliliği iletişimdir.

5 bin kredi ödeyecek diye karalar bağlıyosunuz evlenmek istiyosunuz. Tüm birikimi eşyaya gömüp ayda 3 bin lira kiraya havaya gidecek. Sizin birikiminiz bir şeye yetmiyor ama Ev tam olsun eksiksiz olsun altın varaklı mobilya istiyosunuz sanırım. Ev sahibi olacaksınız ne güzel. Evin eşyası eksik olsun zamanla tamamlanır. Çok ilginç bir bakış açısı gerçekten. Eşya tamamlayıp kiraya havaya para atmak istemek. Üstelik iki sene sonra kira belki 5 bin olacak.
Ayrıca evlenme planı olan adam size bunu sorar. Hiç bu konuları konusmayıp kendi kendinize düğün planı yapmanız garip

Aynen öyle ya, teşekkür ederim.
Sabahtan beri ev konuşuyoruz maaşı 2 buçuk k kalacak. Bununla nikah bile yapılmaz ki.
Ki bu yaşımızda aldığımız evde otururuz 10 yıl boyunca
Sizde çalışmıyorsanız çalışın ve makul eşyalarla evlenin.
Çalışıyorsanız da az ve öz şekilde yapabilirsiniz her şeyi.

Muhtemelen ailelerde bir miktar yardım eder.
Ben olsam evlenmeden ev almayı planlayan bir erkek arkadaşım olmasına sevinirdim.
Şimdi o kredi ödemesi çok görünüyor ama maksimum üç yıl sonra ödenen rakam kira miktarı ile aşağı yukarı denkleşecek.
Ve maaşa zam geleceği için eliniz rahatlayacak.

İlk zaman biraz sıkıntı çekip kendi evimde oturmayı tercih ederim şahsen ben.

Siz olayı çok yanlış anlamışsınız

Tüm yorumları okumadım fakat birkaç yoruma baktım. Konu sahibi neden taşlandı anlamadım hiç.

Adam evi alacak , sonra evlenince adamın maaş krediye gidecek , konu sahibinin maaşla ev geçinecek olası bir boşanmada da konu sahibinin hiç bir hakkı olmayacak , çünkü ev evlilik birliği içinde alınmamıs olacak.

Konu sahibi kesinlikle konuşun , madem ev alınacak evlendikten sonra alın en azından hakkınızı koruyun. Devir malum , kimseye güvenilmiyor.

Alınan evde oturmayacak mısınız? O zaman olay o kadar saçma ki evet yanlıs anladım. Ayrıca ile başlayan cümlemin arkasındayım

Yok oturmayacaklarmış. Hatta konu sahibi demiş oradan ev alırsan ben mümkün değil işe gidemeyeceğim için kalamam demiş. Sevgili Beyefendi sallamamış bir de ailesini arayıp planlarına devam etmiş.

Bence konu sahibi haklı. Yani adam elbette kendi kazandığı parayı ve ailesinin katkısını eşiyle bile paylaşmak istemeyebilir bu anlaşılır. Sonrasında da sevgilisine krediyi ya da ev giderlerini ödetme gibi bir amacı da olmayabilir. Evi alır. 5000 öder. 2500 eve verir, eş de o kadar verirse 5000 e faturalar, mutfak masrafları çıkar. Eşyaları da bekar evinden getiririz, nikah yaparız diye düşünebilir. Ama kız ben o konumdaki eve gelemem diye direkt söylemiş. Makul sebebi de var, işine çok tersmiş. Adam bunu sallamamış hala ailesiyle hayallare devam etmiş. Bence adam diyeceğini demiş.

Bu açık ve net zaten sen niye geleceksin ki demek değil de nedir Yani adam kızdan ayrılmayı düşünmüyor da olabilir ama birlikte yaşamayı düşünmediği de belli. Konu sahibi de ben 32 yaşındayım 10 aydır beraberiz diyor. Yani ben artık liseli aşıklar gibi kafelerde buluşup evime dönmek istemiyorum, hayatı paylaşmak istiyorum diyor. Burada nasıl evlilik meraklısı olunuyor onu anlamadım hiç. İnsanlar belli yaştan sonra ilişkide daha derin şeyler ararlar. Bu insanlar 30lu yaşlarda erişkin, işi gücü olan ve 10 aydır birbirini tanımış insanlar. Birlikte yaşamayı düşünmeyen taraf bunu dürüstlükle belirtmeli bence. İlla evlenip evlenmemek değil olay. Adam taşınınca bu insanlar konumlarının tersliği nedeniyle azıcık görüşebilecek olması olay.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…