- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.039
- 498
- Konu Sahibi Pestososlumakarnam
-
Kaçırmış olabilirim ama bir saat gibi bir ayrıntı görmüştüm sanırım bir yerlerde, iş yerine bir saat uzaklık mıydı, yol süresi bir saat uzayacak mıydı? Bence gayet ideal bir süre. Biz İstanbul’da 5 saat trafikte kalıyoruz diye mi gözüme gelmedi. Buna mı kesin gelemem diyor konu sahibi?Yok oturmayacaklarmış. Hatta konu sahibi demiş oradan ev alırsan ben mümkün değil işe gidemeyeceğim için kalamam demiş. Sevgili Beyefendi sallamamış bir de ailesini arayıp planlarına devam etmiş.
Bence konu sahibi haklı. Yani adam elbette kendi kazandığı parayı ve ailesinin katkısını eşiyle bile paylaşmak istemeyebilir bu anlaşılır. Sonrasında da sevgilisine krediyi ya da ev giderlerini ödetme gibi bir amacı da olmayabilir. Evi alır. 5000 öder. 2500 eve verir, eş de o kadar verirse 5000 e faturalar, mutfak masrafları çıkar. Eşyaları da bekar evinden getiririz, nikah yaparız diye düşünebilir. Ama kız ben o konumdaki eve gelemem diye direkt söylemiş. Makul sebebi de var, işine çok tersmiş. Adam bunu sallamamış hala ailesiyle hayallare devam etmiş. Bence adam diyeceğini demiş.
Bu açık ve net zaten sen niye geleceksin ki demek değil de nedirYani adam kızdan ayrılmayı düşünmüyor da olabilir ama birlikte yaşamayı düşünmediği de belli. Konu sahibi de ben 32 yaşındayım 10 aydır beraberiz diyor. Yani ben artık liseli aşıklar gibi kafelerde buluşup evime dönmek istemiyorum, hayatı paylaşmak istiyorum diyor. Burada nasıl evlilik meraklısı olunuyor onu anlamadım hiç. İnsanlar belli yaştan sonra ilişkide daha derin şeyler ararlar. Bu insanlar 30lu yaşlarda erişkin, işi gücü olan ve 10 aydır birbirini tanımış insanlar. Birlikte yaşamayı düşünmeyen taraf bunu dürüstlükle belirtmeli bence. İlla evlenip evlenmemek değil olay. Adam taşınınca bu insanlar konumlarının tersliği nedeniyle azıcık görüşebilecek olması olay.
Ekonominin gidişi belli ama şunuda unutmayın hayatta bazen o anda ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor ben yerinizde olsam hareketlerini biraz daha gözlemlerim ona göre konuşurum ve ayrılırım asla 2 3 yıl bekleyemem. Bu zamanda dümdüz evlenmek isteyenleri erkeklerin havada karada kapması lazım. Fazla fedakar olup hak ettiği muameleyi göreni görmedim büyük konuşmayayım ama bence hem onu gözlemleyin hem kendinize o arada birikim yapın ve şartlar ayrılık gerektiriyorsa ayrılın. Mantığınıza uyan birini bulursunuz illa. Evlenmek çok zor allah herkese yardımcı olsun şu zamanda.Şu an hem şaşkın birazda üzgünüm. Erkek arkadaşım ev bakıyor baktığı evler 550 500 K civarında o da birikimi harici aylık 5 bin kredi demek.
En az on yıl.
Şimdi oturup konuşsam “ tabiiki seninle gelecek planlıyorum” “kalan hayatımı seninle geçirmek istiyorum “ diyecek. Açıkçası konuşmak istemiyorum evlilik meraklısı gibi ev alacaksın ama biz nasıl evleneceğiz konuşması yapmak istemiyorum.
Ee bu belirsizlikle de minimum 2 yıl kendini toparlaması için süre lazım. Yaşım oldu 32.
Yakın zamanda evlenme planı yok sanırım.
Oturup bir tarih konuşmadık ama sürekli ömür boyu diyip duruyordu.
Aklımdan ayrılık geçiyor gerçekten 2 3 yıl beklemek istemiyorum onun ev planının önüne geçmek de istemiyorum.
Şimdiki birikimi ve benim birikimim ile çok rahat düğün yapabilirdik
Kafam çok karışık
Edit: düğünden kastım davullu zurnalı düğün değil evlenmek anlamında. Bende dümdüz nikah istiyorum. Ama benim bütçem ancak yatak odası bir iki beyaz eşya ve kendi çeyizime yeter
Endişemde haklı çıktım resmî bi ayrılık konuşmadı yapmasak da şuan konuşmuyoruz birikimim var zaten istesem şuan basit bir nikah yapıp küçük bir ev düzebilirimEkonominin gidişi belli ama şunuda unutmayın hayatta bazen o anda ne gerekiyorsa onu yapmak gerekiyor ben yerinizde olsam hareketlerini biraz daha gözlemlerim ona göre konuşurum ve ayrılırım asla 2 3 yıl bekleyemem. Bu zamanda dümdüz evlenmek isteyenleri erkeklerin havada karada kapması lazım. Fazla fedakar olup hak ettiği muameleyi göreni görmedim büyük konuşmayayım ama bence hem onu gözlemleyin hem kendinize o arada birikim yapın ve şartlar ayrılık gerektiriyorsa ayrılın. Mantığınıza uyan birini bulursunuz illa. Evlenmek çok zor allah herkese yardımcı olsun şu zamanda.
neden karsılıklı bıtırmedıgınızı en azından sızın neden bır konusma yapmadıgınızı ben cok merak edıyorumEndişemde haklı çıktım resmî bi ayrılık konuşmadı yapmasak da şuan konuşmuyoruz birikimim var zaten istesem şuan basit bir nikah yapıp küçük bir ev düzebilirim
Beraber yaşarsınız daha iyiŞu an hem şaşkın birazda üzgünüm. Erkek arkadaşım ev bakıyor baktığı evler 550 500 K civarında o da birikimi harici aylık 5 bin kredi demek.
En az on yıl.
Şimdi oturup konuşsam “ tabiiki seninle gelecek planlıyorum” “kalan hayatımı seninle geçirmek istiyorum “ diyecek. Açıkçası konuşmak istemiyorum evlilik meraklısı gibi ev alacaksın ama biz nasıl evleneceğiz konuşması yapmak istemiyorum.
Ee bu belirsizlikle de minimum 2 yıl kendini toparlaması için süre lazım. Yaşım oldu 32.
Aklımdan ayrılık geçiyor gerçekten 2 3 yıl beklemek istemiyorum onun ev planının önüne geçmek de istemiyorum.
Kafam çok karışık
Edit: düğünden kastım davullu zurnalı düğün değil evlenmek anlamında. Bende dümdüz nikah istiyorum. Ama benim bütçem ancak yatak odası bir iki beyaz eşya ve kendi çeyizime yeter
Tüm yorumları okumadım fakat birkaç yoruma baktım. Konu sahibi neden taşlandı anlamadım hiç.
Adam evi alacak , sonra evlenince adamın maaş krediye gidecek , konu sahibinin maaşla ev geçinecek olası bir boşanmada da konu sahibinin hiç bir hakkı olmayacak , çünkü ev evlilik birliği içinde alınmamıs olacak.
Konu sahibi kesinlikle konuşun , madem ev alınacak evlendikten sonra alın en azından hakkınızı koruyun. Devir malum , kimseye güvenilmiyor.
neden karsılıklı bıtırmedıgınızı en azından sızın neden bır konusma yapmadıgınızı ben cok merak edıyorum
neyı beklıyorsunuz mesela
bıtırdıgını de soylemıyor ya da sıldım bıttı de demıyor bugunde aramadı suanda konusmuyoruz dıyor... yanı adam arasa konusacak ıknaya meyıllı gıbıben olsam tekme atarım bu adam konuşma falan hak etmiyor. Ben paramı yatırcam sen e ne yaparsan yap demiş konu sahibesine, şu tarz bir konuşma ve kafa bir konuşmayı bile hak etmiyor.
iyide demekkki senle ciddi düsünmüyor oyle olsa derdi sana hayatım bak ev alıcam bıtcemız bu bu söyle böyle diye asık adam evini bile birlikte bakar emin ol bosa hayal kurma bence o adamlaŞu an hem şaşkın birazda üzgünüm. Erkek arkadaşım ev bakıyor baktığı evler 550 500 K civarında o da birikimi harici aylık 5 bin kredi demek.
En az on yıl.
Kafam çok karışık
Paragöz falan değil önünü görmek istiyor haklı olarak. Bir de şöyle bir durum var eğer konu sahibi evlenip evlendikten sonra bir konu açsaydı bu defa “Evlenmeden önce neden konuşmadınız ? Adam seni kaldırmış, böyle şeylere birlikte karar verilir.” yazılacaktı.Ben de anlayamadım. Adam ben ev alıcam sonra param kalmayacak 500tlm kalacak eh işte diyor. Yani planlarda sen yoksun ona göre davran diyor, ama acikca degil alttan alttan. Duzgun bir erkek olsaydi, ben ev aliyorum goruyorsun ki evlenme niyetim yok zamanini calmak istemem derdi zaten.
Ne yapsın bu kız yok sayılmaya eyvallah mı desin? Bu evlilik meraklısı olmak değil ki, kim olsa yok sayılmaya hop burda ne oluyoruz der.
Konu sahibesi fazlasında gözüm yok, makul şekilde evlenirim, ortak alırız krediye de ortak olurum yazmış. Paragöz yazmışlar yukarda alakası yok.
Bugun konuştuk sonunda kısaca geçiyorum ben anlattım planlarının dışında bıraktıgını bıraktığını o da anlattı o evi ikimiz için baktığını şuan ödeyeceği kredi ile 3 yıl sonraki kiranın aynı olacağı gibi vsvs 40 45 dk konuştukbızım evlılık durumu ıcın planın nedır dıye hala sormadınız dımı
ay bayılaazaaamm
boyle karsılıklı sessızlıge burunerek gıttıgı yere kadar gıtsın dıyorsunuz o zaman
neden karsılıklı bıtırmedıgınızı en azından sızın neden bır konusma yapmadıgınızı ben cok merak edıyorum
neyı beklıyorsunuz mesela
+ bide ulaşım konusuna değindiğimde babamdan arabayı alacaktım dediben olsam tekme atarım bu adam konuşma falan hak etmiyor. Ben paramı yatırcam sen e ne yaparsan yap demiş konu sahibesine, şu tarz bir konuşma ve kafa bir konuşmayı bile hak etmiyor.
Seninle gelecek planı yaparken seni saf dışı bırakan adamla evlilik düşünme.Bugun konuştuk sonunda kısaca geçiyorum ben anlattım planlarının dışında bıraktıgını bıraktığını o da anlattı o evi ikimiz için baktığını şuan ödeyeceği kredi ile 3 yıl sonraki kiranın aynı olacağı gibi vsvs 40 45 dk konuştuk
Zaten almayacakmış çevresi ile de konuşmuş ev almakla bitmiyor tadilatı tamiratı döşemesi vs 60 70 daha şuan vermek gerektiğini gücünün yetmediğini söyledi
Ailesi ile telefonda konuşurken hep birinci tekil şahıs konuşup geldim gittim oturdum dediğini söyledim ona bir şey demedi işte
Neyse özetle böyle
ha ılıskınıze devam edıyorsunuz yanı :)Bugun konuştuk sonunda kısaca geçiyorum ben anlattım planlarının dışında bıraktıgını bıraktığını o da anlattı o evi ikimiz için baktığını şuan ödeyeceği kredi ile 3 yıl sonraki kiranın aynı olacağı gibi vsvs 40 45 dk konuştuk
Zaten almayacakmış çevresi ile de konuşmuş ev almakla bitmiyor tadilatı tamiratı döşemesi vs 60 70 daha şuan vermek gerektiğini gücünün yetmediğini söyledi
Ailesi ile telefonda konuşurken hep birinci tekil şahıs konuşup geldim gittim oturdum dediğini söyledim ona bir şey demedi işte
Neyse özetle böyle
Hayır, telefonda konuştuk sadece benim işe dönmem gerekti kapandı öyleha ılıskınıze devam edıyorsunuz yanı :)
tahmın etmıstım o yuzden sessız kaldınız bıtmesın dıye
ben acıkcası gelecegınızı parlak gormuyorum bu sahısla ... yasayıp gorursunuz sızde zaten
herseyın hayırlısı olsun
Neden ödüm kopsun yaakadınlar kulubu etrafın sozuyle hareket eden ,sureklı etrafı dınleyen ve sadece aılesının lafıyla hareket eden kocalara sahıp kadınların cektıgı sıkıntılarla ılgılı konularla dolu
konu sahıbı kucuk bır ınsanda degıl ama ödü kopuyor sevgılısıyle ayrılacak dıye
sonra keske zamanında ayrılsaydım dıyeceksınız
Valla o adamdan hiçbirşey olmaz. Adamın hayatındaki hiçbir planda yoksunuz ki. Ev alma kararında, ev alınacak muhitte , evden vazgeçme planının hiçbir yerinde siz yoksunuz. O etraf kadar önemli ve söz sahibi değilsiniz. Ayrıca ev almaya niyet ettiği yerin sizin işinize çok ters bir yer olması ve bunun savunması olarak da babasının altındaki arabayı alacağını söylemesi bile o kadar baştan savma ki. Bence oturun düşünün bu kadar önemli kararları size sorma tenezzülünde bulunmayan adamla evlense bile nasıl bir geleceğiniz olacak. Kaldı ki haya kendindeyken 2-3 gün aramaya tenezzül etmeyen bir adamın size verdiği değerin pek yüksek olduğunu ve kaybetmekten korktuğunu düşünmüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?