5 bin TL 10 yıllık kredi

bir üye yazmış ya nikahtan evlenilir miymiş düğün yaparsak tonla altın para gelirmiş.he bekle gelirrr bu ekonomide
Hıııı gelir üçün biri geliyor. Eşşşşek yüküyle akrabamız var, evsiz barksız öyle düşkün halleri de yok. Pandemi gerekçesiyle kardeşimin düğününe gelmediler. Altın fırladı tabi. Gelen de 100 TL takıyor, bir teneke yağ parası bile çıkmıyor ne diye yapacaz düğün

bir üye yazmış ya nikahtan evlenilir miymiş düğün yaparsak tonla altın para gelirmiş.he bekle gelirrr bu ekonomide
Ya herkes düğüne altın gözüyle bakıyor ama ben altın kafasıyla yapmadım. Öyle klasik düğün salonu düğünü de yapmadım düğün olsun diye yapmadım yani. Hayatımda en eğlendiğim düğün kendi düğünümdü. Aşırı eğlendim, kimseyi eğlendirmek için değil kendimi eğlendirmekti amacım. Hala bakar bakar sırıtırız karı koca çok zevk aldık. Böyle görevmiş gibi yazılınca acaba sorun bizde miydi diyorum

Konu sahibesinden özür diliyorum, şimdi çaktım meseleyi. Mesel para değilmiş bambaşka bir şeymiş.
Tamam mesele para değil , ev değil. Bir adam seni hiçe sayıyor ve sen hala ayy evlilik meraklısı gibi görünmek istemem, yaşım 32 oldu falan diye ille bu adamın mı ayrılık konuşması yapmasını beklersin ?

Ben şunu anlayamıyorum gerçekten, madem karşıdakiyle ciddi niyetin yok çıkar dürüstçe söylersin değil mi? Dürüst olmamanın, ık mık etmenin sebebini gerçekten anlayamıyorum, ben direkt ve net biriyim insanın en kolayı bu şekilde olmak kimsenin günahına girmiyorsun, vaktini çalmıyorsuni yarıyolda bırakmıyorsun. Bazı erkekler gerçekten çok tabansız, adam gibi karşıdakine ben ciddi düşünmüyorum demektense kaçak göçek bir şeyler saçmalayıp ekndilerini düşürüyorlar. Burda da durum aleni bence, konu sahibesi konuşunca adam zırvalamış. Konu sahibesi son kez net şekilde sorsun içinde kalmasıni sonra da tekmeyi atsın.

ev alması evlılığıe hazırlıktır belkı neden karamsar oldunuz adam nıkah yaparsa aıleler de yardım ederse beyaz esya vs halledılır
adam arkadaşlarım ev-araba sahibi oldu diye bir gaza gelmiş, önceden konu sahibine hiç ev mev demezken, hatta ev olayına karşıyken birden ev almak istemiş, ne oldu birden konu sahibi 10 aydır çıkıyorlar ama bilmiyor

bu kıza gel beraber bakalım, sence nerede nasıl bir ev olsun filan sormuyor. hiç ortak etmiyor. hatta konu sahibi "öyle yerlere bakıyor ki oradan işe gitmem gelmem imkansız" diyor
velev ki aileler yardım eder filan diyorsunuz ama konu sahibi de diyor ki "ben tanıyorum, aile zaten eve yardım edecek bir de düğün yapamazlar başka bir şey alamazlar "diyor. kendisi de anca mutfak eşyası 1-2 beyaz eşya alabilirmiş..(hoş burayı hiç anlamadım 2 taraf da kirada kalıyor bu kirada kalınan evlerde eşya yok mu? niye baştan eşya alınıyorsa bu yoklukta?)

neyse amaç evlenmek olsa da oturup konuşan yok
adam diyor ki "belki 2 bin lira ile geçinecem" eee..e bu kız bu planlarda nerede?
evlenmeye niyeti olan adam alır kızı der ki bak ev alma planım var, nasıl yapalım? ne yapalım? eşyadan mı kısalım, düğünden mi, yok evi mi 1-2 sene erteleyelim evleri mi birleştirelim, ne yapalım? çünkü belli ki para hepsine yetmeyecek, orası zaten fiks)

o değil de 7-7.5 gibi bir maaşı var ve 5bin kredi çekecek bu kişi...evlenelim de demiyorsa aile hep mi yardım edecek bu adama acaba 10 sene..nasıl geçinecek 2 bin lirayla?

yani bu adam paracıysa asıl şu durumda "gel hemen evlenek" derdi. anlamadım ben. belki evi alayım, eşyayı kız alsın diyecek kadar çirkef ya da 10 sene hiç evlenmeyecek hakketen.

dugun bır kere masraf edılen bırsey
o kadar masraf eden kısının bekledıgı altın gelmezse ne olacak :) dugune her gelende altın da takmıyor sonucta

hayır bırde gelen altın dan gerıye ne kalacak kı hiç karlı iş degıl dugun gercekten tam anlamıyla bosa harcayacak param var bana koymaz dıyecek kısılerın yapabılecegı bırsey , kımse gelecek altınına guvenmesın dugun ıcın...

yooo aslında aynı senin anlattığın gibi olmalı.altın para toplama amaçlı yola çıkarsan elin boş bomboşşşş geri dönebilirsin o düğünden.eğlenceli düğünler olsa keşke.hepsi aynı.hele o maket pastayı yalandan kesme sahnesi beni benden alıyorrr.

Benim eşyalar hep spotcudan ikinci el ya mobilya beyaz eşya koltuk vs sorun değil şuan hiç konuşmuyoruz akşama konuşur muyuz sanmam. Ailesi yardım etsin alsın evini kendini haklı görüyor içten içe kötü bir şey mi yaptım ev sahibi olmak isteyerek diyor. Bu cümleden sonra iletişimi kestim

ev alsın orada sorun yok ta.sizle ne planları var ya da var mı sorun orada

Olsaydı bir cümlesinde ben geçerdim büyük bi detayı atladım ailesi ile telefon konuşmasında bile ben geçmiyorum ki
eski mert sözünün eri kadına saygı duyan erkekler iyice azaldı.yerine yanar döner kadın parasına göz diken çıkarcı güvenilmez adamlar türedi maalesef

Biz pastayı kestik işte elimize tabak verdiler çatalla yiyelim diye. Bir çatal almamız gerekiyormuş kamera çekiyor eşimin ve benim düğün koçu ayrı benimki yanımda bekliyor tabağı almak için. Ben de sandalye istiyorum tabağı bitirmek için dnfjfkfkfk sonra bir tabak daha istiyorum ne güzel pastaymış nerden aldınız diye darlıyorum…. O kadar tepinirsen kan şekerin düşer tabiii

sizin de birikmişiniz varsa onu da katıp ortak tapu ile ev alma şansınız yok mu?
bir tanıdığım öyle yaptı nişanlılardı hem az kredi ödediler hem tapu ortak oldu
şuanda onun alacağı evden nikahlı olmadığınız için hak iddia da edemeyeceksiniz çünkü

Ya ara sayfaları okuyamadım bebek var. Ama burada sık sık gördüğüm bir sey var. Erkek aileleri erkekler evlenmeden once krediyle ev aldiriyorlar cocuklarina. Sonra evlilik surerken kadin erkek beraber odüyor krediyi. Ama bosanma olursa o ev evlilik oncesi alindıği icin adama aittir. Kendi odediğiniz kısmı kanıtlamanız bile zor. Bu adam da evi kendi ustune alacak onnn seneee geliri azalacak. Böyle adamlarla evlenenler kiralik evde oturuyormus gibi saysin kendini. Kendimi "Senin kocanin evi yoook" diyen Muge Anli nin tersi gibi hissettim:)

ben 10 kat maket pasta yerine 5 kat gerçek pasta kesmiştim valla.diğeri aşırı komik geliyor .after party ler çok daha eğlenceli düğünlerden ya da gelin hamamı.

Ne kadar basit düşünüyorsunuz? Adamın ayağına pranga olmayın.sonucta bir yerde konaklayacaksiniz değil mi? Sizin mantıkla adamda sizden ayrılsın tek yatak odası alabiliyor parası yok diye.

ben 10 kat maket pasta yerine 5 kat gerçek pasta kesmiştim valla.diğeri aşırı komik geliyor .after party ler çok daha eğlenceli düğünlerden ya da gelin hamamı.
Pandemiden dolayı gelin hamamı yapamadım after party yaptık ama. Yine de ben düğünde daha çok eğlendimdjgkfkfk gece yorulmuştum çünkü sadece içip rahatlama duygusuna erişiyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…