• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

5. evlilik yıldönümümüz :(((

Çok açık ki sizin derdiniz içlenmeniz sadece eşinizle monotonluğunuz sevgisini yansıtmaması ve yıpranan ilişkiniz.
Yoksa ne olursa olsun o eski sıkıntılı günlere dönmezdi aklınız.Haklı olarak size sağlanmayan olanakların başkasına sağlanması içinizde yara açıyor.

Ama bu halinizle çevrenizde anlaşılmazsınız hatta kıskanç kinci olarak görülürsünüz.

Çocuğunuzda yokmuş.Neden bir uzman desteği almıyorsunuz eşinizle birlikte ?Belki can gelir evliliğinize..Unutursunuz geçmişinizi.

Yoksa böyle gitmez dur demelisiniz bu kendinizi üzme yıpratma hallerine.

sorunlar için evlilik danışmanına gidelim diye çok başının etini yedim ama nafile gitmedi. ben psikologa gittim 3-4 ay o dönem çok sorunluydum ağır depresyon dedi ilaç falan da kullandım ama pek faydasını görmedim. eşim ve ailesi ile ilgili sorunları anlattım son seansta olaylatı çok kişiselleştiriyorsunuz ddedi doktor. bayan dı kendisi ilk geceyi ailesinin yatağında geçirmeyi nasıl kişiselleştiriyorum bu kişisel değil de toplu bi uygulamamı dedim çok canım sıkıldı bu kadın beni anlamıyor deyip bir daha gitmedim. şuan psikolojim o kadar kötü değil zaten doktorluk durumum yok. ama evliliğimizin doktora ihtiyacı var ama umursamıyor ki kızlar gitmiyor gitmez de . ya en önde ki konu mesela cinsel yaşamımızın bitmiş olması nerede ise. adam bunu bile umursamıyor. yapmadığım şey kalmadı gecelikler süslenmeler yemekler içki mum falan da filan da. ite kaka zorla olmuyo ikimizde zevk almıyoruz. buda bizi iyice uzaklaştırdı yav. cinsellikle ilgili sayfaya bir başlık açayım ben en iyisi bakalım öneri olacak mı...

sonuna kadar okudum ilk mesajını..bunlar küçük seyler bunları sorun yapmayın falan demicam. evlide değilim bi tecrübem yok. ama bende senin yernde olsam alınırdım. ve kesinlikle bende olsam kafama takardım. böyle günler herkes için cok önemli. senin içinde kalmıs bazı seyler. ve senin istediklerinide(yani olması gerekenleri) öteki kardese yapmıslar. su saatten sonra bence esinle bence bunun konusmasını falan yapma onları kıskanıyosun diyebilir. ama canım sende bu kadar kendini ezdirme bak baskaları neler yaptırıyo :kkk::kkk::kkk::kkk:

valla en sinirimi bozan ilk geceniz ilk kahvaltınız evliliğinizin ilk günleri oldu.>Yazık çok üzüldüm.En özel en güzel olması gereken anlarınız kabus olmuş size.Ne demekmiş ilk gece kaynananın yatağında yatmak çok saçma yaaa

Eşya,gelinlik,düğün konusunda da kırılmanız doğal.İnsan ister istemez düşünür ne vardı bana da karışmasaydınız da her şeyi gönlümce yapabilseydim.Ama artık yapabilecek bir şey yok.Unutmak en iyisi.

Bir çoğunu bende yaşadım..

Tek söyleyebileceğim geçmişle yaşama..
hiç bişi getirmiyor çünkii stres sıkıntınla kalıyosun..
helede bir başkasıyla kıyaslamaya kalkarsann ohooooo
hangisini sayimm sana ben saysam sen ahh dersin..
O yüzden ölümlü dünyaa dicenn umursamıcan..
hep mutsuz olursun
:50:

eski konularina biraz baktim..mutlaka bir spor salonuna ve iyi bir diyetisyene git.belli bir disiplinle devam et.sen zayifladikca esinle aranizdaki problemlerden biraz daha ortadan kalkacak.ve yapmak istediklerini heyecanli ve guzel sekilde esine soyle.herzaman dogru bildigi yap.senin ruh sagligin herkesten daha onemli.sen nasil mutluysan onu yap.

Canım ya sonuna kadar haklısın.
Limon yeme oran bilmem ne olur. Cünup yemek yeme.. Kayınvalidenin evinde gerdeğe girmeye zorlanma, cinsel hayatınızın bitmiş olması, eşinin çocuk istememesi.. Sana bir yerden teselli vereyim diyorum ama nerden? Ezik davranıp en baştan bütün sınırlarını
çizdirmişsin.. Ama bu sevgiden de değil belki ailede yetişme tarzından kaynaklanıyor da olabilir. Belki sorunun ta öncesine dayanıyordur. Psikologlar, ilaçlar, telkinler vs.. Ne kadar işe yarayabilir ki?
Doğruluğu geçerli olan tek bir yol var ki, yaradana sığınmak. Bol bol dua etmek, zihnini dualarla tedavi etmek ve seni yaratan Rabbine sıkıntılarını hafifletmesi ve sevginin gerçek sahibini gönlüne doldurması için dua etmek.. O'ndan başka seni kim rahatlatabilr ki?

arkadaşım bence senin eşin de problem var. çünkü aileler evlatlara göre davranıyor. birisi sessiz sakinse ona daha çok karışıyorlar. bizim ailelerimizde öyle değil mi. belli ki kaynın böyle şeyleri daha çok önemsiyor düğününüde ona göre ayarlamış. ve eminim senin kaynın eşine göre daha kararlı ve dik kafalıdır. aileler genelde böyle tiplerin eşlerinede birşey diyemiyor. geçmişi boşver bazen düşününce ben de üzülüyorum ama olsun beni seven bir eşim var daha ne olsun...:nazar:

valla çok haklısın.olanlar çok sinir bozucuymuş.bu galiba eşiniz ve kardeşinin farkından kaynaklanıyor.eşin önemsememiş belki.belkide kayınbiraderine böyle yapacak olsalar o kabullenemezdi.öyle bir düğün istedi,öyle eşyalar istedi demekki.gerçekten sizin yerinizde olsam bu beni çok üzerdi.böyle ayrımcılık olmaz.büyütüyorsun diyenlere şaştım.bunu kaç kişi olgunlukla karşılayabilirki

eski konularina biraz baktim..mutlaka bir spor salonuna ve iyi bir diyetisyene git.belli bir disiplinle devam et.sen zayifladikca esinle aranizdaki problemlerden biraz daha ortadan kalkacak.ve yapmak istediklerini heyecanli ve guzel sekilde esine soyle.herzaman dogru bildigi yap.senin ruh sagligin herkesten daha onemli.sen nasil mutluysan onu yap.
3-4 haftadır diyetteyim zaten 3 kilo kadar verdim. 10-15 kilo verip 38 bedene inene kadar da devam edeceğim. hem eşim hemde kendim için. kilolar da insanı çok mutsuz kılıyor belki de o yüzden biraz da takıntılar alınganlıklar yaşıyorum.
valla çok haklısın.olanlar çok sinir bozucuymuş.bu galiba eşiniz ve kardeşinin farkından kaynaklanıyor.eşin önemsememiş belki.belkide kayınbiraderine böyle yapacak olsalar o kabullenemezdi.öyle bir düğün istedi,öyle eşyalar istedi demekki.gerçekten sizin yerinizde olsam bu beni çok üzerdi.böyle ayrımcılık olmaz.büyütüyorsun diyenlere şaştım.bunu kaç kişi olgunlukla karşılayabilirki

ayrımcılık acı da Allaha havale ediyorum onları artık. tüm samimiyetimle söylüyorum inşallah yeni gelini ile çok mutlu olsun beni de rahat bıraksınlar. evlilik boyunca ailesi yüzünden çok ağladım rabbim biliyo adalet te olacaktır.
düğünü eşyaları önemseme diyenleri bende anlamıyorum ya. tamam maddiyat çok önemli değil lakin insan bir kere evleniyor bunlar bir daha hiç yaşanmayacak. düğün cd mi bile hiç izlemedim inanın. iğrenç düğün fotoları aldığım gün çekmeceye attım bir taşınırken yerlerinden oynadılar hala oradalar bakmıyorum bile. insanların evlerine gidiyorum düğün albümlerine bakıyorum benim albümüm iyi bir fotoğrafçı da çekilmiş düğün fotom bile yok. oturdu içime hele o gelinlik mevzuu. keşke ben veririm parasını deyip kendim alsaydım ama cahillik işte aman ailesine karşı kötü olmayayım dedim susutum... bunları yazıyorum ama sanmayın ki bunları durmadan düşünüyorum geçti gitti elbet lakin ne zaman bir düğüne gitsek canlanıyo hatıralar...

yeni evleneceklere tavsiye kesinlikle ne istiyorsanız yaptırın aldırın nasıl başlarsa ilişki öyle gidiyor tabii anne babasına saygıda kusur etmeyeceksiniz ama saygı saygı diye de benim gibi ezdirmeyin kendinizi. ben bir kere saygısızlık yaptım onlara. o da çok dolmuştum artık evlendikten 1-2 yıl sonraydı bizde kalmaya gelmişlerdi. birkaç olay oldu ev içinde canımı iyice sıktılar. bağırdım hepsini saydım içimdekilerin. boşayacağım oğlunuzu alın hayalinizde ki bir kızla evlendirin dedim. o günden sonra çok değişti bana davranışları. güleceksiniz ama artık daha bir sevgi dolular bana aramıyorum diye stem falan hiç kalmadı aman siz mutlu olun tamam diyorlar. ayıp oldu belki benim yaptığım ama çok işe yaradı aile ilişkilerinde artık hiç rahatsız edilmiyorum. önceden 2 günde bir arar canımı sıkardı kaynana. şimdi ben bin yılın başı arayınca mutlu oluyo bir tatlı konuşuyo görseniz.

Sizi kırmak istemem ama 5 yıl önceki kendi evlilik döneminizle eltinizinkini kıyaslamanız yanlış, insanlar zamanla değişir belki size karşı hatalı davrandıklarını düşündüler yeni gelinlerine aynısını yapmıyorlar, sizin yaşadıklarınızı onların da yaşaması şart mı.
Aynı yıl içinde ya da 1 yıl ara ile olsaydı haklı olabilirdiniz ayrımcılık yapmışlar derdik ama 5 yıl var arada, kıyaslamanız anlamsız.
Bence de bunları düşünüp üzülmenize gerek yok, eğer bunun dışında aranızda bir problem yoksa o zamanki cahilliklerine verin unutun. Bir arkadaşım vardı mesela ailesi ortaokuldan sonra okumasına izin vermiyor, yıllar geçiyor abileri evleniyor yengeleri okumuş aileyi ikna ediyorlar aile de bu süreçte değişiyor ve okumasına izin veriyorlar.
Yani o zamanlar size bu baskıları yapmışlar ama aradan 5 yıl geçtikten sonra bilinçlenip aynı hataları yeni gelinlerine yapmak istememişlerdir, belki de siz değiştirdiniz onları olumlu yönde.

cevap yazan herkese teşk hanımlar. ya bu durumlar başına gelen için çok zor. ilk gecemizi ailesinin evinde geçirme meselesi için çoook kavga ettim kesinlikle istemedim. eşim anne babamla konuştum ikna olmuyorlar diye diretti. hatta sırf bu meseleden nişanlıyken ayrılacaktık neredeyse. bir otele gidelim bari diye çok yalvardım ama nafile ikna olmadılar. o zaman çok aşık olunca ben ayrılırsam yapamam sanmıştım çocukluk işte niye taviz veriyorsun ki. düğünün ertesi günü akraba gezmek adettir konya da ama eskiden kalma br adet çoğu kişi yapmaz artık. ya birde sabah kıza tekrar gelinlik giydirip oynatırlar evin önünde falan o kadar düşmedik vesselam. şuan bu adetler yine var ama tabiiki çoğu yeni evli hatta köyde yaşayan insanlar bile yapmıyor artık bunları. ama biz ilk oğulla evlenmenin kurbanı olduk. aslına bakarsanız eşimin kardeşi daha ana kuzusudur ama herhal elti dişli çıktı ki artık hanımının kuzusu oldu da anne babayı dinlemedi. neyse geçti bunlar gitti ama yeni evleneceklere tavsiye ASLA NORMALDE YAPMAYACAĞINIZ ŞEYLER İÇİN TAVİZ VERMEYİN yoksa daha fazlası istenir istenir. eşimin ailesinden öyle çektim ki korkudan çocuk olayına giremiyorum. çocuk olsa daha bir karışacaklar eski günlere döneceğiz diye korkuyorum. gerçi eşimde zaten çocuk istemiyor bu konuda ayrı dert boşverelim şimdilik.

birşey anlatayımda gülün halime. evlendiğimizin ertesi sabahı saat 10 gibi eşim anne babası kardesi kahvaltı yaptık babası kalktı bahçeye indi biz hala oturuyoruz. eşim dediki ben bir banyo yapayım. o kadar da dedim gece yap banyonu sabah olmaz bak bir laf eden olur diye. (gece bir şeycik olmadı onuda söyleyem ilk seferimi kayınvalidenin yatağında yapacak kadar da küçülmedim) annesi demezmi "aa oğlum sen abdestsiz yemek mi yedin haram yediğin lokmalar cünüp cünüp " diye eşimin kardeşi de yanımızda yerin dibine girdim ya. patavatsız kadın işte...
hayret bukadar yobaz düşüncesiz insanlar senden çarşaf falan istmemişler ayyy çok sinir oldum kayınvalidenize...

11 kasım 5. evlilik yıldönümümüzdü ama aynı gün kardeşinin düğünü oldu veeeee sonuç hüsran kutlama hediye geçtim konuşması bile olmadı çok problemli bir çiftiz biraz içimi dökeyim size.

en büyük sorunlar evlenirken başladı düğün gelinlik hiçbiri istediğim gibi olmadı keza eşyalarda öyle senelerce bunları taktım kafama şimdi pek düşünmesem de üzülüyorum arada.
neyse kardeşi evlendi eşimin işte olaylar. benim gelinliğimi annesi babası ile aldık hali ile istediğim gibi olmadı 100 lira için istediğimi almadılar aldıklarınında omuzuna zorla şal yaptırdılar omuzum görünecek diye şimdi kardeşinin düğününde yeni gelin askılı gelinlik giydi kimse birşey demedi oysaki banimki askılı değil sadece biraz omuz da değil yukarıdan hafif açıktı ve sırtı falan da kapalıydı yine de üzerine zorla şal almışlardı.
düğünüm iğrenç bir salondaydı örtüsüz masalar eski moda bir salon kardeşinin düğünü çok şık bir salondu yuvarlak masalar mumlar falan aperatif servisleri falan filan. havai fişek gösterileri şa şalı gösteriler. benimki resmen eski model gazino düğünü idi yaşpasta kolalı lokanta masalı soğuk iğrenç bir düğün salonu.
bizi ilk gece zorla kendi evlerinde kalmaya zorladılar. düğün günü damatla bile gelin arabasına binmedim kayın peder önde sağdıç yanımda eve girdim ev insan dolu iki saat onların ortasında oturdum damat camiden getirilip tekbirle falan odaya sokuldu biz yatak odasındayken hala dışarda insanlar var düşünün. saat 23 gibi gittiler ev bize kaldı ama ev düğün evi dağınık pis . gece anne babasının yatağında yatıım ya. sabah oldu saat 9 anne babası eve geldi. ben uyanığım odada oturuyorum kalktık yer sofrasında anne babası eşim ben düğün sabahı kahvaltı yaptık ya... annesinin potuda var onuda bir ara anlatırım güler misiniz ağlarmisinız. ee kardeşinin ki nasıl dı kendi evlerine sadece sağdıç ve bizle geldiler biz tabii kapıdan girmeden uğurladık onları sabah ta 11-12 gibi gönüllerince kalkıp araba ile antalyaya giittiler. biz 3-4 gün ailsinde kaldım birde 10 gün kalmadınız diye sonra bir sürü laf yedik. balayına kendi evimize geldikten 1 ay sonra gizlice gittik niye e ona da karıştılar ne işiniz var masraf olacak diye.
benim düğün gününün sonraki sabahı şöyle geçti anne babası kardeşi ile saat onda kahvaltı sınra tüm akrabalara el öpmeye gitme 2-3 gün el öpme falan hiç evlendiğimi biele anlamadım utana sıkıla tanımadığım insanların evlerinde geçirdim günlerimi. birde abuk subuk öneriler aldım tanımadığım kadınlardan örnek mi kızım limon yeme ekşi yeme yeni gerdeğe girdin oran ... olur hala anlamadım bu lafı mesela.

ya reva mı bu bana benim iğrenç düğünüm ve kardeşinin düğünü alın bakın işte..
ha eşyalara da geleyim bize mobilyacılardan alındı takımlar bir işe yaramaz koltukları attım bile. salon takımı da dağılmak üzere kardeşine istikbalden en pahalı takımlar alınmış şahane evi. ne yalan söyleyeyim içerledim.
birde üstüne kardeşi bizimle aynı günü tarih olarak alınca 5. yılda uçtu hoş zaten bizimki ne kutlaması yapacak tıda ama benim için özeldi oda gitti...

ama şekerim sende takma bunları artık yaşadıkların bnmkilerle üç aşağı beş yukarı aynıı bugünü düşün eğer iyiyseniz gerisini bış ver çoook güzel bi düğün yapmışlar sana lüks bi yerde dillere destan falan filan sonra anlaşamamışsnz bi değeri kalırmı sence takma bunları çünkü ben artık takmıyorum

neden kendinle görümceni kıyaslıyosunki
yaptığınız kısknaçlıktan öte bişey değil
boşuna kendinizi yıpratmayın

Son düzenleme:
kendimle onu kıyaslamıyorum kızdığım bu adaletsiz tutum. ayrıca Allah var o kızla hiç samimiyetim yok ne severim ne sevmem eşi ile mutlu olsun beni ilgilendirmez. ama bana o kadar çektirdiler ki sitem öfke doluyum...giyeceğim gelinliğe kadar karışıldı neden bunları hak edecek ne yaptım ki.

kendimle onu kıyaslamıyorum kızdığım bu adaletsiz tutum. ayrıca Allah var o kızla hiç samimiyetim yok ne severim ne sevmem eşi ile mutlu olsun beni ilgilendirmez. ama bana o kadar çektirdiler ki sitem öfke doluyum...giyeceğim gelinliğe kadar karışıldı neden bunları hak edecek ne yaptım ki.

eşin pasifse sana kocalık yapmaya kalkan çok olur (kaynana,görümce,elti...)
eşine öfkelenmene sebep olmak istemem ama ondan kaynaklıdır yoksa kimse size bu kadar karışamazdı.
geçmişe bakıpda üzülme geleceğe bak erkekler geç olgunlaşıo bundan sonrasında kimseyi karıştırmayın kendinize :34:

yazdıklarımı yanlış anlamayın.. benim eltimde çok problemler yaşamış. ikikez ayrılma eşigine geldiler gelir anlatır bana kaynananım ona yaptıklarını.. kahvaltıya çık yap et yatmaya eve in eşini doldurur yollarmışkaynanam gelin iş yapmıyor vs. diye.. sonra malum dayak yemiş ayrılmaya kalkmış yengem.. tabi ben kahvaltıya çıkmadıgım için gelip kaynanama beni kaldırırdın sebg kaldırsana onada yaptırsana su işleri dermiş açıkcası çok agırıma gitmişti ben ona üzülürken kalkıp kayınvalideme böyle şeyler söylemesi.. ikinci gelin oldugum için biraz daha sanslıyım eger bende ayrılma eşigine gelirsem onun yüzünden kaynana kötü derler diye bana eltime göre daha sabırlı davranıyor.. ve biliyorumki benim üstümden kazandıgı tecrubeleride diğer alacagı geline uygulamayacak.. mesela yengemin eşyalarını kaynanam seçip almış oysaki benim eşyalarıma nekadar karışsada genede benim istedigim az çok oldu.. galiba ilk gelinler biraz fazla eziliyorlar.. ama bende elti olarak eltimin ezilmesini istemezdim. ama olmuş eviniz barkınız ayrıise bence bunlara takılmayın eşyayı artık kendi istediginize göre alırsınız geçmiş gitmiş nekadar üzülsenizde size yararı olmayacak

Herkesin mutlaka hayalini kurdugu bir dügünü vardir, seninkisinin senin istedigin gibi olmamasina üzüldüm, fakat bunu bir ömür kafana takarakta yasayamazsinki, bu icini kemirir bitirir sürekli artik bunlari geride birakmazsan. Hatta eger seni rahatlatacaksa veya birazda olsa begenmedigin dügününü geride birakmana yardimci olacaksa, arada bir inceden sakayla karisik bir sekilde laf sokustur kayinvalidene. Mesela esinin kardesinin dügünü hakkinda konu acilinca, "cok güzeldi, cok iyiydi" vs vs gibi seyler söylendiginde, sende "evet onlara özel bir muamele var gibiydi, bizden esirgedikleri herseyi onlara yaptilar, benim dügünüm cok kötüydü onlarinkisi harikaydi" gbisinden bir seyler de, ve istedigin hic bir seyin yapilmadigini söyle ama cümlelerini secerek söyle ki tepkiyide üzerine cekmeyesin..

Bu arada esin kardesinin dügünü olmus olsada yinede kücük bir süpriz veya kutlama hazirlayabilirdi, illede ayni gün kutlanmasi gerekmiyor, bir gün sonrada kutlanabilirdi.. Sonucta önemli olan hatirlanmak ve deger görebilmektir..
Madem o kutlama yapmak icin bir sey yapmadi, sana süprizde yapmadi, ozaman sen yapsaydin, belki utanirdida bir daha ki sefere daha dikkatli olurdu hatirlamak icin ve hazirlik yapmak icin..:44:

Back
X