Merhaba ben Dukan Diyeti kitabını almadan evvel bu konuda herhangi birşey bilmiyordum. Kitabı geçen hafta aldım ve okuyup tamamen sindirerek uygulamaya başladım. Herkese uyan bir diyet vardır, ben 2 saatte bir saat kurararak az ve sık beslenme yapamıyorum ve proteinleri çok seviyorum. Bu sebeple mantıklı ve uygulanabilir geldi ve başladım. kitap Temmuz ayında çıktı ama anladığım kadarıyla çıkmdan evvel de bu siteye ulaşmış ve herkes kendi yorumlarıyla diyet yapmaya başlamış. Tavsiyem, kitabın alınıp okunmasıdır çünkü bu çok spesifik bir diyet ve her konuya dikkat edilmesi gerekiyor. Bir hususu atlayarak olacak gibi değil. Bu arada "şimdi bir poğaça yiyeyim akşam yoğurtla telafi ederim" mantığından uzaklaşamayan kişiler için de değil. Çünkü burda kalori saymıyorsunuz. Bence bu diyet çok kişisel bir diyet ve özellikle geleneksel diyetlerin ekolünden gelen herkes yapamayabilir.
Bu tavsiyeleri verdikten sonra kendi durumumdan bahsedeyim. 73 kiloyla hamile kaldığımda ince kemikli olduğum için bu kilo beni sadece balıketi gösteriyordu ve ne istesem giyebiliyordum. İnanılmaz bir hamilelik süreci geçirdim, ilk 6 ay 5 kilo almama rağman son 3 ay 25 kilo aldım ve toplam 30 kilo fazlasıyla doğuma 103 kilo girip 93 kilo çıktım. Şu an 90 kiloyum ve kızım 2,5 yaşında ve boyum 1.62. Kısacası durum vahim ve ben sanırım bu sefer kendime uyan diyeti buldum.
Pazartesi başladım ve şu ana kadar (cumartesi) 3 kilo verdim, daha da verebilirdim ama sanırım bazı günler az su içtim ve geçenlerde de ufacık bir kaçamağım oldu ve dersimi aldım. Ağzınıza bir adet makarna bile atmayacaksınız, çünkü kalori değil vücut kimyasının değişmesine dayanan bu diyet katiyen bu hataları affetmiyor. Bende yaşanan fazla bir yan etki olmadı. Pazartesi günü protein ve sebze kombinasyonuna geçeceğim.
Yaşadığım 2 sorun: Yulaf kepeği 70 milyonluk Türkiye'de ve özellikle de benim yaşadığım İstanbul'da bu kadar bulunamayacak bir şey midir? Onun yerine keten tohumu veya normal kepek tüketiyorum.
İkinci sorun ise seyir evresi denen 2. bölümde protein+protein sebze olarak devam etmesi gereken günleri acaba 1/1 mi yapayım, yoksa 5/5 mi? Kilo fazlalığım çok olduğundan doktor kitapta 5/5 yapın diyor yani 5 gün saf protein, 5 gün protein+sebze. Acaba bunu mu uygulasam bu konuda tereddütteyim..
Bu arada herkese kesinlikle bir diyet günlüğü tutmasını tavsiye ederim. Deneyimlerinizi lütfen paylaşın, bu diyet benim için çok önemli, kilo veren, veremeyen, sıkıntılar yaşayan herkesten haber almak istiyorum ve bu siteye sadece bu foruma katılabilmek için üye oldum.
Herkese tekrar merhaba...