slm kızlar dün korse aldım bu arada çok yoğunum bu aralar 4 kilo vermişim ama inanılmaz selülitlerim yok
kalmamışlar gözlerime inanamadım hiç kontrol etmemiştim dietten sonra dikkatimi çekti bacakalrımda çok sıkı maşallah diyim bari
black canım şimdi ben kilo korumayı bir gün sebze bir gün et şeklinde mi yapıcam
Deryacık kusura bakma ancak bu saatte yanıt verebiliyorum. Bu yazıyı aslında ikinci kez yazıyorum. Az önce bilgisayarımın azizliği sayesinde tüm yazdıklarım uçtu :gitme:
Şimdi gelelim sorunun yanıtına... Hayır kilo koruma bir gün sebze, bir gün et şeklinde değil. Kısa bir özet yapmaya çalışayım. Diyetin ilk aşaması saldırı... Eğer obezite sınırlarında değilsen 5 gün, obez olarak sayılıyorsan 10 gün boyunca sadece proteinle besleniyorsun.
İkinci aşama kilo kaybı aşaması... Bu aşamada bir gün sebze ve protein (sadece sebze değil), ertesi gün sadece protein tüketiyorsun. Taaa ki istediğin kiloya ulaşana kadar...
Üçüncü aşama koruma (ya da sabitleme)... Bu aşama biraz daha karışık. Çünkü koruma aşamasını kaç gün yapacağın kaç kilo verdiğinle orantılı... Hesaplaması da şöyle
Verdiğin Ibs (pound) x 4.5= Koruma diyetini yapacağın gün
Pound ya da Ibs ne derseniz... Yurtdışında bazı ülkelerde kilo yerine Ibs kullanılıyor.
1 kilo = 2.2046
5 kilo = 11.023
Diyelim 15 kilo verdik.... 15 kilo 33.069 Ibs ediyor. 33.069 x 4.5 =148 küsur çıkıyor... Yani 15 kilo verince yaklaşık dört ay boyunca koruma programı uygulamalıyız...
Peki bu aşamada ne yiyeceğiz???
Her gün protein,
haftada 6 gün iki dilim kepek ekmeği, 40 gr peynir (diyet değil normal istediğiniz tür peynir), muz, kiraz ve üzüm dışında bir porsiyon meyve
Haftada iki kez patates, makarna, pirinç, mercimek, kuskus vesaire vesaire...
Haftada iki kez kuzu eti... (Domuz eti de diyor içimizde tüketenler varsa diye yazıyorum)
Haftada iki kez tatlı, ana yemek (herhalde diyet olmayan bir yemek demeye çalışmışlar naniknanik ), basit bir başlangıç (Artık bunu bilemiyorum nolur, basit bir salata mı, bir tane zeytinyağlı dolmamı detay verilmemiş)
Son aşama ise ömür boyu sürüyor kafamçokkarıştı Yapmanız gereken ömür boyu haftada bir gün sadece protein tüketmek...
Biliyorum çok uzun oldu ama yeni başlayan arkadaşlar da var sanırım... Onca sayfayı okumakla uğraşmasınlar diye yazdım birazda bunları...
Önemli bir not daha arkadaşlar. Diyetimizde saldırı ve kilo kaybı aşamalarında isteğiniz kadar yiyebilirsiniz... Sınır yok cokacimcoook Ama şahsen ben abartmadan yiyorum. Sevgiler hepinize... Umarım başarılı oluruz hepimiz :lepi:
Google'a dukan diet yazıp aratırsanız ingilizce bir sayfa çıkıyor. Bu yazdıklarımı oradan aldım.