- 18 Nisan 2008
- 1.228
- 2
- 116
ben yıllar yılı kabızım kullanmadığımilaç yöntem kalmadı çareyi karbonhidratlı besinleri en azda tutmada buldumkırk yılda bir yerimpatatesi yada pirinç pilavını çok sevmeme rağmen bulgur pilavını 3,4kaşık yerim ekmekte öylesabah2dilim oda kahvaltıda 3 dilime çıkınca hemen arıza çıkartıyo bünyemarkadaşlar bu diyette kabızlık çekenlere magnezyum takviyesi öneririm, ben bir ara Atkins diyetini yapıyordum (bu diyete benzer, ama onda yağ da yenilebiliyor) ve acayip kabız olmuştum, zeytinyağı bile içmiştim ama fayda etmemişti, sonra protein ağırlıklı diyetleri araştırdığımda bu sorunun özellikle magnezyum eksikliğinden kaynaklandığını öğrendim ve kabızlığıma tek çözümü magnezyum takviyesi almakta buldum. Günde 1 adet 250 mglık tablet yediyordu bu sorunu yaşamamam için. Ayrıca ek bilgi ;
Magnezyum: Adet öncesi sendromunu hafifletir. Eksikliğinde yüksek tansiyon, kalbin düzensiz atması ve kabızlık görülür. Tüm yeşil sabzeler, kakao, badem, fıstık, susam, bulgur, baklagiller, kuru incir ve kayısıda bulunur.
Bu diyetin özellikle ilk haftasında yukarıdaki besinleri tüketemeyeceğimiz için size magnezyum desteği almanızı öneririm. Ben de bu diyete başlayınca kullanmayı düşünüyorum. Herkese başarılı diyetler a.s.
ben bikaç gündür ceviz suyu içiyorum çok faydasını gördüm gerçekten
okadar doktora gittim bi taneside böyle bi kolaylık var proteinle beslenirsen olakilazım ola demedi tekrar bu dieti yapmaya karar verirsem mutlaka alıcam canımçok teşekkürler Şeniz