bende fazla 5 kilomu vermek için çaba sarfediyorum ama 5 günde 6 kilo verdim diyen biriyle inan yazışmak tuhafıma gidiyor ..her neyse kalorinde kilonda beni hiç enterese etmiyor..ben sadece şaşırdım ..o kadar zamanda bu kadar kilo vermiş olmana yani hasta olurum zayıflıyım derken başka sorunlar çıkar die düşünmedin mi die o yüzden saka gibi yazdım ..offf sıkıldım saglıklı günler sana :yazdimi anlmadin herhalde verdim kalori belli :) aldim kaloride kilodan cikarim 1 haftada nekdar verebilicegini hesaplaya biliyorsun
bende fazla 5 kilomu vermek için çaba sarfediyorum ama 5 günde 6 kilo verdim diyen biriyle inan yazışmak tuhafıma gidiyor ..her neyse kalorinde kilonda beni hiç enterese etmiyor..ben sadece şaşırdım ..o kadar zamanda bu kadar kilo vermiş olmana yani hasta olurum zayıflıyım derken başka sorunlar çıkar die düşünmedin mi die o yüzden saka gibi yazdım ..offf sıkıldım saglıklı günler sana :
o verdiğin kilo değil biliyorsun değil mi?
hücrelerinde kıtlık çanları çalıyor, yediğin her şeyi depolamaya çalışacak bedenin.
yağların gitmiyor, önce su kaybediyorsun sonra da kas kaybedeceksin.
yanlışın var ayrıca, 1000 kaloriden az almak da ne?
spora evet, doğruyu yapıyorsun ama kahvaltıyı atlayarak haşlama ot yiyerek sadece kendini mahvedersin.
beyin etoburdur misal, düşünebilme yetin için et yemen gerekiyor.
et olmazsa bitkiselprotein.
nefes alırken bile enerjiye ihtiyacın var yani şekere yani karbonhidrata
vücut direncin için vitamine...
bunlardan bedenini mahrum edersen olacak şeyler hiç hoş değil.
ben 5 günde 6 kilo verileceğine inanmıyorum
tamam siz verebilirsiniz ama buraya giren ergenlik çağında olan insanlar bu yazdıklarınızı örnek alacak
kilo vermek insanı sağlığından etmemeli sağlık kazandırmalı
o sizin gorusunuz, veren veriyor veremeyen veremiyor...
herkezin akli var AKLINI KULANMALI herkez de vicudunu tanir ne yapicani yapmiycani kimse soyleyemez ki buda size hic dusmez bana laf soylemek.. tesekurler
buraya konu acıyorsanız uye olan herkes fıkrını belırtebılır sıze saygı duymak düşer
ben zaten sızın ıcın demedım ergenlık cagındakı cocuklar bu dıyetı yaparlarsa saglıkları cok kotu etkılenebılır!!
neyse uzatmayacagım beni kilolarınız ilgilendirmiyor ben genel olarak sorunumu dile getirdim
iyi geceler.
yaptığın tek doğru şey spor dedim.bedenim gayet saglikli su yakmiyorum YAG yakiyorum ben spor kulubu oretmenle birlikte yapiyorum bunu cnm sen hic merak etme,,et yemek zayiflatmaz sadece kilo aldirmazkas kaybetme spor yapmayanlar icin gecerliii ki ben hergun yapiyorummm ...
turkiyede bilemiycem nasl diyetler var veya oluyo ama burda farkli ,zayiflamak isteyenler 1000 calori altinda beslenmeli .. yoksa biraz zor verirler kilo
yaptığın tek doğru şey spor dedim.
bir beslenme uzmanına sor hadi şu yediklerini iyi mi yapıyormuşsun öğren.
eti zayıflamak için ye demedim, düşünebilmek için ye dedim.
oraların kas-iskelet sistemi türkiye'den farklı demek ki, 1000 kalori altında beslenen bulimik insanlar cumhuriyeti herhalde orası.
selametle!
yaptığın tek doğru şey spor dedim.
bir beslenme uzmanına sor hadi şu yediklerini iyi mi yapıyormuşsun öğren.
eti zayıflamak için ye demedim, düşünebilmek için ye dedim.
oraların kas-iskelet sistemi türkiye'den farklı demek ki, 1000 kalori altında beslenen bulimik insanlar cumhuriyeti herhalde orası.
selametle!
katılıyorum ülke ülke farklılık gösteriyor sanırım kas-iskelet sistemleri.
Boşver bacişkom anlamamakta ısrarcı konu sahibi kızımız.
Zayıflık sağlıktan önce geliyor bazı insanlar da.
Hani 45 kilo ebru şallı stayla olayım da gerisi teferruat gibi.
evet diyet diyorum cunki bu tek 5 gun uygulaniyor 1-2 ay deil ki ben oyle sisko birisi deilim 48-29 arasiydim ondan uyguladim :) koloya gore kalori mktari degisir ki genelde kadinlarin gunde 2000 almasi gerek diyeteyken se 1000 den asaga almalari gerekir ki zayiflasinlar spor yapmadan zayiflayanlar yag deil su yakarlar spor yaparlarsa yag 0 terle kendisi atar ve bol su icildiginde daha saglikli zayiflanir
merak etme cnm ben almam zaten genelde cok yemek yiyen birisi deilim cikolata yerim tatli tek sorunum o onuda sonunda hal ettim ki...
spor yapanlar bilirler spor yapinca insanin yemek yeme istegi asla olmaz
spor en onemlisi ,2000 -1500 kalori yaktim bn hergun istersen bi hesap et nekdar verebilicegimi ...
yazdimi anlmadin herhalde verdim kalori belli :) aldim kaloride kilodan cikarim 1 haftada nekdar verebilicegini hesaplaya biliyorsun
yazdıklarının hiç biri doğru olmamakla birlikte sanki bilir kişi gibi buraya gelip kilo diye tabir ettiğin ama ne verdiğin bbelli olmayan ,sana öneride bulunan insanlara ukalalık yapan gururlu tavırlarınla insanların senın hakkında ne dusundugunu az cok empatı yaparak anlamıssındır.bu kıloda bence dr gorunmelısın
hesaplarının hepsi yanlıs sızın oralarda nasıl hesap yaptıkları su yakmanızdan belli sanırım :)))) su yakılmaz canım yag yakılır VE YAĞ ter le atılmaz adı ustunde yaktıgın ıcın enerjiye donusur .su ıse atılır ter ve ıdrar ile asagıda senın yaptıgın yanlıs hesapların dogrusu var senı aydınlatmak adına usenmedım buldum
Cinsiyetiniz: Erkek Kadin
Boyunuz (Örneğin: 182) : 160 cm
Ağırlığınız (örneğin : 70.5): 44
Yaşınız : 20
Bazal Metabolizma Hızınız: kcal/gün1255.4( bu senın gunluk alman gereken kcal miktarı ok)
VKİ Hesabı
Kilonuz (Kg olarak yazınız)
Kg.44
Boyunuz(Cm olarak yazınız)
Cm.160
Vücut Kitle İndeksi değeriniz
kg/m2dır.17.187499999 kg/m2
hanı saglıklıyım dedın ya saglıklı ınsanın vücut kıtle ındeks 19 ile 24 arasında olması gerekırken sen kendının saglıklı oldugunu dile getirip ustune bilir kısı gıbı ınsanları yorum yaptıgına pısman etmıssın sımdı asagıdakı tabloya ıyı bak durumun vahım gorunuyor vücut kıtle ındeksın normalınde altında ANOREKSIYA SINIRINDASIN .
VKİ aralığı Sınıflandırma
20 Zayıf ( SENIN Kİ 17)
20-24,9 Normal
25-29,9 Hafif şişman
30-34,9 Şişman
35-44,9 Sağlık açısından önemli
45-49,9 Aşırı şişman
+49,9 Morbid (ölümcül) şişman
Yaş İdeal VKİ ARALIĞI
19-24 19-24
25-34 20-25
35-44 21-26
45-54 22-27
55-65 23-28
+65 24-29
.
1 KİLO 7000 KCAL,DİR sen hesapla bakalım günde 2000 yada 1500 kcal yakmakla 1 haftada kaç kilo verırsın :))) kesınlıkle 6 KILO DEĞİL
1 HAFTADA GÜNDE 2000 YADA 1500 KCAL YAKMAKLA VERECEGIN KILO 14000-10500 BUDA 2 VE 1.5 KILO EDER YANI 6 DEGİL.
AYRICA O VERDIGIN KILODA DEGİL KAS KAYBETMIS VUCUDUN COK KILO VERMEN BU YUZDEN PROINSIZ BESLENMEN BUNUN NEDENI.
:))))))))))))))))))))))))))))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?