- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #20.561
kızlar spordan gelirken markete girdim,alışveriş yaptım,sebze meyve filan. o arada azıcık yer fıstığı aldım,300 gr yazıyo hatta üstünde...şu kabuklu olanlardan.
biraz yiyince,merak ettim,eve gelir gelmez araştırdım ve şöyle bir yazıya rastladım ;
minareyi çalan kılıfına hesabı :))))
"Kalorisi çoktur ama şişmanlatmaz
Belinizi kalınlaştırmayacak tek bir kalori deposu varsa, o da fıstıktır. Fıstık, kalp hastalıklarına yakalanma riskinizi de artırmaz. Yapılan bir çalışmada, bir grup deneğin günlük yediklerine 8 hafta boyunca her gün 100 kalorilik yerfıstığı da eklendi ve çalışmanın sonunda hiçbirinin kilolarında artış görülmedi. Bunun sebebi yerfıstığında bulunan lif, protein ve sağlıklı yağlardı!
İKİ SİHİRLİ NUMARASI DAHA VAR
Bu besinler sizi o kadar tok hissettirir ki farkında olmadan yediğiniz diğer yiyecekleri azaltmaya başlarsınız. Yerfıstıklarının iki tane daha sihirli numarası vardır:
1- İçerdiği yağ ve kaloriler sindirim sisteminiz tarafından tamamen emilemezler.
2- Patates kızartmasından ya da bir dilim pastadan aldığınız yağı yakmak ne kadar zorsa yerfıstığından aldığınız yağı yakmanız da bir o kadar kolaydır. Vücudunuz yerfıstığının içerdiği tekli doymamış yağları çok hızlı şekilde enerjiye çevirebilir. Yerfıstığı yediğinizde başınıza bir güzel şey daha gelir... Diğer yemekleri yerken olduğu gibi hızla dopamin salgılamazsınız. Bu çok iyidir çünkü; dopamin salgılandığında, kendinizi çok keyifli hissetmeye başlarsınız."
mersacım merve ne zaman gelebilecek hafta sonları filanmı.. bizimki günde kaç kez açıp bakıyor burayı :))
günaydın hepinize
obur kaliste bijox sizi gördüm nasılsınız bu gün .nasıl gidiyor benim çok iyi
neler konuşmuşsunuz bir bakiyim.
aklıma gelmişken yazayım bende dündü galiba obur yazmıştı gece yeni başlıyor kazasız atlatabilirmiyim gibi bir cümle vardı.. merak ettim gece ne yiyorsunuz yani akşam yemeğinden sonra neler yeniyor yiyenler yazsın bunu ciddi merak ettim hiç gece atıştırması yapan bir aile olmadık akşam yemeğinden sonra bizim tüm yemek kapılarımız kapanır çok seyrek ayda yılda bir kez kızlar çikolata yer veya 2 paket bisküvi açarlar çayın yanına haa biz çay bile içmeyiz çayız yanına demem oda ayda 3-4 kezi geçmez yani... yeniyorsa ne yeniyor çok merak ettiğimden yazmadan duramadım..
canım benimki üye olmuştu aleynadan önce ama şifreyi unutmuş dünde uğraştı giremedi bu gün tekrar deniycek olmazsa başka bir tane açarız .mervede başladı sıkı sıkı bugün bir ara girer yazar buluşurlar bir şekilde.
geçmiş olsun sanada bu kadar dikkat ederken kolestrolün nasıl o kadar yükselmiş.kendine iyi bak canım.
bu gün yürüyüş yapamadım yağmurla uyandık iyiki akşam yürümüşüm.
kızlarrr tavuklu mantar sote yi nasıl yapıyorsunuz ya bir yardım ediverin hepsi elimde hazır bekliyorum önce hangisi tencereye koyulur mantarmı tavukmu
obur günaydın canım 1-2 küçük kasecik fıstık yiyorum yazmışsın canım benim yede o kadar fazla değilmi hadi 10 -15 tane diyelim buna bence o kadar yeme ne kadarda faydalı olsa yüksek oranda yağ içeriyor.azı karar çoğu zarar.
oburcum ya şimdi mantarlı tavuk yapacam sen yapıyormusun ben çok sık yapmam mantar
önce tavukmu pişer yoksa mantarmı biliyosan yazsana.
tavukkknaniknanik
kemiksiz kuşbaşıMerrrsa hayatım tavuğun bütün mü?Yoksa sote edilmiş kemiksiz mi?
kallistem tarifi uzun vermişsin keşke özet yazsaydın.tamam tavuğu koydum sonraaaaaa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?