- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #216.761
Tam nerelisin tarifin tam değil çünkü..
Lahanayı ince ince kıyıp tencerede pişiriyorum sonra fasulye olmaz barbunya haşlanmış birde bizde lahana kudalla çırpılır mısır unu kıvam versin diye birde olmazsa olmazı azcık kuyruk yağı... Mısır ekmeği yaptıracaksınız bana mısır unum samsundan değirmenden geliyo miss gibi...
gel beraber olsun kız sanada yaparım sabah pazardan aldım mantar ohhh missss....oyy oooyy oyy afiyet olsun.....
gel beraber olsun kız sanada yaparım sabah pazardan aldım mantar ohhh missss....
illa yöresel farklıklar oluyor ama kuyruk yağını be azcık atıyorum ama olmazsa olmazı kuyruk yağı canım yaa nereye gidersen git koyuyorlar.. aay birde bizde mısır ekmeği yeni çıkınca tereyağı ve biraz şeker katıp yerler yada süte doğranır mısır ekmeği yoğurdada doğruyolar gerçi ama sütte azcık şekerle efsane oluyor...Gümüşhaneliyim. bizde çırpma işlemi olmaz fasulyede barbunya kadar çok eklemiyoruz zaten tat versin diye. Lahana ince ince kıyılıp suda yıkandıktan sonra pişiriyoruz. Kuyruk yağı yerine tereyağı kullanıyoruz çünkü kuyruk yağı bastırıyormuş gibi geliyor tadını. Mısır unu da lahana sulu sulu kalmasın diye koyuyoruz. mısır unumda gümüşhane değirmenden annem sağolsun
bu hafta kilo bildirimi yaptın mı kuzum sen? görmedim sanırım.
hahaha beni korkutucan gel kız ben doyururum seni çok şükür burası köy yeri herşey bolllll.....gelirim bak :)))
Immm bir ara denemek lazımm.Kara Lahanayı alıyoruz ince ince doğruyorum ve bol su dolu kapta yıkıyorum
Soğanı yağda güzelce kavuruyorum
sonra üzerine kaynamış suyu ilave ediyorum
önceden suda bekletilmiş kuru fasulyeyi ekliyorum
patatesi çok küçük boyutlarda dilimleyip içine ekliyorum
süzdüğüm lahanayı ve mısırı da ekliyorum
güzelce kaynadıktan sonra
mısır ununu azar azar ekliyorum. üzerindeki su rengi gidene kadar.
sonra tereyağını yakıp üzerine döküyorum.
misss gibi oluyor.yanına da mısır ekmeği pişirmeyi unutmayın
e ben böyle kilo verebiliyorum ama hiç artı görmedim. o nasıl olacak zayıflayıp bide ceza mı alcam inanamıyorooom
Evet Doğu Karadenizliyim
hımm hemde nasıl güzel. Turşu ile ye. Yoğurt ile ye. Lahana Çorbası ile ye. ye de Ye.Mısır ekmeğinin olduğu sofrada bir öğün fazla sayılır. Oda Yoğurt ile
illa yöresel farklıklar oluyor ama kuyruk yağını be azcık atıyorum ama olmazsa olmazı kuyruk yağı canım yaa nereye gidersen git koyuyorlar.. aay birde bizde mısır ekmeği yeni çıkınca tereyağı ve biraz şeker katıp yerler yada süte doğranır mısır ekmeği yoğurdada doğruyolar gerçi ama sütte azcık şekerle efsane oluyor...
ya birde bütçene fayda sonuçta evdede pişirdiklerini akşamdan akşama bitiremezsin.. aferin kedicikdükkana yemek getirme işi iyi oldu.... bu saatlerde yicek bir şey bulamayıp aburcubura sarıyordum... böyle olunca insanın aklın abur cubur bile gelmiyo... kapıyom odamın kapısını oohhh rahat rahat yiyiyorum....
hahaha beni korkutucan gel kız ben doyururum seni çok şükür burası köy yeri herşey bolllll.....
Vayy tarifler yarışıyor.Tam nerelisin tarifin tam değil çünkü..
Lahanayı ince ince kıyıp tencerede pişiriyorum sonra fasulye olmaz barbunya haşlanmış birde bizde lahana kudalla çırpılır mısır unu kıvam versin diye birde olmazsa olmazı azcık kuyruk yağı... Mısır ekmeği yaptıracaksınız bana mısır unum samsundan değirmenden geliyo miss gibi...
ay 75 olunca mısır ekmeği yapayım kendimedoğru yer yer farkediyor. bizde pek kuyruk yağı kültürü olmadığı için tereyapı ile açığı kapatıyoruzMısır ekmeğini süt ve yoğurtla çok seviyorum gerçekten. Sofrada bir öğündür bu ikisi bizde
var kız dişi buzağım var adı kiraz kızım koydu adınıyavru inek var mı gı.... güreş yapardım ben :))
bi kere köyde ablam ineğe öpücük attı inek şöyle döndü arkasını bizi çiftelicekmiş gibi ayaklarını savurdu ama bize dokundurmadı çok korkmuştuk :))) bak dedim bize cilve yapıyo :))))
ya birde bütçene fayda sonuçta evdede pişirdiklerini akşamdan akşama bitiremezsin.. aferin kediciko abur cubur parasına kıyafet al...
benimki daha güzelVayy tarifler yarışıyor.
Burda şokta yokkvalla denk geldi kampanyalı oluyor deterjan almaya gitmiştim denk geldi hoşuma gitti çokda güzel çıktı arkasına çok rahat çevirdim birde her yeri eşit pişti nar gibi baksana ohh miss afiyetle yedim
ay 75 olunca mısır ekmeği yapayım kendime
Bunların unlarıda doğalGümüşhaneliyim. bizde çırpma işlemi olmaz fasulyede barbunya kadar çok eklemiyoruz zaten tat versin diye. Lahana ince ince kıyılıp suda yıkandıktan sonra pişiriyoruz. Kuyruk yağı yerine tereyağı kullanıyoruz çünkü kuyruk yağı bastırıyormuş gibi geliyor tadını. Mısır unu da lahana sulu sulu kalmasın diye koyuyoruz. mısır unumda gümüşhane değirmenden annem sağolsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?