- 23 Ağustos 2012
- 14.779
- 39.076
- 798
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #248.941
bu arada bende kimselere günaydın demediğimi hatırladım. Artık tünaydın oldu
Evet canım 6 yıl oldu kapanalı. Ondan önce Oooo... makyajsız fönsüz ojesiz GEZEMEYEN biriydimbu aradalydznp ayşecim kapalı mısın sen? haşemadan söylüyorum.
ayşe cim özel demezsen bir soru soracağım 2 arkadaşım kapandı ama 1 i 6 ay sonra açıldı ben yapamadım diye diğeri 1 sene sonra sende zorluk çektin mi? çünkü çok radikal bir karar açıkcası kapandıktan sonra açılmak bana hiç uygun gelmiyor maşallah senin 6 sene geçmişEvet canım 6 yıl oldu kapanalı. Ondan önce Oooo... makyajsız fönsüz ojesiz GEZEMEYEN biriydim
Yumurta 2 taneydi 1ini evde yedim 1,5 saat açlık olmasın diye. Diğerleri 2 kişil kahvaltı. yeşil zeytinleri yedim. Salatalık bitti. Maydanozun yarısı yendi. Peynirin 1 parçası yendi.Öğlen için salata yemekhanede var bende yon balığı getirdim. Bol limonlu ve acılı yiyeceğim inşALLAH
Valla Şahnurcuğum ilk zamanlar kıştı pek anlamadım. Ama yaz geldiğinde o kadar zorlandım ki... Baygınlık geçirdiğim zamanlar oldu. Hala daha oluyor ne yalan söyleyeyim. Ama benim kapanma şeklim biraz trejedi olunca açılmak gelmedi içimden.ayşe cim özel demezsen bir soru soracağım 2 arkadaşım kapandı ama 1 i 6 ay sonra açıldı ben yapamadım diye diğeri 1 sene sonra sende zorluk çektin mi? çünkü çok radikal bir karar açıkcası kapandıktan sonra açılmak bana hiç uygun gelmiyor maşallah senin 6 sene geçmiş
Sorma dün kan verdim kahvaltı yapıp tekrar vermem lazım dışarıda ne yiyeceğimi şaşırdım. Neyse ki kepekli sandiviç buldum ayranla onu yedim. İnsan acıyor emeğine. (afiyet olsun canım, çok güzel görünüyor burdan. sağlıklı hissediyor insan hazırlarken bile dimi?
Valla Şahnurcuğum ilk zamanlar kıştı pek anlamadım. Ama yaz geldiğinde o kadar zorlandım ki... Baygınlık geçirdiğim zamanlar oldu. Hala daha oluyor ne yalan söyleyeyim. Ama benim kapanma şeklim biraz trejedi olunca açılmak gelmedi içimden.
Ben Libyada çalışıyordum iç savaş çıktığında. Oradan gelemeyeceğimi düşündüm. Çok korkmuştum oralarda ölmekten. İstanbula geldiğimde travma devam etti bahsettiğim kokoşluktan eser kalmadı. Her an ölebilirim korkusu vardı. Ve öldüğümde çekileceğim hesapta ne cvp vereceğim. Ben ki kandil günü bile 2 rekat namaz kılamazdım ojelerimi çıkarmak fönümün bozulması büyük problemdi. Bunları düşündükçe ne diyecektim ALLAH'a? Hepsi birleşti ve önce namaza başladım. Çantada namaz kıyafeti taşımak zor geldi kıyafetlerime çeki düzen verdim. Sonra komşumuzun 38 yaşındaki oğlu aniden beyin kanamasından öldü. 1 hafta sonra 35 yaşında komşumuzun beyninde ur varmış ameliyat masasında kaldı. ondan 1 hafta sonrada benim orta okul arkadaşım sezeryanda mikrop kapmış ve o da öldü. travma üstüne travma ve ben kapandım. Bunun içindir ki ALLAH korkusundan açılamadım.
Biraz uzun oldu ama...
Sorma dün kan verdim kahvaltı yapıp tekrar vermem lazım dışarıda ne yiyeceğimi şaşırdım. Neyse ki kepekli sandiviç buldum ayranla onu yedim. İnsan acıyor emeğine. (fancynancy duy sesimi) o kadar emekle ver kiloları sonra yiyecek birşey bulamadım diye ye poğaçaları börekleri. olmaz dedim arkadaşım
Bende bu kapanma işinin siyasi yada çıkar yada moda olmasından memnun değilim. Manevi olarak kapanabiliyorsan kapan yoksa boşu boşuna kimseyi günaha sokma. Çünkü onları gören insanlar "aman bütün kapalılar böyle" dediği an öyle olmayanlarında günahına giriyor ve insanı boşu boşuna günaha sokuyorlar diye düşünüyorum.manen boşluğa düşmüşsün ve kendi tedavini, böyle yapmışsın bence. kapanmak açılmak artık maneviyattan çıktı resmen, insanlar siyaset için, gösteriş için bile açılıp kapanabiliyorlar. bazı kapalılar açıktan beter. çok garip oldu herşey. ama içinden gelmeden olursa sıkıntı büyük. tamamen isteyip hazır olmalı insan ki zor gelmesin bişey.
ay o kan işlerinde bende sapıtıyorum ya. en güzeli evden sandviç yapmak ya da senin yaptığın. yoksa simit falan derken kopuyo insan diyetten.
Bende demedim galibaaaaa, artık iyi akşamlar derim hahahaaaabu arada bende kimselere günaydın demediğimi hatırladım. Artık tünaydın oldu
Bende demedim galibaaaaa, artık iyi akşamlar derim hahahaaaa
Bu kadar emmesi açlıktan değil Şeyma. Bu çocuğa emzik lazım. Seni hem esir etti hemde sömürdü iyiceAçım aç! Umut bugün cok yaramaz yine uyumadi hic, kahvaltiyi eşim gitmeden yapmıştık yapabildim ama daha ogle yemegi yiyemedim. Surekli emmek istiyor gene.
Gogus uçlarım degil de gogus ucumdan kahverengi kısma doğru birleşen yerler tahris oldu kıpkırmızı. Göğüs ucu kremi, susam yağı ne varsa sürüyorum ama fayda etmedi. Yahu ilk zamanlar bile yara olmamıştışimdi resmen oyuncak gibi oldu ağzında. Of bugün cok dertliyim, dün ne güzeldi
canım çok güzel anlatmışsın benim 1 sene civarı kapalı kalan arkadaşım ki kapandığında çok şaşırmıştım aşırı derecede kokoş sürekli sosyetik mekanlarda alkollü yerlerdeydi sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla bir anda içimden geldi kapandım dedi çok şaşırdık aman dikkat et kendine sen alışkın değilsin mütevazi yaşamaya vs dedik o sosyal medyada kapalı kuranlı falan paylaşımlar yapmaya başladı 1 sene sonra ben yapamadım dedi eski haline döndü fazla samimiyetimiz yok olsa söyleyecektim bişey diyemedim benim için manevi anlamda kapanmak kapandığın zamanda çocuk oyuncağı değil bu iş yaşam tarzını değiştiriyorsun anlamadım işte belki de wendinin dediği gibi gösteriş için kapandı ama yapamadıValla Şahnurcuğum ilk zamanlar kıştı pek anlamadım. Ama yaz geldiğinde o kadar zorlandım ki... Baygınlık geçirdiğim zamanlar oldu. Hala daha oluyor ne yalan söyleyeyim. Ama benim kapanma şeklim biraz trejedi olunca açılmak gelmedi içimden.
Ben Libyada çalışıyordum iç savaş çıktığında. Oradan gelemeyeceğimi düşündüm. Çok korkmuştum oralarda ölmekten. İstanbula geldiğimde travma devam etti bahsettiğim kokoşluktan eser kalmadı. Her an ölebilirim korkusu vardı. Ve öldüğümde çekileceğim hesapta ne cvp vereceğim. Ben ki kandil günü bile 2 rekat namaz kılamazdım ojelerimi çıkarmak fönümün bozulması büyük problemdi. Bunları düşündükçe ne diyecektim ALLAH'a? Hepsi birleşti ve önce namaza başladım. Çantada namaz kıyafeti taşımak zor geldi kıyafetlerime çeki düzen verdim. Sonra komşumuzun 38 yaşındaki oğlu aniden beyin kanamasından öldü. 1 hafta sonra 35 yaşında komşumuzun beyninde ur varmış ameliyat masasında kaldı. ondan 1 hafta sonrada benim orta okul arkadaşım sezeryanda mikrop kapmış ve o da öldü. travma üstüne travma ve ben kapandım. Bunun içindir ki ALLAH korkusundan açılamadım.
Biraz uzun oldu ama...
canım artık umut paşa nerdeyse 2 aylık oldu artık biraz memeden uzaklaştır yavaş yavaş o oyun haine getirmiş oyuncak yapmış pek ipin ucunu kaçırırsan sonrası çok zor olur 2-3 gün sadece yapabilirsen 2-3 saatte bir acıkma zamanlarında ver mahvolacaksın kolay değil bu 2-3 günü atlatmak ama sonrasında rahat edersin bir düzene oturtma zamanı geldi sen düzenini oturtamazsan o seni kendi düzenine oturtacak onun elinde oyuncak olursun haberin olsunAçım aç! Umut bugün cok yaramaz yine uyumadi hic, kahvaltiyi eşim gitmeden yapmıştık yapabildim ama daha ogle yemegi yiyemedim. Surekli emmek istiyor gene.
Gogus uçlarım degil de gogus ucumdan kahverengi kısma doğru birleşen yerler tahris oldu kıpkırmızı. Göğüs ucu kremi, susam yağı ne varsa sürüyorum ama fayda etmedi. Yahu ilk zamanlar bile yara olmamıştışimdi resmen oyuncak gibi oldu ağzında. Of bugün cok dertliyim, dün ne güzeldi
Evet farkındayım açlıktan değil, her türlü emzigi denedim almıyor almıyor. Bu durumdan ben de memnun degilimBu kadar emmesi açlıktan değil Şeyma. Bu çocuğa emzik lazım. Seni hem esir etti hemde sömürdü iyice
İşe başlayınca çocuk travma geçirecek
Valla haklısın kaptanım ama ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten. Her türlü oyalamaya çalışıyorum ama kanmıyorcanım artık umut paşa nerdeyse 2 aylık oldu artık biraz memeden uzaklaştır yavaş yavaş o oyun haine getirmiş oyuncak yapmış pek ipin ucunu kaçırırsan sonrası çok zor olur 2-3 gün sadece yapabilirsen 2-3 saatte bir acıkma zamanlarında ver mahvolacaksın kolay değil bu 2-3 günü atlatmak ama sonrasında rahat edersin bir düzene oturtma zamanı geldi sen düzenini oturtamazsan o seni kendi düzenine oturtacak onun elinde oyuncak olursun haberin olsun
canım ağlayacak ve sen kulaklarını tıkayıp devam edeceksin ağlama ile birşey olmaz bebeye eğer ki göbek fıtığı derdi yoksa ona benzer bir durum ben 2. oğlumda yaşadım ağlatacaktım ama göbek fıtığımız vardı hafif doğuştan dr fazla ağlatmayacaksın dediği için benim bebe de kucakta idi sürekli 6. ayda geçti göbek fıtığı o zaman bıraktım ağladı durdu ama 2-3 aylıkken 2-3 gün ağlayacağı yerde kucağı bırakınca bizimki 10 gün ağlamıştırEvet farkındayım açlıktan değil, her türlü emzigi denedim almıyor almıyor. Bu durumdan ben de memnun degilim
Valla haklısın kaptanım ama ne yapacağımı şaşırıyorum gerçekten. Her türlü oyalamaya çalışıyorum ama kanmıyor
Ya aslında memede uyudugu için oluyor bunlar. Dun uykusunda sıkıntı yoktu, uyudu uyandı sadece acıktıgında emzirdim. Tum gun de pamuk gibiydi. Ama bugünkü gibi uyuyamadigi zaman aslında uykusu olduğundan da bu kadar huysuzlaniyor ama ne yaparsam yapayım uyumuyor. Daha dogrusu tam dalamiyor. O yuzden de meme arıyor. Emzik alsa verecegim emzigi uyuyacak ama almadığından böyle... Ağlaya ağlaya uyuyakalır mı peki? Öyle oluyosa bırakayım ağlasın...canım ağlayacak ve sen kulaklarını tıkayıp devam edeceksin ağlama ile birşey olmaz bebeye eğer ki göbek fıtığı derdi yoksa ona benzer bir durum ben 2. oğlumda yaşadım ağlatacaktım ama göbek fıtığımız vardı hafif doğuştan dr fazla ağlatmayacaksın dediği için benim bebe de kucakta idi sürekli 6. ayda geçti göbek fıtığı o zaman bıraktım ağladı durdu ama 2-3 aylıkken 2-3 gün ağlayacağı yerde kucağı bırakınca bizimki 10 gün ağlamıştır
boşver anlayacağın bırak ağlasın hiç alma bile kucağına emzirme 2-3 saatten önce
Bende bu kapanma işinin siyasi yada çıkar yada moda olmasından memnun değilim. Manevi olarak kapanabiliyorsan kapan yoksa boşu boşuna kimseyi günaha sokma. Çünkü onları gören insanlar "aman bütün kapalılar böyle" dediği an öyle olmayanlarında günahına giriyor ve insanı boşu boşuna günaha sokuyorlar diye düşünüyorum.
Ya aslında memede uyudugu için oluyor bunlar. Dun uykusunda sıkıntı yoktu, uyudu uyandı sadece acıktıgında emzirdim. Tum gun de pamuk gibiydi. Ama bugünkü gibi uyuyamadigi zaman aslında uykusu olduğundan da bu kadar huysuzlaniyor ama ne yaparsam yapayım uyumuyor. Daha dogrusu tam dalamiyor. O yuzden de meme arıyor. Emzik alsa verecegim emzigi uyuyacak ama almadığından böyle... Ağlaya ağlaya uyuyakalır mı peki? Öyle oluyosa bırakayım ağlasın...
Sonuç ne oldu peki kuzum? Senin kız da mı meme bağımlısıydı? Her türlü örneğe ihtiyacım var, ben de şu an kıyamayanlardanım çünküy ben kıyamamıştım, ağlatamamıştım. sonra çık çık yürü diyenlere nerde yürücem azıcık uyusa duşa mı gireyim, evi mi toparlayım, karnımı mı doyurayım bilemiyorum desem de inandıramamıştım. kaptanımın dediğini bi dene, yufka yüreğin azıcık sabretsin bakalım.
Teşekkür ederim canım. Evet bütün yaşam tarzım ve arkadaş çevrem değişti. Kimseye kendimi anlatmak istemedim. Ailem bile benim bulunduğum durumu anlamadı. Bundan dolayı araya mesafe girdi. Bende kendime yeni bir çevre yaptım. Ne yapalım zor bir yol bu. :)canım çok güzel anlatmışsın benim 1 sene civarı kapalı kalan arkadaşım ki kapandığında çok şaşırmıştım aşırı derecede kokoş sürekli sosyetik mekanlarda alkollü yerlerdeydi sosyal medyadan gördüğüm kadarıyla bir anda içimden geldi kapandım dedi çok şaşırdık aman dikkat et kendine sen alışkın değilsin mütevazi yaşamaya vs dedik o sosyal medyada kapalı kuranlı falan paylaşımlar yapmaya başladı 1 sene sonra ben yapamadım dedi eski haline döndü fazla samimiyetimiz yok olsa söyleyecektim bişey diyemedim benim için manevi anlamda kapanmak kapandığın zamanda çocuk oyuncağı değil bu iş yaşam tarzını değiştiriyorsun anlamadım işte belki de wendinin dediği gibi gösteriş için kapandı ama yapamadı
sen çok zamanlar atlatmışsın canım genç yaşta ölümler vs o travmalarla ayakta durmak bile çok zor tebrik ediyorum tatlım seni bu kararın için
canım artık umut paşa nerdeyse 2 aylık oldu artık biraz memeden uzaklaştır yavaş yavaş o oyun haine getirmiş oyuncak yapmış pek ipin ucunu kaçırırsan sonrası çok zor olur 2-3 gün sadece yapabilirsen 2-3 saatte bir acıkma zamanlarında ver mahvolacaksın kolay değil bu 2-3 günü atlatmak ama sonrasında rahat edersin bir düzene oturtma zamanı geldi sen düzenini oturtamazsan o seni kendi düzenine oturtacak onun elinde oyuncak olursun haberin olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?