- 20 Eylül 2009
- 5.996
- 13.512
- 448
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #258.461
aleyküm selam banum
bayram bizi bozdu
ara öğün ve su olmayınca düzen kalmıyor malesefama bayram da bitti gitti artık önümüze bakıcaz
bende son ölçümden bu yana baya artıdayım bakalım yarın ne çıkacak sonuçama zaten görünen köy kılavuz istemezmiş kilo aldığım belli oluyor
bide sanırım en son sibel deyken klimanın önünde yan oturmuştum hatırlarsan o beni fena çarpmış hala kendime gelemedim,sağ boşluğum felaket tutuldu yatmak kalkmak işkence oldu gece bitmiyor sabah olmuyoryürüyüş ve hareket edemedim o yüzden neyse artık olana çare yok,rabbim sağlık sıhhat versin hepimize inşallah aminn
Tatlım senin diyetisyenin kim? Belki tatilden sonra giderimBenim diyetisyen uzaktan diyetlerde vücut analizi yapılırsa liste yazarım ama vücut analizi yoksa ezbere yazmak istemiyorum diyor. Ben de Belçika'da öyle analiz yaptıracak bir yer bulamadım. bir ana liste veriyor gönderiyor beni ama takılınca da metabolizma hızlandırıcı vererek yardım ediyor. Bu kontrolde tam zamanında gelmişsin dedi. Mevcut liste hem 75 lere kadar idare edecek bir listeydi hem de 2 ay kullandım. Haftaya gittiğimde 67 olmayı çok istiyorum. Haftaya vereceği liste ile belçikaya gideceğim, yanımda 4 günlük metabolizma hızlandırıcı olacak 65 lerde onu kullanacağım.rahatça 60 lara gideceğimi düşünüyor. Ayrıca yanıma daha geniş bir dönüşüm listesi verecek bir de serbest öğünüm olacak artık. 60 lar gelince de artık yazışacağız orada 50 ler için bir çözüm daha üreteceğiz.Sonra koruma başlayacak orada vücut analizi gerekmez sanırım uzaktan destekleyecek. Uzaktayken yazdığımda hiç cevapsız bırakmıyor saolsun.
Nasıl kurutuyorsun canım?Kızlar, bu hafta meyve kurutma olayına sardım. :)
Kış için hafif atıştırmalık arayanlara tavsiye ederim.
Elma, armut, kavun, şeftali, ananas, hindistan cevizi. Ne bulursam kurutuyorum.
Elma, armut ve şeftalilerin ilk denemelikleri kurudu ve gayet güzel olmuş.
Dışarıda satılanlar şekerle kurutulduğu için hem kalorili oluyor hem de beğenmiyorum.
Yazmışsın bileKesinlikle öyle.
Benimkisi biraz ekstra dar olunca hemen çıkardım ama muhtemelen tam girince ben de öyle yaparım.
Dennisgocum aslında çok kolaymış. Neden hiç denememişim anlamıyorum.
Meyveleri kabuklu ya da kabuksuz kurutmak sana kalmış.
Tatları farklı oluyor. Biraz kabuklu biraz kabuksuz yapıyorum ben.
1-2 cm kalınlığında dilimliyorum.
Bir tepsinin üzerine fırın kağıdı serip diziyorum. Sonra balkona koyuyorum.
Günde 1 kere de ters çeviriyorum.
Hava yağmurlu olmadığı sürece her yerde olur canım.
Ayy ne güzel olmuşlar.
Yıllardır şu dönemlerde hep bir şey çıkıyor. Aslında bir sürü şey denemek istiyorum farklı farklı.
Bu sene evdeyim. Şimdi de 3-4 ay içerisinde taşınacağız. Henüz şehir seçemedik. Kışlıkları taşımakla uğraşılmaz.
Seneye ben de çeşit çeşit şeyler yapmak istiyorum.
Üzerini örtüyor musun mesela yağlı kağıt vs ile yıksa öylece bırakıyor musun? Balkonda mı? Mutfakta falan da kurur mu? Bizim burda koysam balkona kargalar hiçbişi bırakmazİnşallah canım. Hem de fit fit yaparız :)
En kolay kavun kurudu desem :)
Aşırı sulu bir kavun değildi benimkisi. Kalın da dilmedim. 1 günde tamam oldu. Şaşırdım.
Aaaa, ben meğer Eylül ayını bundan çok seviyormuşum.
Valla süper.Aaa, hiç bilmiyordum.
Balı nedense pek sevemem ama yine de zaman zaman tüketmeye çalışıyorum
Babamların arıları var. O nedenle doğallık şüphem de olmuyor.
Daha çok tüketeyim bari.
Tarif çok uydurma monicim ama bal var.
4 yemek kaşığı bal, 2 kuru kayısı, 1 muzu robottan geçirdim.
Ayrıca fındık, badem ve cevizi de( ben 8,10,4 olarak koydum.) robottan geçirdim.
1 su bardağından biraz fazla müsli ekledim. (Etinin müslisini beğenmemiştim. Bitsin diye yaptım aslında ama artık hep yapacağım.)
Biraz da kuruttuğum kuru meyvelerden ekledim.
Hepsini karıştırıp yağlı kağıt serdiğim tepsiye incecik yaydım ve 150 derece de 15 dakika pişirdim. Sonrasında dilimledim ve 15 dakika daha pişirdim.
Fırından çıkarıp soğuduktan sonra da afiyet olsun.
İçerisindeki malzemeleri kafanıza göre değiştirebilirsiniz zaten. Önemli olan yulaf ve bal/pekmez olması.
Eşim normalde barları sevmez ama bunu bayılarak yedi.
Tavsiye ederim.
İnsan bulunduğu kabın şeklini alır derler ya bizim kabımız demek ki geniş ve rahat şimdilik :)))
Kolay gelsin canım benim. Ben de yeğenimin okulu için istanbula geldim. Bu arada kendime üniversitede mermer bir satranç takımı almıştım. Çok da severim. Az önce okula başlama hediyesi diye yeğenime hediye ettim. Satranç çok ilgisini çekiyor. Satranç nasıl biter diyoruz " çat mat diyor" :)))
Bu malzemelerden 15 dilim falan çıktı monicim.baya baya bol malzemos olmuşdenemek isterim mutlaka
teşekkürler tatlım
Nasıl kurutuyorsun canım?
Ühühühüüü gözlerim doldu. Benim kocam bir bardak almayı bilir mutfaktan sağolsun. Birde yemekten sonra kendi tabağını götürür.Menum;
07:30
1 yesil elma rendesi
4 yk az suda yumusatilmis yulaf
Tarcin
10:00
400 ml besi bir yerde
1 salatalik
12:30
1 kepce tarhana
4 yk haslanmis yagsiz taze fasulye
4 yk yogurt
17:00(uyudum diye biraz gec oldu)
1 kucuk yesil elma
4 yk yogurt
400 ml kiraz ve maydanoz sapi
19:15
1 parca fırında tavuk pirzola
Maydanoz ve 1 biberden olusan salata
Gogus istemistim esim pirzola almis ve pisirmis neyseki firinda yapmis.Komsuya gecmistim o esnada yapmis sasirdim.
3 L uzeri
2 t.kahvesi
Spor;
45 dk yuzme ve suyun icinde egzersiz
20 dk yuruyus
Üzerini örtüyor musun mesela yağlı kağıt vs ile yıksa öylece bırakıyor musun? Balkonda mı? Mutfakta falan da kurur mu? Bizim burda koysam balkona kargalar hiçbişi bırakmaz
İlk günün geride kaldı tebriklerMenum;
07:30
1 yesil elma rendesi
4 yk az suda yumusatilmis yulaf
Tarcin
10:00
400 ml besi bir yerde
1 salatalik
12:30
1 kepce tarhana
4 yk haslanmis yagsiz taze fasulye
4 yk yogurt
17:00(uyudum diye biraz gec oldu)
1 kucuk yesil elma
4 yk yogurt
400 ml kiraz ve maydanoz sapi
19:15
1 parca fırında tavuk pirzola
Maydanoz ve 1 biberden olusan salata
Gogus istemistim esim pirzola almis ve pisirmis neyseki firinda yapmis.Komsuya gecmistim o esnada yapmis sasirdim.
3 L uzeri
2 t.kahvesi
Spor;
45 dk yuzme ve suyun icinde egzersiz
20 dk yuruyus
Evet öyle olabilir. Mutfakta en güneş alan yere koyabilirim. Teşekkürler canım.Örtmüyorum fancycim. Üzeri açık olmalı. Mutfakta kuruyacağını zannetmiyorum. Güneş görmek istiyor.
Bizim de önceden balkona zırt pırt kuşlar geliyordu. Çok zor oluyor gerçekten.
Belki cama koyabilirsin güneş alacak şekilde iç tarafa.
Kocaeli medikal parkta öznur Bircan canım. Hepimiz çok seviyoruz. Çok da memnunuz. İzmitte ve bence sana uzak değil gidilebilir :)Tatlım senin diyetisyenin kim? Belki tatilden sonra giderimkolaylıkla ulaşılabiliyor olması uzaktan da olsa yardımcı olması çok güzel. Ama burada senin iraden başrolde tabiii ki.
İlk günün geride kaldı tebrikler
Bakalım yarınki fark ne kadar olacak diyeceğim ama ben olsam 3 gün tartılmam bitince tartılırım
Evet öyle olabilir. Mutfakta en güneş alan yere koyabilirim. Teşekkürler canım.
Uzakmış yaaaa. Çocuklar olmasa problem değil. Mert sütten kesildikten sonra belki daha rahat gidebilirim ama inşallah o zaman da gerek kalmaz. :)Kocaeli medikal parkta öznur Bircan canım. Hepimiz çok seviyoruz. Çok da memnunuz. İzmitte ve bence sana uzak değil gidilebilir :)
Bıgün menü paylaşmak isterdim ama paylaşamıycam. Cıslar yedim. Galiba bayram tatili bana hiç yaramadı. Toparlayamıyorum kızlar kendimi. Dün çok iyiydi, bugün gene sapıttım. Şu bir haftalık tatilimizde çıksın aradan, artık kocişle de oturup ciddi ciddi konuşcam. Gerçi hep konuşuyorum ama. Kendi kendime mi konuşsam acaba ciddi ciddi?
Yani beni bir 10 gün daha pas geçin. Zaten kaptanımla da konuştuk, izne ayrılıyorum. İnşallah 71,4 ü görüp tekrar listeye girerim. Aman yaaaa kilo problemi hiç yaşamamıştım, gerçekten çok zormuş.
İnşallah çanım. Hiçbirimiz yaşamayalım bu durumları artık. Gerçi sen bizden önce hedefe varacaksın orası kesinTatilinin tadını çıkar sen canım..
Dönünce tam gaz başlar hallediverirsin.
Ne şanslısın ki daha önce yaşamamışsın bu sorunu. Bundan sonra da hiç yaşamazsın inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?