- 6 Nisan 2010
- 4.510
- 16.061
- 733
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #260.781
Çok teşekkür ederim @ozlem@bluedolphin Aramiza hosgeldin canim insallah hep birlikte incecik olacagiz. Sen istikrarini bozma catir catir gidecek o kilolar en guzel ornegidedennisgo .. istikrarli devam edersek hic bir sey engel olamaz bize..
Ilk ay her hafta sonraki ay 2 haftada bir. 3 aylık paketler halinde çalışıyor. Böylelikle devamlılık sağlanıyor. Bizim koordinatörümüz gidiyordu. Tavsiye ile gittim
Bugünkü menüm ;
7,30; Sabah 3 dilim etimek, 2 yumurta, 5 zeytin domates salatalık biber dereotu
10,30 ; şekersiz sütsüz filitre kahve
12,30; 1 dilim ekmek, 6 kaşık kurufasülye
15,30; 3 köfte kadar kağıt kebabı
17,30 ; 1 avuç cranbery 2 ceviz
19,30 ; 1 bardak dereotlu kefir
-3 litreden fazla su,1 litre dukan bira
-2 kupa hibiskus
-yarım saat yürüyüş. Yarım saat ip ağlayacağım sayıyı yapınca yazarım.
Merhabalarhedef38beden
Hipotiroid ile kilo vermek zor gerçekten de. İki misli çaba sarfetmek gerekiyor.
Bir de hani "ne yesem yarıyor." derler ya, ben öyleyim. Birkaç gün yediklerime dikkat etmesem hemen tartıda artıyı görüyorum. Beslenme tarzımı uygun şekilde düzenlediğimde ise sorun olmuyor, daha sağlıklı hissediyorum.
İnsülin direnci çok fena. Allahtan şu an yok, değerlerim sınırda. Endokrinoloji uzmanı doktorum kilo verdikçe değerlerimin normale döneceğini söylemişti.
Ben sabahları Levotiron kullanıyorum. Ömür boyu içmem gerekiyormuş.
Senin düzenli kullandığın bir tiroid ilacın var mı?
Tartıda yarın sonucunu göreceksin muhtemelen. Senin için yarın sevineceğim ben
Çok teşekkür ederim.
Ben de kamuda çalışıyorum. Yazılımcıyım.
İnşallah birlikte başaracağız ve fazla kilolarımızdan kurtulacağız.
Aynı sorunlardan müzdaribiz; ama üstesinden geleceğiz çabamızla.
Benim de TSH'ım bir dönem tavan yapmıştı, Haşimoto başlangıcı demişti doktorum.
67 kg idim; zaman içerisinde 110 kg'a kadar çıktım. Ta ki canım tak edene kadar.
Sağlığımı çok olumsuz etkiliyordu kilolar.
Belfıtığından ve fazla kilolardan dolayı belim kötü tutuluyordu mesela.
Kolestrolüm yüksekti.
Daha çok kilo alırsam insülin direncinin devamı diyabet olacaktı. vs vs
Baktım ki böyle olmayacak, 15 Mayıs'ta "bu sefer olumlu sonuç alana kadar bırakmamak üzere" diyete başladım.
@bluedolphin vehedef38beden bir ara miyalji ağrılarım çok artmıştı fizik tedaviye gittim, doktor eğer sende hipotroidi varsa miyalji ağrısı mutlaka olur dedi. Ben de bunu endokrin doktoruma sordum, doğru hipotroidi miyalji ağrısı yapar ama seninki kontrol altında ilaç ile değerlerin normal ve sende yapmaz dedi. Şimdi sorarım size eğer bu doktor haklı ise ilaç içtiğimize göre değerler normalse kilo vermemizi olumsuz etkilememesi gerekmez mi? @bluedolphin insülin direnci bence daha sıkıntılı haftada 4 kilo aldığımı bilirim. Hiç insani değil :) kilo azaldıkça kan şekeri tablosu da düzeliyor o düzelince de insülin direnci azalıyor.. Her türlü kötülüğü kilo ile kendimize yapıyoruz ama artık hepimiz fazlalıkları atacağız :))
insallahhh
Kendi özelimde yaş beni çok etkilemiyor olabilir mi diyeceğim de mutlaka etkiler. 23 yaşında 1 senede 26 kilo verdim 35 yaşında 3 ayda 20 kilo. Bu nasıl denklem ki :)Çok güzel Ayşecim, hadi bakalım kilo verme hızını ikiye katla o zaman. Güveniyorum sana.
Süpersin Denizcim.
Bende de var o ne yesem yarıyor modu.
Tamam, düzenli beslenince kilo almıyorum ama 2 gün azıcık kaçsın +2-3 görüyorum. Onu vermem ise; en az 2 hafta sürüyor.
Ben de levitron kullanıyorum 100 mg'lık.
İnsülin direncimi de ölçtürdüm bu yaz ama onda sorun çıkmadı.
Bitanesin sen Denizcim.
Ben de Freelance olarak web tasarımcıyım Dolphincim.
Yazılım dilleri konusunda da fena değilim.
Normalde eğitim fakültesi mezunuyum.
Bu sıralarda eşimle acaba tekrar üniversiteye mi başlasak diye düşünüyoruz.
Heyecan arıyoruz sanırım hayatımız hiç heyecansızmış gibi :)
Yazılım mühendisliği mezunu musun?
Ben de bu soruyu kendi kendime sordum Denizcim.
Mantık olarak kontrolde ise; etkilememesi gerekli ama ben etkilemediğine pek inanamıyorum.
Önceden çok rahat kilo verirdim.
Şimdi, çok zorlaştı.
Belki başka faktörler bunda etkili ve tiroid üzerine atıyorum inan bilmiyorum ama tabi ki ilacı bıraktığım anda direkt kendini gösteriyor.
Belki de yaş ilerlemiştir. Şimdi 26 yaşındayım. 18-19 ile bir olmaz tabi kilo verme hızım.
Bugün sabah 10:00'da 1 adet mandalina yedim.
11:00'de 1 paket "Greta susamlı ve çörek otlu kraker" yedim.
(Şölen'in web sitesinden baktım. Ürünün 30 gr.'lık 1 paketi 127,9 kcal imiş.)
Öğle yemeğinde 1 kase ezogelin çorbası ve 3 adet fırında izmir köfte yedim.(Yanında garnitür olarak 1/2 adet fırında patates vardı.)
Öğleden sonra ara öğün olarak 1 elma yedim.
Akşam yemeğim 1 paket Polonez Fit Yaşam hindi füme (30 gr) (58 kcal) ,yanında söğüş domates, salatalık ve 1 dilim tam buğday ekmeği olacak.
Saat 21:00'de de araöğün olarak 1 adet mandalina ve
* Bugün servisi kaçırdığım ve sabah işe geç kaldığım için, evde kahvaltı yapamadım.
İşyerinde de kahvaltılık yeme imkanım olmadı maalesef.
* Her gün elimden geldiğince evde paket hazırlayıp işyerime kahvaltımı getirmeye çalışıyorum.
Kahvaltımın içeriği, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu lightt beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin, 1 dilim tam buğday ekmeği oluyor.
Bugünkü menüm ;
7,30; Sabah 3 dilim etimek, 2 yumurta, 5 zeytin domates salatalık biber dereotu
10,30 ; şekersiz sütsüz filitre kahve
12,30; 1 dilim ekmek, 6 kaşık kurufasülye
15,30; 3 köfte kadar kağıt kebabı
17,30 ; 1 avuç cranbery 2 ceviz
19,30 ; 1 bardak dereotlu kefir
-3 litreden fazla su,1 litre dukan bira
-2 kupa hibiskus
-yarım saat yürüyüş. Yarım saat ip ağlayacağım sayıyı yapınca yazarım.
Yemeyeceksin valla yoksa daha bebeği kucağına almadan doğum kilosu gibi kiloları vücuduna alırsın. Eşin erken gidiyorsa işe sen de arkasından yatma bence.Bend e kocam ise gidince kalkiyrm onu yollcu ediyrm akşam yiyim diye kocam almıştı bende sabah yedim
insallahhh
Canim bas harf o degil 0(sıfır). Baskasi etiketleniyor o harfi ile.
Üstüne yarım saat de ip atladım,425 kalori yaktım :)Kahvaltı açıklanınca hiç bir sıkıntı yok, 7 bardak su 1400 ml eder ki az, en az 2,5 lt lütfen.
Bu arada kendimi tanıtmamışım; vesile ben, 32 yaşında eczacıyım, evliyim 1 kızım var, izne ayrılıp kilo alan üyeyim, zaten listeye girersem 1-2 haftaya mezun da olurum büyük ihtimalle :)
Oo taa saat 3 buçukta yemişsin kebabı, bişicik kalmaz ki geriye.
Kendi özelimde yaş beni çok etkilemiyor olabilir mi diyeceğim de mutlaka etkiler. 23 yaşında 1 senede 26 kilo verdim 35 yaşında 3 ayda 20 kilo. Bu nasıl denklem ki :)
Canım mümkün olduğunca paketli urunlerden uzak dur. Kahvaltını yanında götürmen çok iyi bravo. Patatesi de ölçülü tüket bence. Bol salata yemeye çalış. Her öğün tabağını 4e böl 2 bölmesi sebze 1bölmesi et türevleri 1 bolmeside tahıl kh olarak ayarla sebze az ise salata ile takviye edebilirsin. Her öğün salatayı bol tüket. Ben iş yerinde salatamda yağ koymuyorum ama akşam ortaya salata yaptığım için 1 kaşık yağ koyuyorum.Bugün sabah 10:00'da 1 adet mandalina yedim.
11:00'de 1 paket "Greta susamlı ve çörek otlu kraker" yedim.
(Şölen'in web sitesinden baktım. Ürünün 30 gr.'lık 1 paketi 127,9 kcal imiş.)
Öğle yemeğinde 1 kase ezogelin çorbası ve 3 adet fırında izmir köfte yedim.(Yanında garnitür olarak 1/2 adet fırında patates vardı.)
Öğleden sonra ara öğün olarak 1 elma yedim.
Akşam yemeğim 1 paket Polonez Fit Yaşam hindi füme (30 gr) (58 kcal) ,yanında söğüş domates, salatalık ve 1 dilim tam buğday ekmeği olacak.
Saat 21:00'de de araöğün olarak 1 adet mandalina ve
* Bugün servisi kaçırdığım ve sabah işe geç kaldığım için, evde kahvaltı yapamadım.
İşyerinde de kahvaltılık yeme imkanım olmadı maalesef.
* Her gün elimden geldiğince evde paket hazırlayıp işyerime kahvaltımı getirmeye çalışıyorum.
Kahvaltımın içeriği, 1 haşlanmış yumurta, 1 kibrit kutusu lightt beyaz peynir, 5 adet siyah zeytin, 1 dilim tam buğday ekmeği oluyor.
Umarım olmaz.Bu laflardan sonra bi daha olmaz
InşALLAH hem hedefine hemde sağlığına kavuşursun.Çok teşekkür ederim.
Ben de kamuda çalışıyorum. Yazılımcıyım.
İnşallah birlikte başaracağız ve fazla kilolarımızdan kurtulacağız.
Aynı sorunlardan müzdaribiz; ama üstesinden geleceğiz çabamızla.
Benim de TSH'ım bir dönem tavan yapmıştı, Haşimoto başlangıcı demişti doktorum.
67 kg idim; zaman içerisinde 110 kg'a kadar çıktım. Ta ki canım tak edene kadar.
Sağlığımı çok olumsuz etkiliyordu kilolar.
Belfıtığından ve fazla kilolardan dolayı belim kötü tutuluyordu mesela.
Kolestrolüm yüksekti.
Daha çok kilo alırsam insülin direncinin devamı diyabet olacaktı. vs vs
Baktım ki böyle olmayacak, 15 Mayıs'ta "bu sefer olumlu sonuç alana kadar bırakmamak üzere" diyete başladım.
Teşekkürler HilalcigimÇok güzel Ayşecim, hadi bakalım kilo verme hızını ikiye katla o zaman. Güveniyorum sana.
Süpersin Denizcim.
Bende de var o ne yesem yarıyor modu.
Tamam, düzenli beslenince kilo almıyorum ama 2 gün azıcık kaçsın +2-3 görüyorum. Onu vermem ise; en az 2 hafta sürüyor.
Ben de levitron kullanıyorum 100 mg'lık.
İnsülin direncimi de ölçtürdüm bu yaz ama onda sorun çıkmadı.
Bitanesin sen Denizcim.
Ben de Freelance olarak web tasarımcıyım Dolphincim.
Yazılım dilleri konusunda da fena değilim.
Normalde eğitim fakültesi mezunuyum.
Bu sıralarda eşimle acaba tekrar üniversiteye mi başlasak diye düşünüyoruz.
Heyecan arıyoruz sanırım hayatımız hiç heyecansızmış gibi :)
Yazılım mühendisliği mezunu musun?
Ben de bu soruyu kendi kendime sordum Denizcim.
Mantık olarak kontrolde ise; etkilememesi gerekli ama ben etkilemediğine pek inanamıyorum.
Önceden çok rahat kilo verirdim.
Şimdi, çok zorlaştı.
Belki başka faktörler bunda etkili ve tiroid üzerine atıyorum inan bilmiyorum ama tabi ki ilacı bıraktığım anda direkt kendini gösteriyor.
Belki de yaş ilerlemiştir. Şimdi 26 yaşındayım. 18-19 ile bir olmaz tabi kilo verme hızım.
Bence herşey kafada bitiyor. Bazen kendi kendimizi etkiliyoruz. Ben diyete başladım, kan testleri ertesi gün yapıldı. Diyetisyen hem tartıya hem sonuçlara beraber baktı,ben de ilgilenmedim sonuçları onunla gördüm.insülin direncim 5,3 çıkmış. Önceden baksak ikimiz de kilo vermenin zor olacağını konuşacaktık muhtemelen, çünkü ciddi bir direnç bu 2000 lik ilaçla :) ama haberim olmadığı için kafamda bir şey de şekillenmedi ve o hafta 2,9 kilo verdim 1.7 yağdan. Hal böyle olunca insülin direncine çok takılmadık ve her zaman bir kilo verme sorunu olan bu etken var olmasına rağmen beni etkilemedi. Enteresan geliyor bana ama galiba bu beynin gücü ve neye odaklandığı ile ilgiliOoo baya etkilemiş şekerim seni ters olarak :)
Canım menü güzel ama sabah yediğin salamı bence hayatından çıkar. Diyetle ilgili değil salam sosis artıklardan yapıldığı için son derece sağlıksız yerine hindi ya da da tavuk füme tercih edebilirsin seviyorsan böyle ürünleri. Eti burçak 5 tane olduğu için sorun olmaz muhtemelen ama abur cubura düşkün olman nedeniyle bir süre böyle şeyler yerine kuru meyve fındık fıstık yesen belki daha kolay kilo verirsin.Kızlar bugünkü menümü yazıyorum :)
Sabah 5:00
1 adet haşlanmış yumurta
2 adet yağsız diyet salam
İncecik dilim süzme peynir
4 tane siyah zeytin
3 kaşık lifalif (günlük sütle)
Yumurta haşlanmış olduğu için ekmeği işaret parmağımın boyutuna indirdim
Kahvaltı ederken kiraz sapı çayı içtim kahvaltıdan sonra da yine koca bir bardak akşamdan hazırladığım yeşilçay soda limon.
Ara öğün 10:00
5 adet eti burçak bisküvi
Öğlen 12:40
Yarım kase şehriye çorbası
Yarım tabak Etli patates yemeği
Bolcana göbek domates ve kırmızı lahanadan oluşan limonlu salata
1 adet tarçınlı armut
Yeşilçay soda limon kürü
Akşam 19:00
Canım birşey istemiyor o yüzden tarhana çorbası salata ve yoğurt hazırladım
Arkasından yine yeşilçay soda limon
Bugün şu saate kadar 2 litreden biraz fazla su içtim.
Ödevlerimi yapayım sporu da yazarım :)))
Ben yanlış mı biliyorum maydanoz ödem atıcı diye hiçe yakın mı tükrtmelisin.. O salataya bir balık, ızgara et eklesen çok iyi olacakmış.Menüm
Sabah 1yumurta yarım simit 2elma 1domates zeytin
Ara kuruyemiş 1bardak ayran
Öğlen 1kase mercimek çorbası salata pilav
Ara kuruyemiş
Akşam balık , kocaman tabakta salata ( kara lahana maydanoz roka domates salatalık soğan biberzeytinyaği)
Su 2litre
Spor 30dk yürüyüş
fancynancy
Liste süper su desen göz kamaştırıyor :) afiyet olsun canım. Hindistancevizi yağı ile içtiğin kahvenin tadı nasıldı?Bendemi yazsam menümü;
Kalkınca
500ml su içind e 1 gün kurusu kayısı 2 tam ceviz yenilip iç
Sabah
Tam buğday lavaşı ile domates salatalık biber dereotu peynirli dürüm.
Öğlen
Tavuk döner
Domates salatası
2yk yoğurt
1.ara
Dereotlu salatalıklı ayran
2.ara
Hindistancevizi yağlı kahve
5tn badem
2 arada 1 minik mandalina
Akşam
Sebzeli tavuk sote
salata
2yk yoğurt
Şu ana kadar 3.2lt su evde yine içerim
1 kupa yeşil çay
40dk yürüyüş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?