- 28 Aralık 2009
- 22.502
- 87.430
- 798
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #266.121
teşekkür ederim canımÇok geçmiş olsun arkadaşım.
Hedefe kilitlenelim1 OCAK YILBAŞI HEDEF LİSTESİ
@toplight >> 69
@servey >>65
@inatettimolacak >>59
@moni >>79,9
@fancynancy >>75
@lydznp >>75
@morordek 62,5
@nilsub >>80
@wendigo >>66
@0zlem >>72,9
@bluedolphin >>92
@prensesss016 >>57
@gben >>66
@besbb9 >>75
Geçmiş olsun Ayşemgeçmiş olsun canımbenimde boğazlar yanıyo iki gündür bugünde öksürük başladı
Benim bir ıspanaklı börek tarifim var. Yağsız. Dilersen ondan yapabilirsin. Sende yiyebilirsin.Arkadaşlar iş arkadaşlarım benden ıspanaklı börek istiyorlar bir sabah yemek için.
Bizim katta hep beyler var. Yardım da isteyemedim kimseden.
Yaparım dedim; ama sabah onlar börek yerken onları izlemek zor olacak.
Ayyy çok teşekkür ederim arkadaşım.Benim bir ıspanaklı börek tarifim var. Yağsız. Dilersen ondan yapabilirsin. Sende yiyebilirsin.
Ispanaklı içe hiç yağ koymuyorum. Sosunda yumurta süt ve soda ile yapıyorum. Icine yarın çay bardağından az yağ koyuyorum. İki yufka arasına sos döküyorum. Sonra 8e bölüp kalın kalın sarıyorum. Pacanga böreği yapar gibi. Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp, çörekotu döküp fırında pişiriyorum. 1/8 yufka 1 dilim ekmek yaptığı için 1dilim börek 2 dilim ekmeğe denk geliyor. 2 kat yufkadan dolayi.
Kahvaltıda ekmek yerine 1 dilim börek yiyebilirsin
Ellerine sağlık monişim:) geçmiş olsun ya salgın var dikkat et1 OCAK YILBAŞI HEDEF LİSTESİ
@toplight >> 69
@servey >>65
@inatettimolacak >>59
@moni >>79,9
@fancynancy >>75
@lydznp >>75
@morordek 62,5
@nilsub >>80
@wendigo >>66
@0zlem >>72,9
@bluedolphin >>92
@prensesss016 >>57
@gben >>66
@besbb9 >>75
Merhaba Ayşeciğim,Benim bir ıspanaklı börek tarifim var. Yağsız. Dilersen ondan yapabilirsin. Sende yiyebilirsin.
Ispanaklı içe hiç yağ koymuyorum. Sosunda yumurta süt ve soda ile yapıyorum. Icine yarın çay bardağından az yağ koyuyorum. İki yufka arasına sos döküyorum. Sonra 8e bölüp kalın kalın sarıyorum. Pacanga böreği yapar gibi. Sonra üstüne yumurta sarısı sürüp, çörekotu döküp fırında pişiriyorum. 1/8 yufka 1 dilim ekmek yaptığı için 1dilim börek 2 dilim ekmeğe denk geliyor. 2 kat yufkadan dolayi.
Kahvaltıda ekmek yerine 1 dilim börek yiyebilirsin
Rica ederimAyyy çok teşekkür ederim arkadaşım.
Senin tarifini yapayım arkadaşlara. Ben de internetten tarif bakıyordum.
İyi ki varsın. Sağol, varol.
Canım ben göz kararı yapıyorum ama 1 şişe doğal maden suyu, 1 yumurta, 1bardak süt yeter gibi. 1 pakette 5tn hazır yufka oluyor. Birde her yeri iyice ıslatmak lazım. Üç malzemeye ben soğan koymuyorum. Ispanağı yıkayıp doğrayıp tuz baharat koyup karıştırıyorum. Ispanak tuzla beklediği zaman pişmiş gibi oluyor zaten. Birde malzeme kalırsa 1 yumurta daha kırıp üstüne sürüyorum.Merhaba Ayşeciğim,
Böreğin sosunda yumurta, soda ve süt oranı nedir acaba? Bir de ıspanaklı iç yaparsam 1 soğan ile ne kadar miktar ıspanak yeterli olur?
Tekrardan çooook teşekkür ediyorum paylaşımın için.Sağolasın canım.
Menü paylaşsam mı paylaşmasam mı bilemedim; cezama razıyım hakime hanımlarım bi yerden başladık artık.
Sabah; yarım galeta, yarım Altınbaşak, biraz peynir, tarçınlı yeşil çay
Ara; 3 minik salatalık, yarım altınbaşağın devamı (adam gibi yumurtalı kahvaltı yapmazsam böyle saçma sapan beslenirim tabi)
Öğle; 2 parça et haşlama, 1 yk yoğurt
Ara; şekersiz Türk kahvesi, cevizli ezme (Burdur’dan arkadaşım getirmiş, yedim cezalıyım)
Akşam; yarımdan az galeta (yemeği hazırlarken yedim)
Tavuklu fajita, yarım kepekli lavaş.
Su; 1,5 lt yatmadan 2,5 yapıcam
Spor; 1000 ip planlıyorum inşallah, takip edin beni.
ay sorma canım ya sen benim böreği akşamdan yap sabah işte kahvaltı niyetine bile yenir 2 dilim kaldı benimkinden sabah kahvaltı için ayırdımAllahımmmm karbonhidrat manyağı yapmışım kendimi
ay sorma canım ya sen benim böreği akşamdan yap sabah işte kahvaltı niyetine bile yenir 2 dilim kaldı benimkinden sabah kahvaltı için ayırdım
kabak su salıyor ya un gerekiyor pırasa aynı börek gibi oldu hiç su salmadı aslında kahvaltıya da uygun içinde yumurta peynirde varYaa klasik kahvaltı ne kurtarıcıymış meğer, öğle için iyi olur ama sırf sebze zaten. Markete uğrayınca alıcam pırasayı aklımda.
Aynı tarifin kabaklısını yaparım eşimde çok sever, 1-2 yk un koyuyorum ama.
kabak su salıyor ya un gerekiyor pırasa aynı börek gibi oldu hiç su salmadı aslında kahvaltıya da uygun içinde yumurta peynirde var
haha geçen evi su bastı diyordu görüşüyoruz hergün iyi çok yoğun bu araAa haklısın, dur yarın alayım da deneyeyim, bi ara betüş yerdi pırasalı yumurta :) aklıma geldi bakbtlbetul nerdesin beyaz bikinili :)
Peki yağ oranını nasıl ölçüyor canım aynı mı çıkıyor diyetisyeninin verdiği yağ ölçüsüyle? O doğru mu?Kilom 93 arkadaşım.
Annemlerde kalmıştım dün gece, bugün sabah onun tartısında 93 kg çıktımmorordek moni toplight
Diyetisyenimin tartısında 15 Aralık'ta 93,4 kg idim.
Bence evimdeki tartı 1 kg fazla tartıp bana oyun yapıyor.
Dünyanın parasını verdim yağ oranı filan ölçüyor diye aldım tefal tartıyı ama nafile. Sinbo tartım daha istikrarlıydı vallahi. Ya da benim tartıda sorun var, internetten almıştım. Gerçek kilom kesinlikle 94 veya üstü değil.Gerekirse her hafta gidip diyetisyenimin tartısında tartılacağım, bu tefal tartının sonuçlarını paylaşmak istemiyorum artık.
Allah yardımcın olsun en zor işmiş annelik insan yaşamadan takdir etmeyi bilmiyor:) Tüm işlerin içinde insanın en vicdan yaptığıı.Günaydın herkese hanımlar
Mutlu bir hafta olsun. Bizim ev halen kalabalıkTez hocam da yine milyon tane şey istedi, curcunada çalışmaya çalışıyorum. İçim de elvermiyor Umut'u bırakıp gitmeye. Çünkü o da evin bu haline alışık olmadığından yadırgıyor, bizi istiyor sürekli. Ah bu annelik...
Çok geçmiş olsun Rabbim şifa versin inşaallah.günaydınlar
arkadaşlar sağlık problemlerinden dolayı bir süre aranızda olamayacağım bir sorununuz olursa bana özel mesaj atabilirsiniz yada coğunuzda cep telefonum var cepten ulaşabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?