- 23 Ağustos 2012
- 14.803
- 39.141
- 798
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #266.421
Teşekkürler ici güzel kendi güzel arkadaşım. Senin de h.sonun güzel olsun. O ödemler girsin. Inceceik ol inşALLAHGünaydın sevgili takımım..
güzel bir haftasonu olsun.temiz beslenmeyi başaran insanın mutluluğu gelip sizi bulsun pazartesi tartısından önce :)
ALLAH şifanızı versin. Tüm hastaların. Kolayca atlatırsın inşALLAH. Bildiğim kadarıyla fıtık ameliyatlarını kapalı yapıyorlar. Yalnız mi biliyorumAllah razı olsun canımbenim henüz gün belli değil Sanada çok geçmiş olsun
Kız hemen yakalamışken sorayım şu narkozdan uyanınca çok ağrı oluyormuboynumdan ameliyat olacağım için ben açıkçası korkuyorum ya öğürme duygusundan ağrılar çok daha beter olursa yada dikişler zorlanırsa diye
Allah korusun öyle bişeyle karşılaşmak istemem tabikide Canım ama benim kilolar gitmiyor polikistikover var bende ne yapsam ne etsem yapamıyorum öğlene de ekmek mi koysam acabaBazen az yediğin için gitmez kilolar. Günlük 1000-1200 kalori altında beslendiğinde vücut kıtlık sendromuna girer ve yediğin herşeyi depolar. Spor yapıp kalori harcayınca da bazal metabolizmanın ihtiyacı olan kaloriyi düşürür. Sonrası kısır döngü.
My fitness pal diye bir uygulama var. Yediklerini girip günlük aldigin kaloriyi hesaplayabiliyorsun. Kullan bence.
Dün tesadüfen youtube da bir video gördüm. Kadın 7 ayda elma ve yoğurt yiyerek 57 kilo vermiş. Sonrada hastaneye kaldırmışlar. Tüm organlar iflasın eşiğine gelmiş. Kalp kası sarkmış kas kaybettiği için... kilo vermek ciddi bir iş. Ve sadece estetik kaygı değil. Sağlığınala oynama.
Geçmiş olsun canım hayırlısıyla atlatırsın inşallahAllah razı olsun canımbenim henüz gün belli değil Sanada çok geçmiş olsun
Kız hemen yakalamışken sorayım şu narkozdan uyanınca çok ağrı oluyormuboynumdan ameliyat olacağım için ben açıkçası korkuyorum ya öğürme duygusundan ağrılar çok daha beter olursa yada dikişler zorlanırsa diye
Yok bu ameliyat değil canım. 1,5 sene önce çoklu miyom alındı. Rahim dışından ve rahim içinde bebeğin yerleşeceği yerden toplam 7-8 tane aldılar. Bebeğin yerleşme yerinden de miyom alındığı için ameliyatı tüp bebek uzmanı olan annemin hikayesi böyle miyomlarla başladığı için aynı zamanda onkoloji ihtisası olan bir doktor yaptı . Çok da severim kendisini, Harika bir doktor ve geldiğim zaman kontrole gideceğim. O zaman Ameliyat kapalı başladı rahim içi temizlendi açığa dönüldü rahim dışına büyüyenler alındı. O ameliyat aynı sezeryan gibiydi. Buradaki doktora ameliyat notu yazdı, buradaki için referans oldu güzel de oldu.şimdiki ameliyat bir öncekinden kaynaklı aslında.Çünkü karaciğer altından yumurtalık kanalına enfeksiyon gelişmiş. O enfeksiyon nedeniyle kanal 5 cm genişlemiş. Bağırsaklar, karaciğer, ve sol kanalda yapışıklıklar oluşmuş. Doktor önceki ameliyatın çok iyi yapılmış ama açık ameliyat handikapı yapışıklar ve iltihap gelişmiş dedi. Şimdi o sıkıntılı kanalı aldı işte. Şimdi herşey yolunda söylediklerine göre. Orada da burada da iyi doktorlara denk geldim bence bu konuda çok şanslıyım.dennisgo kuzum senin ameliyatının sezeryandan sayılmaması lazım, sadece bu ameliyat normal Doğum imkanını ortadan kaldırıyor, risk almak istemiyorlar ondan o da. 3 den sonrası imkansız değil ama sezaryende de.
Şimdi sol kanalım alındı orticim.. kapalı aldılar ağrım sızım az zaten eve vermiş morfin akşam içiyorum mis gibi uyuyorum :)Ne ameliyatın vardı orticim?
Kuzum hep diyorum 3 çocuk doğuracak olsam sanırım dalağıma kadar alırlar. Bir çocuk için iki ameliyat olduğumu düşünürsek sanki daha fazlasını istememeliyim gibi geliyor bana :)dennisgo kuzum senin ameliyatının sezeryandan sayılmaması lazım, sadece bu ameliyat normal Doğum imkanını ortadan kaldırıyor, risk almak istemiyorlar ondan o da. 3 den sonrası imkansız değil ama sezaryende de.
Çok geçmiş olsun arkadaşım. Acil şifalar diliyorum. Ameliyatın çok iyi geçer ve ameliyat sonrası dönemi rahat atlatırsın inşallah.Allah razı olsun canımbenim henüz gün belli değil Sanada çok geçmiş olsun
Ekmek değil canım. Tüm gun yediklerinin yarısı sebze ve salata olsun. Arada yoğurt, ayran, meyve ara öğünün olsun. Ekmek yerine işlem görmemiş tahıl tüket. 2yk bulgur, bugday 1 dilim ekmek. 3yk kinoa, kara buğday 1 dilim ekmek.Allah korusun öyle bişeyle karşılaşmak istemem tabikide Canım ama benim kilolar gitmiyor polikistikover var bende ne yapsam ne etsem yapamıyorum öğlene de ekmek mi koysam acaba
Geçmiş olsun canım hayırlısıyla atlatırsın inşallah
Banusum gecmis olsun ameliyata karar vermissin bir an once saglikla atlatirsin insallah
Kuzum 3 kere ameliyat oldum bir kere bile öğürmedim. Herkesin anestezi reaksiyonu farklı oluyor. Zaten bulantı için iğne yapıyorlar.Ama çok susuyorum mesela. Konuşurken dilim damağıma yapışıyor benim :)
Çok güçlü ağrı kesicileri var ağrım var dediğimde iğne vurmaları ve ağrımın geçmesi beş dakika sürüyordu. Kapalı ameliyatlar öyledi açıkta ağrı pompası taktılar. Süper birşey yarım saate bir düğmeye basıyorsun ağrı falan kalmıyor. Şöyle diyim bu ağrı pompası ve vurdukları bir kas gevşetici ile açık miyom ameliyatı olduğum gün bağdaş kurup oturuyordum. Anestezi uykusu pek tatlı uyanıksın konuşmak istiyorsun konuşurken uyuyakalıyorsun. Tekrar uyanınca olayları hatırlıyor bazen sıraya dizemiyorsun ama kesinlikle saçmalamıyorsun. O aşamayı ameliyathanede derlenme odasında geçiriyorsun ve zaten sen o kısmı çok bilmiyorsun.
ALLAH şifanızı versin. Tüm hastaların. Kolayca atlatırsın inşALLAH. Bildiğim kadarıyla fıtık ameliyatlarını kapalı yapıyorlar. Yalnız mi biliyorum
oynakbasi34 banuşum geçmiş olsun, gün belli mi?
Merhabalar,Selamlar, bugün hiç girmeye fırsat bulamadım maalesef. Hafta sonu gezmelerindeydik.
Sizler neler yaptınız bakalım? Hafta sonu diye abartmasaydınız, haftaya güzel bir derece alalım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?