Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Ben insulin direncinde matofin kullandim onuda sorabilirsin doktoruna bi yan etkisini gormedim

Sut urunleri bende seviyorum yumurta yasak degil diye biliyorum sut urunlerinde sadece direk sut icmek sakincali oda laktoz alerjisiyle karismasin diye senin rahatsizliginda yasak degilse kontrollu tuketebilirsin
Bana doktor aslında direkt gluteni kes demedi, herhangi bir şeyi de kısıtlamadı. Kendi araştırmalarım sonucunda gluteni kesince tiroid rahatsızlıklarında iyilesme olduğunu okudum ama uygulamak kısmet olmadı

Bana doktor aslında direkt gluteni kes demedi, herhangi bir şeyi de kısıtlamadı. Kendi araştırmalarım sonucunda gluteni kesince tiroid rahatsızlıklarında iyilesme olduğunu okudum ama uygulamak kısmet olmadı
Sende ozaman yavas yavas bugday urunlerini azaltarak baslayabilirsin ekmek turu icin misir ekmegi findik ekmegi falan var aslinda birde bazi marketlerde glutensiz unlar var guvenilir olsun diyorsan kendinde evde yapabilirsin

Merhaba canım,
Benim de kan grubum 0+ ve haşimato hastalığım da var.
Glutenden uzak durmamız gerekiyormuş sanırım. Diyete başladığımdan beri açma, poğaça, beyaz ekmek vb gibi tüketmiyordum ya, sanki kendimi daha iyi hissediyorum. Sağolasın paylaşımın için. Eksik olmayasın.

Okudum da çok ilginç. Sanki bazı yerlerde tutarsızlıklar var gibi süt ürünleri ve buğday ürünleriyle ilgili kategoride. Deniz ürünleri yiyebilir diyor sonra uzak durulması gerekenlere kabuklu deniz canlıları koymuş. Yalnız kan grubuna göre beslenme ilginçmiş. Gerçekten de şu bahsettiği gıdaları sindiremiyorum ilginç şekilde beni yavaşlatıyor, şişiriyor ve halsizleştiriyor. Ama glutensiz, sütsüz, şekersiz beslenmeye başladığımdan ber cildim de düzeldi enerjim de arttı. Gerçi ben Dukan diyeyi yaparken de çok iyiydim. Enerjim tavan yapıyor dukan yaparken ama onda da bazen tatlı krizine girebiliyorum fazla protein tüketimi sonrası ve tatlandırıcıyla tatlk yapmak beni çok rahatsız ediyor. Bence hangi marka olursa olsun tatlandırıcı çok zararlı ve kesinlikle daha çok körüklüyor tatlı isteğini... E dukanda meyve yemekte yasak son evreye kadar. İşte o tamamen tatlısızlığa dayanmak çok zor oluyor yoksa dukan bana her anlamda çok iyi geliyor...

Bu kesinlikle doğrudur, denemek lazım kendini. Ben denemedim yani odaklanmadım. Ama güzel birley farketmişsin bundan sonra bende dikkat edeceğim buna.

Bence azaltmak değil de karar ver ve bir anda kes gluteni. Zaten kendindeki hafifliği, rahatlığı hissedince iyi ki diyeceksin... Ben kolumu kaldıramıyordum kendi kendime yapım tembel herhalde falan deyip kabullenmiştim de artık durumu ancak durum öyle değilmiş. Çocukla oyun oynamak istemiyordum yerimden kalkamıyordum halsizlikten, yorgunluktan ama şimdi yerlere indim, bunu farkettim.

Bu kesinlikle doğrudur, denemek lazım kendini. Ben denemedim yani odaklanmadım. Ama güzel birley farketmişsin bundan sonra bende dikkat edeceğim buna.
0 kan gruplarinin kizlar taneli yiyeceklere karsi sorunu var zor sindiriyor bu yuzden fasulye nohut bezelye princ iyi gelmez bize meyvelerdende ananas kivi muz ayva yesil elma nar ve eksi diger meyveler olabilir kuru igde seven varsa denesin kaloriside az mandalina portakal gusel ama bizi sisiriyor

Sende ozaman yavas yavas bugday urunlerini azaltarak baslayabilirsin ekmek turu icin misir ekmegi findik ekmegi falan var aslinda birde bazi marketlerde glutensiz unlar var guvenilir olsun diyorsan kendinde evde yapabilirsin
Zaten glutensiz beslenmeye kesin karar versem evde yaparım herhalde ekmeği ama işte üşengeçlik hep bunlar
2 sene önce yarışmada yarışırken ben de oldukça kesmiştim aslında, şekeri de aynı şekilde. Baya dinclesmistim. O zamanlar Hasimoto teşhisi konmamıştı gerci
Evet çelişen yerler var zaten buldugum alelade bir site ama gluten ve süt ürünleri orada da yazınca paylaşmak istedim. Aslında her insanın bünyesi farklı ve deneye yanıla kendine iyi/kötü gelen şeyleri keşfediyor

Simdi nedn vermedigin belli oldu bence gec saatlerde yemen diyetinde nohut ve hurma gibi yiyeceklerin yer almasi vs gibiseni etkilemis olabilir ben kuru fasulyenin bana ertesi gun +800 yaptigini bilirim

İnanır mısın aynı durumdayım. Zerre enerjim olmuyor. Sabahtan akşama kadar oturmak/yatmak istiyorum. Gel gör ki evde bir bebe var henüz ayaklanmadı, peşinde nasıl kosturacagim diye bazen kara kara düşünüyorum

Kabuklu deniz canlilari bazi deniz kimyasallarini barindiriyor mesela ben midyenin denizin copcusu oldugunu okumustum

Yalnız ne kadar iyi tespit etmişsin yahu! Aynen böyleyim hem de mandalina, portakalına kadar!

Ya işte kesinlikle kaynağını buldum.... Aynen bu durumdaydım. Bazen aman sonra yerimden kalkmayayım diye sabah kalkınca yemeği yapıp sonra akşama kadar oturuyordum tabii çocuk için kalkmaya mecbur olmadığım zamanlar hariç... Hatta bazen o bile beni ellemesin diye uzun bir süre çizgi film izlemesine izin veriyordum. Eşim akşam gelince naber, bugün ne yaptın? falan diyor. Hiiççç... oturdum boş boş şeklindeydim. Canım hiçbir şey yapmak istemiyordu halsizlikten. Sen bu kadar vahim durumda mısın bilmiyorum ama kesinlikle beslenme düzenimi değiştirerek kurtuldum ben bu olaydan.

Simdi nedn vermedigin belli oldu bence gec saatlerde yemen diyetinde nohut ve hurma gibi yiyeceklerin yer almasi vs gibiseni etkilemis olabilir ben kuru fasulyenin bana ertesi gun +800 yaptigini bilirim

Offf ne kadar büyük farklar oluyor yahu! Ay dur deneyeceğim bundan sonra. Bir önceki gün ne yediğimi düşünüp bir sonraki gün nasıl çıktığım arasında bağlantı kuracağım bundan sonra. Yediklerimi bu şekilde değerlendirmeyi hiç düşünmemiştim. Söylediğiniz gibi su tutma oranı yüksek olabilir bir sebze dahi olsa...

Kabuklu deniz canlilari bazi deniz kimyasallarini barindiriyor mesela ben midyenin denizin copcusu oldugunu okumustum
Deniz canlilariyla zaten aram pek iyi değil hele kabuklulariyla
Bazen o derecede olabiliyorum ya.. Su an bana müthiş bir motivasyon oldu bu. Pazartesi deneyeceğim glutensiz beslenmeyi. Iyi giderse devam edeceğim

Maalesef Haşimato çok halsizlik, yorgunluk yapıyor. Bende de Haşimato başladığından beri enerjimde çok düşüş oldu. Sabahları kafamı kaldırmak çok zor geliyor uyanınca.
Bir de merak edip iyotlu tuz mu iyotsuz tuz mu kullanmalıyım." diye sordum. Tuz olarak iyotlu tuz kullanmamı önerdi doktorum.

Deniz canlilariyla zaten aram pek iyi değil hele kabuklulariyla

Bazen o derecede olabiliyorum ya.. Su an bana müthiş bir motivasyon oldu bu. Pazartesi deneyeceğim glutensiz beslenmeyi. Iyi giderse devam edeceğim

Bence de yol yakınken başlamalısın bebeğin henüz küçük. Ben bu halsizliğin üzerine çocuk bana ısrar edince sinirleniyordum birden. Allah aşkına gek isteğim şu an beni bırak ve oyuncaklarınla oyna diyordum. Düşününce üzülüyorum ama ruhsal durumumu da depresif yapıyor şekerli ve gutenli beslenme. Bunun farkına vardım kesinlikle! Sana da iyi geleceğine çok eminim. %100 denenmiş, garantili...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…