Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kizlar bende dün nette çaresizce zayıflama yolları ararken daha once de bildiğim fakat hic uygulamadigim lahana diyetiyla karşılaştım ve hemen harekete geçip çorbayı yaptım. Yorumlara baktım müthiş sonuçlar var. Hafta da 5 kg verenler. 15 gu de 9.bucuk verenler. Cok heveslendim hemen icecektim fakat cok igrenc bir tasi var içemedim :KK42:
Bende yapmıştım ama devam edemedim. Aslında bol baharatlarla tadını değiştirip mercimeğimsi yapabilirsin. Blendırdan geçirmiştim ben. Sen nasıl yaptın? Belki birlikte yaparız :KK50:

Bugun misaffirlerim geldi. Ben yapmistim biseyler. Sagolsunlar onlarda yapip getirmisler. Oldu mu sana 10 cesit:oha::skandal:

Ama yine de kendimi tuttum diye dusunuyorum. Hemen yazayim bugunku menumu

Sabah
1 haslanmis yumurta
Salatalik domates
Az peynir

Ogleden sonra
3 4 tane sarma
3 tane mercimek kofte
1 kase kadar tavuklu patlicanli salata
1 kurabiye:olamaz:
Cay sekersiz

Aksam yok tokum
2 lt ye tamamlayacagim su
Spor olarakta kardiyo yapacagim bugun.
Bence çok iyi atlatmışsın.

gruba ördekcüğümün beni aldığını varsayarak kısaca kendimi tanıtayım...
31 yaşımdayım
104 kilo ile başladım bu serüvene yerleşik kilom 96 idi 30 aylık bir oğlum var ..
Doğuma 104 ile girdim çıktığımda 97 idim süt olsun diye her şeyi yiyip 102-103 lere geri uçtum..
2015 -2016 da grupta aktiftim ama benim kilo 0,50 kg iniyorsa diğer hafta çıkıyordu gruba faydam pek yoktu..
derken 2016 aralıkta bir kan verdim sonucu almadım ocakta kendi doktoruma gittiğimde bana kan sonucumu alıp almadığımı sordu,ve şekerimin başladığını söyledi ki insülin direncim tavandı biliyordum...

2016 da dedemi kaybettik halam kanser oldu ailede herkes şeker herkes tansiyon hastası korktum...
sonum aile bireyleriminki gibi olacak diye..
zaten her yerim ağrıyor nefes almakta zorluk çekiyorum hareketlerim kısıtlı en ufak bir şeyde kan ter içinde kalıyorum..

ben çocuğuma sağlıklı bir anne olmak istiyorum 20 li yaşlarımı iyi kullanamadım 30 larımda verimli olmak istiyorum dedim tamamen beynimle girdim bu işe..

youtube de ki vloogerleri takip etmeye başladım ,bir çok şey öğrendim..

mesela bizdeki muz kabız yapar inancı yerle bir oldu o kadar çok muz ve yulaf tükettim ki bozuk olan bağırsak sistemim düzeldi siz hesap edin..

smoothieler yapmaya başladım yulaf lapası yapmaya başladım şekersiz kekler kurabiyeler egzotik içecekler hazırlamaya başladım..

iş yerindekiler bugün ne yiyorsun yine demeye başladılar ağzım boş kalmadan kilolar gitmeye başladı..

sonra geçmeyen bir mide şikayetim var kuş gibi çırpınırcasına nefes darlığı çekiyordum midem şiş diye, dedim ki mideyi de terbiye etmek gerekiyor..

ama aç kalınca elim ayağım boşalıyor napsam napsam orda da karataya hoca imdadıma yetişti,şikayetlerim daha azalmadı ama ben günde iki öğün beslenmeye başladım..

öğlen 12:00-12:30 gibi kahvaltımı yapıyorum ,ama ne kahvaltı gören bunlarla kilo mu verilir diyor..
Kahvaltı:
Salatalık
Domates
Zeytin
Peynir
Avokado
Kuruyemiş
Yeşillik
ve muhakkak 2 yumurta (Hasta içi haşlanmış hafta sonu kırılmış ya da çeşnili)

Sabahları su içiyorum bol bol 10:00 gibi şekersiz Türk kahvesi

Akşamları da 18:00 gibi yiyorum ne pişirdiysem koca bir tabak yanına ya yoğurtla ya da salata ile..

günde 2 şişe kesin maden suyu içerim sade içerim ya da limon sıkarım..

gelelim spora:
Letgo dan eliptik bisiklet düşürdüm 150 tl ye akşamları 15-20 dk eliptik
50-100 arası mekik
şu an 40 saniyeye çıkarttım plank
ve çeşitli hareketler kol çalışması (Dambıl)

her şey düzeliyor yolculuğumda son kabızlığı saymazsam (muzu kestim şekeri yok ettim bu aralar çünkü meyve dahil)78,8 kiloyum daha da azalırdı ama işte bende İBS gastrit ve reflü var azalıyorlar onlarda yok olacak eminim..

bir gün başarı hikayemi bende yazacağım..

bu arada instagramda ne kadar zayıflama hesabı varsa takip ediyorum ve benimde bir diyet hesabım var ,youtube den de takip ediyorum hergün yeni bir şey öğreniyorum ve hayatıma sokuyorum..
her ne kadar bizim Türk milletine uymasalar da vallahi ben kendi hayatıma uydurmaya başladım..
çok ta kötü değiller emin olun :KK66:

şimdilik bu kadar saygılarımla:KK66:

morordek morordek @toplight :KK37::KK36:
Hoşgeldin aramıza..

:KK70: :KK70:
Tamam yağların benim olsun piki :KK53:

Etmez miyiiiizzz :KK200:
Hoşgeldin diyelim o halde :KK25:

Yok, bu ara çok kaçamaklı menülerin o yüzden telafi etmiş saymıyorum :)
evet evet haklisin :kızgın:

31 yaşımdayım
104 kilo ile başladım bu serüvene yerleşik kilom 96 idi 30 aylık bir oğlum var ..
Doğuma 104 ile girdim çıktığımda 97 idim süt olsun diye her şeyi yiyip 102-103 lere geri uçtum..
2015 -2016 da grupta aktiftim ama benim kilo 0,50 kg iniyorsa diğer hafta çıkıyordu gruba faydam pek yoktu..
derken 2016 aralıkta bir kan verdim sonucu almadım ocakta kendi doktoruma gittiğimde bana kan sonucumu alıp almadığımı sordu,ve şekerimin başladığını söyledi ki insülin direncim tavandı biliyordum...

2016 da dedemi kaybettik halam kanser oldu ailede herkes şeker herkes tansiyon hastası korktum...
zaten her yerim ağrıyor nefes almakta zorluk çekiyorum hareketlerim kısıtlı en ufak bir şeyde kan ter içinde kalıyorum..

ben çocuğuma sağlıklı bir anne olmak istiyorum 20 li yaşlarımı iyi kullanamadım 30 larımda verimli olmak istiyorum dedim tamamen beynimle girdim bu işe..

mesela bizdeki muz kabız yapar inancı yerle bir oldu o kadar çok muz ve yulaf tükettim ki bozuk olan bağırsak sistemim düzeldi siz hesap edin..

smoothieler yapmaya başladım yulaf lapası yapmaya başladım şekersiz kekler kurabiyeler egzotik içecekler hazırlamaya başladım..

iş yerindekiler bugün ne yiyorsun yine demeye başladılar ağzım boş kalmadan kilolar gitmeye başladı..

sonra geçmeyen bir mide şikayetim var kuş gibi çırpınırcasına nefes darlığı çekiyordum midem şiş diye, dedim ki mideyi de terbiye etmek gerekiyor..

ama aç kalınca elim ayağım boşalıyor napsam napsam orda da karataya hoca imdadıma yetişti,şikayetlerim daha azalmadı ama ben günde iki öğün beslenmeye başladım..

öğlen 12:00-12:30 gibi kahvaltımı yapıyorum ,ama ne kahvaltı gören bunlarla kilo mu verilir diyor..
Kahvaltı:
Salatalık
Domates
Zeytin
Peynir
Avokado
Kuruyemiş
Yeşillik

Akşamları da 18:00 gibi yiyorum ne pişirdiysem koca bir tabak yanına ya yoğurtla ya da salata ile..

gelelim spora:
50-100 arası mekik

her şey düzeliyor yolculuğumda son kabızlığı saymazsam (muzu kestim şekeri yok ettim bu aralar çünkü meyve dahil)78,8 kiloyum daha da azalırdı ama işte bende İBS gastrit ve reflü var azalıyorlar onlarda yok olacak eminim..

bu arada instagramda ne kadar zayıflama hesabı varsa takip ediyorum ve benimde bir diyet hesabım var ,youtube den de takip ediyorum hergün yeni bir şey öğreniyorum ve hayatıma sokuyorum..
her ne kadar bizim Türk milletine uymasalar da vallahi ben kendi hayatıma uydurmaya başladım..

hosgeldin ne guzel geldin ole canim masallah sana :nazar::KK200: kesinlikle basari oykunu ideal kilona indiginde hemen yazmalisin herkesinde zevkle okuyup motive olacagina eminim insallah hep beraber kosa kosa istedigimiz kiloya iner bir daha cikmayiz :KK68: bu arada boyun kacti canim

Günaydın hanımlar neredesiniz???

fancynancy fancynancy canım koşturmacaların bitmedi sanırım, yoklugun belli oluyor
S Suzi1704 dünkü menünü göremedim canım
@karabiber01 sen de yazacağım demiştin ama 2 gündür menülerin yok

Biraz daha aktif katılım yapalım kızlar, dediğim gibi buraya yazmayınca kaçamakların önü arkası kesilmiyor
Bitmedi bitmeyor ördekim ya. Valla yoruldum bende. Böyle kendimi sahillere atasım var, bebeleri de babasına :KK70::KK70: ama eşim diyo ki sen girme denize menize deniz taşar diyo. Onu nasıl dövebilirimin hesaplarını yapıyorum :KK34:
Benim ayarlarım kaçtı kızlar yaaaa :confused::confused::confused:
Bir yandan hastalıklar bir yandan tartının rakamı beni benden etti.

Hedefcim cok az degil mi yediklerin. Biraz corba sebze ve yogurt gibi besinleri alsan vucut kendjni toplar. Hic yemeyince de vucut kendjni kilitliyor vucufumuzhn calusmasi vucut dengemizin saglikli calismasi icin gerekli olan besinleri asgari de olsa almamız gerekiyor. Yanlis anlama canim hani sadece tavsiye okarak soykedim

Çok az haklısın hayalcim. Artı çıktıkça yediklerimi azalttım ama olmadı. Bugün düzgünce beslenip öyle deneyeceğim.

31 yaşımdayım

Kahvaltı:
Salatalık
Domates
Zeytin
Peynir
Avokado
Kuruyemiş
Yeşillik

gelelim spora:
50-100 arası mekik

Merhabalar.
Hoşgeldin aramıza tekrar.
Hikayenin çok motive edici, tebrik ediyorum.

Bende dün artı çıktım Şeymacım yaaa. O kadar sinir oldum ki, detokstan sonra alıyorum ben karar verdim. İyi güzel gol veriyorum ama sonra kaçamak yapmasam da alınca moralim bozuluyor. +1,3 idim. :olamaz: Menülerimi de paylaşıp dikkat ettim yediklerime. Birşey yesem derim hah şunu bunu yedim ondan oldu. O da yok. Haftasonu lanetim var sanırsam. :ruh:
Uzunca süre detoks falan yapmicim. :KK43::KK43::KK43:

Bir ben daha !!!
Niye böyle oluyoruz hedefim ya.

Fanycim biz detoks insanı değilim onu anladık sanırım. Detoks sonrası oldu galiba ama vücut kilitledi. 74,1 çıktım sabah. Üstüne midem de çok kötü. Moral sıfır.

Günaydın munaydin millet nabersiniz biri benim yagimi etim den ayirabilir mi :KK70:
morordek morordek ordekim etim benim yağım senin olsun :KK70::KK70:
Aaaaa ne harika bir fikirrrr, bende yağlarımı kızılaya mı bağışlasam. Malum balina yağından sabun yapılıyordu bildiğim kadarıyla. :confused::confused::confused::confused::confused:

Bitmedi bitmeyor ördekim ya. Valla yoruldum bende. Böyle kendimi sahillere atasım var, bebeleri de babasına :KK70::KK70: ama eşim diyo ki sen girme denize menize deniz taşar diyo. Onu nasıl dövebilirimin hesaplarını yapıyorum :KK34:
Benim ayarlarım kaçtı kızlar yaaaa :confused::confused::confused:
Bir yandan hastalıklar bir yandan tartının rakamı beni benden etti.

O tartida gordugun detoksun kotu tarafi canim giden sadece odem oluyo malesef sonra ister istemez yarisi geri donuyo nese sen gormemezlikten gel tartiyi esinide duymamazliktan gel onune bak canim eminim cumaya eksiyle geliceksindir inaniyorum ben sana:KK19:

Çok az haklısın hayalcim. Artı çıktıkça yediklerimi azalttım ama olmadı. Bugün düzgünce beslenip öyle deneyeceğim.

Merhabalar.

Fanycim biz detoks insanı değilim onu anladık sanırım. Detoks sonrası oldu galiba ama vücut kilitledi. 74,1 çıktım sabah. Üstüne midem de çok kötü. Moral sıfır.
Dunku menun okadr azdıkı nasil dayaniyo bu kadr az yemege dedim kendi kendime ama iyi bisey yapmiyosun bence canim bi muddet sonra vcut buna alisiyo ve kendini kitliyo ne asagi ne yukari birazcik fazla kacirincada hemn tartida belli ediyo kendini bence braz daha menulerini arttir ve vucudunu dinle senden ne istiyo sadece onu dinle gerisi gelicektir :KK66:

Selamlar takımınıza dahil olabilir miyim? Takımlara göz atınca buraya yazmak içimden geldi.
Eğer kabul ederseniz kendimden bahsedeyim.Tahmini 1 yıl önce cuma gruplarına katılmıştım fakat diyet moduna giremediğim için kendi isteğimle ayrılmıştım o zamanlara göre kilom arttı ne yazık ki. Daha sonra da takımlara katılmak için girişimde bulundum fakat diyet yapmaya adapte yine olamayınca listeye girmeden bırakmıştım.
Şimdi 90 kilo olduğum gerçeğiyle yüzleşince diyetisyen ve endokrin doktorunu ziyaret ettim. İradesizliğimin bir nebze de olsa sebebi olabilecek durumumu da öğrenince sağlıklı beslenmekten başka çıkar yolum yok anladım.
Bu arada 32 yaşındayım. Evliyim. Evlilikle birlikte şehir değiştirince hayatıma bir de işsizlik eklendi.
Aranıza beni kabul ederseniz memnun olurum.

31 yaşımdayım

Kahvaltı:
Salatalık
Domates
Zeytin
Peynir
Avokado
Kuruyemiş
Yeşillik

gelelim spora:
50-100 arası mekik

Tekrar hoşgeldin o zaman takımına canım. Valla çok iyi vermişsin, sabretmişsin, araştırmışsın. Bize de tebrik etmek kalıyor. Belki tariflerini de bizle paylaşırsın, İki üç günde bir kahvaltı önerisi ya da smoothie önerisi.
Bak sana yazarken aklıma geldi. Acaba bir liste yapıp güzel ve eksilirdi düşük, kolay yapılabilecek, sağlıklı tarifler mi paylaşsak kendi aramızda da ördekim? morordek morordek

evet evet haklisin :kızgın:

hosgeldin ne guzel geldin ole canim masallah sana :nazar::KK200: kesinlikle basari oykunu ideal kilona indiginde hemen yazmalisin herkesinde zevkle okuyup motive olacagina eminim insallah hep beraber kosa kosa istedigimiz kiloya iner bir daha cikmayiz :KK68: bu arada boyun kacti canim

teşekkür ederim canım boyum 163 ;)

Merhabalar.

teşekkür ederim hoşbuldum ;)

Ne güzel bende bulabilsem keşkeeee.

niyet edersen olur gerçekten ;)

Tekrar hoşgeldin o zaman takımına canım. Valla çok iyi vermişsin, sabretmişsin, araştırmışsın. Bize de tebrik etmek kalıyor. Belki tariflerini de bizle paylaşırsın, İki üç günde bir kahvaltı önerisi ya da smoothie önerisi.
Bak sana yazarken aklıma geldi. Acaba bir liste yapıp güzel ve eksilirdi düşük, kolay yapılabilecek, sağlıklı tarifler mi paylaşsak kendi aramızda da ördekim? morordek morordek

sağol canım teşekkür ederim ;) siz isteyin bana uyar ördekciğimde izin verirse istediğiniz an tarifler verebilirim ,zaten amacım ideal kiloma inip gerekli sertifikaları da alıp beslenme danışmanlığı yapmak hobi olarak ;)

bugün kü menümü yazayım girmişken ..
Kahvaltı 12:30
salatalık,domates,zeytin,yağsız lor,iki haşlanmış yumurta ,üç dört tane ceviz,bir kaşık yoğurt üstüne dereotu :KK66:
çok geliyor gibi değil mi akşam yemeğimde 18:de daha hafif olacak böylece gün boyu tok tutuyor..

akşam da evde nohut var ama eşim ve oğlum yiyecek sigara böreği ile beraber nasipse bende iki kabak rendeleyip az soteleyip yoğurt ve dereotu az ceviz katıp yiyeceğim buna da kabak detoksu deniyor o tarifden.

Bende yapmıştım ama devam edemedim. Aslında bol baharatlarla tadını değiştirip mercimeğimsi yapabilirsin. Blendırdan geçirmiştim ben. Sen nasıl yaptın? Belki birlikte yaparız :KK50:
Bende küçük boy bir lahana 3 tane sogan ce bir bağ maydanozu düdüklü tencerede pişirdim blrnderdan geçirdim ama igrenc oldu. Aslinda sanırım sebebini biliyirum. Ben akşamları yogurt kürü yapmak için tarcın zencefil ve zerdecal karışımı hazırlatmıştım aktara. Ondam 1 tatli kaşığı koydum içine. Sanırım tadını daha da kötü yapan o oldu. Birde yağsız olmasi. Ama bak bi yerden alıntı yaptim. Okumani tavsiye ederim. Benim aklima cok yattı bu lahana corbasi. Icinde yag yok tuz yok. Onlarda etkiliuo tabi.

Eklentiler

• Screenshot_20180506-135532.webp
    Screenshot_20180506-135532.webp
    31 KB · Görüntüleme: 20
Eger karar verirsen güzel bir tarif bulup birlikte baslayalim. Ben bugun tekrar lahana alicam. Düdüklüyü komple döktüm çöpe. :KK48:

Ordekimizin kolları hepimizi alır sarar sarmalar :oops:

Kolay gelsin canım sana misafir deyince korkuyorum artık zararlı şeyler dusuyor aklıma :ıslık:
Saol cnm chiali ve yeşil soğanlı omlet yaptım yanında da normal kahvaltı sıkıntısı olmadı inşallah ramazana kadar bozmadan devam

Selamlar takımınıza dahil olabilir miyim? Takımlara göz atınca buraya yazmak içimden geldi.
Eğer kabul ederseniz kendimden bahsedeyim.Tahmini 1 yıl önce cuma gruplarına katılmıştım fakat diyet moduna giremediğim için kendi isteğimle ayrılmıştım o zamanlara göre kilom arttı ne yazık ki. Daha sonra da takımlara katılmak için girişimde bulundum fakat diyet yapmaya adapte yine olamayınca listeye girmeden bırakmıştım.
Şimdi 90 kilo olduğum gerçeğiyle yüzleşince diyetisyen ve endokrin doktorunu ziyaret ettim. İradesizliğimin bir nebze de olsa sebebi olabilecek durumumu da öğrenince sağlıklı beslenmekten başka çıkar yolum yok anladım.
Bu arada 32 yaşındayım. Evliyim. Evlilikle birlikte şehir değiştirince hayatıma bir de işsizlik eklendi.
Aranıza beni kabul ederseniz memnun olurum.
Hoşgeldin tabi ki katılabilirsin :)
Yarışmaya aşinasın anladıgım kadarıyla. Yine de ilk sayfadaki kurallarımızı okuyup kabul ettiğini belirtir misin? Bir de güncel kilonu ve hedef kilonu yazarsan kaydedeyim.
Ben takım kaptanıyım, 28 yaşındayım ve 1 oğlum var. Araştırma görevlisi olarak çalışıyorum :)
Kısa zamanda takımımıza alışacaksındır
Ferahcım dileyen istediği tarifi paylaşabilir tabi ki. Senin dediğin nasıl bir sistem tam anlayamadım sanırım?
sağol canım teşekkür ederim :KK66: siz isteyin bana uyar ördekciğimde izin verirse istediğiniz an tarifler verebilirim ,zaten amacım ideal kiloma inip gerekli sertifikaları da alıp beslenme danışmanlığı yapmak hobi olarak :KK66:
Yazabilirsin canım, faydalanan çok olacaktır bence ;)

Günaydın hanımlar neredesiniz???

fancynancy fancynancy canım koşturmacaların bitmedi sanırım, yoklugun belli oluyor
S Suzi1704 dünkü menünü göremedim canım
@karabiber01 sen de yazacağım demiştin ama 2 gündür menülerin yok

Biraz daha aktif katılım yapalım kızlar, dediğim gibi buraya yazmayınca kaçamakların önü arkası kesilmiyor
Günaydın herkese. Kusura bakmayın çok giremedim. Okul çok yoğun bu ara. Kaçamak yapmıyorum kesinlikle. Regl olacağım diye miskinlikte hat safhada. Akşam menümü yazacağım diye girdim. Uyuyakalmışım.

Back
X