gruba ördekcüğümün beni aldığını varsayarak kısaca kendimi tanıtayım...
31 yaşımdayım
104 kilo ile başladım bu serüvene yerleşik kilom 96 idi 30 aylık bir oğlum var ..
Doğuma 104 ile girdim çıktığımda 97 idim süt olsun diye her şeyi yiyip 102-103 lere geri uçtum..
2015 -2016 da grupta aktiftim ama benim kilo 0,50 kg iniyorsa diğer hafta çıkıyordu gruba faydam pek yoktu..
derken 2016 aralıkta bir kan verdim sonucu almadım ocakta kendi doktoruma gittiğimde bana kan sonucumu alıp almadığımı sordu,ve şekerimin başladığını söyledi ki insülin direncim tavandı biliyordum...
2016 da dedemi kaybettik halam kanser oldu ailede herkes şeker herkes tansiyon hastası korktum...
sonum aile bireyleriminki gibi olacak diye..
zaten her yerim ağrıyor nefes almakta zorluk çekiyorum hareketlerim kısıtlı en ufak bir şeyde kan ter içinde kalıyorum..
ben çocuğuma sağlıklı bir anne olmak istiyorum 20 li yaşlarımı iyi kullanamadım 30 larımda verimli olmak istiyorum dedim tamamen beynimle girdim bu işe..
youtube de ki vloogerleri takip etmeye başladım ,bir çok şey öğrendim..
mesela bizdeki muz kabız yapar inancı yerle bir oldu o kadar çok muz ve yulaf tükettim ki bozuk olan bağırsak sistemim düzeldi siz hesap edin..
smoothieler yapmaya başladım yulaf lapası yapmaya başladım şekersiz kekler kurabiyeler egzotik içecekler hazırlamaya başladım..
iş yerindekiler bugün ne yiyorsun yine demeye başladılar ağzım boş kalmadan kilolar gitmeye başladı..
sonra geçmeyen bir mide şikayetim var kuş gibi çırpınırcasına nefes darlığı çekiyordum midem şiş diye, dedim ki mideyi de terbiye etmek gerekiyor..
ama aç kalınca elim ayağım boşalıyor napsam napsam orda da karataya hoca imdadıma yetişti,şikayetlerim daha azalmadı ama ben günde iki öğün beslenmeye başladım..
öğlen 12:00-12:30 gibi kahvaltımı yapıyorum ,ama ne kahvaltı gören bunlarla kilo mu verilir diyor..
Kahvaltı:
Salatalık
Domates
Zeytin
Peynir
Avokado
Kuruyemiş
Yeşillik
ve muhakkak 2 yumurta (Hasta içi haşlanmış hafta sonu kırılmış ya da çeşnili)
Sabahları su içiyorum bol bol 10:00 gibi şekersiz Türk kahvesi
Akşamları da 18:00 gibi yiyorum ne pişirdiysem koca bir tabak yanına ya yoğurtla ya da salata ile..
günde 2 şişe kesin maden suyu içerim sade içerim ya da limon sıkarım..
gelelim spora:
Letgo dan eliptik bisiklet düşürdüm 150 tl ye akşamları 15-20 dk eliptik
50-100 arası mekik
şu an 40 saniyeye çıkarttım plank
ve çeşitli hareketler kol çalışması (Dambıl)
her şey düzeliyor yolculuğumda son kabızlığı saymazsam (muzu kestim şekeri yok ettim bu aralar çünkü meyve dahil)78,8 kiloyum daha da azalırdı ama işte bende İBS gastrit ve reflü var azalıyorlar onlarda yok olacak eminim..
bir gün başarı hikayemi bende yazacağım..
bu arada instagramda ne kadar zayıflama hesabı varsa takip ediyorum ve benimde bir diyet hesabım var ,youtube den de takip ediyorum hergün yeni bir şey öğreniyorum ve hayatıma sokuyorum..
her ne kadar bizim Türk milletine uymasalar da vallahi ben kendi hayatıma uydurmaya başladım..
çok ta kötü değiller emin olun
şimdilik bu kadar saygılarımla
morordek
@toplight