- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #326.481
Ben yapmıyorum ama bir çok kişiden gördüğüm yemekte zorlanınca haşlanmış yumurta çare olabiliyor. Yumurta ile aran iyiyse çocuğa yemek yedirmeden yumurtalı bir ana öğün yapsan onu yedirsen nasıl olur.Yok aslında meyve bana da yaramıyor. Burada güzel kilo verdiğimde çözmüştüm ki meyveyi bırakınca kilo verebiliyorum. Ama sorun şu ki meyve kolayıma geliyor. Çocuğa yemek yedirirken soyup yiyorum ayak üstü. Menülerimi planlamaya filan zaman ayırmıyorum. Kesinlikle olması gerekeni yapmıyorum onu çözmem lazım önce.
Kek yaprak sarma patlamış Mısır bir arada fazla olmuş sanki. Bence kaçamak yapacaksan bir öğün bir gıda ile sınırlandırmaya çalış. Ama sanırım bugün biraz misafir kaynaklı böyle oldu.. spor ile dengeleme şansın da olmamış ama bence yarın sporu ihmal etme ve mutlaka kaçamaksız bir gün geçir..Merhaba arkadaşlar bugün kü menüm Sabah 09.00 Kıymalı yumurta ve 1 dilim ekmek
Öğle 14.00 3 adet yaprak sarması 1 ince dilim sade kek
Akşam 18.30 2 kasık pilav haşlanmış tavuk göğsü
Ara 21.00 patlamış mısır yağı çok azdı 1 2 avuç falan sanırım
Spor yok ama tüm gün ayaktaydım şimdi oturdum gelen giden misafir derken . Ve yarım saat yürüyüş yaptm
Öyle tabiki ama ben mutsuz olduğum zaman kendime engel olamıyorum yani bi üzülmeyim anlatamam sanki kıtlıktan çıkmışım. Ama bazende en dayanamayacağım şeye yok diyebiliyorum Sanırım tamamen piskolejime bağlı ve birde kontrol alanıma evimdeyken ve misafirim yokken daha rahatım.Diyetisyenler hep diyor bir çatal bile kalsa durun.. zaten yedim ne olacak demeyin. Durmak bile bir başarıdır bunu yaşamak lazım canım.. hiç bulaşmamak en iyisi ama yerken de durmaya çalışmalıyız.
Evet hepimiz tek başımıza daha rahatız ama hayat öyle geçmediği için zamanla insanlarla etkileşim halinde dengelemeyi öğreneceğiz. Tabiki kaçamaklar da olacak onları dengelemeyi öğreneceğiz ve kilo sorununu kalıcı olarak çözeceğiz.Öyle tabiki ama ben mutsuz olduğum zaman kendime engel olamıyorum yani bi üzülmeyim anlatamam sanki kıtlıktan çıkmışım. Ama bazende en dayanamayacağım şeye yok diyebiliyorum Sanırım tamamen piskolejime bağlı ve birde kontrol alanıma evimdeyken ve misafirim yokken daha rahatım.
Haklısın aslnda sırf yemeğimin olmamasından kaynaklı oldu yetistiremedim yarın daha dikkatli olucam teşekkür ediyorum arkadaşım bak bana çok masum gelmişti bilgilendirmen süper olduKek yaprak sarma patlamış Mısır bir arada fazla olmuş sanki. Bence kaçamak yapacaksan bir öğün bir gıda ile sınırlandırmaya çalış. Ama sanırım bugün biraz misafir kaynaklı böyle oldu.. spor ile dengeleme şansın da olmamış ama bence yarın sporu ihmal etme ve mutlaka kaçamaksız bir gün geçir..
Senin menüler bana hep ilginç geliyor. Kilona göre çok meyveli diyeceğim ama meyve ana öğün oluyor. Okurken aklıma hep, ana öğün meyve yediğim günler geliyor. Eskiden insülin direncim de olmadığı için, meyve şok diyetlerini diyetisyen verirdi. O da ne tuhaf diyetti öyle 4 porsiyon meyve verirdi öğlen akşam... sonra süt yoğurtla tüketme dönemi başlayınca da 3 Porsiyon meyve 1 porsiyon süt vermeye başladı ama yine de şeker açısından çok sanki bu tip beslenme.. ama en iyi sen tanırsın kendi vücudunu. Hepimize iyi gelen hurma sana + getirdi böyle eksi geliyorsan sonuçta şekerin en masumunu alıyorsun bir yerde
Mantıklı haşlanmış da yulaflı da severim. Aslında şimdi düşünmeye başladım çocuğa dondurduğum gibi kendime de mi dondursam ona çıkardığımda ben de yemek yerim diye... Birşeylerin değişmesi şart. En azından bu akşam yarin yiyecekleirmi planlayıp yatayım UZUN vadeli çözümleri de zamanla uygulamaya başlamam gerek. Yazin salatalik domates biber peynir filan oluyordu da kısın onlar da yok.Ben yapmıyorum ama bir çok kişiden gördüğüm yemekte zorlanınca haşlanmış yumurta çare olabiliyor. Yumurta ile aran iyiyse çocuğa yemek yedirmeden yumurtalı bir ana öğün yapsan onu yedirsen nasıl olur.
Seviyorsan 2 yemek kaşığı yulaf 2 yumurta ile omlet yapabilirsin belki, zor gelirse haşlanmış yumurta tercih edebilirsin yeşillikle..ben bazen bunu yapıyorum kahvaltıda. Maydanoz vs ile yiyorum geçiyorum
Yarın çok daha iyi olacağına eminim canım. Böyle böyle ideal kilona geleceksin. Az gibi görünüyor ama maalesef tüm güzel şeyler kalori bombası. Ya kaju yedim bugün sağlıklı yağ baktığında.. 1 avuç yani 40 gr 230 kalori. Beni bıraksan bir paket yerim. Ama işte dikkat etmek lazım..Haklısın aslnda sırf yemeğimin olmamasından kaynaklı oldu yetistiremedim yarın daha dikkatli olucam teşekkür ediyorum arkadaşım bak bana çok masum gelmişti bilgilendirmen süper oldu
Ben diyetisyen ile 87 den 59 a indim. 87 de 6 dilim ekmek yiyordum 59 da 4 dilim :) sporla vermiştim metabolizmam hızlıydı belki onun etkisidir bilmiyorum ama ekmek hiç sıfırlanmadı hayatımda..Ben de aynı şeyi düşündüm denizle. Sanki bir orantısal hata var gibi geliyor bana da. Bir de çok az kalorili beslendiğini düşünüyorum genel olarak. Bu kadar az kalorili beslenmeye uzun süredir alışkınsın. Bunu daha da altına inemeyeceğin için kolay oynama olmayabilir kilonda. Ama bu kadar az yediğin için bir şeyden 2 kaşıkfazla yesen hop kilo alırsın veya ödemi görürsün tartıda. Diyetisyen bana bu durumu bu şekilde açıkladığı için sana da yazıyorumayvacicegi Her zaman fazlayla başlayıp az az eksiltmek zaman zaman oranları değiştirmek iyi olur ancak karbonhidratı da asla sıfırlamamak lazım yoksa bir gün 2 kaşık pilav yiyeyim desen birden +2kg görürsün demoralize olursun dedi. Bunun için asla hiçbir grubu kesmeden bünyene göre her gruptan yeterince almalısın gün içinde.
Ben maydanoz nane dereotunu yıkıyorum limon sıkıp bütün bütün yiyorum :) üşengeçlikte üstüme yoktur :) dediğin gibi yemeği bir gün önceden planlamak işini kolaylaştırabilir. Önceden dondurmak kolay gelecekse neden olmasın..Mantıklı haşlanmış da yulaflı da severim. Aslında şimdi düşünmeye başladım çocuğa dondurduğum gibi kendime de mi dondursam ona çıkardığımda ben de yemek yerim diye... Birşeylerin değişmesi şart. En azından bu akşam yarin yiyecekleirmi planlayıp yatayım UZUN vadeli çözümleri de zamanla uygulamaya başlamam gerek. Yazin salatalik domates biber peynir filan oluyordu da kısın onlar da yok.
Bu diyetisyenim listesi mi ? Epey kıstı demiştin ekmek azaltmış hafif şok diyet gibi olmuş. Granola sen mi yaptın hazır mı ? Bayılıyorum ama asla 3 yk beni kesmiyor o nedenle uzak duruyorum :)Bugünkü Menümü de yazıp yatayım. Bugün kendimi toparlayamadım, acayip yorgun hissediyorum.
Sabah:
-peynirli omlet (3 yumurta)
-salata
Öğle:
-4 köfte
-yeşil salata
-1 dilim ekmek
Ara:
-2 kuru incir
-2 yk fıstık ezmesi
Akşam:
-6 yk zeytinyağlı kereviz
-1 kase yoğurt
Ara:
-3 yk granola
Ben diyetisyen ile 87 den 59 a indim. 87 de 6 dilim ekmek yiyordum 59 da 4 dilim :) sporla vermiştim metabolizmam hızlıydı belki onun etkisidir bilmiyorum ama ekmek hiç sıfırlanmadı hayatımda..
Ben maydanoz nane dereotunu yıkıyorum limon sıkıp bütün bütün yiyorum :) üşengeçlikte üstüme yoktur :) dediğin gibi yemeği bir gün önceden planlamak işini kolaylaştırabilir. Önceden dondurmak kolay gelecekse neden olmasın..
Şimdi burada detaylı yazıp grubun moralini bozmak istemiyorum ama özetle istediğim kilolara yaklaşıp sonrasında koruyamamak beni demoralize etti. Sürekli diyet modu, dediğin gibi sürekli yediğinden daha fazla kısmakla olmayacak bu iş. Biraz araştırıp okuyunca farkettim ki kendime zaman tanıyıp psikolojimi toplamam lazım.. eylülden aralığa kadar çocuğun hastalık ve uyku problemleri derken yoruldum şimdi herşey yolunda gecede 1 kez uyanıyor bu ara biraz uyuyup dinlenip düzgün beslenip spor yapıp toparlamam lazım bahara emzirmeyi bırakma macerası var daha...Ben de aynı şeyi düşündüm denizle. Sanki bir orantısal hata var gibi geliyor bana da. Bir de çok az kalorili beslendiğini düşünüyorum genel olarak. Bu kadar az kalorili beslenmeye uzun süredir alışkınsın. Bunu daha da altına inemeyeceğin için kolay oynama olmayabilir kilonda. Ama bu kadar az yediğin için bir şeyden 2 kaşıkfazla yesen hop kilo alırsın veya ödemi görürsün tartıda. Diyetisyen bana bu durumu bu şekilde açıkladığı için sana da yazıyorumayvacicegi Her zaman fazlayla başlayıp az az eksiltmek zaman zaman oranları değiştirmek iyi olur ancak karbonhidratı da asla sıfırlamamak lazım yoksa bir gün 2 kaşık pilav yiyeyim desen birden +2kg görürsün demoralize olursun dedi. Bunun için asla hiçbir grubu kesmeden bünyene göre her gruptan yeterince almalısın gün içinde.
Ben de kendimi ekmekle arası olmayan birisi olarak tanımlardım. Türkiyedeyken aklıma bile gelmiyor ekmek. Ama burada ekmekler çok güzel aşırı ekmek yiyesim geliyor. Kendimi tutmak için masaya ekmeği ölçülü getiriyorum. Daha fazla ekmek olduğunda başlıyorum kenarından kemirmeye. Hayatımda yemediğim ekmeği son üç senede burada yemişimdir :)Daha önce protein diyetleri de yaptığım oldu. Ben normalde de ekmek yiyen cins değilim diyetisyen veriyor diye zorla yiyorum. Hatta çoğu zaman onun yerine etimek yiyorum veya çorba içiyorum. Ekmekle aram hiç yok. Protein diyetleri de bünyeme çok iyi geliyor, daha enerjik hissedyorum ancak diyetisyenin söylediği şey doğru; sonrasında 2 kaşıkpilav-makarna yesen hemen 2 kg alıyorsun. Hemen verdiğin sana geri dönüyor. Artıkevde yağ-kas ölçümü yapmıyoruz sonuçta. Tartıda en ufak + görmek zaten beni dağıtıp yoldan çıkarmaya yetiyor. onun için her gruptan yeterince alarak dengeli beslenmek en doğrusu. Çok az kalorili beslenmekte hem bünyeyi yoruyor hem çokta kolay olmuyor koruması...Vücut kıtlık enerjisine giriyor çünkü.
Bu diyetisyenim listesi mi ? Epey kıstı demiştin ekmek azaltmış hafif şok diyet gibi olmuş. Granola sen mi yaptın hazır mı ? Bayılıyorum ama asla 3 yk beni kesmiyor o nedenle uzak duruyorum :)
Sonuçta hayatlarımız inişli çıkışlı oluyor ve bunların hepsi yeme düzenimizi bir şekilde etkiliyor. Ama bence önemli olan bir süre işler kötü gitse de kendini doğruya çekme çabanın hala içinde olması. Bize korumayı da dengelemeyi de öğretecek olan şey bence bu niyet olacak.Şimdi burada detaylı yazıp grubun moralini bozmak istemiyorum ama özetle istediğim kilolara yaklaşıp sonrasında koruyamamak beni demoralize etti. Sürekli diyet modu, dediğin gibi sürekli yediğinden daha fazla kısmakla olmayacak bu iş. Biraz araştırıp okuyunca farkettim ki kendime zaman tanıyıp psikolojimi toplamam lazım.. eylülden aralığa kadar çocuğun hastalık ve uyku problemleri derken yoruldum şimdi herşey yolunda gecede 1 kez uyanıyor bu ara biraz uyuyup dinlenip düzgün beslenip spor yapıp toparlamam lazım bahara emzirmeyi bırakma macerası var daha...
Basit karbonhidratlar ilk enerjiye döndüğü için vücudun ihtiyaç duyması normal sanırım. Benim diyetisyen de pilav makarna yazıyor dönüşüm listesinde ama tercihi ekmek oluyor genelde. Nedeni de pilav makarnayı ne kadar yağlı yaptın, ne kadar pişirdin gibi dertler var ya, ekmek verince buna takılmadığını söylüyor. Ben de genelde ekmem olarak tüketirim. Nadiren dönüşüm kullanıyorum ekmekte :)Granolayı evde eşim yapıyorBana marka olarak moms granolayı tavsiye etti, şekersiz. Ancak evde elma püresi koyuyoruz granola yaparken. Biraz da bal veya pekmez. Bunları söyleyince olur zaten o elma püresi, pekmez meyve yerine geçiyor dedi.
Bu diyetisyenin listesi ama sabahta 1 dilim ekmeğim vardı onu da atlamışım şimdi yazarken farkettim. Aram olmadığı için çoğu zaman unutuyorum :) ama şunu da farkediyorum ki bana verdiği tek 1 dilim ekmeği 2 gün atlasam 3. Gün deli gibi pilav-makarna falan yiyesim geliyor. Resmen karbonhidrat açlığı oluyor. Yani diyetisyen boşuna vermiyor onca ekmeği bana. Anlıyorum ki tam liste veriyor ihtiyacıma göre. :)
Şimdi burada detaylı yazıp grubun moralini bozmak istemiyorum ama özetle istediğim kilolara yaklaşıp sonrasında koruyamamak beni demoralize etti. Sürekli diyet modu, dediğin gibi sürekli yediğinden daha fazla kısmakla olmayacak bu iş. Biraz araştırıp okuyunca farkettim ki kendime zaman tanıyıp psikolojimi toplamam lazım.. eylülden aralığa kadar çocuğun hastalık ve uyku problemleri derken yoruldum şimdi herşey yolunda gecede 1 kez uyanıyor bu ara biraz uyuyup dinlenip düzgün beslenip spor yapıp toparlamam lazım bahara emzirmeyi bırakma macerası var daha...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?