- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #44.001
iyi iyi seni oğluna alan yaşadı :) gittikçe hamaratlaşıyon
afiyet olsun canım eğer çiğköfte bol sebzeliydiyse(maydonoz falan) o kadar sorun etme annem güzel çiğköfte yapar da bilirim nasıl şişirdiğini ama acı olunca mideme dokunuyo yaa
Çiğ Köfte Kilo Aldırır mı?
Çiğ köfteyi sevmeyen yoktur herhalde. Zaten bu başlığı googleda aratıp çiğ köftenin kilo yapıp yapmayacağını araştıran bir insanın çiğ köfteyi sevmiyor olması çelişki olurdu. Her neyse biz başlığımızda ki sorumuz olan Çiğ köfte kilo aldırır mı? konusuna dönelim. Çiğ köfte içerik bakımında çok ağır bir yemek değildir. Tabi salçanızı aşırı miktarda katmadıysanız. Biber ve domates salçasından yapılan çiğ köfte içinde ki baharat ve yağ oranı makul seviyede tutulduğu müddetçe kilo alınımına yol açmaz. Elbette herşeyden önemlisi çiğ köftenin ne ölçüde tüketildiği.
Çiğ köfte ince bulgur, domates ve biber salçası bir miktar zeytin yağı ve baharatlarla hazırlanan türk mutfağının vazgeçilmez bir yemeğidir. Çig köfte aynı zamanda hanımların haftalık aylık günlerinde misafirlerine sundukları eşsiz yemeklerin başında gelir. Bu günler içerisinde tartışılan konulardan biri olan çiğ köftenin kalorisi ve çiğ köftenin kilo aldırıp aldırmaması konusuna göz atalım. Bir çiğ köfte malzeleri abartılmadığı süre 40*50 kalori arasında bir değere sahiptir. Yani 10 adet çiğ köfte yemeye kalkarsanız 400 kaloriyi vücudunuza almış olursunuz. Bu oldukça yüksek bir değerdir bu nedenle kendinize hakim olum sınırlı sayıda çiğ köfte tüketmeye çalışın. Çiğ köfteyi makul miktarda yediğinizde kilo vermenize bile yardımcı olur. Nasıl mı?
Çiğ köftenin yapımında baharatlardan söz etmiştik. Bu bahsettiğimiz baharatların içinde olan acı ve pul biber vücutta metabolizma hızının artmasını sağlar. Bu sayede vücut daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. Bu da daha fazla madde yakımı, daha fazla vücutta depolanmış ürünlerin yakılması anlamına gelir. Eğer sizde çiğ köfteyi kararında tüketirseniz hem kilo vermeniz daha kolaylaşır hemde türk mutfağının bu harika yemeğinden kendinizi mahrum bırakmamış olursunuz..
yuppiiiiiiii
50 kalori dersek,200 yapar,olsun bunada şükür
metabolizmamı hızlandıracakmış kendileri
bi bakıyomuşum yarına tartıda eksilerdeyim :97:
artık hergün yerim çiğköfte
bende yazayım menümü ama biraz kaçtı galiba
1,5 kase kabaklı şehriye çorbası
1 kase cacık
bi de annem yağsız salçasız bulgur pilavı ve o geçen günden kalan et soteye patlıcan soğan maydonoz ekledi...
bu ikisini yanyana yarım kase yedim.
:18:
anneme hergün çiğköfte yaptırırım :76:
kahveyi gönderdim kız baktın mı hamarat cadı :)
yok kuzum gayet iyi menün bence
bende artık kendim yapmayı öğrenirim
cadı yardımcı ve tüm takım üyelerine köpüklüsünden kahve yaptım buyrun...
Eki Görüntüle 242057
yanında daaaa
Eki Görüntüle 242058
birer parçacık bitter çikolata
afiyet olsun çıtırlarım
ben bulaşıkları yıkayımda babamdan fırsat olursa gelirim:84:
Eki Görüntüle 242057
yanında daaaa
Eki Görüntüle 242058
afiyet olsun çıtırlarım
saol kuzu ya teselli oldu aslında
)
Eki Görüntüle 242057
yanında daaaa
Eki Görüntüle 242058
afiyet olsun çıtırlarım
ben bitter sevmiyorum da bana da şöyle sütlü antep fıstıklı bi çikolata gönderseneeee
kahvede bi harika duruyooo yaaaaaaaa
e bi de birazdan bi tane halley yicem
yiyim ama de mi
yiyim bence canım çok istiyo:2:
kızlar menümü yazayım
gerçi doğru düzgün menü yok ortada
saçmaladım
sabah bi kepekli tost yedim
öğlen yarım paket mısır patlakları varya mavi yeşillerin ondan
2 tane limonlu bisküvi deli gibi ödem söktürücü çay içtim
4-5 fincan rahat var
kşam yemeği yemedim
biraz beyazpeynir ve kepek ekmeği yedim
o da ilaç içicem diye
duş aldım şeftali reçlei yapıyorum onu hazırladım falan
öyle işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?