Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kızlar en son ılık limonlu su içtiğimi söylemiştim.
5 dk falan sonra 1 kase sütlü çorba içtim.

4 gibi falanda yarım kase sütlü çorba

akşama konserve balık düşünüyorum.onun bir zararı olur mu acaba :/

bugun ck sıkılorm ben yapck bısıde yok
nese bugn kı menum
sabh 2 dılım kepk ekmegı haff seler yedım
ara 2 mandalına
oglen az fasulye salatalık
aksam sebze yemegı yogurt yemeyı dusunuorum

bugun ck sıkılorm ben yapck bısıde yok
nese bugn kı menum
sabh 2 dılım kepk ekmegı haff seler yedım
ara 2 mandalına
oglen az fasulye salatalık
aksam sebze yemegı yogurt yemeyı dusunuorum

benim ruh halim bir karar veremedi bugün :)
bir öyleyim bir böyle :)
iyiymiş canım menün...

Kızlar bu arada annem interneti kapattırmayı düşünüyor.Ne zaman olur bilemiyorum.Ama inşallah kapattırmaz.Yoksa izine ayrılmak zorunda kalıcam..

ayy koptum kızlar yaa göbek atmaktan karın kaslarım acayip kasıldı..:)
ama kendimi süper hissediyorum hobaaa. :)

ara ara gelirim canlarım..

of çok moalim bozuk kızlar oğlum hasta kusuyor bişi yemior dudaklarını bir büzüşü var mamayı görünce anlatamam zar zor uyudu şimdi canım çok sıkıldı

of çok moalim bozuk kızlar oğlum hasta kusuyor bişi yemior dudaklarını bir büzüşü var mamayı görünce anlatamam zar zor uyudu şimdi canım çok sıkıldı

ayy ağlamaklı oldum yaa için nasıl acıyodur şimdi benim bile canım yandı okuyunca... üşüttü falan mı acaba :/

kızlar yine diyetle ilgili araştırmalarım sırasında birşey buldum.Gerçekten böyleyse bu fikir çok hoşuma gitti..

Armutun yararlarından biriside göbek eritmede oldukça etkili oldugu olarak açıklanıyor. Şekerli bir meyve diyerek uzak durulan armut aslında hiçde zararlı olmayabilir. Armut meyvesi düşük şeker ihtiva etsede bir çok meyveye göre daha az kalori barındırmakta. Diyet esnasında tüketilen armut meyvesi açlıgı bastırıyor ve mideyi tok tutması ile destekliyor.

Armut yiyerek açlığınızı bastırın

Uzmanlar, açlığı bastırmak için en etkili meyvenin armut olduğunu açıkladı.Öyleki, armut yiyen geç acıkıyor.Günde 3 armut yemek, kilo kaybetmek için oldukça ideal bir seçenek.Çünkü bir armut kişinin günlük lif ihtiyacının %15′ini karşılıyor ve aşırı yeme isteğini engelliyor.

Yapılan bir deneyde, deneye katılan şişman kadınlar her gün düzenli olarak armut yiyerek kilo verdiler.

Göbeğe karşı armut

En tatlısı ve sulusu dahi olsa bir armut lif açısından zengin ve kalori açısından oldukça fakirdir. Kahvaltıdan, öğle yemeğinden ve akşam yemeğinden önce 1 armut yiyebilirsiniz. İçeriğindeki antioksidanlar sayesinde genellikle karın bölgesinde depolanan hayvansal yağların yakımını hızlandırır.

AlInTıDıR

Bu yazımızda size göbek yağlarından kurtulmak isteyenlerin ne tür içecekleri tercih etmesi gerektiginden bahsetmek istiyoruz. Bildiginiz gibi günümüzde o kadar çok içecek varki, bunlar hepimizi adeta birer susuzluk makinasına çevirmekte, bu anlamda neler içtigimize dikkat etmezsek malesef göbegimiz büyümeye devam edecektir. İşte mutlaka ve mutlaka uzak durulması gereken içecekler, tabi bu uzak durma süresi göbek yağınızı eritene kadar olmalı, sonrasında kaldıgınız yerden içmeye devam edebiliceksiniz, tığ gibi ince bir göbek ve belle.

ilk düşmanımız kola, asitli içecekler, tüm hazır satılan meyve suları, yüksek şekerli tüm içecekler, bira, alkol, gazozlar ve şekerli tatlı sodalar, meyveli sodalar. Bunlar sadece kalori ve göbek demektedir.

Peki neler içmelisiniz, neler göbek eritmeye iyi gelir, bunlar şöyledir: ılık su ( sizi tok tutar), soguk su, şekersiz yeşil çay, meyve çayları, siyah çay, az şekerli kahveler, az yaglı ve ya yagsız süt, dogal ayran (hazır, yogurt gibi koyu olanlar degil), karpuz, kavun, portakal suyu gibi sıkılmış sular. Bunları ne kadar çok tüketmeye alışırsanı göbeginiz o kadar hızlı düşecektir. Dogal olursanız, dogada sizle beraber olur ve göbeginiz dogal halini alır.
Bu yiyecekler ve besinler göbek eritmede birebir, özellikle bel bölgesinde aşırı göbek sorunu olanlar, işte bu besinleri bol bol tüketiniz, yalnız lütfen dikkat tam ve sağlıklı şekilde bu besinleri tüketmenizde zarar olmadıgından emin olmak için doktorunuza yada diyetisyeninize sorunuz.

Esmer pirinç: B Vitamini deposu olması sayesinde proteinleri, yağları parçalıyor, hazmı kolaylaştırıyor.

Bulgur: pirinç pilavı yerine her zaman bulgur'u tercih etmelisniz, çok daha faydalı, lifli ve sağlıklı, bagırsak kanserine karşı birebir.

Greyfurt: Metabolizmayı hızlandırıyor, vücut direncini artırıyor.

Brokoli: Lif ve C vitamini deposu. Ayrıca kilo vermeye yarayan kalsiyum içeriyor. Karaciğere iyidir

Nar: Hormonları dengelyip anti oksidan yönü var

Adzuki fasulyesi: bu küçük ve kırmızı olan fasulyeler arasında en az yağlı olanı

Elma: az tatlı ve şeker tatlı çektiginizde canınız bir elma yiyin ikide olabilir.

Kiraz: özellikle kasları onarıcı etkisi var ve çok hafif lezzetli düşük kalorili

Salatalık: Lif zengini olması sayesinde tokluk hissi veriyor. ve su miktarı yüksek

Kırmızı üzüm: Dolaşım sistemini temizliyor. İçerdiği lif, vitamin ve mineraller sayesine kolesterolün düşmesine yardımcı oluyor.

Yulaf: bu sizi çok iyi tok tutan bir besindir, midenizde yer kaplar ve acıktırmaz
alıntıdır

Son düzenleme:
Göbek bölgesindeki yağlardan kurtulmak bazen sıkıcı ve zor olabilir. İşte bu anlamda size bazı kolaylaştırıcı ögütler ve tavsiyeler. Göbek eritmek için yapmanız gereken egzersizler ve spor türleri bunlardan birisi yada bir kaçı olabilir:

Pilates: bu sporda karın bölgesi ve sırt güclenir ve denge kazanır. Böylece vucut germe ve güçlendirme hareketleri sayesinde hızla gelişir. Başladıktan bir kaç hafta sonra etkilerini göreceksiniz

Yüzme: vucüttaki tüm kasları çalıştıran bu güclü ve etkili spor dalında son derece önemli ve işe yarar etkenler bulunmakta. Yüzücülerde göbek sorunu çok fazla görülmez, cünkü yağ yaktıran yüzde yüksek kalori yaktırır.

Mekik çekme: günde iki kez, sabah ve akşam mekik çekmek ve karın kaslarınız acıyana kadar çalıştırmak size iyi bir karın kası sağlar. Karın bölgelerindeki kaslarınızın güçlenmesini bölgedeki yağların eritecektir.

Yürüme: İşte en önemli spor dalı, bol bol yürüyüş yapmak ve güçlenmek. Özellikle aç karnına yürüyüş yaparsanız çok iyi kilo verebilirsiniz. Böylece göbeklerinizden hızla kurtulabilirsiniz. Hızlı ve tempolü yürüyüş yapmalısınız. Böylece yağ yakma 12 dakika sonrasında başlar ve her adım yağ yakacaktır.

Göbek eritmek kolay mı?

Göbek bölgesinde yağlanmas sonucunda olan göbek bağlama terimini açıklar. Vucudun en hareketsiz yerlerinden birisi olan göbek yag biriktirmek için son derece idealdir. Göbekten kurtulmak çok zordur. bilgisayar ve masa başında uzun süre oturanlarda mutlaka görülmesi yüksektir.

Göbekten kurtulmak için sürekli egzersizler yapmalısınız, sadece kardio ile göbek eritmek mümkün olmayabilir. Özellikle karın bölgesinide çalıştırarak şekillendirmek size büyük katkı sağlayacaktır.

Sadece spor yaparak göbekten kurtulmak mümkün mü?

Karın kaslarını hedefleyen egzersizler düzenli yapıldığında, kilo kontrolüne de dikkat edildiğinde göbekten kurtulmak mümkündür. Sanıldığı kadar zor ve zaman alan egzersizler değildir.

Kadınların mı, erkeklerin mi egzersizle göbeklerini eritmeleri daha kolay?

Erkeklerin biraz daha kolaydır çünkü kadınlarda zamanla, yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hormonal değişiklikler yani menopoz süreci kasların daha güçsüz olmasına neden oluyor. Kadınlardaki gebelikle bunun sonrası iyi egzersizlerle karın kasının güçlendirmemesi ve günümüzde çok sık sezaryen yapılması kadınların göbeklerini artırıyor.

Doğru bir egzersiz programı ile ne kadar sürede kaç santim bel incelir?

Herhangi bir sağlık sorunu olmayan bir insanda belirlenmiş olan 8-10 karın egzersizi ile 8-10 tekrardan başlayıp 20-25 tekrara ulaşılırsa üç ay içinde belirgin olarak artmış karın kasları olabilir. Karın çevresindeki yağ ve birikimlerin oranı ile ilgilidir. Bu; karın egzersizi ile diyet ve kilo önemli ama göbek çevresinde hafif yağlanması olan bir insan için üç ayda üç santim bir incelme olabilir. Tercih olarak aslında her gün ya da en büyük ihmalle gün aşırı yapılmalı. Aslında gün içinde 15 ile 20 dakikanızı alır. Son zamanlarda ciddi ölçüde bel ağrısı problemi yaşayan 30-40 yaş arası ofis insanı bulunuyor. Test ettiğimizde karın kaslarının çok zayıf olduğu ortaya çıkıyor. İkinci sırada bel desteğini sağlayan sırt kasları geliyor.

Göbeğinizden bir an önce kurtulmak istiyorsanız egzersiz konusunda bilinçlenmelisiniz... Dört tane ana karın kası grubu vardır. Bunlar üst karın ve alt karın kaslarımız ve çapraz karın kaslarıdır. Kısa mekikler yapmak üst karnı aktif olarak çalıştırır yani yattığımız yerden doğrulmaya çalışmak... Her iki bacağımızı yerden 15-20 santim kaldırıp indirmeye çalışmak, havada bisiklet pedalı çevirir gibi hareketler yapmak ise alt karnı çalıştırır. Yattığımız yerden çapraz doğrulmaya çalışmak da çapraz karın kaslarını çalıştırır. Karın kasları kuvvetlendiğinde duruş düzelir, bel ağrıları azalır. Görünüm olarak çok daha genç bir duruş sağlanır. Çalışan kasın üzerinde yağ birikimi oluşmaz, kuvvetli karın kası olanların ileri yaşta karın bölgesinden fıtık oluşumu engellenir. Birkaç dakikalık hareket size sağlık olarak geri döner.

Oturduğunuz yerden her iki bacağınızı yerden keserek yirmi santim yukarı kaldırın, on saniye bekleyip bacaklarınızı bırakın. Nefes burada çok önemlidir. Karın kasının üzerinde diyafram vardır. Derin bir nefes alıp bacakları yerden 20 santim çekip on saniye kalın. Yaklaşık olarak gün içinde 15-20 tekrar yapın. Bunları yaparken aynı zamanda nefesinizi kontrol etmeyi de unutmayın. Nefes kontrolü karın kasları için egzersiz anlamına gelir.

Herkes otururken, otomobil kullanırken karın kaslarını sıkılı tutup bırakabilir... Sıkmak, beklemek ve gevşemek önemlidir. Oturduğunuz yerden çapraz karın kaslarını çalıştırmak adına çapraz yönde sağ elinizi sol dizinizi geçecek yönde çevirerek ve sonra aksi yönde tekrarlayarak kasları sıkıp bırakarak çalıştırabilirsiniz. Üst karın kaslarını otururken çalıştırmak zordur, otururken en fazla yapabileceğiniz boynunuzu iyice öne doğru eğip çenenizi göğsünüze yaslayıp bir miktar çalıştırmaktır. Karın kasları gerçekten çok önemlidir; insanın duruşunu, bel sağlığını ve bütün olarak da omurga sağlığını etkiler. O nedenle mutlaka gerekli özen gösterilmelidir. Oturduğunuz yerde bu egzersizleri yapmayı bir alışkanlık haline getirin. Böylece 'spora zamanım yok' diye bahaneniz de kalmaz.

Örneğin otururken karın kasınızı kasılı tutun, on saniye içinizde havayı tutun sonra bırakın. İzometrik dediğimiz kasılmalar karın kasımızı korur. Ayrıca yürürken insanlar karın kaslarını kasılı olarak yürüdüklerinde aktif olarak karın kaslarını çalıştırmış olurlar. Bunlar alışkanlık haline de getirilebilir. Bu alışkanlık aynı zamanda size çok daha dik bir duruş kazandıracaktır. Karın kaslarınızı çalıştırırken bir yandan da yanlış duruş pozisyonlarınızı da düzeltmeniz mümkün olabilir.

alıntıdır

Son düzenleme:
günaydın canlarım benim..Bugün beynim bana danışmadan sürekli birşeyler düşünüyor.İçimde bir sıkıntı var.Öyle ki sani içimden bir ses bugün herşeyi değiştirecek ve herşeyi çok daha güzel yapacak bir gün olmalı..

bakayım duş almaya üşenmezsem dışarı çıkarım biraz hem gopta 1-2 işim var.Belki kuaföre de giderim.Kendime sebze meyve alışverişi yaparım.Hem yürümüş olurum hem de kendi başıma düşünürüm.

Ama önce şu üşengiçliği yenip duş almam lazım :)

bugün yine geç kalktım.Sanırım biraz grip başlangıcı var o vuruyor bana böyle.
Kahvaltım:
azıcık peynir(1,5 kk), azıcık zeytin(4),domates(0,35),kepekli ekmek(3 dlm.) biraz da turp(0,50)

dha smdı gldım dısardan dogl olarak aksm yemegmde geçe kaldı az fasulye 2 kofte 1 dılım borek yedım
bugun kndıme sırt dekltelı supr bı bluz aldım coook begendm ama

ben geldim kızlar gidecem ama :)
bugün ara olarak 5 tk yoğurt
akşam:
2 kase çorba 4 zeytin 2,5 dilim kepekli ekmek 0,15 turp :)

6 gibi 1 bardak 5i1 yerde.

o kadar :)

ben geldim kızlar gidecem ama :)
bugün ara olarak 5 tk yoğurt
akşam:
2 kase çorba 4 zeytin 2,5 dilim kepekli ekmek 0,15 turp :)

6 gibi 1 bardak 5i1 yerde.

o kadar :)

msj 10

kaptanım yarın nasip olursa yola çıkıyorum.beni bu hafta izinli saymayı unutma. pazar akş görüşürüz inş ...seminerim var ...hepinize çok kalori yakacağınız bir hafta diliyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…