Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

kızlar facede photobank dıe bı sıte war fotograf cekımı felan yapıolr ozel gunlerde hep cok begenıodum orann fotgraf cekımını we ıstıodum orada cekım yaptrmayı karr werdk nısanlımla orada cektrcez rezerwe yaptrdık bıle ck heycanlandım lutfen ıncelermısın sızde dedıgm sıteyı bakalm begeneckmısınz

dha sımdı oturdm aslnda bıtmedı temzlık ama halımz kalmadı yaa dewamını da tarn yapcz ıı kalrı gtmıstr

Kızlar gezinirken nette bunları buldum. Yersek cıssları belki eşitleriz sonrasında. Tatlı değişim listesi.

Bal-Pekmez-Reçel-Marmelat 15gr = 1.5 tatlı kaşığı
1 porsiyon Meyve

Çay şekeri 10gr = 1 tk =2 kesme şeker
1 porsiyon meyve

Akide Şekeri 15gr = 2 adet
1 porsiyon meyve

Lokum 10gr = 1 adet büyük
1 porsiyon meyve

Çikolata (her türlü) 10gr = 1 tablet
1 porsiyon meyve

Çikolatalı gofret 35gr = 1 adet
2 porsiyon meyve+1 ince dilim ekmek

Gofret (Sade) 24gr = 4 küçük
1 porsiyon meyve+1ince dilim ekmek

Minik kahve kurabiyesi 8gr = 1 adet
1 porsiyon meyve

Un kurabiyesi 30 gr = 1 küçük boy
1 porsiyon meyve+1 ince dilim ekmek

Acıbadem kurabiye 130gr = 1 adet çift katlı
2 porsiyon meyve+2 ince dilim ekmek

Kek (her çeşit ev keki) 30gr = 1 ince dilim

Etli top kek 45gr = 1 adet
1.5 porsiyon meyve+1.5 ince dilim ekmek

Eti pop kek (kremalı) 60gr = 1 adet

Elmelı-Meyveli pasta 100gr = 1 adet

Çikolatalı-kremalı pasta 50 gr = 1 dilim

Ekler pasta minik 19gr = 1 adet
1/2 porsiyon meyve+1/2 ince dilim ekmek

Krem karamel 100gr = 1 porsiyon

Bütün tatlılar 25gr = 1 kibrit kutusu
1 porsiyon meyve

Bütün tatlılar 50gr = 2 kk

Sütlü tatlılar - Dondurmalar (Muhallebi, sütlaç, keşkül vb) 200gr = 1 kase
1/2 bardak süt+2 porsiyon meyve+1 ince dilim ekmek

Aşure 200gr = 1 kase
1yk kırmızı et veya 1 yumurta büyüklüğünde beyaz et+1 ince dlim ekmek+2 porsiyon meyve

Ayva tatlısı 90gr = 1/4 ayva
1.5 porsiyon meyve

Kabak tatlısı 50gr = 2 k kutusu
1 porsiyon meyve

Profiterol 160 gr = 1 minik kase(3 top)
1/2 su bardağı süt+2 porsiyon meyve+2 ince dilim ekmek

Hamurlu tatlılar (Baklava, kadayıf, irmik helvası vb) 100gr = 1 porsiyon (4 kibrit kutusu)

Tahin helvası 30gr = 1 kibrit kutusu
2 tatlı kaşığı yağ+1.5 porsiyon meyve

Kestane şekeri 40gr = 3 adet

Şokella(nutella) 10gr = 1 tatlı kaşığı
1 porsiyon meyve

Alıntıdır...

:44: :44:bnde yarn cklata yemeyı dusunuodum ama wazgectm

ooo bole dewam edersk sankı cuma 1.olcz gıbıme gelıo hadı bakalm
İnşallah hasretciğim. Cuma gününe bomba gibi geliyoruz...
dayanabilirsen gzl kilo verirsin elma diyetini bende denedim gerçekten kilo verdiriyor ama yine söyleyeyim motivasyonunuzu kırmak istemem şok diyetleri önermiyrum şok diyetleri hep denedim sonucunda kilo verdim ama geri aldım.
Bana elma diyeti çok şok diyet gibi gelmiyor aslım ya... En azından sabah çoook güzel bir kahvaltı yapıyorsun.
Ececiğim nasıl oldun canım? Biraz daha iyileştin mi? Allah iyiliğini versin o 23 kaşığın hepsini teker teker nasıl saydın?
Kızlar hepinize kaçamaksız birgün diliyorum. Bu hafta hepimizden en az 1kg. gider inşallah. Hadi bakalım yeşil çay hüppletelim kızlar. Ben daha içemedim. Yapayımda içeyim barim.
Ben şu an 2. kupa yeşil çayımı içiyorum...
dha sımdı oturdm aslnda bıtmedı temzlık ama halımz kalmadı yaa dewamını da tarn yapcz ıı kalrı gtmıstr
hasret senin nasıl gidiyor 5. günün? Dediğin yere baktım çok güzel görünüyor fotoğraflar ama sanki pahalı değil mi biraz? Gerçi ne kadar oluyor düğün fotoğraf çekimi bilmiyorum ama...

Teşekkür ederiz Rezzancığım...
Senin kuzuların nasıllar?

ece 2-3 kaşık demek istemiş herhalde bitişik yazınca 23 kaşık olmuş ben öyle anladım

betulcm ıı gıdıo dıyetm bakalm yarn tartlcm
eet bıraz pahhalı ama bıkere oluyo dıe dusunduk bıde ben gerckten ck ıstıodum ama guzl yanı dımı

İştah Kontrolü İçin Öneriler

Birçoğumuz belirli dönemlerde iştahla ilgili problemler yaşamışızdır. Kilo problemi olanlar iştahlarının çok açık olmasından yakınırken, birçok anne de çocuğunun iştahının çok kapalı olduğundan ve bir türlü yemek yediremediğinden yakınır.

İştah bir yiyeceğin zevkle, istenerek ve arzulanarak yenmesi durumudur. Bir insanın hangi yiyeceklere karşı istek duyacağı öğrenilmiş bir davranıştır aslında. Milletler arasından tutun da coğrafi bölgelere kadar farklılıklar gösterir. Şöyle ki, bir Amerikalı için en güzel yemek soslu kocaman bir biftek ve kızarmış patates iken bir Japon için tütsülenmiş balık ve haşlanmış pirinç en iştah açan yiyeceklerdir. Mesela ülkemizde Güneydoğuda et ve bulgur ağırlıklı bir beslenme tercih edilirken, Ege Bölgesinde yaşayanlar içinse en tercih edilen yiyecekler sebze ve balıktır.

İştah beynimizdeki hipotalamus denilen bölgeden kontrol edilir. Burada açlık ve tokluk merkezleri vardır. Enerjimiz düştüğünde açlık merkezimiz devreye girer, iştahımız açılır, yemek hayali kurarız ve yeriz. yemek yiyip doyunca beyindeki tokluk merkezi devreye girer ve yemeyi sonlandırırız. Dolayısı ile iştahımız kapanır.

Bazen duygu durumumuzun da bu merkezler üzerine etkisi vardır. Bazı insanlar üzülünce iştahlarının açıldığından ve çok yediklerinden yakınırlar. Bazıları ise üzüntüyle iştahlarının kesildiğinden ve yemek yiyemediklerinden yakınırlar. Aslında bütün canlıların ve insanın üzüntüye, sıkıntıya verdiği ilk tepki iştahının kesilmesidir. Önceleri sıkıntı ile yemek yemek ihtiyacı azalır. Ancak kişi kazara yiyip mutlu olduğunu fark edince sıkıntı karşısında yemeye başlar ve kilo alımı kaçınılmaz olur.

Bazı yiyeceklerin de iştah üzerine etkileri vardır. Özellikle şeker oranı yüksek yiyecekler vücutta insülin hormonunu arttırdıkları için iştahı açar. Şekerlemeler, tatlılar, muz, incir, tatlı karpuz, beyaz un, pirinç gibi yiyecekler buna en iyi örneklerdir. Bununla birlikte çok baharatlı yiyecekler, turşular, tuzlu yiyecekler iştah açan yiyeceklerin başında gelir.

Eğer çok iştahlıysanız ve bununla baş etmek istiyorsanız işte size bazı öneriler:

Yiyecekleri uzun süre çiğneyin. Mide ile beyin arasında tokluk sinyali 20 dakikada oluşuyor. O nedenle yavaş yemek, daha az yemeyi ve daha uzun süre tok kalmayı sağlıyor.

İştahınız açılıyor ve yemek hayali kuruyorsanız işe su içerek başlayın. Su içmek midede dolgunluk yapacağı için yiyeceğe karşı ilgiyi azaltır.

Tuzlu, baharatlı, şekerli yiyeceklerden uzak durun. Yiyeceklerin görüntüsü ve kokusu da iştahı açabiliyor. O nedenle bu tür yiyecekleri görmezseniz canınız da istemez.

Üzüldüğünüzde, sıkıldığınızda soluğu mutfakta alıyorsanız hemen durun diyoruz. Mutfak yerine dışarıya çıkın, yürüyüş yapın. Egzersiz sonrası vücut ısısı artar, metabolizma hızlanır ve yiyeceğe karşı olan ilgi azalır. Eğer bunu yapamıyorsanız hemen bir roman alın ve ilginizi başka bir yöne kaydırın.

Yağı hiç tüketmemek de iştahı artırır ve özellikle karbonhidratlı gıdalara karşı eğilim yapar. O nedenle yeteri kadar yağ almak da önemlidir. Tam tahıl ürünleri, bulgur, esmer pirinç, kepekli makarna, yumurta, et ve balık iştah kapatan ve tok tutan besinler olarak sayılabilir.

Daha Tok Kalabilmek Mümkünmüdür?

Karnımız hiç acıkmasa, canımız hiç tatlı istemese, yemek hayali hiç kurmasak… Belki de birçoğumuzun hayalidir bu. Ancak birçoğumuz hep yemek hayali kurarız, hep içimizde bir tatlı canavarı olduğunu düşünürüz ve içimizdeki bu dürtüleri kontrol edemeyiz. Aslında günlük beslenmemizde bazı noktalara dikkat ederek bu can sıkıcı durumdan kurtulabiliriz.

İnsan vücudu ana yakıt kaynağı olarak glikozu yani şekeri kullanır. Biz şekeri vücudumuza karbonhidrat türü yiyeceklerden alırız. Karbonhidratlar basit karbonhidratlar ve kompleks karbonhidratlar olmak üzere ikiye ayrılır.

Basit karbonhidratlar, şeker oranı yüksek olan karbonhidratlardır. Bu tür karbonhidratlar yenildiğinde kan şekerini çok hızlı yükseltirler. Kan şekerinin hızlı yükselmesi vücutta ani insülin hormonu yükselmesi yapar. Bu durumda vücuda alınan şeker hızlıca kullanılır ve akabinde kan şekerinde düşme ortaya çıkar. Özellikle hipoglisemisi olan hastalarda bu durum daha bariz olur. Yani basit karbonhidrat tüketimi yapıldığında şeker düşmesi ortaya çıkar. Bu durumda kişi daha çabuk acıkır ve daha çok yeme hayali kurmaya başlar. Kilo problemi olanlarda eğer kişi bu durumu bilmez ve basit karbonhidrat oranı yüksek yiyecekleri daha çok tercih ederse, daha çabuk acıkır ve daha fazla yiyerek daha fazla kilo alabilir. Hatta bu durum bazen çok ilerler kişide gece yemeleri ve tatlı krizlerine yol açabilir.

Kompleks karbonhidratlar ise şeker oranı daha düşük ve kan şekerini daha yavaş yükselten yiyeceklerdir. Daha kontrollü insülin salınımı olur ve bu tür yiyecekler tercih edildiği zaman daha uzun süre tok kalmak mümkün olur.

O zaman biz bu iki karbonhidratın ayrımını yaparak daha tok olmanın yollarını öğrenmiş oluruz.

Şeker oranı yüksek olan basit karbonhidratlar; sofra şekeri, bal, pekmez, reçel, çikolata ve her türlü şekerli yiyecektir. Bununla birlikte muz, incir, üzüm, kavun, karpuz gibi şeker oranı yüksek meyveler de kan şekerini hızlı yükseltirler. Patates, havuç, bezelye, mısır, bezelye gibi nişasta oranı yüksek yiyecekler de bizi çok acıktırarak yeme hayali kurmamıza neden olabilirler. Aynı zamanda beyaz un, beyaz pirinç ve beyaz makarna da şeker oranı yüksek yiyeceklere örnektir. Bu tür yiyecekleri tek başına değil de yanında süt, yoğurt, ayran gibi bir protein kaynağı ile birlikte yersek veya üzerine limon sıkma şansımız olursa şeker oranını dengeleyebiliriz.

Şeker oranı düşük olan karbonhidratlara örnek ise daha ekşi meyvelerdir. Ayva, portakal, kivi, limon, erik, yeşil elma, ananas bunlardan bazılarıdır. Yine kurubaklagillerden kurufasulye, nohut, mercimek, barbunyanın, kepekli ve esmer unların, esmer pirinç ve esmer makarnanın şeker oranı daha düşüktür ve bu tür yiyecekler bizi daha uzun süre tok tutar.

Hayatta her şey gibi, yediğimiz yiyeceklerin de farkında olursak ve bilinçli tercihler yaparsak daha sağlıklı ve daha sağlam bir vücudumuz olur.

eet bıraz pahhalı ama bıkere oluyo dıe dusunduk bıde ben gerckten ck ıstıodum ama guzl yanı dımı

resimler güzel bende beğendim evlenirken bende dış mekan çekimi çok istemiştim ama bize pahalı geldi sonra düşündük temuz adana sıcağı zor olurdu zaten çekimler.. dış mekan düğün resimlerini çok beğeniyorum yalnız sizi zorlamayacksa yapın bence düğün zamanına yakın ekstradan masraflar çıkıyor..

dıorum kı acaba haftaya kendm bı deyet lıstesı olustrptamı yapsamkı ole mı denesem bı kere
lutfen yardımcı olun sıkları soluorum
a sımıt dıyetı
b makarna dıyetı
c 5 gunde 5 kılo dıyetı
d kendım hazırlayacagm dıyet lıstesı
hangsı szce:26:

msj 27

Aslıcım menü çok güzel oldukça sağlıklı , bir de su eklersen çok iyi olur.

norml yerlerde de 850 feln demısler aslıcm pek fark yok yanı arasnda bz bıde kendımz yapcz dugunmuzu dha zor aslında ısımız yatak odalarına yemek odalarına bakarken ıcım gıdıo cok guzller cok pahallılar blıosun balayı ıcın bıyerlere bakıodum oda yattı ahh ıcım nasıl acıo anlatamm

Evet hasretim resimler çok hoş. Ama keşke netleştirmeden başka fotoğrafçılarla da bir ön görüşme yapsaydın fiyat alır değerlendirirdin. Aslının dediği gibi düğün öncesi çok masraf oluyor çoook...

Hasret sen kendine şöyle tüm besin gruplarının olduğu bir diyet hazırla hatta Ayça kaya diyetini de deneyebilirsin. Ama akşam 8 den sonra meyve dahil hiçbir şey yeme. Bu şekilde en azında 5 günde 5 kilo diyeti ile vermiş olduğun kiloyu sabitleyip üstüne de verebilirsin bence....

msj 28

canım ben kendin hazırlayacağın sağlıklı bir diyetten yanayım . çünkü bunları bıraktığın an verdiğin kiloyu geri alırsın . en azından sağlıklı ve her zaman yapabileceğin bir diyet seç .

Ne bileyim aslıcığım ben 23 kaşık anladım ece gelince aydınlatsın bizi...
bende önce öyle algıladım sonra dedim yuh 23 kaşıkmı hehehe anladımki 2-3 kaşık demek istiyor evet ece gel aydınlat bizi

tşkler çok güzel bilgiler o zaman napıyormuşuz canımız tatlı istediğinde portakal elma gibi meyvalar yiyoruz.. yemeği yavaş yavaş yiyoruz ok mi arkadaşlar
hasretciğim simit diyeti ve makarna diyetini bilmiyorumki ben

bugünkü menüm nasıl derya yazdım gördün mü?

aslıcıgm ıstersen bı bak googldan yazcktm ck uzun geldı :) saglklı gbı geldı bna ama bılemedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…