- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #54.661
iyi yapmışın kaçmakla valla bende olsam arkama bakmadan kaçardım canımgünaydın canlarım moral ıcın tesekkurlercok demoralıze olmuştum ama topladım kendımı dıyetım aynen devam bıdaha gelmıcem galyana hatta dun aksam bızım yıgenın kyınvalıdesı nısanlısı falan gelmıstı aman allahım nasıl döktürmüşler tiramusular falan hemen kaçtım eve gıttım salatamı yogurdumu corbamı ıctım dersıme oturdum
geçmişolsun canım acil şifalar dilerim beyineGünaydın kızlar. Eşim hala iyileşemedi tam manasıyla. Bu gün mecburen işe gitti. öğleye kadar durup gelecek. Sonrası 4 gün için de izin alacak. Bu zaman zarfında çok giremezsem kusura bakmayın olur mu? Kocişimle ilgilenmem lazım. Yine ara ara gelmeye çalışırım.
Aslıyla hasret yokmu bea göremedim nerdeler acaba saklanıozmu kız görürsem ebelerim hee
gelirseniz yazın merakta bırakmayın..
ıspanak yemegı yaptım bugun ne zor yıkanıor yapraklar valla yıkanmısıda baya pahalı bu hafta fazla yürüyüş yapamıcam gibi çünkü istanbulda hava berbat soğuk..
hareket yürüyüş olmayınca kiloda gitmiyor sanki benim bu hafta hafif beslenmem gerek sebzeye ağırlık vermeliyim..
haftasonu hepinizi çok özledim arzu abla bi yazdı başka kimse yok..Ece nerelerdesin kaçgündür gelince yaz bolcana..
hepinizi öpüyorum benim bebe uyanır birazdan
Bak şimdi Pınarım işe mi girsem bende:44:Bugün ev hiiiç temizlenmemiş gibi...
çünkü hafta içinde 20 gün boyunca canım birsürü şey istemişti ama ben nasıl olsa ödül günümde yerim diye hep sabrettim.o günde ödül olmayınca hayali sukut tabii ben :)
o yüzden amannn dedim bu kadar beklemişim bir gün yiyim tabii kötü ettim ama oldu bi kere
bu 20 günde 2 kilo vermezsem doktorum benden çekeceğin var dedi :))
kızlar cumartesi pazarım berbat geçti sadece kahvaltı ve 5 kaşık makarna yedim
hhafta sonları olduğu zaman eşimi yanımda istiyorum onunda ek işi var orda bulunması gerekiyor ve bende sinirden çatlıyorum sizlerde böylemisiniz bnmi çok üstüne düşüyorum u adamın ya
bugun daha kahvaltı bile yapamadım evimi toparlıyacağım bulaşıklar makineye atılcak
of kızkardeşimle konustuk demin yatak keyfi yapıyomuss ahh bekarlık ahhh
o kek ne orda ne işi var bakim cıss şekerlii sakınöğle yemegı yerine gecmıs canım pazardı afiyetolsun az yemişin
[/B]
Aslıyla hasret yokmu bea göremedim nerdeler acaba saklanıozmu kız görürsem ebelerim hee
ıspanak yemegı yaptım bugun ne zor yıkanıor yapraklar valla yıkanmısıda baya pahalı bu hafta fazla yürüyüş yapamıcam gibi çünkü istanbulda hava berbat soğuk..
hareket yürüyüş olmayınca kiloda gitmiyor sanki benim bu hafta hafif beslenmem gerek sebzeye ağırlık vermeliyim..
haftasonu hepinizi çok özledim arzu abla bi yazdı başka kimse yok..Ece nerelerdesin kaçgündür gelince yaz bolcana..
slm kızlar nasılsınız
sabah kahvaltımı yapıp alışverişe çıktım kocişle alışverş imkansız tek takıldım
kazak ve tşört aldım defactodan
kocişede 2 tane kazak aldım olur inşallah
haftosunu ne yediğimi hatırlamıyorum ne yemedimki
bugün am toparlanmıştım güne uğradım öğln menüm berbat oldu
kızlar kızın bana kulağımı faln çekin motive yerlerde
Aslıcım bizde seni göremeyince arkandan arama ekibi yolluyorduk
bizde dün Lc dan eşime alışveriş yaptık.Sezon sonu kışlıklar üç kuruşa düşmüş.
Aslı grubun en dengeli düzenli ve bilinçli üyelerindensin canım ya.çabuk toparsın ve kaldığın yerden devam edersin.Sen salarsan bak bizim de motivemiz düşer.
Haddim olmayarak sana ceza veriyorum.Cezan bizi bilgilendirecek bir bilgi bulup bizimle paylaşmak.hadi bakalım bekliyorum
NNurcan cım bu sene İstanbul a yaz gelmeyecek galiba,ben ümraniye de oturuyorum sabah karla kalktık...Aslıyla hasret yokmu bea göremedim nerdeler acaba saklanıozmu kız görürsem ebelerim hee
Aslıslm kızlar nasılsınız
sabah kahvaltımı yapıp alışverişe çıktım kocişle alışverş imkansız tek takıldım
kazak ve tşört aldım defactodan
kocişede 2 tane kazak aldım olur inşallah
haftosunu ne yediğimi hatırlamıyorum ne yemedimki
bugün am toparlanmıştım güne uğradım öğln menüm berbat oldu
kızlar kızın bana kulağımı faln çekin motive yerlerde
AslıÇabuk kendine gel,bak beni Adanalara getirtme....Aaaa geçen hafta çok iyiydin,nazar mı değdi benim güzelime...keşke güne uğramasaymışın,akşam hafif yer dengelersin.Cicilerini güle güle kullan...Bu arada Pınarın verdiği ceza bize de yaramış sağol bilgiler için...
hergün erken saatte girip bu sabah gelemeyince merk etmişsiniz canım arkadaşlarım
pınarım yerken çok mutluyum ama sonrası mutsuzum bu haftaiçi hiç bi yere gitmeyeceğim gezmeye ev- iş yapacağım
başka yerde düzen olmuyor hazırım cozutmaya şımarıyorum hemen
tmm hemen cezamı ödeyeyim
Diyette Motivasyon Oyunu
Bazı diyet pazarlamacılarının iddialarının aksine, kilo vermek bir gecede karar verip uygulanacak bir şey değildir.
11 Ağustos 2011 Perşembe
İşin başında büyük bir heyecan ve kararlılık içindeyken, çok geçmeden mazeretler bulmaya veya şikâyet etmeye başlarız. Daha ne olduğunu anlamadan, bir de bakarız ki başladığımız noktaya dönmüşüz. Elbette bu şekilde olmak zorunda değil. Zafere giden yol hiç de öyle gözümüzde büyüttüğümüz kadar zorlu ve sarp olmayabilir, tabii dikkatlice planlanmış ve bazı tavsiyelere uyarak motive olmuş bir tırmanış ile.
PLANLANMIŞ ADIMLAR ATMAK
Elinizde harita olmadan dünyanın bir ucundaki bir noktaya gitmeyi istemek gibi, kilo vermek için bir hedef belirlemek de o hedefe nasıl ulaşacağınıza dair ipuçlarını içinde barındırmaz. Daha fazla motive olmak için, kilo verme hedefinizi makul bölümlere ayıran, kısa vadeli hedefler belirleyin. Böylece, uzun vadeli hedefinize ulaşmak için bir strateji geliştirmiş olursunuz.
Belirli hedefleriniz olsun; İşe yarar hedefler, sadece ne yapmayı planladığınızı değil, bunu nasıl, nerede ve ne zaman yapacağınızı da tanımlar. Örneğin, "Bu hafta en az dört kere, öğünlerimi yemeden önce, neler yiyeceğimi kâğıda dökeceğim" gibi.
Davranışsal hedeflere odaklanın; "Bu hafta iki kilo vereceğim" tuzağına düşmeyin. Herhangi bir kilo değişikliğini kendinize garanti edemezsiniz. Bunun yerine, "Bu hafta her gün yürüyeceğim" veya "Bu hafta çikolata yerine havuç yiyeceğim" gibi hedefleriniz olsun.
Kendinizi ödüllendirin; Bir hedefe ulaştığınızda, ne elde ettiğinizin farkında olmak önemlidir. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu da bir ödüldür. İdeal bir ödül, sahip olmaktan veya yapmaktan hoşlanacağınız, çok fazla vakit veya para gerektirmeyen, basit ve hemen ulaşılabilir bir şeydir. Mesela, bir piknik gezisi yapmak, bir demet çiçek toplamak, biraz laflamak için bir arkadaşınızla buluşmak veya bitirmeye bir türlü vakit bulamadığınız romanın bir bölümünü okumak gibi.
MOTİVASYON AZALMAYA BAŞLADIĞINDA
Fazla kilolardan kurtulma planınızda epey yol almış olsanız bile, hâlâ motivasyonunuzda yukarı-aşağı dalgalanmalar olabilir. Motivasyon azalmaları, daha çok sıkılma nedenlidir. İşte rutinden kurtulmak için bazı öneriler.
Egzersiz rutinini değiştirin; Egzersizi açık havaya taşıyın. Bir spor salonunda pedal çevirmek yerine, gerçek bir bisikletle kendinizi yollara vurun. Daha önce yürümediğiniz bir rota seçin veya yürüyüş partnerinizi değiştirin. Öğleden sonrayı beklemek yerine sabahları egzersiz yapmaya başlayın. Değişiklik yapacağınız bir şeyler mutlaka vardır.
Egzersizi bölümlere ayırın; Bazılarına, uzun ve yorucu bir çalışma yapmaktansa, egzersizi kısa kısa bölümlere ayırmak daha az sıkıcı gelir. Örneğin, işe gitmeden önce 10 dakika, öğle molasında 15 dakika, akşam yemeğinden sonra 10 dakika yürümeyi deneyin. 35 dakikalık bir yürüyüşle aynı şey olmadığını göreceksiniz.
Dikkatinizi dağıtın; Çalışmalar, tempolu ve yüksek sesli müziğin motivasyona yardımcı olduğunu ve daha uzun süre egzersiz yapmayı sağladığını gösteriyor. Etkili olan diğer taktikler, kapalı bir mekanda egzersiz yaparken televizyon seyretmek, hatta eğer uygunsa kitap okumak.
merhaba kızlar , nasılsınız , biraz dağıtıyoruz hafta sonları , biraz da ne kelime , kalan 4 gün ancak onları telafi ediyoruz değil mi ?
ben de bugün düzenli beslendim ,
sabah peynir , salatalık , çay
ara , elma
öğlen çorba ve salata , elma
akşam 4.30 da yedim , çok acıkmışım , pırasa , 1 dilim ekm ve çorba
bugün su içemedim , malum karnım çok kötü durumda , yarım lt ancak bitirebildim ...
güzel canm inş erken edin diye acıkmazsın
pınarım güzel ceza bencede
Aslıcım neden böyle bıraktın kendini , uzun süre diyet yapınca bir nokta da duruyor insan , ama merak etme geçici bir dönem ,
sen bilinçli ve başarıya ulaşmış bir arkadaşımızsın , bunları da atlatırız merak etme .
inş havalar biraz düzelirse yürüyüşler , güneşli günler hepimize iyi gelecektir.
Ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkürler ....
ben de bugün arasıra giyindiğim bir montum vardı . sabahleyin giyindim . önceden son düğme kapanmıyordu , şimdi bol bile durdu ...
kiloya yansımadı , ama gerçekten sıkılaşmışım , üstelik karnım şiş ...çok sevindim , demek ki yediklerime dikkat edersem kiloyu da veririm .....
çok mutlu oldum , ama cuma günleri tartı 68-69 arası oluyor ya kırıp atasım geliyor...ne olur her hafta 1 kilo versem ya....
evet canım bazen tartıya yansımasada acayip incelme oluyor tartıya takılmamak lazım ama takılıyoruz işte..resim çok güzel , fıstık gibi olmuşsun , kaç kiloydun burada ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?