Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Aslıyla hasret yokmu bea göremedim nerdeler acaba saklanıozmu kız görürsem ebelerim hee
gelirseniz yazın merakta bırakmayın..
ıspanak yemegı yaptım bugun ne zor yıkanıor yapraklar valla yıkanmısıda baya pahalı bu hafta fazla yürüyüş yapamıcam gibi çünkü istanbulda hava berbat soğuk..
hareket yürüyüş olmayınca kiloda gitmiyor sanki benim bu hafta hafif beslenmem gerek sebzeye ağırlık vermeliyim..
haftasonu hepinizi çok özledim arzu abla bi yazdı başka kimse yok..Ece nerelerdesin kaçgündür gelince yaz bolcana..
hepinizi öpüyorum benim bebe uyanır birazdan

iyi yapmışın kaçmakla valla bende olsam arkama bakmadan kaçardım canım
geçmişolsun canım acil şifalar dilerim beyine

beldm nurcanım alışveriş yaptım azcık ama tam manasıyla yapamadım biraz daha gezeceğim önümüzdeki günlerde..
ordanda teysemde gün vardı oraya uğradım gün vardı
keşke uğramasaydım
çok saldım ben motivem çok düşük bu aralar toparlanmam lazım

slm kızlar nasılsınız
sabah kahvaltımı yapıp alışverişe çıktım kocişle alışverş imkansız tek takıldım
kazak ve tşört aldım defactodan
kocişede 2 tane kazak aldım olur inşallah
haftosunu ne yediğimi hatırlamıyorum ne yemedimki
bugün am toparlanmıştım güne uğradım öğln menüm berbat oldu
kızlar kızın bana kulağımı faln çekin motive yerlerde

Bak şimdi Pınarım işe mi girsem bende:44:Bugün ev hiiiç temizlenmemiş gibi...

başla vallahi en azından işyerinde olduğumuz saatte beynimiz yorulsa da bedenimiz yorulmaz.evde işleri yapsan da yapmasanda işler bitmiyor.1 haftalık iş pazar gününe sıkışınca pazarlardan nefret eder oldum.

:))) canım düzenli gidersen 20 günde 2 den de fazla verirsin.doktorun da utansın önceki ödülünü iptal ettiği için :))

ama öğün atlaman kilo vermeni olumsuz etkiler.erkekler nedn böyle anlamıyorum ki.bizim gibi ince düşünmelerini beklemek de hatayı b,z mi yapıyoruz acaba

o kek ne orda ne işi var bakim cıss şekerlii sakınöğle yemegı yerine gecmıs canım pazardı afiyetolsun az yemişin
[/B]

ya pazar günü öğlen arada hep kaynıyor.öğleden sonra eşimle araba bakmaya gittik benim yemek saatimde geçince şekerim düşüyor ve o zaman da ne bulsam yiyorum (( işin kötüsü hem fazla kalori alıp hemde doymuyorum

hava izmirde de buz gibi.bu soğukda iyi yıkamışsın ıspanakları.afiyet olsun canım.ıspanağı çok severim

Aslıcım bizde seni göremeyince arkandan arama ekibi yolluyorduk

bizde dün Lc dan eşime alışveriş yaptık.Sezon sonu kışlıklar üç kuruşa düşmüş.

Aslı grubun en dengeli düzenli ve bilinçli üyelerindensin canım ya.çabuk toparsın ve kaldığın yerden devam edersin.Sen salarsan bak bizim de motivemiz düşer.
Haddim olmayarak sana ceza veriyorum.Cezan bizi bilgilendirecek bir bilgi bulup bizimle paylaşmak. hadi bakalım bekliyorum

hergün erken saatte girip bu sabah gelemeyince merk etmişsiniz canım arkadaşlarım
pınarım yerken çok mutluyum ama sonrası mutsuzum bu haftaiçi hiç bi yere gitmeyeceğim gezmeye ev- iş yapacağım
başka yerde düzen olmuyor hazırım cozutmaya şımarıyorum hemen
tmm hemen cezamı ödeyeyim

Diyette Motivasyon Oyunu
Bazı diyet pazarlamacılarının iddialarının aksine, kilo vermek bir gecede karar verip uygulanacak bir şey değildir.

11 Ağustos 2011 Perşembe
İşin başında büyük bir heyecan ve kararlılık içindeyken, çok geçmeden mazeretler bulmaya veya şikâyet etmeye başlarız. Daha ne olduğunu anlamadan, bir de bakarız ki başladığımız noktaya dönmüşüz. Elbette bu şekilde olmak zorunda değil. Zafere giden yol hiç de öyle gözümüzde büyüttüğümüz kadar zorlu ve sarp olmayabilir, tabii dikkatlice planlanmış ve bazı tavsiyelere uyarak motive olmuş bir tırmanış ile.

PLANLANMIŞ ADIMLAR ATMAK

Elinizde harita olmadan dünyanın bir ucundaki bir noktaya gitmeyi istemek gibi, kilo vermek için bir hedef belirlemek de o hedefe nasıl ulaşacağınıza dair ipuçlarını içinde barındırmaz. Daha fazla motive olmak için, kilo verme hedefinizi makul bölümlere ayıran, kısa vadeli hedefler belirleyin. Böylece, uzun vadeli hedefinize ulaşmak için bir strateji geliştirmiş olursunuz.

• Belirli hedefleriniz olsun; İşe yarar hedefler, sadece ne yapmayı planladığınızı değil, bunu nasıl, nerede ve ne zaman yapacağınızı da tanımlar. Örneğin, "Bu hafta en az dört kere, öğünlerimi yemeden önce, neler yiyeceğimi kâğıda dökeceğim" gibi.

• Davranışsal hedeflere odaklanın; "Bu hafta iki kilo vereceğim" tuzağına düşmeyin. Herhangi bir kilo değişikliğini kendinize garanti edemezsiniz. Bunun yerine, "Bu hafta her gün yürüyeceğim" veya "Bu hafta çikolata yerine havuç yiyeceğim" gibi hedefleriniz olsun.

• Kendinizi ödüllendirin; Bir hedefe ulaştığınızda, ne elde ettiğinizin farkında olmak önemlidir. Bunu gerçekleştirmenin en iyi yolu da bir ödüldür. İdeal bir ödül, sahip olmaktan veya yapmaktan hoşlanacağınız, çok fazla vakit veya para gerektirmeyen, basit ve hemen ulaşılabilir bir şeydir. Mesela, bir piknik gezisi yapmak, bir demet çiçek toplamak, biraz laflamak için bir arkadaşınızla buluşmak veya bitirmeye bir türlü vakit bulamadığınız romanın bir bölümünü okumak gibi.

MOTİVASYON AZALMAYA BAŞLADIĞINDA

Fazla kilolardan kurtulma planınızda epey yol almış olsanız bile, hâlâ motivasyonunuzda yukarı-aşağı dalgalanmalar olabilir. Motivasyon azalmaları, daha çok sıkılma nedenlidir. İşte rutinden kurtulmak için bazı öneriler.

• Egzersiz rutinini değiştirin; Egzersizi açık havaya taşıyın. Bir spor salonunda pedal çevirmek yerine, gerçek bir bisikletle kendinizi yollara vurun. Daha önce yürümediğiniz bir rota seçin veya yürüyüş partnerinizi değiştirin. Öğleden sonrayı beklemek yerine sabahları egzersiz yapmaya başlayın. Değişiklik yapacağınız bir şeyler mutlaka vardır.

• Egzersizi bölümlere ayırın; Bazılarına, uzun ve yorucu bir çalışma yapmaktansa, egzersizi kısa kısa bölümlere ayırmak daha az sıkıcı gelir. Örneğin, işe gitmeden önce 10 dakika, öğle molasında 15 dakika, akşam yemeğinden sonra 10 dakika yürümeyi deneyin. 35 dakikalık bir yürüyüşle aynı şey olmadığını göreceksiniz.

• Dikkatinizi dağıtın; Çalışmalar, tempolu ve yüksek sesli müziğin motivasyona yardımcı olduğunu ve daha uzun süre egzersiz yapmayı sağladığını gösteriyor. Etkili olan diğer taktikler, kapalı bir mekanda egzersiz yaparken televizyon seyretmek, hatta eğer uygunsa kitap okumak.

NNurcan cım bu sene İstanbul a yaz gelmeyecek galiba,ben ümraniye de oturuyorum sabah karla kalktık...Hava gerçekten soğuk ben pazarda ıspanaklara baktım baktım yok yıkamak zor geldiÇok tembelim bugün...
AslıÇabuk kendine gel,bak beni Adanalara getirtme....Aaaa geçen hafta çok iyiydin,nazar mı değdi benim güzelime...keşke güne uğramasaymışın,akşam hafif yer dengelersin.Cicilerini güle güle kullan...Bu arada Pınarın verdiği ceza bize de yaramış sağol bilgiler için...

haklısın abla geçn hafta iyiydi klasik teraz burcuyu işte değişkenim cicilerin daha güzelleri sizin olsun
toparlıyorum inşallah reglde geliyor 10 gün önceden beni geriyor gerginim azcık

merhaba kızlar , nasılsınız , biraz dağıtıyoruz hafta sonları , biraz da ne kelime , kalan 4 gün ancak onları telafi ediyoruz değil mi ?

ben de bugün düzenli beslendim ,

sabah peynir , salatalık , çay

ara , elma

öğlen çorba ve salata , elma

akşam 4.30 da yedim , çok acıkmışım , pırasa , 1 dilim ekm ve çorba

bugün su içemedim , malum karnım çok kötü durumda , yarım lt ancak bitirebildim ...

bide birkaç kişi ayyy çok kilo vermişsin,yüzün ufalmış,minnacık kalmışsın dedi mi sanıyoruz ki zayıflıkdan zafiyet geçireceğiz.hemen rehavete kapılıp yiyoruz :)

ben bu cezayı çok sevdim.ne güzel bilgiymiş bu.demek ki arada spor şeklimizi değiştirmemiz gerekiyormuş.

Aslıcım neden böyle bıraktın kendini , uzun süre diyet yapınca bir nokta da duruyor insan , ama merak etme geçici bir dönem ,

sen bilinçli ve başarıya ulaşmış bir arkadaşımızsın , bunları da atlatırız merak etme .

inş havalar biraz düzelirse yürüyüşler , güneşli günler hepimize iyi gelecektir.

güzel canm inş erken edin diye acıkmazsın
pınarım güzel ceza bencede

Ayrıca verdiğin bilgiler için teşekkürler ....

ben de bugün arasıra giyindiğim bir montum vardı . sabahleyin giyindim . önceden son düğme kapanmıyordu , şimdi bol bile durdu ...

kiloya yansımadı , ama gerçekten sıkılaşmışım , üstelik karnım şiş ...çok sevindim , demek ki yediklerime dikkat edersem kiloyu da veririm .....

çok mutlu oldum , ama cuma günleri tartı 68-69 arası oluyor ya kırıp atasım geliyor...ne olur her hafta 1 kilo versem ya....

bilmiyorum canım sıkılıyor mutsuz ve gerginim regl desem daha 8 gün var
galiba yedim yedim şimdide mutsuzluk yaşıyorum ama toparlayacağım inşallah
insan evinde olmayınca düzeni kalmıyor
ben kendim için haftada 1 gün kaçamağı normal karşılıyorum 1 hafta hiç kaçamak yapmamayı ve 1 gün ödül benii motive ediyor
ama bu hafta hepten kötü oldu
geçici bi dönem belki
benm kilo bombalarım regl sonrası oluyor o yüzden regl geldiğinde çok dikkatli olacağım
sağolun arkadaşlarım desteğiniz için
bu iş motivesiz ve burasız olmuyor
hasret nerde acaba inşallah onuda buradan uzak olmak kötü etkilememiştir

Yalnızca Aslı nın verdiği bilgilerde kendinizi ödüllendirin dediğinde , yemek değil , yürüyüş , kitap okuma , ark sohbeti vermiş ...çok güldüm bizim ödüllerimiz genellikle tatlı ve yemek oluyor...

ve kilo veremediğimiz her hafta sonu ödül alıyoruz kendimize , nasıl oluyorsa ...

resim çok güzel , fıstık gibi olmuşsun , kaç kiloydun burada ...
evet canım bazen tartıya yansımasada acayip incelme oluyor tartıya takılmamak lazım ama takılıyoruz işte..
ben haftada 500 gram gitsin ama düzenli gitsin ona bile razı olacağım artık
tşk ederim beğendiğin için 64 kiloyum gelin halim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…