Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım teşekkürler uzun uzun inceliycem şimdi:)

size bişey söyliycem hadi canım diyceksiniz ben eşimi hiç tanımadan önce kafamda hep onun gibi bi insanın hayalini kurardım onun benim eşim olduğunu düşünürdüm. hem karakter olarak hem de dış özellikler olarak kafamda birisini canlandırıp o insanla evleneceğime inanmıştım 6 ay sonra eşimle tanıştık. ve kafamda canlandırdığım karakterin birebir aynısı bi insan :) o yüzden düşüncenin gücüne çok inanırım. bol bol şükür eder bi şeyin olacağına inanır ve onun peşini bırakırım(yani saplantı haline getirmem).zaten ondan sonra er ya da geç o şey bana gelir. hayatta istediğim pek çok şeye bu yöntemle ulaştım. :) şimdi de 56 kiloda olduğumu hayal ediyorum ve olucam biliyorum.:)

tatlım walla senin çok hızlı bi hayatın var ben öyle günlerde yorgunluktan buraya girmeyi ihmal ediyorum sen bi de üşenmeden açıp saat kaç olursa olsun yazıyosun :)

ayy cidden ya yazın dolaptan çıkmış buz gibi meyvenin yerini hiç bişi tutamaz. ama meyveyle birlikte ya 1 ceviz ya 5-6 fındık ya da badem falan yemen gerek tunişim.gerçi sen çekirdek yemişsin fazla abartmamk kaydıyla o da olur.ben senin menulerini beğeniyorum sadece biraz sebze ve salata eksiğin var bence

fundacım bişi söyliycem canım yanlış anlama sen yukarda acıktığını söylemişsin ama bu menulerle acıkman çok normal her öğünün kahvaltı gibi. sağlıklı bir öğünden sonra ister spor yap ister performanslı başka şeyler yap 4-5 saat açlık hissetmemn lazımdır.ki buna rağmen 2,5 saatte bir de ara öğün yemen lazımdır.

menunde hiç et göremedim. sebze göremedim.salata göremedim. süt-yoğurt göremedim?? öğlen ve akşam öğünlerinde ekmeğin yerine daha sağlıklı karbonhidratlar tüketebilirsin. kuru fasulye ye mercimek çorbası iç nohut ye bunlar sağlıklı karbonhidratlar 3 dilim ekmek yemekten çok daha iyidir.

diyetisyen bana 1700 kalorilik diyet verdiğinde gözlerim yuvalarından fırlamıştı hem de öğünler dolu dolu çoğu zaman bitiremiyorum. yalnız söylediği şu oldu ben bunları yersem kilo alırım ya da veremem diye sakın düşünme yemek yemeden kilo verilmez dedi.

meyve konusuna gelince mesela karpuzla üzümü bir arada yemek olmaz. bana tembihlenen karpuz üzüm incir ve muzdan günde sadece 1 tanesini seçip sadece 1 porsiyon rahatça yiyebileceğim. ayrıca meyvenin yanında süt- yoğurt veya ceviz tüketmelisin ki meyve şekerinin kana karışma hızını yavaşlatsın.

akşamları 1 porsiyon hafif tatlı yenebilir. küçük bir çikolata ya da tatlı olarak var olan şeye göre porsiyon küçültülebilir ya da büyütülebilir.dondurma rahatça yenebilir.

ben öğlenleri 1 saat çok tempolu spor yapıyorumhiç açlık falan da hissetmiyorum. canım istersen bi de böyle dene bakalım.

yanlış anlama ben sadece doğru olarak bana söylenen şeyleri aktarıyorum. kendine eziyet etme bi gün kaçamak yaptın diye vicdan azaplarında sürüklenme .canın bişeyi çok çekiyosa 1 çatal al nefsini körelt. yoksa canına tak eder.

ben de dünkü menumu yazayım.

sabah
1,5 tam buğday ekmeği
4-5 zeytin
1 dilim yağsız peynir
salatalık domates marul
çay

ara
3-4 kuru kayısı
1 ceviz içi
1 bardak yağsız süt

öğlen
canım et yemek istemedi
salatanın üstüne 1 yumurta haşlayıp dilimledim
küçük bi kase yoğurt

akşam
1 tabak taze barbunya
1 tabak yağsız salata
1 bardak ayran

22:30
1 şeftali
1 ceviz

dün niyeyse pek su içmemişim 1 litre falan ancak içmişim şimdi telafi ediyorum
1 saat spor

gece uyumadan önce 1 fincan yeşil çay(kızlar tavsiye ederim sabah kalktığınızda bütün şişliğiniz inmiş oluyor mucize bişey:)) )

Menun gayet guzel olmus ececim:))
Yesilcaya katılıyorum hatta bı ara yazmıştım sen varmiydin o zaman bilemiyorum
Yatmadan önce 2 bardak yesilcay icince sabah ciddi ciddi gr gr eksik çıkıyordum
Ramazandan sonra başlıcam ins oruç tutunca cesaret edemiyorum su atıyor sonuçta susamak istemem:))

Evet canım hakikaten cok hareketli bı hayatim var bazen evden 3 gün hic çıkmadan yatmak istiyorum:))
Ama burası bana iyi geliyor
Hem kendimi kontrol etmemi sağlıyor hem desarj oluyorum
Bazen az yedim bugun diye düşünüyorum ama yazinca buraya menümü az ondan az ondan derken hicte az yemediğimi görüyorum onun icinde mutlaka menümü yazmalıyım diye düşünüyorum

Fundaya yazdıklarına katılıyorum, az yiyerek kilo verilemeyeceğini bir cok kere gördük hemde kendimize eziyet etmisiz(

bu arada tatlı krizlerine girenler tarçını evinizden eksik etmeyin süte yoğurda bol bol katın kesinlikle iştahı kesiyor.

bi de kahvaltıda bal reçel yemeyi özleyenlere bir tarifim var:
3-4 tane elmeyı rendeliyosunuz tencereye koruyosunuz içine 4-5 tane kuru kayısı 1 tatlı kaşığı tarçın koyuyosunuz (tarçını çok kaçırırsanız biraz acılık veriyor dikkat) yarım ila 1 bardak kadar su ekleyip elmalar suyu çekene kadar pişiriyorsunuz. blendırdan geçirip sonra dolaba koyuyorsunuz sabahları ekmeğinize sürüp reçel niyetine yiyosunuz. isteğinizi çok güzel bastırıyor deneyin :)

haklısın canım oruç tutarken yeşil çay tansiyona da iyi değil zaten. ama tuni cidden mucize bişey gün içinde içtiklerim o kadar etki etmiyor sanki gece yatarken içtiğim bi başka :))

ya uykuyu ben de çok severim yorgun olduğum zamanlar yataktan hiç çıkmadan yuvarlana yuvarlana yatmak isterim :)) ama sen gir bol bol muhabbet akıcı oluyor walla sen gelince :)

Ben inanıyorum dediğine, çok da mutlu oldum böyle düşünmene... Umarım bütün arkadaşlar da böyle düşünüyordur, çünkü insan hayatını böyle kontrol ediyor. "Bir süre sonra, hayalinizde yarattığınız insanların gerçekte tanıdıklarınızdan daha gerçek olduğunu fark edeceksiniz." yazıyordu okuduğum bir kitapta, bu düşünme olayını öğrendiğim kitaptı... Niye böyle diyorlar, işte örneği.. :)

Ya canım haklısın yemek konusunda, yanlış anlamam merak etme.. :) Ama gerçekten çok tuhaf bir düzenimiz var bizim. Annem-babam-kardeşim-ben, 4 kişi yaşıyoruz evde. Annem yıllardır babama inadından yemek yapmaz, kardeşim zaten hiçbir şey yapmaz Babam arada bir şeyler yapıyor. Diyeceksiniz ki "Sen yap." İşte dedim ya, çok tuhaf bir düzen diye.. 1 kere, 2 kere yemek yapacak olursam artık herkes her gün yemek yapmamı bekleyecek, yapmadığım zaman benle kavga edecekler. O yüzden hiç o işe bulaşmak istemiyorum. Ama belki de yemek yemediğimden doyamıyorumdur. Yumurta tok tutar diye yumurta tüketmeye çalışıyorum ama o da belki de bir yere kadar...

Karpuz-üzüm-incirden günde bir porsiyon olayını ilk defa duydum, ama doğrudur, çok şekerliler çünkü... Meyvenin yanında süt- yoğurt veya cevizi de ilk senden duyuyorum, bundan sonra şekerli meyveler yerken dikkat edeceğim buna, sağol. :)

Süt tüketiyorum, orada yazmamışım herhalde, unutmuşum. Yoğurdu unuttum, evet. Ya aslında ben 2009-2010 arası diyetisyene gitmiştim. Ondan kalan listeye başladım ama "Nasılsa hepsi aklımda" diye listeye hiç bakmıyordum. Halbuki yoğurt yemem lazımdı Anlaşılan hepsi aklımda değilmiş. :) Bundan sonra listeyi takip edeyim bir süre bari...

Salataları da her zaman yazmıyorum, kalorisi yok nasılsa diye ama her ana öğünümün yanında mutlaka domates- salatalık oluyor.

Dünkü olay da kaçamak yapmanın vicdan azabından çok "Ben nasıl doyacağım artık" dı Ama dediğim gibi çorbaları bir deneyeceğim. Ezogelinden kırma mercimek midir, mercimekten kırma ezogelin midir, onu yaparım herhalde bol bol :) Ama her gün ana yemek yapamam maalesef Diyetisyene gittiğim zamanlarda sürekli haşlanmış tavuk yerdim. O yüzden tavuktan o kadar bıktım ki artık ızgara veya salçalı yemek dışında tavuk yiyemez oldum. Kırmızı ete de para harcamak istemediğimden peynir ve yumurtayla hallediyorum protein olayını... Aklıma başka bir çözüm gelene kadar da aşağı yuakrı böyle olacak mecburen... :)

1700 kalori demişsin, ne güzel, ne kadar çok. Metabolizman hızlı heralde ona rağmen kilo verebiliyorsun. Ben bir ara 1200 kalorilik rejimle bile kilo veremiyordum. Yıllar önceydi tabiki... Bu aralar hesaplamadım listem kaç kalori ediyor. Bir bakayım bari akşama...

Aslında biraz dusunmeyle kalorisi az ,lezzetli cok şey çıkarabiliriz :))
Tatli seyler yemeyince gelemiyorum kendime,bu tarifte guzel görünüyor:))

Evet kesinlikle geçe içilen yesilcay:))
Cok kez test ettim onayladım:))

Ahh ececim Ahh uyumaaak yatmak yuvarlanmakk
Gecen oğlum annemde kaldı saat 3.30 da geldik demistimya o gün sabah uyuyayım dedim
Ama bilinçaltı iste sürekli oğlanın sesini duyuyor gibi oldum uyandım durdum
Bünye artık saa uyku yokdiyor:))

neyse şöyle düşün erkenden kalkarak vücudunu harekete geçiriyorsun ve daha çok kalori yakıyorsun :) bu da züürt tesellisi gibi oldu tunicim kusura bakma

Kardesim yarın sabah gidiyor
Kayınvalideler bu aksam annemlere geliyorlar asker ziyareti
İftarda bizde ordayiz
Ve kardesimin kız arkadasida geliyormuş
Evde bugun biraz is yapayım dedim ama oruç oluncamidir nedir hic birsey yapasim yok(
Aksamustu annemlere gecicezz

Ha bu arada dün yazmayı unuttuum
Annemlere bı gittim oğlanın sacını kestirmisler ((
Kıvır Kıvır oğlum bitmiş yerine keloglan gelmiş:))
Daha bı gözüm alışamadı başka cocuk gibi geliyor nasil değişmiş
Oyle az uzda kestirmemisler 3 numaraya vurdurmuslar:))
Gerçi böylede bı başka tatli olmus:))
Ve annemin dediğine göre baya rahatlamış
Normalde yarım saat uyuyan cocuk sacı keseldikten sonra 2 saat uyumuş , sevindim:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…