- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #62.581
Tamam o zaman, bunlar benden:
Zayıflama Günlüğüm: Nisan 2012
Parfoj'un Zayiflama Dosyasi
İngilizce bile arkadaşlar için:
Hollie's Weight Loss Blog
Blog : Laura Must Lose Weight
All The Weigh
Yazmaya başlayıp bırakan çok kişi olduğu için aktif günlük bulmak biraz zor. Attığım linklere bu açıdan da dikkat ettim. İnternette dolaşırken önünüze denk gelirse ya da arama yapıp bulursanız siz de link atın kızlar, hep beraber alternatifleri çoğaltalım :) Özellikle Türkçe bulmakta çok zorlanıyorum. Bu gidişle ben bir tane açacağım galiba, benim gibi arayıp bulamayanlar için bir çözüm olurum
canım teşekkürler uzun uzun inceliycem şimdi:)
Sitelerine şöyle bir baktım... Kamp mıdır nedir, onun içeriği yazmıyor. Hoşuma gitmeyen bir tanım gördüm yalnız, o da: mikro beslenme. Bir haftada 25 kilo görmedim ben ama, haftada 10 civarı gördüm.
Kitaplardaki konulara şöyle bir değinilmiş. "Şişmanlık ve zayıflık düşüncede biter." temalı kitaplar anladığım kadarıyla. Çok güzel, evet doğru. Bedenimizle ilgili her şey düşünmede başlar ve biter. Ama haftada 10 kilo verebilecek kadar iddialı düşünebilir miyiz bilmiyorum. Dünyamız henüz düşünceler hakkındaki gerçeklere pek açık değilO yüzden o terbiyeye girmek biraz zor olur gibi geliyor bana. Bir de amaç "Bir haftada 10 kg vermek" mi olacak, "Sağlıklı kilo vermek" mi? Bu takımdaki hiçkimse bir haftada 10 kilo verse çok büyük riskler yaşamayacak kadar kilolu değil. Ama dediğim gibi, düşünceyi değiştirmek gerektiği doğru.
"Kiloluyum, şişmanım" diye düşünerek zayıflayamayız. Zayıflasak bile geri alırız, çünkü beyin şişmandır ve vücudu da kendisine benzetir. "Zayıflıyorum, bugün dünden daha sağlıklıyım. Şurdaki pastayı yemedim, artık daha sağlıklıyım. Spor yapıyorum, dinç bir bedenim var." vb. olumlu düşüncelerle doldurmak lazım beyni... "Ay bu aralar kilo veremiyorum, ay iştahım çok açık." dediğimiz anda olay biter, geçmiş olsun. Moraliniz bozukken içinde bol bol "neşe, mutluluk" vb. kelimer geçen bir yazı okuyun, bakın hemen nasıl neşeleniyorsunuz. Uykunuz yoksa "uyku" geçen yazılar okuyun. Yada o kelimeleri tekrarlayın.
En basit yolu bir cümle kararlaştırıp onu içinden sürekli tekrarlamak". Ben "zayıflama" kelimesini kullanma taraftarı pek değilim çünkü gücün karşıtı olan zayıflık anlamını da çağrıştırabilir. Bir ara "Rahatım, huzurluyum, her an daha da kilo veriyorum." diyerek ve rejim ya da spor adına hiç bir şey yapmayarak ayda 5 kg vermiştim. Kiloyu kafama çok taktığım için "rahatım, huzurluyum" demeyi seçmiştim. Herkes kendine göre bir cümle kursun ve onu aklına geldikçe tekrarlasın. O cümle içinize sindiği zaman problem ortadan kalkmaya çoktan başlamış demektir.
size bişey söyliycem hadi canım diyceksiniz ben eşimi hiç tanımadan önce kafamda hep onun gibi bi insanın hayalini kurardım onun benim eşim olduğunu düşünürdüm. hem karakter olarak hem de dış özellikler olarak kafamda birisini canlandırıp o insanla evleneceğime inanmıştım 6 ay sonra eşimle tanıştık. ve kafamda canlandırdığım karakterin birebir aynısı bi insan :) o yüzden düşüncenin gücüne çok inanırım. bol bol şükür eder bi şeyin olacağına inanır ve onun peşini bırakırım(yani saplantı haline getirmem).zaten ondan sonra er ya da geç o şey bana gelir. hayatta istediğim pek çok şeye bu yöntemle ulaştım. :) şimdi de 56 kiloda olduğumu hayal ediyorum ve olucam biliyorum.:)
Selam kizlaaar
Cok yogundum bugun ara ara girdim okudum ama pek bisey yazmamadım
Dün aksam dışarıda yemeKteydikya fiyaskoydu
Dünya kadar hesap ödeyip ac kalktık resmen:))
Neyse ordan annemlerde geçtik
Kardesimin askerliği belli olacaktiya
Güya gece 12 de diyorlardı ama yoğunluktan siteye bir tülü giremedik hep beraber 3 e kadar uğraştık
Ankara'ya cikti cok şükür kısa donem
Sahuruda annemlerde yaptık ve gittiğimizde saat 3.30 U geçmişti
Bügünde cok teaseliydim
Herkes kilo vermiş tebrik ediyorum hepimizi
5 . Olmusuz e guzel:))
Berivancim sana pes etmek yakışmıyor yaparsın sen biraz zaman lütfen bırakma:))
tatlım walla senin çok hızlı bi hayatın var ben öyle günlerde yorgunluktan buraya girmeyi ihmal ediyorum sen bi de üşenmeden açıp saat kaç olursa olsun yazıyosun :)
Dünkü menümüde yazmamıştım
Onuda yazayım bugünküde
Dün sahur. Yok yine yiyecek birsey yoktu:))
İftar
Yarım kase ezo gelin çorbası
Bir paçanda böreği
1 kasik yogurtlu havuç
Küçük bir parça tavuk
1 dilim fırında patates puresi ( yani o kadar lezzetliydiki aşçıyı bulup sormak istedim nasil yaptığını:) zaten yemeKteki tek guzel şeydi:))
Ayran
1 dilim baklava ( baklava sevmem ama zorla yedim resmen niye bilmiyorum:))
Daha sonra
1 salkım beyaz üzüm
15 kadar böğürtlen
Küçük bir dilim karpuz
Biraz çekirdek
Yaz günleri meyveleri super aslında hic masum değiller ama oruçtan sonra ciddi guzel gidiyor:))
Gelelim bugüne
Sahur peynirli gözleme ( cok az yağlı hatta nerdeyse yagsiz baya kuru olmuştu)
Domates
1 dilim karpuz 7 8 böğürtlen
İftar
Izgara tavuk
6 7 kasik patates salatasi
1 bardak vişne kompostosu
Domates soğan acur
Cayın yanında
1 cokonat
Küçük bir kase çekirdek
Sonrasindada
Bir dilim karpuz
Küçük bir salkım beyaz üzüm
1 küçük yaz elması
Böyle isteeee:)))
Ramazan başladığından beri spor yapamıyorum yesilcay içermiyorum malesef
Bayramdan sonra onlar düzene girecek ins:))
Evet Kizlar gelsin menuleerr yazın bakalim
ayy cidden ya yazın dolaptan çıkmış buz gibi meyvenin yerini hiç bişi tutamaz. ama meyveyle birlikte ya 1 ceviz ya 5-6 fındık ya da badem falan yemen gerek tunişim.gerçi sen çekirdek yemişsin fazla abartmamk kaydıyla o da olur.ben senin menulerini beğeniyorum sadece biraz sebze ve salata eksiğin var bence
Karpuz, incir ve üzüm çok şekerliymiş, evet. O kadar şekerliymiş ki vucütta kolanın ya da çikolatanın (vb. şekerli şeylerin) yaptığı aynı etkiyi yapıyormuş. Şekerin hemen çıkıyor, bir sürü insülin, sonra da hemen iniyor, sonra da acıkıyorsun.Onları da gel de yeme... Ben de abartmamaya çalışıyorum ama 2 dilim karpuzu bir arada yediğim de oluyor
Çekirdekler de çok kötü yaDayanamayıp çıtlıyoruz ama sadece yağ alıyoruz.
Çokonat...Tatlı krizlerim tutuyor da nasıl geçireceğimi şaşırıyorum. Bir formül bulmamız lazım bu şekerlere...
Biraz eleştiri yazısı gibi oldu tunicim ama öyle değil aslında. :) Genelde güzel şeyler yemişsin. Arada bir kaçırarak da kilo verebiliriz ama daha uzun sürer.
Yeşilçay ben de içemiyorum sıcaklardan dolayı, sonbaharı gözlüyorum :)
Benim menülerim hep aynı valla: peynir, yumurta, domates-salatalık, esmer ekmek, bazen zeytin, süt... Bugünümü yazayım ben de bari:
Kahvaltı:
2 dilim ekmek
1 yumurta
1 kibrit kutusu peynir
domates
Ara
1 şeftali
20 tane küçük üzüm (fazla, evet)
Öğlen:
2 dilim ekmek, 1 kibrit kutusu peynir'den sandviç (böyle mi yazılıyordu bu)
Ara:
1 şeftali
Akşam:
3 dilim ekmek (sözde bu açlıkla akşam daha fazla yemeyim diye +1 dilim ekmek daha eklemiştim)
2 yumurta
salatalık
+
2/3 kase yoğurtlu bulgur pilavı
+
1 adet muz
En azından bunlardan sonra bir şey yemedim
Bir de niye iki kişiyiz bu akşam? :)
fundacım bişi söyliycem canım yanlış anlama sen yukarda acıktığını söylemişsin ama bu menulerle acıkman çok normal her öğünün kahvaltı gibi. sağlıklı bir öğünden sonra ister spor yap ister performanslı başka şeyler yap 4-5 saat açlık hissetmemn lazımdır.ki buna rağmen 2,5 saatte bir de ara öğün yemen lazımdır.
menunde hiç et göremedim. sebze göremedim.salata göremedim. süt-yoğurt göremedim?? öğlen ve akşam öğünlerinde ekmeğin yerine daha sağlıklı karbonhidratlar tüketebilirsin. kuru fasulye ye mercimek çorbası iç nohut ye bunlar sağlıklı karbonhidratlar 3 dilim ekmek yemekten çok daha iyidir.
diyetisyen bana 1700 kalorilik diyet verdiğinde gözlerim yuvalarından fırlamıştı hem de öğünler dolu dolu çoğu zaman bitiremiyorum. yalnız söylediği şu oldu ben bunları yersem kilo alırım ya da veremem diye sakın düşünme yemek yemeden kilo verilmez dedi.
meyve konusuna gelince mesela karpuzla üzümü bir arada yemek olmaz. bana tembihlenen karpuz üzüm incir ve muzdan günde sadece 1 tanesini seçip sadece 1 porsiyon rahatça yiyebileceğim. ayrıca meyvenin yanında süt- yoğurt veya ceviz tüketmelisin ki meyve şekerinin kana karışma hızını yavaşlatsın.
akşamları 1 porsiyon hafif tatlı yenebilir. küçük bir çikolata ya da tatlı olarak var olan şeye göre porsiyon küçültülebilir ya da büyütülebilir.dondurma rahatça yenebilir.
ben öğlenleri 1 saat çok tempolu spor yapıyorumhiç açlık falan da hissetmiyorum. canım istersen bi de böyle dene bakalım.
yanlış anlama ben sadece doğru olarak bana söylenen şeyleri aktarıyorum. kendine eziyet etme bi gün kaçamak yaptın diye vicdan azaplarında sürüklenme .canın bişeyi çok çekiyosa 1 çatal al nefsini körelt. yoksa canına tak eder.