Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Bak işte ya... Yaşadığımız ülke bu tarz şeylere ne kadar pay veriyor. Kim bilir ne olabilir ki "Adam emekli olur kenara çekilir, ben mahvolurum." diyorsun...

Bence de girme Cerencim onun derslerine... Herkes senin gibi yapsa bu abuk subuk fırsatçı insanlar bu şekilde davranamaz. Mesela ben öğrencilik hayatımda ne ilköğretimde, ne de lisede müdür yardımcısının derse girdiğini hiç görmedim. Tabi bu uygulama yeniyse onu bilemem. Umarım bir aksilik çıkmaz canım.

kıyamam ya çok haklısın canım Allah yardımcın olsun tatlım zor iş

funda boy kilo istemiştin
boyum:1.70
kilom :87.3
heedefim:75

Teşekkürler Cerencim. :)

funda sen nekadar sürede verdin kilocuklarını.
88 kiloydum yazmışsın canım.

Canım benim hikayem biraz karışık :) Kısaca anlatayım:
16 yaşındayken 88 kiloydum. Sonra bir ara gaza geldim, ekmeği komple kestim, deli rejimi yaptım. Yani aslında sağlıksız bir beslenmeydi. Bir yandan da günde 40 dakikalık step ve mekik yaptım, tabi toplamda 40 dakika. 8 ay sonunda 16 kilo vermiştim.

Şimdi buraya kadar geldim ama bir noktayı belirtmek istiyorum arkadaşlar. Çok çok az yedim ve her gün kan-ter içinde spor yaptım. Öyleyse nasıl 16 kiloyu anca 8 ayda verebildim? Nedeni basit, burda da elimizden geldiğince tekrarlıyoruz bu konuyu. Az yiyerek metabolizmamı yavaşlattım. Bazı günler sadece 3-4 elma yedim. Ne oldu? İlk zamanlarda hızlı hızlı verdim, sonra takıldım kaldım tabi... Üstelik o sağlıksız rejimden kötü bir hatıra kaldı bana, o da şu: Çok güzel tırnaklarım vardı, sapasağlamlardı, sürekli oje sürerdim. Ama o rejimden sonra artık bir türlü uzamıyorlar, hemen kırılıyorlar. Üstelik 10 yıl oldu o günlerden beri, onun üstüne sağlıklı beslendim ama olan olmuş bir kere... O yüzden diyorum arkadaşlar, dengeli beslenelim, ara öğün yapalım diye. Hem uzun vadede daha hızlı ve sağlıklı kilo verirsiniz, hem de benim gibi kalıcı kötü sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Şimdi devam edeyim. 16 kiloyu verdim; 88'den 72'ye düştüm. O sene liseyi bitirdim ve biz Beşiktaş'tan Maltepe'ye taşındık. Tabi Beşiktaş'ta hep okul çıkışı arkadaşlarımla gezerdim, eve girmezdim bir türlü. Ama taşınınca tüm arkadaşlarım orda kaldı. Hareketsiz kaldım. Bir de sözde ÖSS'ye çalışıyorum diye eve hapsettim kendimi. Sonra da bugün yazdığım o 1000 kalorilik yumurtaları yiye yiye bir baktım tekrar 88 olmuşum. :)

Üniversiteye de 88 le başladım. İlk zamanlar kilo verdim, kantine gidip yemek yemezdim çünkü. Büfelerden kraker falan depolayıp onları yerdim. Üniversiteyi ara ara hafif rejimler, yürüyüşler yaparak 80 kiloda bitirdim. Sonra eve gelince yine hareketsizlikten 85 kilo oldum. O sırada ilk işime girdim. Kendime hep "para kazanayım, hemen diyetisyene gideceğim." derdim. İlk maaşımla da dediğimi yaptım. Diyetisyenimle de yine bir seneye yakın bir sürede 72 kiloya düştüm. Ama onu da bir süre sonra çok zor verdim. Neden? Çünkü popomun üzerinde oturup, sadece rejimle kilolarımın gitmesini bekledim. Çok konuştum değil mi? Toparlayayım hemen...

Bir ara diyetisyeni bırakmak zorunda kaldım, sonra 80'e çıktım. Ondan sonra hayatımın en uzun soluklu rejimini yaptım. Uzun soluklu derken de şu, abur cuburları tıkınıp tıkınıp sonra kilo alınca rejim yapardım. Bunu yapmadım, çünkü abur cubur tıkınmayı bıraktım. Diyetisyenimden öğrendiğim doğrulara dikkat etmeye çalıştım. Bu sayede son 3 yıldır genelde 70-75 arasında değişip durdum. Şu anda da gördüğün gibi burdayım canım. :)

Hareketsiz kilo verilmiyor; ben her yaptığım uzun-kısa rejimde bunu gördüm. Elimizden geldiğince hareket edelim.

Çok kafanı bulandırmamışımdır umarım.

ceren sen devlet okulundaydın değil mi canım.ya bu okul işleri gerçekten çok stresli,yakın arkadaşım resim öğretmeni,özel kolejlerde çalışıyor,hep sorun hep sinir stres,hep sorumluluğu olmayan işleri üzerine yıkmaya çalışıyorlar o da itiraz ediyor senin gibi,neredeyse her sene okul değiştiriyor bu yüzden

funda şimdi bu kurallar ne zaman yürürlüğe girecek?
ben bugün kazandibi yedim de cezamı verin hadi
oh canıma değsin,tatlımı da yerim sporumu da yaparım.
ama ara öğüne sayılabilir değil mi,akşamı da biraz hafif tutarsam.

Yarından itibaren geçerli olacak kurallar canım. Hepsinin oturması zaman alabilir ama mesaj sayısı-menü-ticker-kilo bildirimi vb. konular yarından itibaren geçerli.

Pelincim, canım... Bir mesaj yazmıştım okumadın mı? 2 haftanın dolduğunu bilmiyor musun canım, yarın tartıdasın.

Ara öğün niyetine sayılabilir tabi ki ama özellikle perşembe günleri çok kaçırmamaya çalışalım. Çarşambadan kaçırsak onun fazlası cumaya atılır ama perşembe direk cumaya yansır.

yok kız valla kaçırmadım,akşam yazdıklarımı okuyunca görürsün bugünki menüm çok hafifti o yüzden yedim.akşamı hafif yiyip gece de hiçbişey yemiycem ara mara tamam mı büssürüüüüüü de yeşil çay içerim oldu mu

iyimiş fundacım Allah dan şimdi verebiliyoruz

Oldu oldu. Sütlü tatlıları ben zaten çok masum görüyorum. Ara yap canım, 100 kalorilik falan yap.

resmini de buldum baktım funda,bu avatardaki de senmisin pek benzemiyor.her halin de güzel canım,hatta en tombul halinde çok tatlı çıkmışsın,belki güldüğün için

resmini de buldum baktım funda,bu avatardaki de senmisin pek benzemiyor.her halin de güzel canım,hatta en tombul halinde çok tatlı çıkmışsın,belki güldüğün için

Benzemiyor mu? Hadi ya... 2. fotoğrafta bir garip çıkmışım, o kabul. İlk fotoda zaten yağlardan tanınmaz haldeyim. 68 halimdeki yüzüm tam açık olsa daha iyi görürdün ama üstüne yazı koydum. Onu bilerek yaptım, normalde yüzümü kapatma taraftarı değilim. Ama o fotoyu bir düğüne gidecektim, elbiseme arkadaşım yorum yapsın diye çektirmiştim. 68'lik tek halimde maalesef o abiye elbise ile... Aslında yüzümde makyaj yok, saçlarım falan dağınık ama millet abiyeli fotoları kötü amaçlı kullanabiliyor. Bir arkadaşıma oldu bu, almışlar fototu facebook'ta sahte profil açmışlar. Tabi bizim mal erkeklerimiz abiyeli resim görünce atlıyor "kolay elde ederim ben bunu, pek meraklı herhalde" diye düşünüyorlar. O yüzden yine de ne olur ne olmaz diye orda yüzümü kapattım. Avatardaki de benim canım. Beğenmediysen yeni foto çekip onu avatar yapayım.

Gerçi yan durduğum için normal elbise gibi duruyormuş. :) Taşları önündeydi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…