- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #65.541
eveeeetttt.........valla mı kız,hemen pişireyim o zaman
tuniciğim oda brşeymi ,ben o saydıklarından 2 şer bilr yerim
bana en çok meyve ve pastalar kilo aldırıyor yemekle aram normaldir
karatay diyetinin kitabını bir okuyun sonra 2 meyveden sonra kendinizi çok suçlu hissediyorsunuz,ben katılıyorum ben meyveyi az yediğimde çok kolay kilo veriyorum..
nerde sinemm
nerde fundaa
nerde arzuuu
hani nerde herkess
pelinle ra da gitti
kaldınmı yine ziyaretçiyle başbaşa tunii((
ben sürekli takipteyim tunituni ..sen ne sürede verdin kiloları ,kendinmi diyetıiyen eşliğindemi verdin cnm
Fundacim ilk yazdığım msj çoklu msjdi yani 5i orda tamamlamıştım canım onun için ---- lere geçtim
Günaydın kızlar.
6da uyuduk 9da uyandık,başım çatlıyor.
Kahvaltımı ettim,domates yemeye alıştım diyetim sayesinde,çok seviniyorum,darısı salatalığa
nerde sinemm
nerde fundaa
nerde arzuuu
hani nerde herkess
pelinle ra da gitti
kaldınmı yine ziyaretçiyle başbaşa tunii((
Kaçamak keyfi yenen bir şeydir, evet. Abur cubur herhangi bir şey zaten kaçamaktır. "Ara öğünde yarım çikolata yedim" yazıyorsam eğer bu bence kaçamaktır. Gelelim şu pizzalara ve iskenderlere... :)
Öğün olarak kabul edeceksek bunları; çok alternatif olmadığından tercih etmiş olma şartı ararım ben. Yani ev yemeği restoranı da vardı ama "Amaan canım, bugün de burgerking'e gideyim" dediysem o bir kaçamaktır. Bir de diyelim alternatif yok, arkadaşlarımızlaydık onlara uyduk vb. başka nedenler var. Yenen kalori bombası yemeği yine kaçamaktan saymamak için sonraki öğünleri kontrolde tutmak lazım. Yani ben dünkü yediğimin üstüne, ara öğünlerde porsiyon porsiyon meyveler, dilim dilim ekmekler, tabak tabak yemekler yeseydim; öğlenki yemeği kendi kendime bile kaçaktan sayardım.Tabi benim gibi hiçbir şey yemeyeceksiniz diye bir şey yok. Ama sonraki öğünleri olabildiğince azaltmaya bakacaksınız.
Bence kaçamak bu anlattıklarımdır. Keyfi kalorili yemekler ve bahanesi ne olursa olsun herhangi bir abur cubur...
Tunaydın kızlar..
sabah 7.30 gıbı kalktım. esimle parka gittik. o kadar erken gitmemize ragmen hava sıcaktı. ilk 20 dk'dan sonra inanılmaz tansiyonum dustukendimi çimlerin ustunde buldum
bir 5-10 dk kendime gelmeye calıstım. ama vazgecmedım spora devam ettım sonra :) eve geldik kahvaltımızı ve cay keyfımızı yaptık. az once mesajlarınızı okudum, hakikaten bu ara mesajlar konusunda performansımız dustu
berivan bugun gelmiyecekmiydi ya ben mi yanlıs hatırlıyorum :44: ozledim cadıyı :)
Tunaydın kızlar..
sabah 7.30 gıbı kalktım. esimle parka gittik. o kadar erken gitmemize ragmen hava sıcaktı. ilk 20 dk'dan sonra inanılmaz tansiyonum dustukendimi çimlerin ustunde buldum
bir 5-10 dk kendime gelmeye calıstım. ama vazgecmedım spora devam ettım sonra :) eve geldik kahvaltımızı ve cay keyfımızı yaptık. az once mesajlarınızı okudum, hakikaten bu ara mesajlar konusunda performansımız dustu
berivan bugun gelmiyecekmiydi ya ben mi yanlıs hatırlıyorum :44: ozledim cadıyı :)
yani bencede öyle
normal öğünlerimizi yemişiz ara öğünleri yapmışız sonra tutmuş 2 kurabiye yemişiz bu kaçamak bencede
amaa
seninki gibi öğün yerine sayarsakta 1 porsiyon olsa bence çok olurdu yarım olmuş ideal olmuş
akşamıda salata veya çorbayla geçiştirrisek yenilebilir
hayatıda zindan etmeyelim kendimize ama makul şeyler olsun yediklerimiz
geçen bi takımda menulerde
2.5 lahmacun
2 etimek tatlısı
2 dilim kek
2 poğaca vs gördüm
bunlar direk kaçamak bence
ama tutarsın bi öğününde 1 lahmacun yersin ( dediğin gibi alternatif yoktur yada gerçekten canın istemiştir)
yada bi kazandibi yersin tavuk göğsü yersin bi ara öğün yerine ( yinede bi sonrkai öğünü hafif geçiştirmek kaydıyla)
ben böyle düşünüyorum
fundacım bu arada diğer takımlarda ölçülerini almışlar biz gibi:))))
örnek teşkil ediyoruz baksana:)
yalnız bide tablo yapmışlar yapsakmı bizde acaba ne dersin
herkesin boyunun kilosunun ve ölçülrinin yazdığı bi tablo
Geçmiş olsun Sinemcim...
Berivan bugün gelecekti ama gelemedi herhalde, ya da daha siteye giremedi...
Günlük mesaj sayısını arttırmak isterseniz önerilerinizi yazabilirsiniz kızlar.
Kilo almak isteyen topiğinde görmüş olmayasın o menüyü.
Lahmacun = 3 dilim ekmek + 1 köfte
Sütlü tatlı = 1 bardak süt + 2 meyve
Sütlü tatlılar 1 kase ise eğer, aslında masumdur. :) Lahmacun da biraz karbonhidrat ağırlıklıdır. Ama ikisinde de şeker ya da yağ bombası özelliği yok. Bir hamburger bu durumda lahmacunun ortalama 2 katı. Bigmac, bigking falansa 3 katı bile olabilir. Yazın dondurmaya da çok takılmışsınız. Külahsız dondurma hele ki diyetse hiçbir şeydir.
1 top normal dondurma = 1 çay bardağı süt + 1 meyve
3 top diyet dondrma = 3 çay bardağı süt + 1 meyve
Önemli olan yenen öğünü dengeleyebilmek.
Acaba çok yağlı ve çok şekerli şeyleri mi kaçamaktan saysak? :44:
fundacım iskender biraz baba bir yemek :) ama sonrasında bisey yememissin o yuzden bana gore spor cezası yok.
-------------------------------------------------------------------------------------------
kacamaklardan bahsetmıssınız. bana gore kacamak, evet abur cuburlar tatlılar ama onları konusmamız bıle gereksız artık. hepimizin illaki dısarda işi oluyor ama keyfimize gore de kandırıyoruz bıraz kendimizi o da bır gercek sımdı. her yerde ızgara bıseyler ıllakı bulunuyor. belkı heryerde kofteye guvenmezsınız ama tavuk şiş tarzı parca et sonucta. ben arada kızıyorum, bilmiyorum belki fazla tepki veriyorum ama, düşüncemi soyluyorum.kimseye de kotuluk icin soylemiyorum tabiki.. ve hep soyluyorum yaparsam bana istediğiniz gibi kızın. kacamak yaparsam ıkı katı spor cezası verın razıyım. cunku cezadaki amac bır daha yapmamak.
ve daha once de defalarca soyledim yıne tekrarlıyım. suan yediğimiz her bir extra lokma hemen birkaç yüz gr almamıza neden oluyor. cunku vucudumuz AÇIK suan normalde okadar yesek almayız ama suan diyette oldugumuz icin alıyoruz.
en basiti surdan dusunun hepimiz ramazan ve bayram donemınde kacamak yaptık ve o kacamak dedıklerimiz, eskı yememıze gore masum kedı kalır. ama 1-2 kılo aldık o kadar surede ve vermekte de zorlandık. normalde o hızla kılo alıyor olsak 200 kılo olurduk.
Bence her takım bizi örnek alsa yarışmanın hayatı kurtulur.
Tablo yapalım canım, tamam. Hangi takımmış o? Linkini bir atar mısın, onlar nasıl yapmışlar bir göreyim.
fundacım iskender biraz baba bir yemek :) ama sonrasında bisey yememissin o yuzden bana gore spor cezası yok.
-------------------------------------------------------------------------------------------
kacamaklardan bahsetmıssınız. bana gore kacamak, evet abur cuburlar tatlılar ama onları konusmamız bıle gereksız artık. hepimizin illaki dısarda işi oluyor ama keyfimize gore de kandırıyoruz bıraz kendimizi o da bır gercek sımdı. her yerde ızgara bıseyler ıllakı bulunuyor. belkı heryerde kofteye guvenmezsınız ama tavuk şiş tarzı parca et sonucta. ben arada kızıyorum, bilmiyorum belki fazla tepki veriyorum ama, düşüncemi soyluyorum.kimseye de kotuluk icin soylemiyorum tabiki.. ve hep soyluyorum yaparsam bana istediğiniz gibi kızın. kacamak yaparsam ıkı katı spor cezası verın razıyım. cunku cezadaki amac bır daha yapmamak.
ve daha once de defalarca soyledim yıne tekrarlıyım. suan yediğimiz her bir extra lokma hemen birkaç yüz gr almamıza neden oluyor. cunku vucudumuz AÇIK suan normalde okadar yesek almayız ama suan diyette oldugumuz icin alıyoruz.
en basiti surdan dusunun hepimiz ramazan ve bayram donemınde kacamak yaptık ve o kacamak dedıklerimiz, eskı yememıze gore masum kedı kalır. ama 1-2 kılo aldık o kadar surede ve vermekte de zorlandık. normalde o hızla kılo alıyor olsak 200 kılo olurduk.
yani genel menü içinde değerlendirelim
önceki öğünü sonraki öğünü ve porsiyonu
ama tutup baklava yada etimek tatlısı yediyse bence hiç kaçarı yok o baya baya kaçamaktır
evet sinemcim o konuda çok haklısın
ufacık bişey dediğim kaçamktan sonra ertesi sabha ben direk artuya geçiyorum(
kaçamak tabiki yapmayalım ama işte herpimiz snein gibi iradeli dğeiliz
yani kendi adıma konuşayım ben
deiğim gibi önceki diyetlerimi hep bu yüzden bıraktım ve hiç kilo veremedim
kalori hesağlayarak makul ölçülerde istediklerimden azar azarda olsa yiyerek ancak diyete devam edebildim
yoksa benim modum direk düşüyor
mesela şöyle bi örnek vereyim tamamen kabataslak tabi
3 eti form 100 kalori
yarım çikolata örn metro ort 120 kalori
tabiki sağlık açısından kıyaslanamaz biri lifli biri direk şekerli
her zaman birbrinin yerine yanilebilir diyede demiyorum yanlış anlaşılmasın ama çook cnaım çikolata istediyse ve başka şey düşünemez hale geldiyesem( ki gelebiliyorum bazen gerçekten o derece) yarısını ara öğün yerine kahveyle yiyorum
ama buaraya yazılıp başkalarınında cnaının istemesi olayınada katılıyorum
onun için bence kaçamak yapmayalım ( nasıl çelişiyorum kendimle yahuu)
ama yapacaksan miktarına cinsine ve önceki sonraki öğünlerimize bakarak mantıklı bişeyler yapalım:)
Her zamanki gibi doğruları açıklamışsın Sinemcim. Izgaralar, salatalar illaki var. Dün salata yiyebilirdim, doymam diye yemedim. Erkek arkadaşım oburdur ama ne hikmetse kilolu değildir, şu gıcık olduğumuz yiyip de almayanlardandır. Dün onlaydım ve onun aklından geçen yemek alternatifleri arasında en masumunu seçtiğimi düşünüyorum. :) Yoksa patates kızartması ve mayonez yemiş olacaktım. O da bana uyardı tabi ama keyifli bir günü diyet gününe çevirmek de istemedim. Keyfime göre kendimi kandırdım sayılabilir mi, sayılabilir sanırım... :)
Evet, bir lokma bile hemen kilo aldırıyor şu anda... Spor cezasının mantığı bir daha yememek, evet... Bir arkadaşım geçenlerde bana bir soru sordu, "Nerden belli o yarışmadakilerin 1. olmak için kilosunu yanlış söylemediği?"...
Bu yarışmanın amacı motivasyon. Dereceye girene kişisel gurur ve inançtan başka bir şey kazandırmıyor. Yok mudur kilosu hakkında yalan söyleyen, vardır... Yedikleri hakkında yalan söyleyen de vardır. Mesela biz spor cezası veriyoruz. Diyelim ben 1 saat yürüme cezası aldım. 1 saat boyunca tv'de dizi izledikten sonra gelip "Yürüyüşümü yaptım, geldim" yazamaz mıyım, kim nerden bilecek? Gururuma yediremeyip, her hafta kilo vermiş gibi rakamlar yazıp, 80 kiloyken bile "55 kilo ile mezun oldu" yazdıramaz mıyım? Belki dün 2 porsiyon iskender yedim, ne belli? Hepsini yaparım, herkes de yapabilir. İyi ama ne anladık bundan? Bunları yapan ne kazanıyor ki?
Yani biz "menüm şöyle güzel, sporumu da bu kadar yaptım" diyorsak ama gerçekte ders almıyorsak, o ceza hiçbir işe yaramıyorsa bunu yapmanın ne anlamı var? O yüzden başbaşa kaldığımız sadece kendi bedenimiz ve kendi vicdanımız. Yani bazen düşünüyorum, her gün mutlaka en az bir kaçamağı olan takımda 10 gündür neden kimse bir şey yapmıyor? Hiçbirinize de zaten kaçamak yapıp da yazmamayı konduramıyorum. Umarım kararlarımız gerçekten işe yarıyordur. Bana çok yaradı spor cezası; hiçbir şey kaçırmaz oldum mesela...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?