- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #65.561
Galiba hepimiz hemfikir çıkıyoruz. :)
Ay Tunicim, biraz çelişkili olmuş gerçekten. :)
Ben başkasının canı çekmesin diye yazılmaması olayına karşıyım aslında ama herkesin kendi fikri... Canımızın çok tatlı çektiği anlar oluyor, ben o anlarda istediğimi yiyip, sporumu yapmayı göze alırım diye düşünüyorum. Ya zaten dediğim gibi kendi vicdanımız, yaptığımız yanlış da kendimize... Burda aklı başında olan kimse sürekli kaçırıp saklamaz. Zaten tartıda da ortaya çıkar.
evet sinemcim o konuda çok haklısın
ufacık bişey dediğim kaçamktan sonra ertesi sabha ben direk artuya geçiyorum(
kaçamak tabiki yapmayalım ama işte herpimiz snein gibi iradeli dğeiliz
yani kendi adıma konuşayım ben
deiğim gibi önceki diyetlerimi hep bu yüzden bıraktım ve hiç kilo veremedim
kalori hesağlayarak makul ölçülerde istediklerimden azar azarda olsa yiyerek ancak diyete devam edebildim
yoksa benim modum direk düşüyor
mesela şöyle bi örnek vereyim tamamen kabataslak tabi
3 eti form 100 kalori
yarım çikolata örn metro ort 120 kalori
tabiki sağlık açısından kıyaslanamaz biri lifli biri direk şekerli
her zaman birbrinin yerine yanilebilir diyede demiyorum yanlış anlaşılmasın ama çook cnaım çikolata istediyse ve başka şey düşünemez hale geldiyesem( ki gelebiliyorum bazen gerçekten o derece) yarısını ara öğün yerine kahveyle yiyorum
ama buaraya yazılıp başkalarınında cnaının istemesi olayınada katılıyorum
onun için bence kaçamak yapmayalım ( nasıl çelişiyorum kendimle yahuu)
ama yapacaksan miktarına cinsine ve önceki sonraki öğünlerimize bakarak mantıklı bişeyler yapalım:)
funda tartı duurmun nasıl ben hala cuma gününe geri dönemedim yahu
Cuma + 400...
Kızlar sağolun bana spor cezası vermeye gerek duymadınız ama ben yine de bugünkü sporumu biraz daha fazla tutmayı istiyorum. Buraya yazayım da bu da sözüm olsun bari...Umarım hava çok ısınıp beni planımdan alıkoymaz.
Bu arada 6 kişilik listeciğimiz var şu an...
Onun dışında denemede olan sadece Raa var, onun da 2 haftası var.
Bir kişiyi çağırmıştım ama konuyu okuyup gitti... Beğenmedi mi bizi acaba?
Diyet günlüklerine girip özel mesajla adam çağırdığımı bile biliyorum yaaa...Dün ben yokum diye yine bir sürü aday yazmış tabi hepsi kapılmış... Kör talihim...
Şimdi bu tablo işini nasıl yapsak? Elimizde herkesin ölçüsü yok. Vermek istemeyenler olabilir, onları zaten yazmayız listeye... Beden ne bedeni? Elbise bedeni mi? Hepimiz düzenli elbise alıyor muyuz? Ben düğünden düğüne alırım, genelde elbise giymiyorum. Markadan markaya göre bile değişir bedenler. Üst bacak, alt bacak ayrı ölçmüş, bence buna gerek yok. Heee, "alt bacağım, üstünün yanında kalın kalıyor" diyen varsa ölçelim... Listeye katılmak isteyenler yazsınlar ölçülerini o zaman. Ayın 20'sinde falan yapabiliriz bunu, Berivan anca o zamana ölçebilir sanırım.
+500 bende napcaz yaaaaaaaaa:2::2::2:
Tunicim inan bende cok iradeli değilim. Zorluyorum kendimi resmen, onceden de yemekten ziyade tatlı ve abur cuburdu derdim. Simdide yemekte bir derdim yok ordan yana ok. ama tabi zaafım olan yemekler olunca nasıl yutkundugumu gorsen gulersın halıme. :) Fakat verdiğim kiloyu dusundukce durduruyorum kendimi. Koca bir yaz Antalyada yasıyıp 3 kere dondurma yedim ornek. o da 2si meyveli. ( bu arada canın tatlı ıstoyrsa metro yerıne kare cukulatalar var ondan tek bır tane tercıh et cok daha ıyı)
birde kacamakların tehlikeli tarafı yedikçe yiyesi geliyor insanın.
öğün olarak bazı şeylere tabiki de goz yumulur. ama benım anlatmak ıstedıgım o gereksız extralar..
bak daha yenı kurtuldun sende bayram gazabından. bayram donemınde o hataları yapmasaydık ikimizden ornek veriyorum... sen 69larda olurdun bende 62lerde haksızmıyım ama..
fitsemayı çağırsakk:))
Spora yükleneceğiz, başka oluru yok...
+ çıkma durumu olursa perşembe günü daha hafif yenebilir, yani şok değil tabi de normal güne göre bir 400 kalori daha azaltılabilir.
Ben takıma girdiğimden beri hep çarşamba günlerinden sonra önceki haftanın altında çıktım. İlk günler aynı oluyor, sonradan iniyor, neden bilemiyorum ama böyle... Belki yine iner yakında...
fitsema'yı kaptılar çoktan.
Çıkar elbet birileri, beklemek lazım sadece... Ama acımak yok artık, kimsenin yerine "3 gün sonra gelir" diye muhafaza etmeyeceğim. Öyle diye diye kaç aday kaçırdım... Bundan sonra gidenin peşine hemen çağıracağım birini.
Her zamanki gibi doğruları açıklamışsın Sinemcim. Izgaralar, salatalar illaki var. Dün salata yiyebilirdim, doymam diye yemedim. Erkek arkadaşım oburdur ama ne hikmetse kilolu değildir, şu gıcık olduğumuz yiyip de almayanlardandır. Dün onlaydım ve onun aklından geçen yemek alternatifleri arasında en masumunu seçtiğimi düşünüyorum. :) Yoksa patates kızartması ve mayonez yemiş olacaktım. O da bana uyardı tabi ama keyifli bir günü diyet gününe çevirmek de istemedim. Keyfime göre kendimi kandırdım sayılabilir mi, sayılabilir sanırım... :)
Evet, bir lokma bile hemen kilo aldırıyor şu anda... Spor cezasının mantığı bir daha yememek, evet... Bir arkadaşım geçenlerde bana bir soru sordu, "Nerden belli o yarışmadakilerin 1. olmak için kilosunu yanlış söylemediği?"...
Bu yarışmanın amacı motivasyon. Dereceye girene kişisel gurur ve inançtan başka bir şey kazandırmıyor. Yok mudur kilosu hakkında yalan söyleyen, vardır... Yedikleri hakkında yalan söyleyen de vardır. Mesela biz spor cezası veriyoruz. Diyelim ben 1 saat yürüme cezası aldım. 1 saat boyunca tv'de dizi izledikten sonra gelip "Yürüyüşümü yaptım, geldim" yazamaz mıyım, kim nerden bilecek? Gururuma yediremeyip, her hafta kilo vermiş gibi rakamlar yazıp, 80 kiloyken bile "55 kilo ile mezun oldu" yazdıramaz mıyım? Belki dün 2 porsiyon iskender yedim, ne belli? Hepsini yaparım, herkes de yapabilir. İyi ama ne anladık bundan? Bunları yapan ne kazanıyor ki?
Yani biz "menüm şöyle güzel, sporumu da bu kadar yaptım" diyorsak ama gerçekte ders almıyorsak, o ceza hiçbir işe yaramıyorsa bunu yapmanın ne anlamı var? O yüzden başbaşa kaldığımız sadece kendi bedenimiz ve kendi vicdanımız. Yani bazen düşünüyorum, her gün mutlaka en az bir kaçamağı olan takımda 10 gündür neden kimse bir şey yapmıyor? Hiçbirinize de zaten kaçamak yapıp da yazmamayı konduramıyorum. Umarım kararlarımız gerçekten işe yarıyordur. Bana çok yaradı spor cezası; hiçbir şey kaçırmaz oldum mesela...
o kadar hava attık dedik bundan sonra hep derecedeyiz diyede artı filan çıkmayalım allah korusun
yani oturuyrdur belki kilo olabilir
daha 3 gün var dimi ama:))
çağır anacım çağır
o kişide dönüp gelmek isterse boş yer olursa gelir olmazsa bekler olmadı başka takıma gider napalım yani
evet çok haklısınn(
6ları görmüş olurdummm
ne zmana görücemmmm
senin çizelgeni görünce diyrumki sinem başladığında diyete benim şu halimden kiloluymuş
şimi 6olarda sen de görürsün sabrett:))
fundacım kesinlikle katılıyorum... spor cezası cok etkili. kendini kandırmaya gelince, tuni soylemisti galiba kacamagı tek basına değilde, gun'e gore değerlendirelim diye. ben gune bile değil genel zamana gore değerlendirdiğim icin, iskendere bisey demedim. mesela, sen gecen haftalarda cok kacamak yapıyordun ve onlara dur dedin artık, günlük öğünlerinde ornek ogune dondu, dolayısıyla bir gun dısarı cıkmıssın ogle saatınde (aksam olmaması ekstra ıyı bır durum) yarım porsiyon yemişsin ve aksamı es gecmışsın, sen kendimi kandırdım desende bence onda sorun yok.sen bunu hafta da bir iki yapsan goze batar, bizi bırak sen dersin kendine bu nasıl diyet diye.
Evet, o konuda illaki vardır kilosu ıle yalan soyleyen yada yemedım dıyen.. Ben buraya geldıgımden berı gıren cıkanlarda 1 kere hıssettım boyle bır durum(ayrılanlardan bir kişi), diğer takımlarında haftalık takıbını cok yapıyorum, orda da akla mantıga aykırı durumlar oluyor. Bir insanın haftada 3-4 kılo verebılmesı ıcın 120-130 kılo olması lazım ki en az... Ama bir bakıyorsun 55-60-65 kiloda biri 3-4 kilo veriyor... Yoruma bile gerek yok :)
Ama gormezden gelıyorum bende, herkes kendıne yapar.. Biz burda mutluyuz, keyifliyiz, surekli herbirimiz canım takımımız diyoruz.. Bu herseyi ortaya koyuyor demekki herkes hem kilo verip hem iyi vakit gecırıyor. bu da insana guven veriyor. ben sahsen ''hıımmm ne guzel bız durustuz, hıkaye donmuyor burada'' diyebiliyorum. Bu da bana fazlasıyla yetıyor..
Yani işin ozu ben kacamaga karsıyım, ama cok nadir yapılmıs bir kaçamak yada ogune sayılmıs ve telafisi yapılmıs bır duruma da duvar gibi de değilim..
Onemli olan tek sey buraya yazılması yemeden once yada sonra. Oncesinde destek olup engel olabılırız. Sonrasında da o kişinin ''yedikçe yiyesi gelmesin'' diye motivasyonunu saglarız, ki kacamaktan daha kotu boyuta gelmesin diye.
kızlar bu arada hepiniz Şok'un ardına kilo aldıgınızı soylemıssınız. Yazın defalarca ŞOK yaptım bir kere bile almamıstım kilo, ama bu sefer bende aldım aynı durumdayım -ye gecmekten ziyade eyvah cumaya ne yapıcam durumundayım. demekki artık vucudumuz Sok'u yemıyor bunu anlamıs olduk. yaz sıcaklarında ıhtıyac varmıs ama bıtmıs o donem. zaten cogunuz bır daha yapmam demişsiniz, alın benden de o kadar..
Öyle tabi, 3 günde her şey değişebilir.Bence hepimiz olabildiğince şokları bırakalım. Çünkü ben normalde haftada ortalama 700 gram veriyordum. Ama şöyle bir durum var şimdi... Bu hafta şok yapmayacağım ama geçen hafta yaptım, yani bu hafta da şok yapmazsam bir önceki haftaya göre 700 gram veremem. Çünkü geçen cuma fazladan 200-300 gram -'de çıktım. Ama dişimi sıkacağım, varsın bu hafta 700 gram gitmeyiversin, haftaya gider.
Yani hesap bu, şok rejim hep şok rejimi gerektirecek ve şoktan sonraki günlerde hep biraz biraz + çıkmalar olacak. O yüzden durumumuz çok kötü olmadığı sürece şok yapmayalım. Hatta boşverin, bu hafta + çıkıyorsanız çıkın, şok yapmayın. Cumadan sonra artık kafamız rahat olur, o gramlar her gün gider.
Kız başka takımın üyesini nasıl çağırayım.Gitmiş oraya, günler geçirmiş. Hem demez mi bize "Kardeşim ne dengesizsiniz, siz demediniz mi yer yok diye, ben burda mutluyum, gidin başımdan" diye... :) Boşveeeer, yeni birilerini zaten buluruz.
hah muhabbet edelim dimi birazz:))
ben zamanında diyetisyene gittim canım hatta kavitasyon radyofrekans her türlü zımbırtıya para verdim
ama zayıflayamadım
neden
çünkü kendim diyet yapmadım
bu verdiğim kiloların hepsini çok şükür kendim yaparak verdim
geçen yılbaşında tam 87 kiloydum diyetisyene gittim filan 4 ayda 4 kilo ancak verebildim
vee
16 nisan dönüm noktam benim
83.2 kiloydum ve karar verdim başladım
işte 5 ay olmuş 72 kiloyum şu an
yani yavaş gitmiş şimdi bakınca ama olsun gitmişya :))
sende bahsetsene kendinden biraz geçen sordum arada kaynadı sanırım
kaç çocuğun var yaşın kaç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?