- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #65.761
öncelikle bir not: Kızlar tamam sevindik, mutlu olduk ama mutluluk sarhoşluğu ile mesajları saymayı unutmayalım lütfen.
Berivancım bayram çizelgesi ne canım? Bir ara bayram hedefleri yazmıştık, o mu? Benim kaptanlığımdan önceydi onlar, o yüzden kayıt tutmadım. Gününü hatırlıyorsan bakayım.
Bir de haberin olmayan şöyle bir şey var, geçmişi ne kadar okuyabildin bilmiyorum... Yılbaşı için kendimize yazar gibi bir mektup yazdık 5. Takım başlığına... Nerde olmak istiyoruz, kaç kilo olmak istiyoruz gibi şeyler yazdık. Ben o mektupların hepsini kaydettim, yılbaşında herkesinkini kopyalayacağım buraya... :) bu tabiki zorunlu bir uygulama değil ama yazmayan arkadaşlar da oldu. Onlar da eğer istiyorsa ama unutmuşsa burdan hatırlatma yapmış olayım.
Bayram hedefleri için de dediğim gibi, gün verirsen bakayım, ben hatırlamıyorum çünkü... :)
utanarak okudum yaaa..o gunden bugune bir ileri iki geri yapmısım.
kızlar takımda bana hep sen cok iradelisin nasıl dayanıyorsun dıyorsunuz ya, benim de pilimin bittiği an bu an iste
31 agustos kilo 66
bugun hala aynı 3 hafta oldu ben hala aynıyım valla moralim dip oldu ya...
-yi gectim birde + cıkıyorum ve deli oldugum hep yediğim gıdaların metobolizma hızlandırmasına, kolay yakılmasına ve saglıklı olmasına cok cok dıkkat edıyorum. kalorisi dusuk de olsa 2 gun vucudumda kalıcak bırsey yememeye ozen gosterıyorum. offfff ben size kızıyorum ya hep kacamaklarınız ıcın ama ben kacamak yaptıgım zaman suyunu cıkarıyorum. artık motıve namına bısey kalmadı sıkıyorum kendımı.(((((
Sıkma kendini Sinemcim... Hepimiz bazen öyle takılıyoruz. Ama asıl kafamıza taktığımızda veremiyoruz. Bu aralar hepimiz fazla taktık "Veremeyecek miyim acaba?" deyip duruyoruz ve tabi kaçınılmaz son olarak veremiyoruz. Bugün ve yarın dökün içinizi, kendinize sövün. Ama cumartesiden itibaren olumsuz düşünceler konuşmayalım. Hatta kimse "şu kadar almışım" falan yazmasın cumadan önce... Birbirimizden etkilenip böyle olduk. Ama yine birbirimizden etkilenip toparlanabiliriz.
sonunda buldum hedefleri. :d buyrun...
Tunituni :68
buffy26 :67- 63cok beklentim yok.
berivannnn26 :79 - 72 olacagımı düşünüyorum
funda08 : 73 - 68 olurum diye düşünüyorum ama hedefim 66
umutcan :57
listede olmayan arkadaşlar o zaman aramızda yoktu, şimdi ekleme yapabilirler. Hatta ben şöyle bir düzeltme yapayım. Hedefimi tartı değişikliğinden önce yazmıştım, biliyorsunuz bu tartım eskisine göre 2 kilo fazla çıkarıyordu. O yüzden 2 kilo ekleme yapıyorum yazımın üzerine... Yani şöyle oluyor liste:
tunituni :68
buffy26 :67- 63cok beklentim yok.
berivannnn26 :79 - 72 olacagımı düşünüyorum
funda08 : 75 - 70 olurum diye düşünüyorum ama hedefim 68
umutcan :57
hedefleri listede yazmayan arkadaşlar kalın yazılmış listeye ek yaparak yazabilirler. :)
1 ay kalmış bayrama... :) 68 zaten hayal artık. :d şokzedeliğimden sonra 70 olur muyum onu da bilemiyorum... :) ama zorlayacağım.
ya benım motıvemın kaynaklarından bırı de... emek-sonuc ilişkisiydi hep, ve diyetin basında derdim 60lara bir gelsem ooo artık o motıveyle daha guzel devam ederim diye.
ama nerdeyse 1 ay olacak emek var sonuc yok, ve suan gordugum, bu 60lar cok kasacak belliki beni.. nasıl tahammul gosterıcem bılmıyorum. 2 haftayı anlarımda 3 hafta fazla geldı..
herkeste klasik oldugu gıbı bende de madem yemesem de veremıyorum, barı yıyım oyle veremıyım psikolojisi oluyor.
Sinirlenmedim ki zaten : ) Yanlış anlamışsın neyse : )
Evet takım başkanına ayrılmak ıstediğimi bildirdim ve cıktım takımdan. İnşallah bu takımda menu yazıp cıkmaktan fazlası vardır. Ki şimdi birkaç sayfa geriye gittim fena değil...
Ben Esin 32 yasındayım. Öğretmenim. boyum 1.70. çizelgem aşağıda. Düzenli spor yapiyorum. Hem yüzüyor hem de çeşitli spor derslerini takip ediyorum.Bu sefer sizinle birlikte başaracağıma inanmak istiyorum.
Mönü olarak artık belli bir diyet stilini takip etmiyorum. Her seyden yeteri kadar yemek ve hareketi yaşamın içine katmak temel prensibim.
Sinemcim yaptığın sporu azalttın, bu metabolizmanı tabi ki etkiledi, bu yüzden de biraz etkilendin. Ama bak bu hafta son olacak, inanıyorum ben. Cumadan ya da cumartesiden itibaren takımda olumlama yapacağız. Hem mesajlarınıza bazı şeyler yazmanızı isteyeceğim, hem de gün içinde içinizden tekrarlamanızı isteyeceğim şeyler olacak. Çok daha iyi olacak bir sonraki cuma, kaybolan motivasyonlar geri gelecek.
Günaydın kızlar.
Ayrılan olmadığına sevindim.
Raacım, dün sonradan geldiğin için adapte olmadığından, kaynaşamadığından bahsetmiştin. 1-2 kişi hariç hepimiz buraya geldiğimizde yeni olan tek kişiydik. Senin gibi başladık. Takımla kaynaşmakta kimse bir zorluk çekmedi. Sen de bu şekilde düşünme canım; ama bence bize daha sık mesaj yazabilirsin.Bu arada son günlerde yaşanan sorunlar hakkında yazdığın yapıcı mesajların için teşekkürler. Ben de diğer herkes gibi bizim takımımızda olmandan çok memnunum. :)
Berivan, dün şok rejim yapmaktan bahsetmiştin. Geçen hafta biz topluca şok rejim yaptık ve şu an şokzede olmuş durumdayız. Bir çoğumuz +'da çıkıyor. O yüzden şok yapma, kimse de lütfen yapmasın. Ben son 2 ya da 3 haftadır mutlaka bir gün şok yapıyordum, şoku bıraktım feci bir haldeyim şu an...
Burdan da anonsunu yapmış olayım. Yarın takıma en büyük golü ben atıyorum kızlar, +1 oldum. Hangi ruh haline gireceğimi şaşırmış durumdayım...:26: :18: :44: En iyisi her gün tartılma olayından yine vazgeçeyim ben, stres yapıyorum iyice, sonra da veremiyorum.
Kimse şok yapmasın... Hepimizin +'larını işleyelim, bu hafta bitsin. Yarından itibaren de bir daha şok yapmayalım. Yoksa onlar yüzünden kilo bile veremeyiz...
Ben + yım, Tuni en son + idi, Berivan da +... Sinemcim ve Pelincim umarım siz de + değilsinizdir...Ama Arzu'dan umutlu olasım geliyor, o daha rahat kilo veriyor hep. :) Raacım, senden de güzel kilolar bekliyoruz. Püsküüt 6. takımın bildirim şekline son noktayı koydu ve bu durumda Raa'nın bu hafta verdiği kilo da boşa gitmeyecek ve haftaya eklenecek. Tabi duruma göre biz de bir cinlik yapabiliriz.
Dünkü karmaşadan dolayı dünün mesaj-menü sayımını yapmayacağım, herkes muaf olacak. Çoğumuz da yazamadık sanırım...
Akşam menüleri göreceğim, şok yapanı oyarım, ona göre.
hadı bakalım canım ne dernegı ne gıdıyorsun :26:
selam fıstıklaaarr:)))
dün giremedim eşim şehir dışındaydı arabam bozuldu çekici çağır servise götür geceyi ettik
akşam annemlerdeydim ve giremedim
sabah arkadaşlarla kahvaltıdaydık
öğleyin oğluşum elini yaktı ütüden çok şükür çok değil ama korkuttu bizi
yani bi türlü giremedim
gece bi ara tlfndan okudum yazılanları nasıl üzüldüm anlatamam ama bişeyler yazamadım
açıkcası biraz önce sayfayı açarken çok ümitsizdim
ama benim güzel arkadaşlarım çoktan toparlanmış bile
bizede bu yakışır
hepimiz için çok sevindimm:)))
dünle ilgili başka bişey yazmak istemiyorum unutalım gitsinn:))
yeni bir arkadaşımız gelmiş hoşgeldin esincim takımımız çok güzeldir muhabbeti hoştur diyeti sıkıdır:)
seveceğine inanıyorum:))
yardımlaşma ve dayanışma derneği cnm ,ihtiyaç sahibi aileler tesbit ediliyor ve ihtaçlarına göre yardımda bulunuluyor k,kimsesiz çocuklarla ilgileniliyor bu tür faliyetler...
anammmmmmmmmmmm:18::18::18: 72 mi inşallahhhhhhhh elimden geleni yapacagım 72 olamasam da 74 olacagım :26: Esincim hoşgeldın hocam spor yapıyo olman çokkkkkkkk güzel
fundacım mektup olayını bende unutuvermişim bak iyiki hatırlattın
en kısa zamanda yazacağım
bayram hedeflerini bile görmek güzel oldu mektupları yılbaşında okumak süper olacak tabi yazdığımız hedeflere ulaşmış bi şekilde:))
yani önemli olan kalıcı kilo vermek berivancım
72 tabi zor 74 hatta 76 bile daha makul olabilir:))
mektup nasıl bırsey neler yazacagız kac satır olacak burada mı paylaşacagız yazıp nasıl olacak :26:
Pekala takım, yeni başlangıçların tam sırası...
Kişisel sorunlar, kilo almalar... Hepsini unutuyoruz artık. Son günlerimizden de cesaret alarak yeni bir sisteme başlıyoruz.
"Pozitif düşünce"... Hepimiz duyuyoruz bunu... Kimileri "secret" diyor, kimileri başka şeyler... Adının ne olduğu önemli değil. Özeti "Ne düşünürsen onu yaşarsın." Umarım hepimiz buna inanıyoruzdur. Ben gerçekten inanıyorum, "çok örneğini yaşadım" demeyeceğim, çünkü bütün hayatım bunun bir örneği... O yüzden hep beraber takım sayfamızda ve günlük hayatımızda olumlama yapmamızı öneriyorum.
Öncelikle olumlama nedir, ne değildir bunu bir açıklığa kavuşturayım.
OLUMLAMA NASIL YAPILMAZ?
-ecek, acak: Zayıflayacağım, kilo vereceğim, fit olacağım...
Bunlar yanlış çünkü istediğiniz şeyi sürekli geleceğe erteliyorsunuz.
İstediğimizin tersini söyleme, -me -ma olumsuzluk ekleri: Şişman değilim, 46 beden değilim, kilo almıyorum.
"Şişman" kelimesi komple falso. "46 beden" de öyle... "Kilo almıyorum"... Bilinçaltımız -me, -ma bilmez. Eğer bunu derseniz, bilinçaltınıza geçecek tek kayıt "kilo almak" olacaktır.
Zorunluluk ifadesi -meli -malı: Kaçamak yapmamalıyım. Kilo almamalıyım.
Bunları söylemek size kendinizi baskı altında hissettirir, mecbur hissettirir ve doğal olarak olumsuz sonuçlara yol açar.
Koşul ifadesi -se -sa ekleri: Az yesem kilo veririm, Spor yapsam fit olurum.
Koşullu cümleler kullanmayın. Bu tür cümleler bilinçaltınıza şu anda başarıyı getirecek o sonucu gerçekleştiremeyeceğiniz imajını verir.
OLUMLAMA NASIL YAPILIR?
-Şimdiki zamanı ya da geniş zamanı kullanın: Kilo veriyorum, güzelleşiyorum, 38 bedenim, inceyim, güzelim.
Zihninizi inandırın, o da sizin için gerçek kılsın.
-Tekrarlarınızı sürekli kılın: Elinizden geldiğince olumlamalarınızı içinizden tekrarlayın, sesli tekrarlayın, kağıda yazın. Kendinizi ikna edene kadar tekrar yapın.
-İnanıyor rolü yapın: Ağzınızdan "zayıflıyorum" derken, içinizden "ulan böyle bir şeye kalkıştık ama pek saçma bir şey bu" demeyin, en azından nötr olmaya, bir denemeye çalışın.
-Cümlelerinizi uzun ve karmaşık kurmayın. Kısa ve çarpıcı, sizi etkileyecek cümleler kurun.
Gelelim sizden istediklerime... Herkes kendine uygun bir ya da birkaç olumlama cümlesi kursun ve elinden geldiğince bunu gün içinde tekrarlasın ve buradaki mesajlarının altına yazsın ama kesinlikle kopyala/yapıştır yapmasın. :)
Hiç yoktan sadece "güzellik, incelik" deseniz bile faydalı olacaktır. Ama tabi cümle de kurun. Gece yatmadan önce ve sabah yataktan kalkmadan önce de bunları tekrarlamaya özen gösterin.
Örnek cümleler:
Kilo veriyorum.
İnce ve sağlıklıyım.
Sakin ve rahat kilo veriyorum.
Çok kolay kilo veriyorum.
İnceyim ve mutluyum.
Spor yapmayı seviyorum.
Sağlıklı yemekleri seviyorum.
Güzel bir vücudum var.
Hayalgücünüzü kullanın. Bu yazdıklarım çok basit örnekler.
---------
Ne diyorsunuz şimdi, bunu uygulamaya var mısınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?