Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Şimdi ben size bir şeyler diyeyim. (Çok sık kurar oldum bu cümleyi zaten :))

5 mesaj kuralının nedenini zaten 10 kere yazdım, bir daha yazmayacağım artık.
Biliyorsunuz paylaşımsızlıktan şikayet edilmeden önce böyle bir uygulama yoktu. Bütün üyelerin mesajlarını saymak da kolay değil zaten. Sayfa bir hızla aşağı iner, ben de saymaya yetişmeye çalışırken beynim dönüyor.

Ben kimsenin ayrılmasını istemem, gerçi hep diskalifiyelerden bahsettiğim için inandırıcı olmuyordur bu cümlem. :)

Geçerli nedenlerin var, evet... Şimdi desem ki "Tamam sen haklısın, o zaman senin sayımını öylesine yapayım." Bunu gören keyfi yazmayan biri de kafasından 5 tane geçerli bahane bulabilir. (Bu arada bu takımdakilere özel yazmıyorum, dünyadaki genel insan profilini düşünüp yazıyorum.)

Desem ki "Artık toparlandık, paylaşımlarımız bollaştı, mesaj sayımına gerek yok, 5 i tutturan aramızda kalsın." Biliyorum ki bir süre sonra yine eski hale dönülecek, yine "Herkes 5 mesaj yazarken ben niye enayi gibi 15 mesaj yazayım?" olacak. Çünkü kaçmaca oldu mu üyelerin şevki kaçıyor.

Desem ki "Sizin fikirleriniz ne?", bu kadar riskli bir konuda kimse yorum yapmaz. :)

Takım kaptanı sıfatı sadece liste hazırlarken geçerli, diğer zamanlarda takım öcüsü oluyorsun. :) Çünkü cezaları veren sen, uyarıları veren sen, diskalifiye eden veya etmekten bahseden sen... Kural koymaktan bahseden, oylama yapan sen...

Sizin gözünüzde çok büyük ihtimal "Güç bende, ne istersem yaparım. İstediğim kalır, istediğim gider. Hadi X, sen git bakalım, zaten seni hiç sevmemiştim. Yaşasın takım kaptanı olmak, ooohhh... " tarzı düşünen biriyimdir. :) Çünkü yapmak zorunda olduğum şeyler beni zihinlerinizde o kılıfa sürüklüyor. Halbuki ben öyle biri değilim. Hiç kuralcı değilim, kuralları seven biri değilim. Hatta kural yıkmaktan zevk alan biriyim. :) Ama burda başka... Burda bir birlik sağlamak zorundayız.

Bak ekran üstünde diskalifiyeden bahsetmek kolay ama iş gerçeğe gelince vicdan yapıyorum. Hande'yi diskalifiye ederken de üzüldüm, ama yapacak başka hiçbir şeyi yoktu. Aynı hatayı 2. defa yapmıştı çünkü... Bir gün gelecek, ona bunu söylediğimde bana kızacak, belki kötü mesajlar yazacak...

Şimdi de ne yapsam diye düşünüyorum. Sen böyle diyorsun, bir başkası başka bir şey diyecek ve ben sonunda yine üzüleceğim. Bu konuşmaları yapmak bile beni üzüyor. Başka kaptanlara sorduğumda "Hiç takma kafana, diskalifiye et, onlar da dikkat etselermiş." demişlerdi zamanında... :) Ama ben öyle olamıyorum. Normal hayatımda aslında yufka yürekli değilim ama burda daha farklı oluyor.

Bilemiyorum yaa... Varsa bu konuda fikir beyan etmek isteyen bir babayiğit, buyursun etsin. :) Ne güzel olurdu bunu da oya sunup halledebilsek.

Ben biraz daha düşüneyim, hiçbir yere varamayacağım düşünmekle ama... :/

fundacım bugün için gerçekten özür dilerim okulda net yoktu yine..teknisyene kadar gittim öğleden önce düzeltmesi için ama okulda yol çalışması var ve dozer internet kablosunu koparmış o yüzden hemen düzeltemiyolarmış dünde söylemiştim ya 2 gündür böyle..o yüzden hiç giremedim

Anladım canım... Önemli değil. Evde internetin var değil mi, akşamları girebiliyor musun?

ben bu kuralı hiç sevmiyorum inanın ilk 5 mesajı yazarken sanki zorunluluktan yazıyomuşum kendimi ispatlamaya çalışıyomuşum gibi geliyo sonrakilere geçince çok rahatlıyorum...bu hafta irem gerçekten yoğundu ve bunu bizimle paylaştı..ve bu hafta bitti bidahaki hafta aynısı olcak diye bişey yok..bidahaki hafta iremin mesaj sayısına bakıp bu konuyuda o zaman konuşalım bence..bu benim şahsi fikrim..

menüm

sabah
işe geç aklıyodum okula gidincede simit vardı onu yemektense form bisküvi yedim

öğle
1 tabak sebze çeyreği kabak çeyreği semizotu çeyreği brokoli çeyreği salata

ara
2 mandalina

akşam
yoğurt
salata
1.5 kase hazır çorba

1 saat pilates 3 kupa yeşilçay 2.5 litre su

kızlar ben bu hafta aralarımı aksatmamaya çalıştım ayrıca her gün mutlaka 2 litre su ve yeşilçay içtim...bunların çok etkili olduğunu düşünüyorum

Bilmiyorum Nazcım ya... Artık uğraşmak istemiyorum bu mesaj işiyle... Ama yine paylaşımsız bir takım olmak da istemiyorum.
Şu an aklımda pratik başka bir yol yok.

Ben her zaman burdayım zaten, her listede paylaşımlarım yüksek çıkıyor. O yüzden kendimden zaten şüphe etmiyorum.
Sinem'e, Tuni'ye, sana ve Nur'a (sınav zamanı hariç tabi) güvenerek 5 mesaj alt limitini yine kabul mu etsem diyorum. Ama Sinem yakında mezun olacak zaten, hadi yine bu 4'lüden biri de bir nedenden dolayı ayrılsa, yine kaldık mı sana paylaşımsız? Bir yandan da herkes günde 20 mesaj yazsa 10 kişiden 200 mesaj, 4 sayfa eder her gün. Tabi 4 sayfa bana göre, size göre galiba 12 sayfa ediyor. O da çok fazla olur. Kim okuyacak 4 sayfayı? Herkes her an internet başında olmuyor ki...

var fundacım akşamları rahatım..farketmişsindir zaten genelde akşam 8 buçuktan sonra tamamen müsait oluyorum ve rahatça girebiliyorum

Tamam canım, girdiğinin farkındayım zaten de; sen öyle deyince mesaj yazmak adına başka bir yerden özellikle mi giriyorsun demiştim...

kızlar ben bu hafta aralarımı aksatmamaya çalıştım ayrıca her gün mutlaka 2 litre su ve yeşilçay içtim...bunların çok etkili olduğunu düşünüyorum

Demek ki bünyen hızlı... :)

Bu arada ticker'ın 75.2 diyor, geçen hafta bile güncellenmemiş sanırım. :) Tickerları güncelleyelim lütfen kızlar. O konuda da diskalifiye demeye başlamayayım sonra...

Kilo alsak da, versek de güncelleyelim. Zaten verenlerin hemen güncellemesini beklerim ben, o zevk harikadır...

---------

Hazır çorabaları tercih etmemeye çalışın. Evet o kremamsı tadı, kıvamı güzel oluyor ama çok kalorili oluyorlar. :)

bence 5 msj alt limitini kabul etmemeliyiz funda çünkü gerçekten çok az olur o zaman 5 msj hakkımız sıkışık günlerimize kalsın..bide bana göre bu zamanla alakalı bişey değil..ben akşamları girdiğimde geçmişi okuyorum o gün konuşulanlara cevap verince 4 msj falan doluyo zaten menü paylaşımı 5 o andaki sohbete katılıp 2 msj yazılsa bile(ki takımdan uzak kalmamak için böyle olmalı bnce )7 msj yazılmış oluyo bu da insanın en fazla yarım saat 45 dakikasını alır

fundacım geçen hafta 75.2ydim ya sadece bugün güncellemedim daha..bide bugün arkadaşım yemek yapmıştı ben eve geç geldim..beni hiç düşünmemiş mantı ve biber kızartması vardı bende kendime hazır çorba yaptım hemen..

belki size komik gelicek ama ben düşünce gücüyle zayıfladığımıza inanıyorumm..beynimize sürekli ben zayıflıyorum dedğimiz için o da vücudumuzu bu yönde çalıştırıyo ..bunun çoook büyük etkisi var bence

Ya zaten benim mantığım şunu diyor: Bu takıma günde 1,5-2 saatten daha az zaman ayıran insan, takımla motive olmayan insandır. Çünkü buraya ne kadar bağlıysak, ne kadar mesaj yazıyorsak o kadar daha dikkatli rejim yapıyoruz. Günde 10 mesajın altı bence burda motive olamaz. Ama arkadaşlar ısrarla gelip menü yazıyorlar, kilo bildiriyorlar, demek ki kendilerince motive oluyorlar. Ben daha fazla motivasyon arıyorum sanırım. Buraya kaç mesaj yazarsam mesajım o kadar yüksek oluyor. Boşuna mı izinden gelenler kilo alıyor, Arzu dün boşuna mı "takımdan ayrılmayın" yazdı...

Dediğim gibi, ya o 5-7 mesaj atanlar aslında motive değiller ya da benim kendi adıma beklentilerim yüksek. Çünkü ben buraya günde 5 mesaj yazan biri olsam, burası benim için hayalet misali olur... Gölgesi olur ama kendisi beni bağlamaz.

Aslında düşük mesajları elemekle doğruyu yaparız galiba... :44:

Ay canım ben nedense 75,5 - 73,5 gibi hatırladım seni bugün. :) Listeyi kontrol ettim, haklısın.

Bana komik gelmez. Bana desen ki "Funda düşüne düşüne gözlerimi kırmızıya çevirdim." o da komik gelmez. Çünkü bence evrenin gizli kalmış en büyük gerçeği ve insanların kendilerini eğitmeleri gereken bilim bu... Doğru düşün, istediğin gibi yaşa... Ama güçlü düşünmek gerekiyor, büyük bir inanç gerekiyor. Yeterince güçlü inansak ayna karşısında nasıl inceldiğimizi görerek 30 saniye içinde 50 kilo bile verebiliriz bence... Ama o günlere gelmek büyük emek ve en önemlisi ve en zoru büyük inanç ister. O yüzden o seviyeye gelinmesine daha yüzyıllar var. Ama benim bu dünyadan ve insanlarından umudum olmadığı için bence o günler hiç gelmeyecek...

Son düzenleme:

Bu seferde öğle yok ama yaaaa

:26: diğer takımlar ıyı kılo vermıs o zaman :26:

Tekrar tebrik ederim Nazcım

Konuya iki kişinin mesajıyla cevap verıyorum, konu ordan başladıgı için. Ama fikir üretmek için yazıyorum....

Ben bu konuda, kimse yokken yazılıp gıdılen mesajlardan rahatsızım. :26:

Sayılara gelince gunluk 5mesaj X 7gun =35 mesaj yapar. bu da demekki 1 üye 100den az mesaj yazıyorsa, cidden mesaj sayısı doldurup kaçıyordur.

Benim şöyle bir önerim var mesajlarla ilgili. (tamamen suan aklıma gelen bir fikir tabi uzerıne tartısmak lazım ne kadar uygun yada mantıklı)

Gunluk 5 mesaj yerıne, haftalık 100 mesaj yapalım. Bu yeni kuralın artıları neler olur eksileri neler olur aklıma ilk gelenler;

artıları,
- ornek verıyorum bugun cok yogundum 2 mesaj 1 menu mesajı yazdım diyelim, ama uyarı almamıs olurum.
- haftanın kalanında musaıttım, fazla fazla doldurdum mesaj sayımı, ama o tek gun ıcın stres olmadım.
- bugun takım cok sakın, kimse yok mecburi 5 mesaj doldurmaya calısarak stres olmadım..
- yine aynı durum bugun takım cok sakın, ben burdayım ama kımse yok ne mesaj yazıcam, ama aksam herkes gelmiş, iyi de şimdide ben musaıt değilim...

eksileri,
gunluk kural olmayacagı ıcın, ooo iyi ben 3 gun sadece menu yazar gecerım. obur gunler 100 mesaja kasarım...
içeriksiz mesajlarla sayı doldurulma ihtimali..

Ancak boyle bır kural oldugunu farz ettiğimizde. Her gun bir uyenin mesaj sayma gorevide olması şart. Tum bu yük 1 kişiye yüklenemez.
örn:
pazartesi: sinem
salı : tuni
çaşamba: naz
perş..... gibi

Ya işin ozu sonucta aynı yere dayanıyor. Alıyorsak vericez... Peki nasıl vericez? Herkes aynı ozverıyı içten gosterıcek. Cunku bir topluluguz burda dolayısıyla şartlar tam anlamıyla eşit olmalı.

-----
Bu gun ustun koru bahsettım aslında ama tam anlasılır sekılde değil. Uzun zamandır işle ilgili ugrasım var benimde. Bilenler ya da bilmeyenler var yineliyim. Ben makyozum ve aynı zamanda branş ogretmenıyım. Ancak 3 yıldır evdeyım ve kendımı evden cıkarmak ıcın bır mucadelem var. Bu ara bu konuyla ılgılı ekstra yogun ugrasıyorum. Eger yakın zamanda bır hareket olursa burdakı durumumu enıne boyuna dusunmem gerekıcek. Çünkü gireceğim iş ortamında yanlızca nefes almaya fırsat bulabılıcem..
Tabi dediğim gibi bu hemen bugun olacak bır durum değil hali hazırda. Ancak buraya, yani sizlere çok değer veriyorum şimdiden dusunuyorum o yuzden.

Ben boyle bır durumda burdan ayrılmak durumunda kalırsam diyeti bırakma salma olayım olmaz, sizde biliyorsunuz zaten keçi inadımı :)
Ama burası, sizler bana diyeti eziyetten cıkarıp keyifli bir hale getirdiniz. Burdan çıktığım an diyet yine sevimsiz çirkin bişeye donusucek onu da bılıyorum.

Tabii bunları yazdımda yine soyluyorum hemen suan boyle bırsey yok ve ayrıca oldugu zamanda kendime 2 hafta vermeyı dusunuyorum. Eger takım kurallarına uygun ve keyıflı bır sekılde katılmaya devam edebılırsem yıne benden kurtulusunuz yok Zaten benim 55e gelmem şubat mart'ı bulur

Lafı çok uzattım galiba demicem acaip uzattım. İşin ozu kızlar Funda burda yavan kaptanlık yapmıyor hakikaten. Bazen yazılar farklı anlasılıyor, bunu soylemekten klavyemde tuş kalmadı ama gerçekten öyle..

Bir çok takımda uğraşılmayan detaylara bakıyor. Sadece mesaj sayısıyla hareket etmeyip, samimiyeti, iyi niyeti ve diğer katılımlarıda gozetıyor..

artık haftaya birincilik zamanı gelmedi mi kızlar, ne dersiniz?
kilo veren herkesi bende tebrik ediyorum..
haftaya birinci 5. takım

illlllakkiii geldi derim.. :)

sinemcim bu mesajına kesinlikle katılıyorum..bu takım benim içinde diyeti işkence olmaktan çıkardı..iş meselesi içinde inş seni bizden koparmıycak ve mutlu edecek bi işin olur canım

Sinemcim fikirlerin için teşekkürler. :) Kendimce bir değerlendirme yapayım:

-------------------------
artıları,
- ornek verıyorum bugun cok yogundum 2 mesaj 1 menu mesajı yazdım diyelim, ama uyarı almamıs olurum.
- haftanın kalanında musaıttım, fazla fazla doldurdum mesaj sayımı, ama o tek gun ıcın stres olmadım.
- bugun takım cok sakın, kimse yok mecburi 5 mesaj doldurmaya calısarak stres olmadım..
- yine aynı durum bugun takım cok sakın, ben burdayım ama kımse yok ne mesaj yazıcam, ama aksam herkes gelmiş, iyi de şimdide ben musaıt değilim...

eksileri,
gunluk kural olmayacagı ıcın, ooo iyi ben 3 gun sadece menu yazar gecerım. obur gunler 100 mesaja kasarım...
içeriksiz mesajlarla sayı doldurulma ihtimali..

---------------------------

Aslında uyarı vermek için 7 günde 3'ü bulmasını yine aynı sebeplerden dolayı bekliyorduk; yani işi olur, acil bir şey olur o gün giremez... Bir uyarı almak için son 7 gün içinde 3 çarpı yemek gerekiyor; 100 mesajı tutturmak için de zaten üyenin yine haftanın 5 günü burda olması gerekir. O konuda aynı yere çıkıyor iki sistem de...

Eksileri de aynen yazdığın gibi Sinemcim... Bir ara mesaj limitini 10'a yükseltmekten bahsetmiştik, yanaşılmamıştı. "Mecburiyetten doldurma" mantığı ile hareket ediliyor çoğu zaman. Ve 100 mesajı mecburiyetten doldurmaya çalışanların halini hiç düşünemiyorum. İşte o zaman tam:

M1- Günaydın
M2- Sinem naber
M3- Funda naber
M4- Eee, nasılsınız?

oluruz.

--------
Ve de dediğin gibi her hafta bir kişinin bunu sayması gerek. Üstelik profilde üyenin yazdığı cevapları yazarken sadece 5. takım başlığına yazılanları sayacak. Baştan aşağı hoooop diye saymayacak. Sadece bu takıma mesaj atan üyeler olduğu gibi, başka başka başlıklara mesaj atan üyeler de var. O konuda ne kadar doğru sonuçlar elde edebiliriz bilemiyorum.

--------

Peki ben size (herkese) diyeyim ki; bu şekilde mi devam etsin (sayımlardaki muhtemel diskalifiyeler dahil), haftalık 100 mesaj mı olsun, günlük 10 mesaj mı olsun?

Herkes fikrini yazsın. Sinem'in yazdığı gibi yorumlayarak yazarsanız takımımız için daha iyi olur; belki yeni ve işlevi daha yüksek bir sistem de bulabiliriz bu sayede...

Dediğim gibi, herkesten cevap bekliyorum. Geçen söylediğim +- olayını hatırlatıyorum; okuyanlar anlasın, okumayanlar üşenmezse gidip bulup okusun. :) Geçmişi takip etmeyen varsa, en başından zaten hatalıdır, hoşgörümüzü hak edecek gibi değildir.

Mesaj yazımlarıyla ilgili ne desem bilemedim. Kişisel olarak fikrim bambaşka, grup olarak düşününce başka. Keşke böyle bir suistimal durumlarına gidilmese herkes kendisine en faydalı olacak şekilde paylaşımlarını yapsa da bir şeyler hepimiz için sorun ve işkence olmaktan çıksa. Açıkçası bir öneri sunamıyorum ben, çünkü takımın işleyişiyle ilgili uzun zamanların tecrübesi yok bende, zamanında bir şeyleri de yaşayıp görmüşsünüz siz zaten. Şuan oylama yapılsa 5 mesaj zorunluluğunun kalkmasını çoğumuz isteyeceğiz diye düşünüyorum ki buna ben de dahilim.Ama bu durum ondan sonra ,günde bir kere yazsam yeter oh rahatım, gibi bir şekle dönüşürse bu gerçekten suistimal olur kişinin kendisine yazık ettiği bir şey olur. He ben niye kalksın diyorum, birincisi ben gerçekten bir şeyler zorunluluk hali aldı mı bundan çok itilen bir insanım her konuda bu sorunum var maalesef, ikincisi de bazen gerçekten onun stresine girebiliyorum ya da zamansızlık çekiyorum ama bir yandan da 5 yazıp kaçmış gibi olmak istemiyorum. Bir yandan grupta en az 5 mesaj kuralı var paylaşımsızlıktan çok çekildiği için ama diğer yandan günde sadece 5 yazılsa da yetmiyor yaranılmıyor :)) Bunu öznel olarak değil objektif olarak böyle dile getiriyorum, biraz böyle düşünüldüğü kanısındayım, yanlış anlamış olabilirim tabii :) He böyle yazdın ettin iyi güzel bir çözüm sun o zaman, derseniz ne diyebilirim ki. Herkes fikrini dile getirsin samimi bir şekilde. Sonuçta ortada bir sorun var ve hepimizin dahil olduğu bir şey. Açıkça kim ne düşünüyorsa yazarsa ona göre belki bir sonuca bağlanabilir diyorum. Ve umarım :))

ben günlük mesaj sayımından yanayım..günlük sayıya bakılırsa düzenli bi paylaşım olur haftalık sayarsak hem sayması zor olur hemde mesaj sayısını doldurmak amaçlı son günlere yığılı bi paylaşım olabilir.bu kadar zor bişey değil bence bu konu gğnlük 10 mesaj gerçekten fazla değil..bazen burda az kişi oluyo bazı akşamlar muhabbet olmuyo ama bu durumda zaten hepimizin mesaj sayısına yansır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…