- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #71.541
fundacım bir dahaki sayımlarda düşük çıkarsa direkt "diskalifiye oldun" diyebilirsin..
ben girebildiğim, paylaşım yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum..takım kurallarında "günde 5 mesaj" kuralını ihlal etmiyorum zaten..geçen sayımda normaldi, bu sayımda mesajlarım düşük çıkmış..şimdi ben sana ne diyebilirim ki? bir dahaki sayımda daha yüksek çıkar da diyemem..yapmaya çalışırım tabiki, ama bunun sözünü veremem ki..
şu sıralar hastanede sık işim oluyor, paylaşmıştım zaten..bunun yanında ev sorumluluğu, ve ben haftada birkaç gün dışarda oluyorum, akşamları ancak girebiliyorum..bazı akşamları girememe sebebim de, eşimin yazılım çalışmaları oluyor (kendisi yazılım mühendisi) o yattıktan sonra geceleri giriyorum bazen..
bunların hiçbirini bahane olarak yazmıyorum..yani düşük mesaj sebebimin keyfi olmadığını bilmenizi istedim..ki ben boş zamanlarımda internet başında olmaktan keyif alıyorum..hele ki şu sıralar bir proje üzerine çalışıyorum..ilk tanıştığımızda söylemiştim, bilgisayar prog. mezunu olduğumu..home ofis çalışıyorum..daha önce söylememiştim, henüz eğitim aşamasında olduğumdan, web dizayn işiyle uğraşıyorum..onun eğitimleri de cabası..
yaa, her neyse..keyfi bir durum yok ortada..ama takım içinde kurallara da uymak zorundayız..bu sebepten uzun ve açık bir şekilde belirttim durumumu, kusura bakmayın kızlar kafanızı şişirdim:) bir dahaki sayımda mesajlarım düşük olursa takımdan ayrılırım fundacım, ama takımdan ayrılmamak için de elimden geleni yapmaya çalışırım
bu arada transfer konusuna gelince, transferi düşünmem..takımdan ayrılırsam belki bir diyet günlüğüne katılırım..
fundacım bugün için gerçekten özür dilerim okulda net yoktu yine..teknisyene kadar gittim öğleden önce düzeltmesi için ama okulda yol çalışması var ve dozer internet kablosunu koparmış o yüzden hemen düzeltemiyolarmış dünde söylemiştim ya 2 gündür böyle..o yüzden hiç giremedim
ben bu kuralı hiç sevmiyorum inanın ilk 5 mesajı yazarken sanki zorunluluktan yazıyomuşum kendimi ispatlamaya çalışıyomuşum gibi geliyo sonrakilere geçince çok rahatlıyorum...bu hafta irem gerçekten yoğundu ve bunu bizimle paylaştı..ve bu hafta bitti bidahaki hafta aynısı olcak diye bişey yok..bidahaki hafta iremin mesaj sayısına bakıp bu konuyuda o zaman konuşalım bence..bu benim şahsi fikrim..Şimdi ben size bir şeyler diyeyim. (Çok sık kurar oldum bu cümleyi zaten :))
5 mesaj kuralının nedenini zaten 10 kere yazdım, bir daha yazmayacağım artık.
Biliyorsunuz paylaşımsızlıktan şikayet edilmeden önce böyle bir uygulama yoktu. Bütün üyelerin mesajlarını saymak da kolay değil zaten. Sayfa bir hızla aşağı iner, ben de saymaya yetişmeye çalışırken beynim dönüyor.
Ben kimsenin ayrılmasını istemem, gerçi hep diskalifiyelerden bahsettiğim için inandırıcı olmuyordur bu cümlem. :)
Geçerli nedenlerin var, evet... Şimdi desem ki "Tamam sen haklısın, o zaman senin sayımını öylesine yapayım." Bunu gören keyfi yazmayan biri de kafasından 5 tane geçerli bahane bulabilir. (Bu arada bu takımdakilere özel yazmıyorum, dünyadaki genel insan profilini düşünüp yazıyorum.)
Desem ki "Artık toparlandık, paylaşımlarımız bollaştı, mesaj sayımına gerek yok, 5 i tutturan aramızda kalsın." Biliyorum ki bir süre sonra yine eski hale dönülecek, yine "Herkes 5 mesaj yazarken ben niye enayi gibi 15 mesaj yazayım?" olacak. Çünkü kaçmaca oldu mu üyelerin şevki kaçıyor.
Desem ki "Sizin fikirleriniz ne?", bu kadar riskli bir konuda kimse yorum yapmaz. :)
Takım kaptanı sıfatı sadece liste hazırlarken geçerli, diğer zamanlarda takım öcüsü oluyorsun. :) Çünkü cezaları veren sen, uyarıları veren sen, diskalifiye eden veya etmekten bahseden sen... Kural koymaktan bahseden, oylama yapan sen...
Sizin gözünüzde çok büyük ihtimal "Güç bende, ne istersem yaparım. İstediğim kalır, istediğim gider. Hadi X, sen git bakalım, zaten seni hiç sevmemiştim. Yaşasın takım kaptanı olmak, ooohhh..." tarzı düşünen biriyimdir. :) Çünkü yapmak zorunda olduğum şeyler beni zihinlerinizde o kılıfa sürüklüyor. Halbuki ben öyle biri değilim. Hiç kuralcı değilim, kuralları seven biri değilim. Hatta kural yıkmaktan zevk alan biriyim. :) Ama burda başka... Burda bir birlik sağlamak zorundayız.
Bak ekran üstünde diskalifiyeden bahsetmek kolay ama iş gerçeğe gelince vicdan yapıyorum. Hande'yi diskalifiye ederken de üzüldüm, ama yapacak başka hiçbir şeyi yoktu. Aynı hatayı 2. defa yapmıştı çünkü... Bir gün gelecek, ona bunu söylediğimde bana kızacak, belki kötü mesajlar yazacak...
Şimdi de ne yapsam diye düşünüyorum. Sen böyle diyorsun, bir başkası başka bir şey diyecek ve ben sonunda yine üzüleceğim. Bu konuşmaları yapmak bile beni üzüyor. Başka kaptanlara sorduğumda "Hiç takma kafana, diskalifiye et, onlar da dikkat etselermiş." demişlerdi zamanında... :) Ama ben öyle olamıyorum. Normal hayatımda aslında yufka yürekli değilim ama burda daha farklı oluyor.
Bilemiyorum yaa... Varsa bu konuda fikir beyan etmek isteyen bir babayiğit, buyursun etsin. :) Ne güzel olurdu bunu da oya sunup halledebilsek.
Ben biraz daha düşüneyim, hiçbir yere varamayacağım düşünmekle ama... :/
var fundacım akşamları rahatım..farketmişsindir zaten genelde akşam 8 buçuktan sonra tamamen müsait oluyorum ve rahatça girebiliyorumAnladım canım... Önemli değil. Evde internetin var değil mi, akşamları girebiliyor musun?
ben bu kuralı hiç sevmiyorum inanın ilk 5 mesajı yazarken sanki zorunluluktan yazıyomuşum kendimi ispatlamaya çalışıyomuşum gibi geliyo sonrakilere geçince çok rahatlıyorum...bu hafta irem gerçekten yoğundu ve bunu bizimle paylaştı..ve bu hafta bitti bidahaki hafta aynısı olcak diye bişey yok..bidahaki hafta iremin mesaj sayısına bakıp bu konuyuda o zaman konuşalım bence..bu benim şahsi fikrim..
var fundacım akşamları rahatım..farketmişsindir zaten genelde akşam 8 buçuktan sonra tamamen müsait oluyorum ve rahatça girebiliyorum
kızlar ben bu hafta aralarımı aksatmamaya çalıştım ayrıca her gün mutlaka 2 litre su ve yeşilçay içtim...bunların çok etkili olduğunu düşünüyorum
bence 5 msj alt limitini kabul etmemeliyiz funda çünkü gerçekten çok az olur o zaman 5 msj hakkımız sıkışık günlerimize kalsın..bide bana göre bu zamanla alakalı bişey değil..ben akşamları girdiğimde geçmişi okuyorum o gün konuşulanlara cevap verince 4 msj falan doluyo zaten menü paylaşımı 5 o andaki sohbete katılıp 2 msj yazılsa bile(ki takımdan uzak kalmamak için böyle olmalı bnce )7 msj yazılmış oluyo bu da insanın en fazla yarım saat 45 dakikasını alırBilmiyorum Nazcım ya... Artık uğraşmak istemiyorum bu mesaj işiyle... Ama yine paylaşımsız bir takım olmak da istemiyorum.
Şu an aklımda pratik başka bir yol yok.
Ben her zaman burdayım zaten, her listede paylaşımlarım yüksek çıkıyor. O yüzden kendimden zaten şüphe etmiyorum.
Sinem'e, Tuni'ye, sana ve Nur'a (sınav zamanı hariç tabi) güvenerek 5 mesaj alt limitini yine kabul mu etsem diyorum. Ama Sinem yakında mezun olacak zaten, hadi yine bu 4'lüden biri de bir nedenden dolayı ayrılsa, yine kaldık mı sana paylaşımsız?Bir yandan da herkes günde 20 mesaj yazsa 10 kişiden 200 mesaj, 4 sayfa eder her gün. Tabi 4 sayfa bana göre, size göre galiba 12 sayfa ediyor. O da çok fazla olur. Kim okuyacak 4 sayfayı? Herkes her an internet başında olmuyor ki...
Tamam canım, girdiğinin farkındayım zaten de; sen öyle deyince mesaj yazmak adına başka bir yerden özellikle mi giriyorsun demiştim...
fundacım geçen hafta 75.2ydim ya sadece bugün güncellemedim daha..bide bugün arkadaşım yemek yapmıştı ben eve geç geldim..beni hiç düşünmemiş mantı ve biber kızartması vardı bende kendime hazır çorba yaptım hemen..Demek ki bünyen hızlı... :)
Bu arada ticker'ın 75.2 diyor, geçen hafta bile güncellenmemiş sanırım. :) Tickerları güncelleyelim lütfen kızlar. O konuda da diskalifiye demeye başlamayayım sonra...
Kilo alsak da, versek de güncelleyelim. Zaten verenlerin hemen güncellemesini beklerim ben, o zevk harikadır...
---------
Hazır çorabaları tercih etmemeye çalışın. Evet o kremamsı tadı, kıvamı güzel oluyor ama çok kalorili oluyorlar. :)
bence 5 msj alt limitini kabul etmemeliyiz funda çünkü gerçekten çok az olur o zaman 5 msj hakkımız sıkışık günlerimize kalsın..bide bana göre bu zamanla alakalı bişey değil..ben akşamları girdiğimde geçmişi okuyorum o gün konuşulanlara cevap verince 4 msj falan doluyo zaten menü paylaşımı 5 o andaki sohbete katılıp 2 msj yazılsa bile(ki takımdan uzak kalmamak için böyle olmalı bnce )7 msj yazılmış oluyo bu da insanın en fazla yarım saat 45 dakikasını alır
fundacım geçen hafta 75.2ydim ya sadece bugün güncellemedim daha..bide bugün arkadaşım yemek yapmıştı ben eve geç geldim..beni hiç düşünmemiş mantı ve biber kızartması vardı bende kendime hazır çorba yaptım hemen..
belki size komik gelicek ama ben düşünce gücüyle zayıfladığımıza inanıyorumm..beynimize sürekli ben zayıflıyorum dedğimiz için o da vücudumuzu bu yönde çalıştırıyo ..bunun çoook büyük etkisi var bence
Takım, nerdesin? :)
Menüm
Sabah
2 dilim ekmek
2 kk peynir
Ara
1 nar
Ara
1 dilim ekmek 1/2 kk peynir
Akşam
2 köfte
2 dlilim ekmek
1 kase yoğurt
+40 dk eliptik
Duruma göre 20-21 gibi bir ara daha yapabilirim...
6. olduk kızlar... :100:
Ayrıca %2,66 ile bu hafta takımımızın birincisi olan taze yardımcımı tebrik ederim. :)
---------
Alıntalamayı atladıklarım oldu sanırım... Kilo veren herkesi tebrik ederim.
fundacım bir dahaki sayımlarda düşük çıkarsa direkt "diskalifiye oldun" diyebilirsin..
ben girebildiğim, paylaşım yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum..takım kurallarında "günde 5 mesaj" kuralını ihlal etmiyorum zaten..geçen sayımda normaldi, bu sayımda mesajlarım düşük çıkmış..şimdi ben sana ne diyebilirim ki? bir dahaki sayımda daha yüksek çıkar da diyemem..yapmaya çalışırım tabiki, ama bunun sözünü veremem ki..
şu sıralar hastanede sık işim oluyor, paylaşmıştım zaten..bunun yanında ev sorumluluğu, ve ben haftada birkaç gün dışarda oluyorum, akşamları ancak girebiliyorum..bazı akşamları girememe sebebim de, eşimin yazılım çalışmaları oluyor (kendisi yazılım mühendisi) o yattıktan sonra geceleri giriyorum bazen..
bunların hiçbirini bahane olarak yazmıyorum..yani düşük mesaj sebebimin keyfi olmadığını bilmenizi istedim..ki ben boş zamanlarımda internet başında olmaktan keyif alıyorum..hele ki şu sıralar bir proje üzerine çalışıyorum..ilk tanıştığımızda söylemiştim, bilgisayar prog. mezunu olduğumu..home ofis çalışıyorum..daha önce söylememiştim, henüz eğitim aşamasında olduğumdan, web dizayn işiyle uğraşıyorum..onun eğitimleri de cabası..
yaa, her neyse..keyfi bir durum yok ortada..ama takım içinde kurallara da uymak zorundayız..bu sebepten uzun ve açık bir şekilde belirttim durumumu, kusura bakmayın kızlar kafanızı şişirdim:) bir dahaki sayımda mesajlarım düşük olursa takımdan ayrılırım fundacım, ama takımdan ayrılmamak için de elimden geleni yapmaya çalışırım
bu arada transfer konusuna gelince, transferi düşünmem..takımdan ayrılırsam belki bir diyet günlüğüne katılırım..
Şimdi ben size bir şeyler diyeyim. (Çok sık kurar oldum bu cümleyi zaten :))
5 mesaj kuralının nedenini zaten 10 kere yazdım, bir daha yazmayacağım artık.
Biliyorsunuz paylaşımsızlıktan şikayet edilmeden önce böyle bir uygulama yoktu. Bütün üyelerin mesajlarını saymak da kolay değil zaten. Sayfa bir hızla aşağı iner, ben de saymaya yetişmeye çalışırken beynim dönüyor.
Ben kimsenin ayrılmasını istemem, gerçi hep diskalifiyelerden bahsettiğim için inandırıcı olmuyordur bu cümlem. :)
Geçerli nedenlerin var, evet... Şimdi desem ki "Tamam sen haklısın, o zaman senin sayımını öylesine yapayım." Bunu gören keyfi yazmayan biri de kafasından 5 tane geçerli bahane bulabilir. (Bu arada bu takımdakilere özel yazmıyorum, dünyadaki genel insan profilini düşünüp yazıyorum.)
Desem ki "Artık toparlandık, paylaşımlarımız bollaştı, mesaj sayımına gerek yok, 5 i tutturan aramızda kalsın." Biliyorum ki bir süre sonra yine eski hale dönülecek, yine "Herkes 5 mesaj yazarken ben niye enayi gibi 15 mesaj yazayım?" olacak. Çünkü kaçmaca oldu mu üyelerin şevki kaçıyor.
Desem ki "Sizin fikirleriniz ne?", bu kadar riskli bir konuda kimse yorum yapmaz. :)
Takım kaptanı sıfatı sadece liste hazırlarken geçerli, diğer zamanlarda takım öcüsü oluyorsun. :) Çünkü cezaları veren sen, uyarıları veren sen, diskalifiye eden veya etmekten bahseden sen... Kural koymaktan bahseden, oylama yapan sen...
Sizin gözünüzde çok büyük ihtimal "Güç bende, ne istersem yaparım. İstediğim kalır, istediğim gider. Hadi X, sen git bakalım, zaten seni hiç sevmemiştim. Yaşasın takım kaptanı olmak, ooohhh..." tarzı düşünen biriyimdir. :) Çünkü yapmak zorunda olduğum şeyler beni zihinlerinizde o kılıfa sürüklüyor. Halbuki ben öyle biri değilim. Hiç kuralcı değilim, kuralları seven biri değilim. Hatta kural yıkmaktan zevk alan biriyim. :) Ama burda başka... Burda bir birlik sağlamak zorundayız.
Bak ekran üstünde diskalifiyeden bahsetmek kolay ama iş gerçeğe gelince vicdan yapıyorum. Hande'yi diskalifiye ederken de üzüldüm, ama yapacak başka hiçbir şeyi yoktu. Aynı hatayı 2. defa yapmıştı çünkü... Bir gün gelecek, ona bunu söylediğimde bana kızacak, belki kötü mesajlar yazacak...
Şimdi de ne yapsam diye düşünüyorum. Sen böyle diyorsun, bir başkası başka bir şey diyecek ve ben sonunda yine üzüleceğim. Bu konuşmaları yapmak bile beni üzüyor. Başka kaptanlara sorduğumda "Hiç takma kafana, diskalifiye et, onlar da dikkat etselermiş." demişlerdi zamanında... :) Ama ben öyle olamıyorum. Normal hayatımda aslında yufka yürekli değilim ama burda daha farklı oluyor.
Bilemiyorum yaa... Varsa bu konuda fikir beyan etmek isteyen bir babayiğit, buyursun etsin. :) Ne güzel olurdu bunu da oya sunup halledebilsek.
Ben biraz daha düşüneyim, hiçbir yere varamayacağım düşünmekle ama... :/
Bilmiyorum Nazcım ya... Artık uğraşmak istemiyorum bu mesaj işiyle... Ama yine paylaşımsız bir takım olmak da istemiyorum.
Şu an aklımda pratik başka bir yol yok.
Ben her zaman burdayım zaten, her listede paylaşımlarım yüksek çıkıyor. O yüzden kendimden zaten şüphe etmiyorum.
Sinem'e, Tuni'ye, sana ve Nur'a (sınav zamanı hariç tabi) güvenerek 5 mesaj alt limitini yine kabul mu etsem diyorum. Ama Sinem yakında mezun olacak zaten, hadi yine bu 4'lüden biri de bir nedenden dolayı ayrılsa, yine kaldık mı sana paylaşımsız?Bir yandan da herkes günde 20 mesaj yazsa 10 kişiden 200 mesaj, 4 sayfa eder her gün. Tabi 4 sayfa bana göre, size göre galiba 12 sayfa ediyor. O da çok fazla olur. Kim okuyacak 4 sayfayı? Herkes her an internet başında olmuyor ki...
artık haftaya birincilik zamanı gelmedi mi kızlar, ne dersiniz?
kilo veren herkesi bende tebrik ediyorum..
haftaya birinci 5. takım
sinemcim bu mesajına kesinlikle katılıyorum..bu takım benim içinde diyeti işkence olmaktan çıkardı..iş meselesi içinde inş seni bizden koparmıycak ve mutlu edecek bi işin olur canımBu seferde öğle yok ama yaaaa
:26: diğer takımlar ıyı kılo vermıs o zaman :26:
Tekrar tebrik ederim Nazcım
Konuya iki kişinin mesajıyla cevap verıyorum, konu ordan başladıgı için. Ama fikir üretmek için yazıyorum....
Ben bu konuda, kimse yokken yazılıp gıdılen mesajlardan rahatsızım. :26:
Sayılara gelince gunluk 5mesaj X 7gun =35 mesaj yapar. bu da demekki 1 üye 100den az mesaj yazıyorsa, cidden mesaj sayısı doldurup kaçıyordur.
Benim şöyle bir önerim var mesajlarla ilgili. (tamamen suan aklıma gelen bir fikir tabi uzerıne tartısmak lazım ne kadar uygun yada mantıklı)
Gunluk 5 mesaj yerıne, haftalık 100 mesaj yapalım. Bu yeni kuralın artıları neler olur eksileri neler olur aklıma ilk gelenler;
artıları,
- ornek verıyorum bugun cok yogundum 2 mesaj 1 menu mesajı yazdım diyelim, ama uyarı almamıs olurum.
- haftanın kalanında musaıttım, fazla fazla doldurdum mesaj sayımı, ama o tek gun ıcın stres olmadım.
- bugun takım cok sakın, kimse yok mecburi 5 mesaj doldurmaya calısarak stres olmadım..
- yine aynı durum bugun takım cok sakın, ben burdayım ama kımse yok ne mesaj yazıcam, ama aksam herkes gelmiş, iyi de şimdide ben musaıt değilim...
eksileri,
gunluk kural olmayacagı ıcın, ooo iyi ben 3 gun sadece menu yazar gecerım. obur gunler 100 mesaja kasarım...
içeriksiz mesajlarla sayı doldurulma ihtimali..
Ancak boyle bır kural oldugunu farz ettiğimizde. Her gun bir uyenin mesaj sayma gorevide olması şart. Tum bu yük 1 kişiye yüklenemez.
örn:
pazartesi: sinem
salı : tuni
çaşamba: naz
perş..... gibi
Ya işin ozu sonucta aynı yere dayanıyor. Alıyorsak vericez... Peki nasıl vericez? Herkes aynı ozverıyı içten gosterıcek. Cunku bir topluluguz burda dolayısıyla şartlar tam anlamıyla eşit olmalı.
-----
Bu gun ustun koru bahsettım aslında ama tam anlasılır sekılde değil. Uzun zamandır işle ilgili ugrasım var benimde. Bilenler ya da bilmeyenler var yineliyim. Ben makyozum ve aynı zamanda branş ogretmenıyım. Ancak 3 yıldır evdeyım ve kendımı evden cıkarmak ıcın bır mucadelem var. Bu ara bu konuyla ılgılı ekstra yogun ugrasıyorum. Eger yakın zamanda bır hareket olursa burdakı durumumu enıne boyuna dusunmem gerekıcek. Çünkü gireceğim iş ortamında yanlızca nefes almaya fırsat bulabılıcem..
Tabi dediğim gibi bu hemen bugun olacak bır durum değil hali hazırda. Ancak buraya, yani sizlere çok değer veriyorum şimdiden dusunuyorum o yuzden.
Ben boyle bır durumda burdan ayrılmak durumunda kalırsam diyeti bırakma salma olayım olmaz, sizde biliyorsunuz zaten keçi inadımı :)
Ama burası, sizler bana diyeti eziyetten cıkarıp keyifli bir hale getirdiniz. Burdan çıktığım an diyet yine sevimsiz çirkin bişeye donusucek onu da bılıyorum.
Tabii bunları yazdımda yine soyluyorum hemen suan boyle bırsey yok ve ayrıca oldugu zamanda kendime 2 hafta vermeyı dusunuyorum. Eger takım kurallarına uygun ve keyıflı bır sekılde katılmaya devam edebılırsem yıne benden kurtulusunuz yokZaten benim 55e gelmem şubat mart'ı bulur
Lafı çok uzattım galiba demicem acaip uzattım.İşin ozu kızlar Funda burda yavan kaptanlık yapmıyor hakikaten. Bazen yazılar farklı anlasılıyor, bunu soylemekten klavyemde tuş kalmadı ama gerçekten öyle..
Bir çok takımda uğraşılmayan detaylara bakıyor. Sadece mesaj sayısıyla hareket etmeyip, samimiyeti, iyi niyeti ve diğer katılımlarıda gozetıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?