- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #78.401
Etli kereviz için;zes ben de tam etli kerevizi nasıl yaptın diye soracaktım fırsqtım olursa star dan izlerim benim akşama zyağlı pırasam erişteli yeşil mercimek çorbam var dün akşam pişirmiştim. bi de slaata yanına yeterli olur sanırım öğlen geçmiş olsun a gittik bir arkadaşa orada 1 dilim börek 2 adet mercimekli köfte yedim değilse aç kalacaktım şimdi de kahvemi içiyorum akşama kadar da suyumu içeceğim
aaaaaaaaaaa evet....kuzum aklına sağlık
Etli kereviz için;
Malzemeler
1.5 çay bardağı nohut
300 gr. kuşbaşı et
2 adet pırasa
5-6 dal kereviz sapı
1 adet kereviz
1 adet patates
1 küçük soğan
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, çok az karabiber
Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün et ve ıslanmış nohutu düdüklü tencere de yarım saat kadar pişirin.
Zeytin yağını tencereye alın. İçine yemeklik doğradığınız soğanı ve kırmızı biberi ilave edip soteleyin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Pırasaları ve kereviz saplarını 2 parmak genişliğinde doğrayıp ilave edin.
2 dakika kadar soteleyip, üzerine nohut ve eti ekleyin. Tuzunu atın
10 dakika kadar haşlayıp, iri küpler halinde doğradığınız kereviz ve patatesi ekleyin.
Karabiberini serpip, patates ve kereviz yumuşayınca ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun.
yemek güzel oldu...Biraz önce tadına baktım...
Kızlar erkek kardeşim uğradı, dolapta kurabiye ve pudıng vardı, birde börek..Ona ikram ettim, abla sende ye dedi, bende öğle yemeği menümün yerine..1 kurabiye, yarım porsiyon pudıng birde 1 lokma börek yedim, öğle yemeği yemedim ama :26::26: haa pişmanmıyım, tabiki bilerek yedim.Asla pişman olmam, önüme bakarımtabi bakacak yüzüm varsaaa
.
Etli kereviz için;
Malzemeler
1.5 çay bardağı nohut
300 gr. kuşbaşı et
2 adet pırasa
5-6 dal kereviz sapı
1 adet kereviz
1 adet patates
1 küçük soğan
1 adet kırmızı biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, çok az karabiber
Zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün et ve ıslanmış nohutu düdüklü tencere de yarım saat kadar pişirin.
Zeytin yağını tencereye alın. İçine yemeklik doğradığınız soğanı ve kırmızı biberi ilave edip soteleyin.
Salçayı ekleyip karıştırın.
Pırasaları ve kereviz saplarını 2 parmak genişliğinde doğrayıp ilave edin.
2 dakika kadar soteleyip, üzerine nohut ve eti ekleyin. Tuzunu atın
10 dakika kadar haşlayıp, iri küpler halinde doğradığınız kereviz ve patatesi ekleyin.
Karabiberini serpip, patates ve kereviz yumuşayınca ocaktan alın.
Afiyet şifa olsun.
yemek güzel oldu...Biraz önce tadına baktım...
bişi olmaz ya o kadarcıktan......benimde eşim yıne sevdiğim çikolatadan almıstı haftaiçi....o kendı hakkını yedi benımkini de dolaba koyduk....bugun sabah almış onu diyorki sen yemıyordun değil mi dedi..
bende yemıyorum dedim....
hatur hutur yedi önümde.....
bende intikamımı onun dolapta ki pastasını yiyerek aldımhiç üzgün değilim enerjim yerine geldi
Corniiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmmmmmm avatarına kurbannn hhahahaha
Ya bişi sorucam Juju kaptanım buralardamı acaba? :26: arkadaşım diyelim ki başka gruba katılmak için yazdı ve henüz listeye almadılar..birazcık mutsuz oldu o takımda, mesela takımdan memnun kalmadığı için ve yarışma listelerine girmediği için takım değiştirme gibi bir durum söz konusu olabiliyor mu? :26::26:
.
cornellaamm avatarr superrrrr
yok kuzucum o başka bişi sordu
vayyy hemşerimmm sendemi ankaradasınben de mecburen 1 gün önceden pişiriyorum menümüz yakınmış ben bu sene balık işini kolay hallediyorum ankarada balık pişiriciler var siparişi veriyorsun pişiyor sen istediğin saatte gidip alıyorsun evde balık kokusu olmuyo haftada 1 mutlaka yapıyorum nerdesin bilmiyorum ama bu yöntem bana çok uydu tavsiye ederim
sendede var dicektım tam + arkadaslarda varmıs demek hımmmm hıc aklıma gelmemıstıtosbiğim; o artıları bende yeni gördüm harbi niye var acep....:44::44::44::44: juju da da oluyordu:26:
birsen; benımde canım cok balık istiyor
yarışmada bu hafta deniz mahsulleri yarısıyor.bol bol tarif alırız artık ordan......
bu merak bizi öldürcek tubişşşbende hep aşagıda görünmeyen ziyaretçiler varya onları merak ederim..kimler dolanıyor topicte diye.......
bişi olmaz ya o kadarcıktan......benimde eşim yıne sevdiğim çikolatadan almıstı haftaiçi....o kendı hakkını yedi benımkini de dolaba koyduk....bugun sabah almış onu diyorki sen yemıyordun değil mi dedi..
bende yemıyorum dedim....
hatur hutur yedi önümde.....
bende intikamımı onun dolapta ki pastasını yiyerek aldımhiç üzgün değilim enerjim yerine geldi
ay ne güldüm kendi kendime ya tam okumadan bilgi vermeye kalkmışım
vayyy hemşerimmm sendemi ankaradasınnerdesin kız akşama ne yemek var geliyorum hemen
sendede var dicektım tam + arkadaslarda varmıs demek hımmmm hıc aklıma gelmemıstı
bu merak bizi öldürcek tubişşş
hangi çikolatayı sevıosun sen bakım hep diosun sevdgm çiko sevdiğim çıko adı yokmu bunun
vayyy hemşerimmm sendemi ankaradasınnerdesin kız akşama ne yemek var geliyorum hemen
sendede var dicektım tam + arkadaslarda varmıs demek hımmmm hıc aklıma gelmemıstı
bu merak bizi öldürcek tubişşş
hangi çikolatayı sevıosun sen bakım hep diosun sevdgm çiko sevdiğim çıko adı yokmu bunun
Ayyyy ben cangaya bayılıyorum son günlerde, Canga ve Browni
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?