- 7 Ocak 2008
- 14.855
- 37.253
- 1.123
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #80.781
Canım senin menülerimde ara sıra görüyorum, beyaz leblebiyi ne için tüketiyorsun? biliyorsun ki diyet te sarı leblebi daha makbul..Bunun şekeri çok fazla onun için önerilmiyor bildiğim kadarıyla :26::26:
Bu arada herkese kocaman günaydınlarrrrrrrr
.
Selam beybiler,
sizce nohut kilo aldırır mı veyahut su mu tutar bir etkisi olur mu? yada brüksel lahanası ?
canım evet şu ara menümde var memleketten geldim 2 hafta önce annemler tarladan gelen nohutu fırında kavurtmuşlar koca bi poşet verdiler zorla bende işyerine getirdim eğer ara öğün yapacak uygun bişeyim yoksa ondan yiyorum 1 avuç bozulma riski de olmadığı için işyerinde gayet rahat saklanabiliyor o yüzden menülerimde arada sırada çıkıyo ama hiç araştırmamıştım dur bi bakayım bakalım beyaz leblebinin mi sarı leblebinin mi kalorisi daha yüksek
fazlasını yerseniz kilo aldırır ölçülü olunca sorun olmaz sanırım tok tutuyor nohut ama su tutar mı bilmiyorum kuru fasülye gibi düşün istersen brüksel lahanasınin kilo aldıracağını düşünmüyorum o da bana göre brokoli veya karnıbaharla aynı katagöride bence
Kabak Salatası
Malzemeler
1 kg. kabak
1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur.
Rendelenir.
Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır.
Diğer yanda ufak yemeklik doğran.mış kuru soğan yağ ile kavrulur.
Kabaklar ilave edilir.
Tence.renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir.
Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Soğu.yan kabak ile karıştırılır.
Servis tabağına alındıktan sonra de.reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin.
Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla.rımız yanmaz.
SABAH SABAH TARİF VERELİM DEDİM
gamzem bana görede sağlıklıııııııııııııAmaa tatlım o zaman o beyaz leblebi değil ki, doğal nohut gibi bişey..O sağlıklıdır bana göre ama tabiki tartışılır
.
KABAĞA bayılırımmm... çok güzel bir tarifff. ellerine sağlık.. ben 1 aydır seramik tava kullanıyorumm.. mükemmelll.. azcık yağlaa pişiyorr ve yanmak diye birşey söz konusu değil... tavsiye ederimm.. birde krcn dan ölçülü yağdanlık aldımm.. önceden hopp şişeden kaçıveriyoduu..şimdi çok az yağ kullanıyorum. o yağdanlıkta çok kullanışlı tavsiye ederinn.
gamzem bana görede sağlıklııııııııııııı
bende almayı düşündüm ama komşum porseneli çatladı ve firma değişimi kabul etmedi deyince çekindim bendeKABAĞA bayılırımmm... çok güzel bir tarifff. ellerine sağlık.. ben 1 aydır seramik tava kullanıyorumm.. mükemmelll.. azcık yağlaa pişiyorr ve yanmak diye birşey söz konusu değil... tavsiye ederimm.. birde krcn dan ölçülü yağdanlık aldımm.. önceden hopp şişeden kaçıveriyoduu..şimdi çok az yağ kullanıyorum. o yağdanlıkta çok kullanışlı tavsiye ederinn.
gamzem bana görede sağlıklııııııııııııı
Bu arada bende ocak üstünde kullanılabilir ızgara aldım..Çok memnunum..hiç yağsız, üstelik yağlı gıdaların da yağını akıtan bir aletüstelik fiyatı da çoookkk uygun
.
günayydınn kızlarrrr
bugün canmm feci şekilde çikolata istedi biliyorum sağlıksız ama kahvaltı yerine 1 eti karam yedimm
offf 230 küsür kalori falan kahvaltı öğünümü götürdü ama olsun mutluyum
günaydın kızlar......sayfa cok ilerlememiş.....bende saat 9.30 dan beri aşure ile ugrasıyorum.daha yeni bitti umarım cok şekerli olmamıstır.....:26:
nohut ve beyaz leblebi konusuna gelince benım bıldıklerim;
nohutun cok asırıya kaçmadan yenmesı gerektıgı diğer baklıyatlara göre tabi........
beyaz leblebinin ise ara öğünlerde az mıktarda tuketılebılecegı.......hatta beyaz leblebi dendımı benım aklıma safiye soyman gelir...nedenı ıse ; cok su içemezmiş.diyetısyenıde susamadıgın zaman bıraz beyaz leblebi ye sonra susarsın demiş......
birde sarı leblebıden daha saglıklı oldugunu biliyorum yerken bıle belli edıyor zaten
ayy yorulmusum ya......
bende almayı düşündüm ama komşum porseneli çatladı ve firma değişimi kabul etmedi deyince çekindim bende
buda şeye döndü.. bakkkk bende bu var.. oda bişeyme bende de bu var... :) ızgara bende istiyorum da eşim aldırmıyor kullanmıcan eminim para vermem diyor
valla sen mutlu oldun ama biz olmadık.... nolcak şimdi :26:
günaydın kızlar......sayfa cok ilerlememiş.....bende saat 9.30 dan beri aşure ile ugrasıyorum.daha yeni bitti umarım cok şekerli olmamıstır.....:26:
nohutun cok asırıya kaçmadan yenmesı gerektıgı diğer baklıyatlara göre tabi........
beyaz leblebinin ise ara öğünlerde az mıktarda tuketılebılecegı.......hatta beyaz leblebi dendımı benım aklıma safiye soyman gelir...nedenı ıse ; cok su içemezmiş.diyetısyenıde susamadıgın zaman bıraz beyaz leblebi ye sonra susarsın demiş......
birde sarı leblebıden daha saglıklı oldugunu biliyorum yerken bıle belli edıyor zaten
ayy yorulmusum ya......
kabak salatasını çok severim ben ama hiç soğanla kavurmazdım ya çiğden ya da çok az yağla teflonda cevirip yoğurtla yerdim soğan yakışır en kısa sürede denenecekKabak Salatası
Malzemeler
1 kg. kabak
1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur.
Rendelenir.
Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır.
Diğer yanda ufak yemeklik doğran.mış kuru soğan yağ ile kavrulur.
Kabaklar ilave edilir.
Tence.renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir.
Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Soğu.yan kabak ile karıştırılır.
Servis tabağına alındıktan sonra de.reotu ile süslenir.
Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin.
Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla.rımız yanmaz.
SABAH SABAH TARİF VERELİM DEDİM
canım zaten biz nohut diyoruz bildiğimiz yemeklik nohut fırında hiç işlem geçirmeden kavruluyo tuz falan da yok tamamen doğal ama dediğin gibi aşırıya kaçmamak lazımAmaa tatlım o zaman o beyaz leblebi değil ki, doğal nohut gibi bişey..O sağlıklıdır bana göre ama tabiki tartışılır
.
Bu arada bende ocak üstünde kullanılabilir ızgara aldım..Çok memnunum..hiç yağsız, üstelik yağlı gıdaların da yağını akıtan bir aletüstelik fiyatı da çoookkk uygun
.
günayydınn kızlarrrr
bugün canmm feci şekilde çikolata istedi biliyorum sağlıksız ama kahvaltı yerine 1 eti karam yedimm
offf 230 küsür kalori falan kahvaltı öğünümü götürdü ama olsun mutluyum
canımmmm sen yemicen dimi o aşuredennn
ellerine sağlık cnm
ayy yorulmusum ya......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?