Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım evet şu ara menümde var memleketten geldim 2 hafta önce annemler tarladan gelen nohutu fırında kavurtmuşlar koca bi poşet verdiler zorla bende işyerine getirdim eğer ara öğün yapacak uygun bişeyim yoksa ondan yiyorum 1 avuç bozulma riski de olmadığı için işyerinde gayet rahat saklanabiliyor o yüzden menülerimde arada sırada çıkıyo ama hiç araştırmamıştım dur bi bakayım bakalım beyaz leblebinin mi sarı leblebinin mi kalorisi daha yüksek
Selam beybiler,

sizce nohut kilo aldırır mı veyahut su mu tutar bir etkisi olur mu? yada brüksel lahanası ?

fazlasını yerseniz kilo aldırır ölçülü olunca sorun olmaz sanırım tok tutuyor nohut ama su tutar mı bilmiyorum kuru fasülye gibi düşün istersen brüksel lahanasınin kilo aldıracağını düşünmüyorum o da bana göre brokoli veya karnıbaharla aynı katagöride bence

Kabak Salatası

Malzemeler
1 kg. kabak
1 orta boy kuru soğan
1 demet dereotu
1 kâse yoğurt (süzme)
3 diş sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Tarifi
Kabaklar temizlenip soyulur.
Rendelenir.
Bir süzgecin içinde iyice suları sıkılır.

Diğer yanda ufak yemeklik doğran.mış kuru soğan yağ ile kavrulur.

Kabaklar ilave edilir.

Tence.renin kapağı kapatılıp ara sıra açılıp karıştırılarak iyice suyu çektirilir.
Süzme yoğurt ile sarımsaklı yoğurt hazırlanır.

Soğu.yan kabak ile karıştırılır.

Servis tabağına alındıktan sonra de.reotu ile süslenir.

Not: Diyet yemekler yaparken teflon tencere kullanmaya özen gösterin.

Az yağ kullandığımız için kavrulurken soğanla.rımız yanmaz.

SABAH SABAH TARİF VERELİM DEDİM

Ispanak Sote
Temel Reis ile özdeşleşen ıspanağın sotesini yediniz mi?

Malzemeler

1 kilo ıspanak
1 adet iri soğan
2 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 havuç

Hazırlanışı

Ispanakları iyice kıyakın. Doğrayın ve suyunun süzülmesini sağlayın. Tenceye yağı ve soğanı koyarak soğanı kavurun. Ispanakların suyunu süzün ve tencereye ekleyin. 15 dakika ıspanakları pişirin. Pişen ıspanağın üzerine rendelediğiniz sarımsağı koyun. Havuçları rendeleyerek ıspanaklarla birlikte servis yapın. Rendelediğiniz sarımsakları isterseniz yoğurtla birlikte de servis edin.

Amaa tatlım o zaman o beyaz leblebi değil ki, doğal nohut gibi bişey..O sağlıklıdır bana göre ama tabiki tartışılır

.

KABAĞA bayılırımmm... çok güzel bir tarifff. ellerine sağlık.. ben 1 aydır seramik tava kullanıyorumm.. mükemmelll.. azcık yağlaa pişiyorr ve yanmak diye birşey söz konusu değil... tavsiye ederimm.. birde krcn dan ölçülü yağdanlık aldımm.. önceden hopp şişeden kaçıveriyoduu..şimdi çok az yağ kullanıyorum. o yağdanlıkta çok kullanışlı tavsiye ederinn.

Amaa tatlım o zaman o beyaz leblebi değil ki, doğal nohut gibi bişey..O sağlıklıdır bana göre ama tabiki tartışılır

.
gamzem bana görede sağlıklııııııııııııı

Bu arada bende ocak üstünde kullanılabilir ızgara aldım..Çok memnunum..hiç yağsız, üstelik yağlı gıdaların da yağını akıtan bir alet üstelik fiyatı da çoookkk uygun

.

günayydınn kızlarrrr
bugün canmm feci şekilde çikolata istedi biliyorum sağlıksız ama kahvaltı yerine 1 eti karam yedimm
offf 230 küsür kalori falan kahvaltı öğünümü götürdü ama olsun mutluyum

günaydın kızlar......sayfa cok ilerlememiş.....bende saat 9.30 dan beri aşure ile ugrasıyorum.daha yeni bitti umarım cok şekerli olmamıstır.....:26:

nohut ve beyaz leblebi konusuna gelince benım bıldıklerim;
nohutun cok asırıya kaçmadan yenmesı gerektıgı diğer baklıyatlara göre tabi........
beyaz leblebinin ise ara öğünlerde az mıktarda tuketılebılecegı.......hatta beyaz leblebi dendımı benım aklıma safiye soyman gelir...nedenı ıse ; cok su içemezmiş.diyetısyenıde susamadıgın zaman bıraz beyaz leblebi ye sonra susarsın demiş......
birde sarı leblebıden daha saglıklı oldugunu biliyorum yerken bıle belli edıyor zaten

ayy yorulmusum ya......

bende almayı düşündüm ama komşum porseneli çatladı ve firma değişimi kabul etmedi deyince çekindim bende

Bu arada bende ocak üstünde kullanılabilir ızgara aldım..Çok memnunum..hiç yağsız, üstelik yağlı gıdaların da yağını akıtan bir alet üstelik fiyatı da çoookkk uygun

.

buda şeye döndü.. bakkkk bende bu var.. oda bişeyme bende de bu var... :) ızgara bende istiyorum da eşim aldırmıyor kullanmıcan eminim para vermem diyor

valla sen mutlu oldun ama biz olmadık.... nolcak şimdi :26:

canımmmm sen yemicen dimi o aşuredennn

haklısın kaptanım ama regl dönemindeyim dayanamadım fazladan kalori olmasın diye sabah sabah yedim

Malzemeler YALANCI BEYAZ LAHANA DOLMASI

1 küçük Boy Beyaz lahana ( Büyük ise ikiye bölünüz )
2 adet kuru soğan
1 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Tuz Ve Tüm dolmalık baharatlar / Karabiber,Pulbiber,Nane,Kırmızı toz biber,zerdeçal
1.5 – 2 Litre Su
3 4 KAŞIK ZEYTİNYAĞI

Hazırlanışı:

Öncelikle tencereye soğanlarımız doğranır.Üzerine yıkanmış iri doğranmış lahanalarımız kapuskalık şeklinde doğranarak soğanların üzerine ilave edilir.Soğanları kavurmaya gerek yok lahananın içinde kaybolacaktır.Üzerine 1.5- 2 litre su konulur.Lahanalar pişmeye bırakılır.Yumuşayan lahananın üzerine bulgur ilave edilir.Bulgur’da suyu çekip pişmeye başladıktan sonra,baharatlar,tuz,salçalar,nar ekşisi ilave edilir.Artık pişmeye yakaın en zon sızma zeytinyağıda ilave edilip,kısık ateşte 10-15 dakika daha pişirilir.Suyunu çekince lahana ve bulgur ocağın altı kapatılır.Çok suyunu çekmesin.Azda olsa lahananın suyu yemeğimize lezzet katacaktır..
Arzuya göre yoğurt yada salata eşliğinde tüketilir.. Afiyet Olsun..

ellerine sağlık cnm

Karatay Diyetine Uygun Nefis Mercimek Köftesi :

Malzemeler:

1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı esmer köftelik bulgur

1 Demet Taze Soğan

1 Demet Kıvırcık

1 Demet Maydanoz

1 tepeleme yemek kaşığı Domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası ( Arzuya göre azaltılabilir )

1 Yemek kaşığı dolusu nar ekşisi

Pulbiber,Karabiber,İsot,Nane,Arzu edilen baharatlar

Tuz

1/2 çay bardağı Sızma Zeytinyağı

Üzeri için :

1 Adet Limon ( İkram ederken yanında konulacak arzuya göre tüketilecek )

Hazırlanışı:

Öncelikle kırmızı mercimekler yıkanır ve derin bir tencereye alınır.Üzerine 1 .5 litre kadar su konulur.Kaynamaya bırakılır.Kaynayıp sararan ve dağılan mercimekler pişince ocağın altı kapatılır.Lapa görünümünde bir mercimek elde etmemiz gerekiyor.Sulu olmayacak koyuda olmayacak.Lapa kıvamda olması yeterlidir.Hemen üzerine bulgurlar ve salçalar ilave edilir karıştırılır ve soğumadan tencerenin ağzı kapatılır ki bulgur mercimekte kalan fazla suyuda çeksin.1 saat kadar dinlendikten sonra Mercimekli,Salçalı bulgurumuza baharatlar ve nar ekşisi ilave edilir ve yoğurulur.Diğer yandan yıkanmış ince doğranmış maydanoz ,taze soğan,kıvırcığın yarısı ( diğer yarısı servis esnasında kullanılacak ) ince ince doğranır ve mercimekli köftemizin harcına ilave edilir.En son tuzumuz ve zeytinyağımızda eklenir biraz sebzeleri ezmeden yoğurulur.

Bir servis tabağının altına kalan yarım kıvırcığı doğranmadan bütün olarak tabağa serilir.Mercimek köftesinden yumurta büyüklüğünde parçalar alınır.Köfte şeklinde sıkılır ve Kıvırcıkların üzerine konur.Yanında limon ile servis edilir.Afiyet Olsun

yemek saati yaklaştıya nedense hep tarif yazdım bakalım nbtteyin yine fasulyemi varrrrrrrrrr

kabak salatasını çok severim ben ama hiç soğanla kavurmazdım ya çiğden ya da çok az yağla teflonda cevirip yoğurtla yerdim soğan yakışır en kısa sürede denenecek
teşekkürler

.
canım zaten biz nohut diyoruz bildiğimiz yemeklik nohut fırında hiç işlem geçirmeden kavruluyo tuz falan da yok tamamen doğal ama dediğin gibi aşırıya kaçmamak lazım

.

ocak üztü ızgara derken anlamadım ben patlıcanları falan közlediğim bi aparat var acaba o mu dediği fiyatı 5-6 tl civarında?

Offff benimde dün akşam istedi ama ben sadece yutkundum ve uyudum

.

Wuuuuu güzelmişşşş

Ayy bi yazamadım ne yavaş bu bilgisayar pofff... herkese günaydınlar olsun hanımlar inşallah herkes iyidir... ben bi yazılanlara bakıyım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…