- 19 Ocak 2013
- 4.518
- 75
- 93
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #86.621
tamamen uygulayamasamda bazı püf noktalarını hayata geçireceğim çünkü benim insülün direncime bi tek bu etki edecek gibi geliyor bana
kuzum sen onları hergün yiyip kilo almıyomu o bayanlar sormak lazım...
sorma bende 84 leri göreceğimi düşünürken haftalardır yerimde sayıyorum
meyvayı günde bir kere yiyebilirsiniz diyor ama sitesinde
egzersiz 20-40 dk diyo
ovvvvvvvvvvvvv tamamen uygulayamam dediğim doğruşmuş ... kısmen apabileceğim şeyler var
KOÇ : Huzur'dur.
BOĞA : Sadık'tır.
İKİZLER : Gülümseme'dir.
YENGEÇ : Zarif'tir.
ASLAN : Hayat'tır.
BAŞAK : Bal'dır.
TERAZİ : Can'dır.
AKREP : İhtiras'tır.
YAY : Heyecan'dır.
OĞLAK : Atarlıdır.
KOVA : İncelik'tir. (Ben)
BALIK : Fedakarlıktır.
HADİ HERKES KENDİ BURCUNA BAKSIN BAKALIM
.
jujum eger kılo vermek istiyorsan meyveyı önermıyor....ama çok kılon yoktur sporu da cok yapıyorsan ye diyor.......mesela yazmadıgım bir şey daha var taze dahı sıkılmıs olsada meyve suyu kesınlıkle yasak karatayda.....
senin insülün direncıne gelınce buraya yazmak isterdım ama bence kıtabı okumalıısn..ben nıye dıyorum bu kadın bence ayrı bır kategoride sonucta diyetısyen değil......yılların uzman kardiyologu...ben cok zor kilo verırım normalde ama karatayla tanıstıkdan sonra tam uygulayamasam da kılolarımın gitme sebebını buna baglıyorum......ben cok sık spor yapamadıgımdan saat 18 den sonra yemek yemeyı kesıyorum..bazı farklı gunler oluyor onlar harıç...hatta 1 ay önce bazen 16-17 de kesıyordum o saatten sonra agzıma lokma koymadım...eşim de çok şaşırıyor bu kadar cabuk kılo vermeme ,ben buna baglıyorum,belki bu yöntem benım içindir yanı bana uymustur....
ihtirasların kadınıyım ben
jujum eger kılo vermek istiyorsan meyveyı önermıyor....ama çok kılon yoktur sporu da cok yapıyorsan ye diyor.......mesela yazmadıgım bir şey daha var taze dahı sıkılmıs olsada meyve suyu kesınlıkle yasak karatayda.....
senin insülün direncıne gelınce buraya yazmak isterdım ama bence kıtabı okumalıısn..ben nıye dıyorum bu kadın bence ayrı bır kategoride sonucta diyetısyen değil......yılların uzman kardiyologu...ben cok zor kilo verırım normalde ama karatayla tanıstıkdan sonra tam uygulayamasam da kılolarımın gitme sebebını buna baglıyorum......ben cok sık spor yapamadıgımdan saat 18 den sonra yemek yemeyı kesıyorum..bazı farklı gunler oluyor onlar harıç...hatta 1 ay önce bazen 16-17 de kesıyordum o saatten sonra agzıma lokma koymadım...eşim de çok şaşırıyor bu kadar cabuk kılo vermeme ,ben buna baglıyorum,belki bu yöntem benım içindir yanı bana uymustur....
ihtirasların kadınıyım ben
sen şimdi hangilerini uyguluyorsun cornella ... bende yavaştan giriş yaptım işte karataya
kitabını almaya alim da baktım 3-4 tane kitabı var hangisi daha faydalı olur benim için acaba
ayyyyy bnde fedekarmıısm hakkaten öyleyim ya bazen mallığa dönüşüoKOÇ : Huzur'dur.
.
aynen ben nezaman ara öğünümde alma yesem acıkıyorum yarım saat sonra... şimdi sendeki kitap hangisi bana söyle bakimkıtap sf.47.........meyve ıle ılgılı cevabını buldum;
ilk önce şunu belirtmek istiyorum ki meyve suları içerdikleri A ve C vitaminlerinin kuvvetli birer antioksidan olmaları nedeni ile tabıı kı saglıklıdır ancak aynız aman da butun meyveler ŞEKER dir.her eyve yedıgımızde vucudumuza şeker gırmekte kan sekerımız ve ınsülün yukselmektedır.bu da dogal olarak insülin dırencının başlamasına sebep olur.aşırı mıktarda meyve tüketmekle de karaciğer yorulmakta ve yaglanmaya başlamaktadır.
bol meyve yıyerek ya da buuyk bır bardak meyve sıkılarak hazırlanan meyve suları ile hıcbır zaman ınsülün dırencını kıramayız.kalori azaltarak verdiğimiz kiloları işte bu sebepten kısa surede gerı alırız.daha da önemlisi önceki bölumlerde açıklamıs oldugum gibi meyveler sıkılarak meyve suyu haline dönüştüğü anda lifleri paramparça olmakta ve posalarını yitirmektedirler.bu nedenle hazmedılmelerı son derece hızlı olmakta kan sekerımızı ve insülinızımı yukseltmektedır..
meyve sekerı olan fruktoz bugün bütün şekerlerın en tehlıkelısıdır.dünya saglık örgütüne göre en yaygın obezıtenın nedenlerınden biri faydalı dıye aşıırı tüketılen meyve sularıdıır....
meyveler posası ile tuketılmelıdır.
tv karsısında meyve tuketmek,zararsız dıye yatmadan önce yedıgımız en tehlıkelı alışkanlıklardan bırıdir.
ne kadar faydalı olursa olsun meyvenın seker oldugunu unutmayalım..elma yedıkten sonra kısa surede mıdemızın kazınması işte bu nedendendır.....
kilo verek ıstıyorsak ,insülün dırencı kırılana kadar gunde 1 adet,düşük g.i meyve yenılebılır...
en saglıklı meyve zeytındır ve g.i sıfırdır.o yuzden kahvaltı da 9-10 adet zeytın yenmelıdır.....
domates-salatalık-fındık-fıstık -badem de bırer meyvedır.
eger G.İ yuksek meyve yersek trigilesit oranı bu nednele yukselır.kan yagı trigilesıte dönusur ve yag depolanır.
diye devam ediyor
ilk kıtabını al önce...diğeri sanırım karatay yemek tarifleri.....
Karatay Diyeti - Kitap - Hepsiburada.com
işte bunu.bu arada ne kadar indirimli satılıyor hepsiburada da.ben 20 tl ye almıstım.....
ayyyyy bnde fedekarmıısm hakkaten öyleyim ya bazen mallığa dönüşüo
bu arada gunaydınnn hemen trt 1 i açın ayça kaya var
ayyyyy bnde fedekarmıısm hakkaten öyleyim ya bazen mallığa dönüşüo
bu arada gunaydınnn hemen trt 1 i açın ayça kaya var
bizim okul aydının ilçesinde. öğretmenler aydın merkezde oturdukları için öğleyin eve gidemiyorlar. burda yiyorlarrBütün bunlar ne için geliyor okula canım,yada ne için geldikleri belli..yenmek için kim için geliyor diyeyim o zaman..
.
abuuu o zaman ben aç kalırımmmne var başka:44::44::44:
- meyve tüketmemek eger spor yapıyorsun gunde 1 kez ve gunduz tuketmek
-gunde en az 20 dk egzersız yapmak
-baklıyatlardan nohutu dengelı tüktmek
-pirinç yememek
-canın çok tatlı istiyorsa kuru kayısı nın arasına cevız koy ye der.....
-glisemık ındeksı düşük beslenın der
-mantar en iyi proteındır der...
-kuru bakla mumkunse tüketme
- işlenmiş gıdaları kesınlıkle tüketme
-light ürünler yemeyın der
-patates yeme!
-sık sık az beslenmemelisin
-her türlü tos
-makarna-börek-poğaça vs yenmeyecek
-şeker-çikolata vs yenmeyecek
-reçel-bal-pekmez yenmeyecek
mısır -kızartma-süt tozu-krema
-kavun-karpuz gibi g.i yuksek meyveler yenmeyecek......
bunları kıtaba baktım da yazdım1-2 sey de var da onları yapamayız bız.market tavugu yemeyınd ıyor ya
tamamen uygulayamasamda bazı püf noktalarını hayata geçireceğim çünkü benim insülün direncime bi tek bu etki edecek gibi geliyor bana
kuzum sen onları hergün yiyip kilo almıyomu o bayanlar sormak lazım...
9:
sorma bende 84 leri göreceğimi düşünürken haftalardır yerimde sayıyorum
meyvayı günde bir kere yiyebilirsiniz diyor ama sitesinde
egzersiz 20-40 dk diyo
ovvvvvvvvvvvvv tamamen uygulayamam dediğim doğruşmuş ... kısmen apabileceğim şeyler var
ay ben fedarmışımmmKOÇ : Huzur'dur.
.
kıtap sf.47.........meyve ıle ılgılı cevabını buldum;
ilk önce şunu belirtmek istiyorum ki meyve suları içerdikleri A ve C vitaminlerinin kuvvetli birer antioksidan olmaları nedeni ile tabıı kı saglıklıdır ancak aynız aman da butun meyveler ŞEKER dir.her eyve yedıgımızde vucudumuza şeker gırmekte kan sekerımız ve ınsülün yukselmektedır.bu da dogal olarak insülin dırencının başlamasına sebep olur.aşırı mıktarda meyve tüketmekle de karaciğer yorulmakta ve yaglanmaya başlamaktadır.
bol meyve yıyerek ya da buuyk bır bardak meyve sıkılarak hazırlanan meyve suları ile hıcbır zaman ınsülün dırencını kıramayız.kalori azaltarak verdiğimiz kiloları işte bu sebepten kısa surede gerı alırız.daha da önemlisi önceki bölumlerde açıklamıs oldugum gibi meyveler sıkılarak meyve suyu haline dönüştüğü anda lifleri paramparça olmakta ve posalarını yitirmektedirler.bu nedenle hazmedılmelerı son derece hızlı olmakta kan sekerımızı ve insülinızımı yukseltmektedır..
meyve sekerı olan fruktoz bugün bütün şekerlerın en tehlıkelısıdır.dünya saglık örgütüne göre en yaygın obezıtenın nedenlerınden biri faydalı dıye aşıırı tüketılen meyve sularıdıır....
meyveler posası ile tuketılmelıdır.
tv karsısında meyve tuketmek,zararsız dıye yatmadan önce yedıgımız en tehlıkelı alışkanlıklardan bırıdir.
ne kadar faydalı olursa olsun meyvenın seker oldugunu unutmayalım..elma yedıkten sonra kısa surede mıdemızın kazınması işte bu nedendendır.....
kilo verek ıstıyorsak ,insülün dırencı kırılana kadar gunde 1 adet,düşük g.i meyve yenılebılır...
en saglıklı meyve zeytındır ve g.i sıfırdır.o yuzden kahvaltı da 9-10 adet zeytın yenmelıdır.....
domates-salatalık-fındık-fıstık -badem de bırer meyvedır.
eger G.İ yuksek meyve yersek trigilesit oranı bu nednele yukselır.kan yagı trigilesıte dönusur ve yag depolanır.
diye devam ediyor
sporun tadını çıkar canım.. biz burdayız..Arkadaşlarım ben sporaa kaçarrr...sizleri seviyorum hemde çokçaa...görüşürüzzzzz
.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?