Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Kaç ayda ne kadar kilo verebilirim?
Kişi kilo verirken sağlığının bozulmaması ve verilen kiloların geri alınmaması için ideal kilo verme hızı haftada 1-1.5 kg. arasıdır. Buna göre 1 ayda verilecek kilo 4-6 kg., 2 ayda verilecek kilo 8-10 kg. arasıdır.
Hızlı kilo verebilir miyim? Ne kadar?
ıdeal kilo verme hızından daha hızlı kilo vermek mümkündür. Ancak bu durum kişide onarılması güç sağlık sorunlarına yol açabilir. Şişmanlık vücuttaki yağ miktarının fazla olmasından kaynaklanıp kilo verirken sadece bu fazla olan yağ miktarından gitmesi gerekir. ıdeal hızda kilo verirken bu sağlanır. Ancak hızlı kilo verirken vücut sadece yağdan değil kas ve sudan da kaybeder. Bu durum ise verilen kiloların çabuk bir şekilde geri alınmasına yol açar.

Pasif jimnastik aletleri ile kilo veriliyor mu? Bu aletler enerji harcatır mı?
Pasif jimnastik aletleri kalori kaybına yol açmaz. Bu aletler zayıflamamıza yardımcı değildir. Sadece kilo verirken oluşan sarkmaları önlemek vücudu toparlamak ve cm. olarak incelmek için gereklidir

Öğünlerin hepsini yemek zorunda mıyım?
Sağlıklı bir diyet şekli günlük 5 -6 öğün şeklindedir. Eğer verilen diyet programından daha fazla veya daha az besin tüketilirse her iki durumda da istenilen hedefe ulaşılamaz. Az yiyerek daha fazla verebilirim düşüncesi 1 -2 hafta için geçerli olup daha sonra kilo verme hızında % 50 -80 arasında değişen oranlarla azalma gözükür.
Kilo verince yüzüm ve bedenimin üstü de incelecek mi? Veya sadece kalçalarım basenim incelir mi?
Diyetle kilo verme işleminde zayıflamaya gelen kişi sadece belirli bir bölgesinden değil vücudun genelinden incelme gösterir. Ancak yağların biriktiği yerler ve genetik yapı bu işte önemli yer tutar. Eğer genetik olarak basen kısmında daha fazla yağ birikmesi varsa, bu bölgenin tamamen incelmesi söz konusu değildir. Fazlalıklar gider ama şekil aynen kalır.

Günde kaç bardak çay, kahve içebilirim? Kahve ve kola selülit yapar mı?

Günde 1 -2 fincan kahve veya çay içilmesinin herhangi bir zararı yoktur. Ancak fazla alınması içerdiği kafeinden dolayı zararlıdır. Kafein miktarının bağırsaklarda fazla birikmesi safra asitlerinin atılmasını engellediğinden yağ yapımını hızlandırır. Çünkü atılmayan safra asitleri safra kesesine dönerek kolestrol sentezini hızlandırır. Ayrıca çay, kahve, kola gibi içeceklerin fazla alınması selülit problemine yol açar...

slm canım kızım için söylediklerine tşk ederim .yazılarının hepsini okudum çok güzel emeğine sağlık bol vaktim olduğunda tekrar bakacam.

arkadaşlar bir performans ödevi daha yapayım dedim belki karne notumu yükseltirim mehalim öğretmenim yine buçuklu not mu verecen ?hihoyyyt

Sağlıklı Ara Öğün Seçenekleri

Sağlıklı ve dengeli beslenmenin altın kuralıdır 3 ana 3 ara öğün şeklinde beslenmek. Ana öğünlerimi düzenli tüketiyorum fakat ara öğünlerimi hep atlıyorum veya ara öğünlerde hangi tür besinleri seçeceğimi ve ne miktarda tüketeceğini bilmiyorum diye yakınan birçok kişi ile karşılaşıyorum…

Peki ara öğün tüketmek neden bu kadar önemli?
Amaç; kan şekerinizi dengede tutup çabuk acıkmayı ve bir sonraki öğünde çok fazla yemeyi engellemektir. Bir diğer önemli konu ise; Ara öğün yapan kişide sık sık beslenmek alışkanlık haline gelecek ve buna bağlı olarak metabolizma hızı da artacaktır. Metabolizma hızının artmasına bağlı olarak da kilo kaybı hızlanacaktır. Tabi ara öğünlerde ne tür besinler tüketildiği çok önemlidir. Genelde ara öğün denildiğinde kişilerin aklına abur cuburlar, yağlı ve şekerli yiyecekler gelir. Fakat ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almamızla sonuçlanacaktır. Aynı zamanda özellikle şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır. Ara öğünler için 100-200 kalori civarında sağlıklı seçimler yaparak hem kilo kontrolünü sağlanıp formda kalınır hem de kan şekerinde ki dalgalanmalara dur denmiş olunur.

Ara öğün de dikkat edilmesi gerekenler…

Ara öğün saatleri ana yemeklerden sonra 2-3 saati geçmeyecek şekilde ayarlanmalıdır. Kendinize ayıracağınız 15 dakikalık lezzetli bir mola ile sağlıklı beslenmek adına bir adım atmış olursunuz.

Lifli besinlerin midede kalma süreleri fazla olduğundan dolayı sizi daha uzun süre tok tutarlar. Sağlıklı ve lifli atıştırmalıkları seçerseniz, aldığınız lif, vitamin ve mineral miktarını da artırmış olursunuz. Aynı zamanda sindirim sitemi ve bağırsak sağlığı için lifli besinleri tüketmek çok yararlıdır. Meyve ve sebzeler, tam tahıl ürünleri lifli besinlere örnektir.

Her öğünde olduğu gibi ara öğünlerde de porsiyon miktarlarına dikkat edilmelidir. Gereğinden fazla tüketilen her besinin vücutta yağa dönüşeceği unutulmamalıdır. ANA öğün değil ARA öğün tüketiyor olduğunuzu aklınızdan çıkarmayın.

Light adı altında ki ürünlerin tüketimine de dikkat edilmelidir. Ara öğün için tercih edilebilir fakat nasıl olsa light, kalorisi daha az diye bir oturuşta 1-2 paket bitirmenin yararından çok zararı olacaktır.
Nasıl her gün aynı giysiyi giymekten veya aynı yere gitmekten sıkılıyorsak aynı ara öğünü yemekten de sıkılabiliriz. Uyumu sağlayabilmek için diyetlerde çeşitlilik yaratmanın çok önemli olduğu düşüncesindeyim. Bu nedenle ara öğünler konusunda ki soru işaretlerinizi gidermek ve daha kolay seçimler yapabilmenizi sağlamak için aşağıda ki listede birçok alternatif sunmaya çalıştım.

Sağlıklı tercihler…

3 kuru kayısı, 2 parça ceviz
1 kutu probiyotik yoğurt, 10-15 adet yaban mersini
1 kutu az yağlı süt, 1 adet taze meyve
2 adet grisini, 1 bardak ayran
½ simit, 1 yemek kaşığı labne peynir veya karper
1-2 dilim ekmek, 1 dilim beyaz peynir
Light kaşarlı kepekli tost, söğüş sebze
1 kutu meyveli yoğurt, 10 fındık
3 adet diyet bisküvi, 1 fincan light sütlü nescafe
1 su bardağı yağsız patlamış mısır, 1 avuç kuru üzüm
Çiğ sebzelerden oluşan salata tabağı, 1 dilim peynir, 1 adet etimek
1 avuç beyaz leblebi, 1 bardak kefir
5 adet kuru erik, 10 badem
Yarım yufkadan sebzeli yağsız gözleme, 1 bardak light ayran
Haftada 1-2 kez olmak kaydıyla 1 porsiyon sütlaç, kazandibi, tavuk göğsü gibi sütlü tatlılar, ayva, elma, armut gibi meyve tatlıları (kaymaksız olmak kaydıyla-ceviz eklenebilir), 3 top light dondurma ve 2 parça bitter çikolata tüketilebilir…

dilara koçak

kızlar ben bu gün doymuyorum sürekli kendimi aç hissediyorum .bence bunun sebebide öğleden önce misafirim vardı ve öğle yemeği hazırlayamadım ayak üstü yedim sanırım o yüzden işte öğün atlamanın zararı.of ya acım ben acımmm.en iyisi yürüyüşe gidimde unutim açlığımı hadi kızlar ben gidiyorum inşallah akşam azıtmam yemek olayını.

Selam güzellerim .nasıl yoruldum anlatamam ayağı yanmış it gibi şu sıcakta beynim kaynaya kaynaya gezdim kayseride -tatlicadiarzu- oyyy

xTABU ellerine sağlık canım baya bilgi getirmişin ancak henüz hiç birini şöyle detaylıca okumadam başlıklarına baktım .

Mersacım tamam bu sefer sana 100 üzerinden 100 vereyim gene 99.5 verridim ama iyi halini göz önüne alarak 100 veriyorum :roflol:
Başka ne yazacaktım .
Çikolatam sende sopğuk kanlı olmaya öyle davranmaya bak güzelim ayrıca neden hakkını almıyosun o pc seninse alacaksın elinden öyle bencil birini düşünmek sana mı kaldı allahım yarebbim yaa klava:

SBG nerede üşüttün sen anacım sende benim gibi gazlı bombamı oldun yoksaa hehehe

merhabalarrrrrrrrr
nasilsiniz güzellerim? amanin hemencecik özledim sizi. :1closedeyes:
mehalim biliyorum beni anladiginizi canim. simdi tek derdim kilo almamak. ama zamanlama bence cok uygun . cünkü izine 7 hafta kaldi. simdi kendimi salmam olanaksiz. gecen yilki kiskanc bakislari görmek istiyorum yine. beyaz klos etegimi giyip savurtacagim .hahahahahah delikafadulden.. allahim bazen cok kötü oluyorum.
cikolatam balli böregim ay canini severim senin ben ya. allah rizasi icin hic sallama. üzüntünü belli etme. onun icin üzüldügün sevincini ona yasatma. icin aglasa sen gül. birde incelip kendine cok cok özenli makyaj yap. sik giyin. gerci meslegin icabi bunlari nasilsa yapiyorsun ama daha bir özen göster. asla gözünden kacmaz. seytan carpmisa döner. beni cok seviyordu niye bu kadar rahat diye kendi kendini yer. birak yesin .kahramanligida birak. neyin varsa al. onu sevindirecek hicbirsey yapma. bak bu aralarstress ve üzüntüden kilo alma. bunu yapmaya calis ama lütfen. üzerinden giden her kilodan sonra daha güzellestigini giydiginin daha bir yakistigini kendine telkin et. ki.. zaten öyle. okadar güzel okadar sevimlisinki, bu adamin dediklerine asla inanamiyorum. kaldiki ona asiksin bunuda biliyor asik kadini itecek kac erkek vardir bilmem.belkide simardi. bakti hersey var sevimli dünya güzeli karisi üstelik kendine asik. burnu bilmemnerelere cikti. onun icin diyorum. simdiki icinde esen firtinalari ona gösterme.. ya insan tanimadigi birine bukadar kizarmi. siteden atmiyacaklarini bilsem icimde ne varsa döküp rahatliyacagim..kötükedihüso
güzel kizim ne olur kendini harap etme o adam seni hicbir bakimdan haketmedi. simdi hakettigi sekilde yasasin.sportie senin icin cok iyi bir degisiklik oldu. efendi bir kiz o sporda da bilgisi cok. birlikte gezer tozar stress atarsiniz.herseyin en iyisine layiksin güzelim. aradan cekilip önünü actigi icin mutlu bile olmalisin. bu dedigimi simdi anlamiyabilirsin hatta sana sacmada gelebilir. ama birgün hakliymis diyeceksin...böyle biri asla iyi bir koca olamiyacakti hele iyi bir baba asla olamaz..ben gecen seferki tartismanizda düsündüm bunlari. ama birsey diyemedim. sen dua et bir cocugunuz yok. önünde kocaman bir ömür var tatlim. kalbin sevgi dolu. bunu hakeden birini cikarsin rabbim karsina insallah..

Selam yine ben geldimm. annem nasılsın .

Umutum seni görüğyorum aşşağıda nasılsın canım nerelerdesin
sağlığın bebeğin nasıl kilo durmun ne alamede ayy çok meraklandım uzuzun zuzun anlat olmaz mı..

çikolatam annem çok haklı sakın kahramanlık yada yada aşırı gurulu davranma tek çöpünü dahai al. sanki kıymetmi bilecek vallaha diyorum bak sakın bırakma:)

iyi akşamlar takımcım
nasılsınız görüşmeyeli uğrayamadım uzun süre.hepinizi merak ediyorum.reyhan ablacım mehalim zenancım kallistecim kadiscim cedric cim.hepiniz iyisinizdir inşallah.kusura bakmayın geçmişi okuyamadım.honeyimin hamileliği nasıl gidiyor.matem de mi uğramıyor artık takıma.bir de gülü merak ediyorum ameliyst olacaktı tekrar.yeni arkadaşlarımı tanıma fırsatım olmadı ama onlara da selamlarımı iletiyorum.bana gelinde aynen ve aynı kiloda yani 75 lerde devam ediyorum hayata.kilo almamaya gayret etmekle ve koşturmacayla geçiyor zamanım.iş yerimde internet imkanım olursa eğer o zaman dönmek istiyorum.benden bu kadar hepinizi öpüyorum.

mehalim yazdım yukarda canım birazcık.inan ben de sizleri merak ediyorum.alışkanlık var ne de olsa.kilo konusunda rahatlattım biraz kendimi.fazlaca sıkmıyorum ama 70 e en azından düşmeye de çalışıcam.

Canım hemen haberleri anlatayım sana . ben mezun oluyorum çok daha sonraları dönmek üzere. arkadman kallisim gelecek oda mezun olacak .
reyhan annem bir süreliğine izne ayrılacak oda biraz stresten uzak rahatlamak istiyor hoş hiç birimizinden burdan koptuğu yok ama.
zenanım dersen kayınvalideleri yanında ama canım benim kaçıp kaçıp geliyor buraya oda çok ii.
cedric ev taşıma telaşında evini taşıyor canım
hopney arada uğruyor sağlığından haberdar ediyor bizi gayet iyi.
güllede geçenlerede konuştuk oda iyi olduğunu demişti. ameliyetan bahsetmedi ama
Matem siteye girsede takıma uğramıyor canım bildiğim kadarı ile
kadisim saolsun daha dün burdaydı o da gayet iyi 64 kilo almıyoda vermiyoda. işte şimdilik bu kadar canım .
aramızda çok güzel arkadaşlar geldi onları sende çok seversin

demek mezun oluyorsunuz hayırlı olsun.tebrik edeyim şimdiden ikinizi de.mezun olamadan takımdan ayrıldım.ama daha fazla takıma ihtiyacı olan arkadaşlara yer açmış olduğum için de huzurluyum doğrusu.inşallah onlar da çok başarılı olurlar.

umutum merhaba canim benim. ne cok oldu görüsmeyeli ya nasilsin?
ama bak kilonu korumussun 75de kalip bende oralarda sürünüyorum aylardir. dedigin gibi bende yer acayim yeni arkadaslara dedim. izinden dönene kadar kendime izin verdim.. oglusun nasil umutum? senin sagligin düzeldimi canim?

çok şükür azıtmadım akşam gayet iyi yedim bu gün çok düzensiz yediğim için menü yazmıycam kızlar.sporumuda eksiksiz yaptım. benim şu andaki durumumu anlatan çok güzel bir yazı buldum.sengözlerimebaksanab (suç bastıracam ya)
Regl döneminde neden tatlıya eğilim artar?

Adet dönemi öncesi kadınların çikolata ve diğer tatlı, şekerli yiyecekleri yemek istemesinin nedeni, östrojen hormonunun vücutta dolaşımının azalmasıdır. Östrojen kadınlar için "uyarıcı" bir hormondur. Vücuttaki seratonin, noradrenalin ve endorfin hormonlarının üretimini artırır. Östrojenin azalmasıyla kan şekerindeki düşme eğilimi artar, dolayısıyla iştah metabolizması uyarılır. Sürekli tatlı yeme ihtiyacı hissedilir. Özellikle bu dönemde az ve sık aralıklarla beslenmeye ve glisemik indeksi (kan şekerini uyarıcı etkisi) düşük besinleri tercih etmelisiniz.

selam takimlarin en guzeli
umutum hosgeldin canim ismini gormek ne kadar guzel ve bizleri merak etmende cok guzel unutulmamak yanikilo almamana cok sevindim hemde cok hep ugra kuzundan kendinden haberdaar et bize gorusuruz canim
cukulatam soz 65 olmadan ayrilmiycam birakmiycam bu isin pesini agir gitsemde guzel yol kataettigimi dusunuyorum ve cok guzel bisiy var ben bugun biraz kacirdim kacirdim diye bool su icip hep hareket halinde olmaya bisiyler yapmaya calistim aksama tartildim hic fazla cikmadim daha onceleride kacirdiklarimda da oyle hemen fazla rakam gormedim yani yavas verilen kilo kalici kilo bence hizli verilen kilo yok hep kendimi kandirmisim dune kadar kizlar kacamagim icin ozur dilerim herkezden tekraranmayacaktir
yarin gelemeyebilirim soz etmistim yolculuk var ama persembe eltimlerin ordan girerim siteye eger bir sorunlari yoksa nette şutarafagittihadi optumm herkezi tekrar aslinda cook yazardim ama efe ye uykusunda bir kuru oksuruk geldi su an gidi^p ona bakayim

neyse tum takimimi opuyorumŞeniz kocaman gorusuruuuuuuuuuuuuuz :lepi:

herkese günaydın a.s.
oyy arkadaşlar dün akşam burda bir dolu yağdı bir dolu yağdı :1shok: dışarda olsaydım deler geçerdi heralde üstümü başımı dolu taneleri :1shok: ondan sonra da bir yağmurrr :1shok::1shok: şimdi de kapkaranlık bir hava. kasvet bastı içime sabah sabah yaa. böyle gider artık bugün :bbo: pyhto slim aldım dün mehalimin tavsiyesine uyarak 1 tane içtim bakalım şişkinliğime fayda eder inşallah. nedense o çay burda zor bulunuyor. bir tane kalmıştı kaptım hemen :roflol: karnım davul gibi nedense yaaa :bbo: eşofmanlarımı giyindim, bir-iki saat sonra çıkıcam yürümeye. sonra da eve gelip ders çalışmam lazım..kallisim uğramamışsın, sizin orası da böyle kötü müydü akşam :bbo:
biz de eşimle temmuz başı yazlığa gidicez tam 1 ay. sanırım o zaman takımdan izin alırım. bu da demektir ki 1.5 aydan az vaktim var 65 olabilmek için -tatlicadiarzu- bakalım inşallah :Saruboceq:

günaydın !

dün bayram nedeniyle tatildik, evde netin olmaması çok elimi ayağımı bağlıyor valla ya.
Pazartesileri de çok yoğun oluyorum yarım günü toplantıyla geçiyor, kalanı da iş güç birikmiş oluyor,
daha ödevimi bile yapamadım bugün halletmeye çalışıcam bakalım inşallah

biraz geçmişi okuyım bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…