- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #9.541
Kaç ayda ne kadar kilo verebilirim?
Kişi kilo verirken sağlığının bozulmaması ve verilen kiloların geri alınmaması için ideal kilo verme hızı haftada 1-1.5 kg. arasıdır. Buna göre 1 ayda verilecek kilo 4-6 kg., 2 ayda verilecek kilo 8-10 kg. arasıdır.
Hızlı kilo verebilir miyim? Ne kadar?
İdeal kilo verme hızından daha hızlı kilo vermek mümkündür. Ancak bu durum kişide onarılması güç sağlık sorunlarına yol açabilir. Şişmanlık vücuttaki yağ miktarının fazla olmasından kaynaklanıp kilo verirken sadece bu fazla olan yağ miktarından gitmesi gerekir. İdeal hızda kilo verirken bu sağlanır. Ancak hızlı kilo verirken vücut sadece yağdan değil kas ve sudan da kaybeder. Bu durum ise verilen kiloların çabuk bir şekilde geri alınmasına yol açar.
Pasif jimnastik aletleri ile kilo veriliyor mu? Bu aletler enerji harcatır mı?
Pasif jimnastik aletleri kalori kaybına yol açmaz. Bu aletler zayıflamamıza yardımcı değildir. Sadece kilo verirken oluşan sarkmaları önlemek vücudu toparlamak ve cm. olarak incelmek için gereklidir
Öğünlerin hepsini yemek zorunda mıyım?
Sağlıklı bir diyet şekli günlük 5 -6 öğün şeklindedir. Eğer verilen diyet programından daha fazla veya daha az besin tüketilirse her iki durumda da istenilen hedefe ulaşılamaz. Az yiyerek daha fazla verebilirim düşüncesi 1 -2 hafta için geçerli olup daha sonra kilo verme hızında % 50 -80 arasında değişen oranlarla azalma gözükür.
Kilo verince yüzüm ve bedenimin üstü de incelecek mi? Veya sadece kalçalarım basenim incelir mi?
Diyetle kilo verme işleminde zayıflamaya gelen kişi sadece belirli bir bölgesinden değil vücudun genelinden incelme gösterir. Ancak yağların biriktiği yerler ve genetik yapı bu işte önemli yer tutar. Eğer genetik olarak basen kısmında daha fazla yağ birikmesi varsa, bu bölgenin tamamen incelmesi söz konusu değildir. Fazlalıklar gider ama şekil aynen kalır.
Günde kaç bardak çay, kahve içebilirim? Kahve ve kola selülit yapar mı?
Günde 1 -2 fincan kahve veya çay içilmesinin herhangi bir zararı yoktur. Ancak fazla alınması içerdiği kafeinden dolayı zararlıdır. Kafein miktarının bağırsaklarda fazla birikmesi safra asitlerinin atılmasını engellediğinden yağ yapımını hızlandırır. Çünkü atılmayan safra asitleri safra kesesine dönerek kolestrol sentezini hızlandırır. Ayrıca çay, kahve, kola gibi içeceklerin fazla alınması selülit problemine yol açar...
iyi akşamlar takımcım
nasılsınız görüşmeyeli uğrayamadım uzun süre.hepinizi merak ediyorum.reyhan ablacım mehalim zenancım kallistecim kadiscim cedric cim.hepiniz iyisinizdir inşallah.kusura bakmayın geçmişi okuyamadım.honeyimin hamileliği nasıl gidiyor.matem de mi uğramıyor artık takıma.bir de gülü merak ediyorum ameliyst olacaktı tekrar.yeni arkadaşlarımı tanıma fırsatım olmadı ama onlara da selamlarımı iletiyorum.bana gelinde aynen ve aynı kiloda yani 75 lerde devam ediyorum hayata.kilo almamaya gayret etmekle ve koşturmacayla geçiyor zamanım.iş yerimde internet imkanım olursa eğer o zaman dönmek istiyorum.benden bu kadar hepinizi öpüyorum.
kızlar ben bu gün doymuyorum sürekli kendimi aç hissediyorum .bence bunun sebebide öğleden önce misafirim vardı ve öğle yemeği hazırlayamadım ayak üstü yedim sanırım o yüzden işte öğün atlamanın zararı.of ya acım ben acımmm.en iyisi yürüyüşe gidimde unutim açlığımı hadi kızlar ben gidiyorum inşallah akşam azıtmam yemek olayını.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?