Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

Diyet Sebze Tabağı

Malzemeler,
2 orta boy kabak
2 orta boy patlıcan
1 orta boy havuç
1 orta boy patates
2 adet çarliston biber
3 adet brokoli
3 adet pırasa
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber

Yapılışı,
1. Tüm sebzelerimizin kabuklarını soyup iyice yıkıyoruz.
2. İrice doğrayıp derin bir tencereye alıyoruz.
3. Üzerlerini geçene denk su koyuyoruz ve haşlıyoruz
4. Haşlanan sebzelerimizi süzüyoruz ve geniş bir tavada 2 yemek kaşığı zeytin yağ ile marine ediyoruz.
5. En son, tuz karabiber ve pul biberimizide ekledikten sonra servis tabağımıza alıyoruz.
6. Bol vitaminli sebze tabağı tüketilmeye hazırdır…

Son düzenleme:

Ispanak Köftesi

Malzemeler:
1 kg ıspanak
1 çay bardağı esmer pirinç
1 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber karabiber
1-2 Yemek kaşığı un

Nasıl Yapılır?

1. Ispanakları bol suyla iyice yıkayıp iri iri doğruyoruz. (Bu çok önemli)
2. Derin bir tencerede 1 bardak su ile ıspanaklarımızı haşlıyoruz.
3. Haşlanmış ıspanakları süzgece alıp, suyunun süzülmesini sağlıyoruz.
4. Esmer pirinçleri tencerede 5-10 dakika haşlıyoruz. (Yumuşayana kadar)
5. Bir kapta ıspanak, pirinçi yumurta, baharatlar ve unumuzu karıştırıyoruz.
6. Köfte harcından parçalar koparıp elimizle şekil veriyoruz.
7. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfteleri diziyoruz.
8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.

Son düzenleme:

Diyet Patlıcan Böreği

Fırında közlenmiş patlıcanla hazırlayabileceğiniz, içerisinde lor peyniri ve diyet yoğurt bulunan hem lezzetli hem de düşük kalorili patlıcan böreği tarifi diyet listenize yenilik kazandırmak için burada! Kalori değerleri ve basit hazırlama yöntemi ile diyet patlıcan böreği burada.

Malzemeler, (4 kişilik)
4 adet bostan patlıcan
1 su bardağı diyet yoğurt
4 yemek kaşığı lor peyniri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı,

Patlıcanlar közlenir ve soyulur. Bir fırın tepsisine yayılır.
Ayrı bir kapta, diyet yoğurt, lor peyniri, tuz ve kırmızı biber karıştırılır.
Karışım közlenmiş patlıcanların üzerine dökülür.
Tepsiye az miktarda su ilave edilerek fırında, üstü pembeleşinceye kadar pişirilir.

1 porsiyon Patlıcan Böreğinin enerji ve besin değerleri;
Kalori : 85 k.cal
Protein : 10 gram
Yağı : Yok!
Kolestrol : 3 miligram

Diyet Kabak Böreği

Malzemeler, (4 kişilik)
500 gram kabak
1 su bardağı lor peyniri
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 adet çırpılmış yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber

Hazırlanışı,
1. Derin bir kâseye kabak, dereotu, beyaz peynir, süt, sıvıyağ ve beyaz peyniri koyup karıştırın.
2. Ayrı bir kâsede iki yumurtayı çırpın.
3. Yumurtayı ve unu kabaklı karışımın olduğu kâseye ilave edin.
4. Üzerine tuz, karabibiber ve kırmızıbiber serpin ve karıştırın.
5. Yağlanmış fırın kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

1 porsiyon Kabak Böreğinin enerji ve besin değerleri;
Kalori : 68 k.cal
Protein : 8 gram
Yağı : 1 gram
Kolestrol : 63 miligram

Diyet Patlıcan Yemeği

Malzemeler, (2 kişilik)
2 adet patlıcan
4 adet çarliston biber
200 gram az yağlı kıyma
1 kase light yoğurt
Kekik
1 diş sarımsak
Fırın poşeti

Hazırlanışı,
1. Patlıcanların sadece saplarını kesip, hava alması için bıçakla delikler açın.
2. Yağlanmış fırın tepsisine fırın poşetini yerleştirin ve içine patlıcanları dizin.
3. Patlıcanlar ortalama 45 dakikada pişmiş olacaktır.
4. Patlıcanlar pişerken, başka bir fırın poşetine çarliston biberleri dizip fırına yerleştirin.
5. Biberler ortalama 15 dakikada pişmiş olacaktır. Bu sırada sarımsaklı yoğurdu hazırlayın.
6. Patlıcan ve biberler piştikten sonra kabuklarını soyup minik minik doğrayın ve borcama alın.
7. Sarımsaklı yoğurdu patlıcanların üzerine döküp yavaşca karıştırın.
8. Teflon tavada kıymayı kavurun. Pişmeye yakın kekik ve tuzu ekleyin.
9. Son olarak borcamdaki patlıcanların üzerine kıymayı serip, sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları,
1. Patlıcan ve biberleri fırın poşetinde pişirdiğiniz için temizlemesi kolay olacak ve besin kaybı yaşanmayacaktır.
2. Çok az yağlı bu yemek ile diyet yaparken de kırmızı et yeme mutluluğunu yakalayacaksınız.

bugün ödevimin yarısını koydum, yani 5 sebze yemeği -tatlicadiarzu- daha sonra da da kalan 5 et yemeğini koyup ödevimi bitiricemmm. yapılabilecek ve lezzetli gibi görünenleri seçtim ama umarım sizler de beğenirsiniz :1rolleyes:

Günaydın ballı çöreklerim . Zenanım gelmiş gitmişsin .Kendini ii hissetmene bende sevindim canımcım

Sportiecim evet evde net olmadığında ben böyle öksüz çocuklar gibi kalıyorum oysaki daha net kullanmaya başlayalı 4 yıl felena oldu acaba daha evel nasıl yaşıyordum diyorum

Bijoux canım tarifler süpre hele ıspanaklı köfte benıspanağa bayılırım gerçi tüm sebzeleri çok severim ama .Patlıcanlı börek lafını duymak çok garip geliyor ama tarifler gayet güzel görünüyor canım çok saol ..

Kallisim sultanım sabah uğrardı nerde bu devlet gibi hatun bak merak ettim ya

günaydın arkadaşlar gününüz güzel bol hareketli ve az kalorili olsun tabi benimde.
yürüyüşümü yaptım sirkeli suyumu içtim şimdide yeşil çayımı içiyorum birazdanda kahvaltımı yapacam.hepinizi öpüyorum.a.s.

mehalim mezuniyetini tebrik ediyorum. Sakın bizi bırakıp da gitme buralardan. Bu arada neden hedefine ulaşmadan mezun olmak istediğini anlamadım, düğün telaşından kaçırdığım birşeymi oldu?

sbgcim bu raporunun üzerinden kimbilir ne sular akıp geçmiştir :roflol: ama yinede bir yorum yapıyım dedim

Canım afiyet olsun da kilo olmasın yediklerin, şöyle bi baktım da alsında çok bişey yediğin söylenemez amaaaa, sen tuzlucusun sanırım, tuzlu ve karbonhidrat ağırlıklı yersen doyuyorsun galiba, zaten senin kilonda bi aşırılık yok o yüzden bu yediklerin fazla, kilo vermen biraz zor olabilir.
Çok hareketlimisin, merak ediyorum günlük harcadığın kalori ne kadar acaba, yani spor aktivitesi ne kadar ?
Zeytin..... tamamen yağ deposdur
hem zeytin hem yumurtaya gerek yok birini tercih edebilirsin
patatesi çok seviyorsun haftada 2'ye düşürsen
bulgur pilavı, barbunya fasulye bunlar kalorisi yüksek besinler, az yiyorsun ama çok kalori alıyorsun
bu ikigünde sadece bir meyvan var 400 gr. o sana çok gelmiş, asıl çok olanlar diğerleri, küçük porsiyonlar olsa bile kalori değerleri çok yüksek besinler, yerine sebze ağırlıklı besinleri öneririrm sana.
Yani şekerim sen yükte hafif pahada ağır tercih etmişsin
oysaki pahada hafif yükte ağır yiyecekleri tüket birde günlük veya haftalık spor aktiviteni rica ediyorum

tüm mesajları okumadım ama bunu atlamıyım dedim şekerim -tatlicadiarzu-

işte dünün raporu:
sabah: kepek ekmeğine beyaz peynirli tost, 6 zeytin
ara: yok (dışardaydım)
öğlen: tavuklu salata
ara: yok (dışardaydım)
akşam: 2 küçük krep arasına 2 çilek

dışarda olunca araları yapamadım. o yüzden akşam yemeği yedim. yine az su içtim :bbo: 1 litre falan. 2 bardak bitki çayı bi de. ama bugün daha şimdiden 1 lt içtim. sanırım tekrar başlicam 3 litre su içmeye. demek ki 1-2 hafta falan vücut reddetti. bıktı mı bilmiyorum ki -tatlicadiarzu- neyse düzeldi sonunda bu su işi de..

kalliste cim öncelikle bravo diyorum hem sana hem mehalime hiç kolay bişey değil bu kadar uzun süre diyetle uğraşmak ve mükemmel sonuçlar almak.
sanki bana da böyle kapalı bi grup olarak ilerlemek daha iyi olacak gibi geliyor.
Sen ve mehalimin listede olmamanız birşeyi değiştirmeyecek burada paylaşımda bulunup kaptanlık yaptığınız sürece
ancak yeni kişilerin gelmesiyle yeni kaptanların devralması ve sizin zamanla gerilemenizi hiç içime sindiremedim
tabi arkadaşlar da fikirlerini söylemişlerdir ya da söyleyecekler vardır, tüm yazılanları okumadığım için böyle yazdım

ben sizlerin olmadığı bir grup istemiyorum :1no2:

selamlar
reyhan ablacim ,mehalim yazdiklarinizi okudum... desteginiz icin cok tesekkur ediyorum. cok haklisiniz,kahramanlik yapmak niyetinde degilim ama simdi soyle bir durum olustu :
esim isten ayrildi. suanda hakikaten maddi durumu hic uygun degil...bu arada size son yazdigimdan sonra uyandi ve bir kez daha deneyelim mi dedi bana... ben olmaz dedim,sevgisizlik degil sorunumuz biz anlasamiyoruz,degisen birsey olmayacak nasilsa yine ayni noktaya geliriz dedim. hayir dedi,ikna etmeye calisti filan..bu arada yemin ediyor,evi abisinin uzerine o niyetle devretmeye kalkmadigina..sebebini de anlatti da biraz karisik,yazmaya gerek yok..hee inandin mi derseniz,cok degil...
ne oldu ? hee tamam hadi ask oyunu oynayalim modunda degilim. ama dusundum,suan bosansam 5 kurus alamam.mahkeme de uzarmis,henuz 10 aaylik evliyiz ya. ev tasima durumu cikti,dedim ya oturdugumuz ev satilmis.ben baska eve o baska eve tasinacagiz,ne o esyalarini verir ne de ben..eksiklerle dolu bir evim olacak.ailem yanlarina gitmemi istedi ama evleri cok kucuk ben rahat edemem annemlerde.mecburen bir ev tutmak zorundayim ve kocam olacak adamin suan parasi yok.neden herseyin altina ben gireyim? neden bu bedeli ben odeyeyim?
devam ediyorum onunla,ama bu onu affettigim ya da onunla omru billah devam edecegim anlaminda degil..bir sure sadece,duzelirse ne ala,duzelmez de bencilliklerine devam ederse,ben kendimi toplayip (maddi anlamda)gidecegim..hee su da var,ne yazik ki ben bu bencil ve vicdansiz adami hala seviyorum , bu sevgi denilen sey ne yazik ki hemen bitmiyor her olayda...
annem kizdi,babam kizdi..herkes baristigimi zannederek kiziyor bana... bu adamdan sana koca olmayacak diyor annem,zorluyorsun diyor... hakli,ben de biliyorum bunu... ama sansi sadece ona vermedim ,bunu bilmiyorlar..onumuzdeki sezonda duzenli isim olacak,muzik ogretmenligine baslayacagim insallah..bir evi gecindirmek benim icin simdi de mumkun ama kendimi garantiye aliyorum,olay tamamen budur...
siz ne dusunuyorsunuz,kardeslerim ablalarim...sizin dusunceleriniz cok onemli?

choclate cım

canım hakkında herşeyin hayırlısı, biliyosun seninle de konuşuyoruz önemli olan senin kararın canım herzaman yanındayım bitanem

choclate cım

canım hakkında herşeyin hayırlısı, biliyosun seninle de konuşuyoruz önemli olan senin kararın canım herzaman yanındayım bitanem

canim benim sagol..aslinda bu bir karar bile degil,biraz zorundalik.. her acidan..
ama inkar etmeyecegim,sevgi de var bunun icin de... ben bile kiziyorum kendime,soyle mantigi agir basan biri olamadim hic klava:

bu arada ben bir delilik yaptim bilgisayar aldim gidip...
aldigim yer,iki senedeir ceyizimi filan alip taksitle odedigim bir magaza.
simdi aldigim urunu internetten inceledim de,en az 300 lira daha ucuzmus,ben biraz pahali almisim...urunu bugun gidip teslim alacagim.vaz mi gecsem? cok kararsiz kaldim..
ama gidip nakit de alamam suanda.. off sportiem napiym ben soyle?
sizlerden uzak kalmak cok zordu cok!

mehalim canım aşagıda görüyorum seni tekrardan tebrikler . darısı başımıza ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…