- 15 Ocak 2014
- 1.441
- 50
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #103.181
Çok teşekkür ederim ne güzel bir karşılama bu böyle
Nasıl böyle kilo alabildiğim ile ilgili hiç bir fikrim yok, tartıyı ortadan kaldırmıştım evet kilo aldığım belli oluyor ama kesinlikle bu kadar değil.
57 kg ile eylül ayında mezun oldum.
Şu an 84 kg olmuşum, bir an görünce nasıl şok olduğumu tahmin edersiniz ki en azla 70 bekliyordum.
Ciddi bir tiroid problemim var.
Yaklaşık 2.5 aydır adet olmuyor. Biraz da kortizon kullanmak ama nasıl böyle olabildi anlamıyorum, hayatımda hiç görmediğim bir kilo.
Ama artık yapacak bir şey yok tabi dikkat edeceğim, düşüncem haftada 1 gün kaçamak, 1 sabah özel kahvaltı daha geniş kapsamlı, onun haricinde abur cubur vsden uzak durup, yoga ile desteklemek, yoganın hormonlarımı da etkileyerek egzersizden daha iyi olacağını düşünüyorum.
beden kit endeksini bım yanlış hesaplıyor ama ben daha önce hesapladığımda 22.3 çıkıyor burda 14 küsür
kortizon kaynakli kilolar sanirim daha cok su tutmayla ilgili. o yuzden o kismi hizli verirsin diye dusunuyorum. ama belki tuz gibi su tutmaya neden olacak seyleri bir sure cok cok aza indirmen gerekebilir.
tekrar dusundum de sanirim biraz belli bolgelerde yaglanmaya da neden oluyordu kortizon. ama yine cok oturmamis kilolar, hizli verebilirsin.
57'yi tez zamanda hayirlisiyla gormek hepimize nasip olur insallah.
Normalde bölgesel olarak basen bölgem problemliydi kendimi bildim bileli, şimdi çok olmasa da göbeğim çıktı, o kadar garip bir şey ki, mümkün oldukça su içmeye çalışıyorum bugün, önceden çok fazla su içerdim ben nasıl azalmış bu alışkanlığım farkında olmadan .. Bir an önce tartının eksileri göstermesini diliyorum. Tiroidden korkuyorum umarım engellemez kilo vermemi ..
anladım canım ben de bimin tam buğday ya da çavdarını alıyorum 1 dl 50 kcal falan
bu arada ben %70lik bitteri bile tatlı bulduğumdan olsa gerek öyle bir yorum yaptım
kız Çelikle alakayı biraz zor kurdum ama sen deyince hemen Çelik açtım dedim adını andık boş geçmesin hem biraz da ses olsunmüzik de ruhun gıdası malum
Açtığım şarkı da Meyhaneci - patlat bir şarkı - koy bir kadeh ......
reglde misin? yoksa anlık mı gelişti? birşeye canın sıkkın değil inşallah
Bazen insan hiç birşey yokken de ağlamak isteyebiliyor gerçekten - ama iyi geliyor
tiroid icin ilacini aliyorsun di mi canim?
Kurabiyeleri akşam yediğini tahmin ediyorum çünkü akşam yemeğin çok çok hafif olmuş.Belki yanında yoğurt yesen daha tok hissederdin. Kurabiyeler kaçmazdı.
Ara öğünü en sona yazmışsın ama sanırım sabah-öğle, öğle- akşam arasında yediklerindi , su güzel spor var :)
Evdekiler kurabiyelerin olmadan yaşamaya isyan etmez umarım
Evet alıyorum ama 4. günüm bugün daha nasıl etki gösterdiğini ne olacağını bilemiyorum.
Umarım bir an önce etkisini gösterir ilaçlar, tüm belirtilerini taşıyormuşum da hiç farkedememişim gitmiş.
ahaha beden kitle indeksine gore sen olmussun haberimiz yok
Dün çok üzüldüm görünce durumu ama artık diyecek bir şey yok dediğin gibi zararın neresinden dönsek kardır.
23 yaşındayım ben sen kaç yaşındasın ?
Bu dönemde bir de 2. üniversite için tekrar sınava hazırlanıyorum onun da etkisi var tabi tıkındım genelde ders çalışırken.
Tiroid problemimi yeni öğrendim, ilaca başladım tabi hemen biraz bakayım dikkat ederek ve ilaç sayesinde neler olacak olmadı diyetisyene de gidebilirim tabi.
bazen ilacin dogru dozunu bulmak zor oluyor, birkac deneme yapmak gerekebiliyor. zaten doktorun soylemistir, 1 ay kadar sonra gel tekrar tahlil yapalim diye. ama dogru dozu aliyorsan normal metabolizmana ulasirsin.
canım tiroid sebebiyle kilo almak çok yaygın bir durum. ne arkadaşlarım zayıflayamamışlardı sorunu bilmedikleri için. ama sana güzel haber ilacı sayesinde inanılmaz hızlı atıyorsun kiloları :))) o yüzden içini ferah tut
BMI için bilgileri yanlış giriyor olabilirsin ben 2 dkda yaptım hemen ve yanlışlık da yok maalesef beden kitle indeksim bu...eklemeyi başardım ama buraya mesaj atarken altta çıkmıyor onu nerden ayarlamam gerekıyor
Elbette ki herkese kapımız açık aramıza hoşgeldinÖncelikle çok geçmiş olsun canımm, rabbim sağlıkla tekrar kilo vermeyi nasip eder hiç canını sıkma, hoşgeldin sefalar getirdin, her zaman motive olmana yardımcı olabiliyorsak ne mutlu bize, listede olmasan da eminim diğer arkadaşlarım da benim gibi düşünüyor, 5. takımın kapısı sonuna kadar açıktır
.ilk mesajın geride sanırım o yüzden Gamzeden alıntıladım
çok güzel olmuş kalpli kalpliama şimdi oldu
tickerfactory yaz - ilk sıradaki linkten weight loss kısmından yapabilirsinben de çizelge yapacağım ama artık sormaya utanıyorum bi baktım bulamadım o kadar link falan verdiniz onları da bulamadım o yüzden vazgeçtim :)))))
Çok teşekkür ederim ne güzel bir karşılama bu böyle
Nasıl böyle kilo alabildiğim ile ilgili hiç bir fikrim yok, tartıyı ortadan kaldırmıştım evet kilo aldığım belli oluyor ama kesinlikle bu kadar değil.
57 kg ile eylül ayında mezun oldum.
Şu an 84 kg olmuşum, bir an görünce nasıl şok olduğumu tahmin edersiniz ki en azla 70 bekliyordum.
Ciddi bir tiroid problemim var.
Yaklaşık 2.5 aydır adet olmuyor. Biraz da kortizon kullanmak ama nasıl böyle olabildi anlamıyorum, hayatımda hiç görmediğim bir kilo.
Ama artık yapacak bir şey yok tabi dikkat edeceğim, düşüncem haftada 1 gün kaçamak, 1 sabah özel kahvaltı daha geniş kapsamlı, onun haricinde abur cubur vsden uzak durup, yoga ile desteklemek, yoganın hormonlarımı da etkileyerek egzersizden daha iyi olacağını düşünüyorum.Dün çok üzüldüm görünce durumu ama artık diyecek bir şey yok dediğin gibi zararın neresinden dönsek kardır.
23 yaşındayım ben sen kaç yaşındasın ?
Bu dönemde bir de 2. üniversite için tekrar sınava hazırlanıyorum onun da etkisi var tabi tıkındım genelde ders çalışırken.
Tiroid problemimi yeni öğrendim, ilaca başladım tabi hemen biraz bakayım dikkat ederek ve ilaç sayesinde neler olacak olmadı diyetisyene de gidebilirim tabi.kortizon kaynakli kilolar sanirim daha cok su tutmayla ilgili. o yuzden o kismi hizli verirsin diye dusunuyorum. ama belki tuz gibi su tutmaya neden olacak seyleri bir sure cok cok aza indirmen gerekebilir.
tekrar dusundum de sanirim biraz belli bolgelerde yaglanmaya da neden oluyordu kortizon. ama yine cok oturmamis kilolar, hizli verebilirsin.
57'yi tez zamanda hayirlisiyla gormek hepimize nasip olur insallah.
Kızlar daha 2 ay öncesine kadar ben de kortizon kullanıyordum zaten bu kilolar bana kortizondan kalma - ama ben 13.5 yıl kullandım en son dr keselim dedi ama kan değerlerine göre verebilirler ve ömür boyu da kullanabilirim yani duruma göre artık... Ve çok yüksek dozlarla başladım işte son 2 aydır içmiyorum bende ödem çoktur basen problemi ailenin tüm kadınlarında var ama bende göbek de var işte artık bundan kurtulacağıma inanıyorumNormalde bölgesel olarak basen bölgem problemliydi kendimi bildim bileli, şimdi çok olmasa da göbeğim çıktı, o kadar garip bir şey ki, mümkün oldukça su içmeye çalışıyorum bugün, önceden çok fazla su içerdim ben nasıl azalmış bu alışkanlığım farkında olmadan .. Bir an önce tartının eksileri göstermesini diliyorum. Tiroidden korkuyorum umarım engellemez kilo vermemi ..
Tuz kesin yasaklar arasında olmalı - şeker de öyle ama bana şeker tüketmemem gerektiği söylenmemişti bazen tuzlu yemeyim diye şekerli şeylere meylettiğim de olmuştur. Bende ilk kg almaya başladığımda hemen çatlaklar oluştu selülitlerim çıktı üstüne ergenlik sonuç ortada...
suyu arttır yürüyüş yap bana bunu çok geç söylediler ama yürüyüş şişliği atıyormuş
ağlama krizinin nedeni anlaşıldıyok henüz olmadım ama eli kulağında:))
BMI için bilgileri yanlış giriyor olabilirsin ben 2 dkda yaptım hemen ve yanlışlık da yok maalesef beden kitle indeksim bu...
Elbette ki herkese kapımız açık aramıza hoşgeldinilk mesajın geride sanırım o yüzden Gamzeden alıntıladım
çok güzel olmuş kalpli kalpli
tickerfactory yaz - ilk sıradaki linkten weight loss kısmından yapabilirsin
Kızlar daha 2 ay öncesine kadar ben de kortizon kullanıyordum zaten bu kilolar bana kortizondan kalma - ama ben 13.5 yıl kullandım en son dr keselim dedi ama kan değerlerine göre verebilirler ve ömür boyu da kullanabilirim yani duruma göre artık... Ve çok yüksek dozlarla başladım işte son 2 aydır içmiyorum bende ödem çoktur basen problemi ailenin tüm kadınlarında var ama bende göbek de var işte artık bundan kurtulacağıma inanıyorum
Tuz kesin yasaklar arasında olmalı - şeker de öyle ama bana şeker tüketmemem gerektiği söylenmemişti bazen tuzlu yemeyim diye şekerli şeylere meylettiğim de olmuştur. Bende ilk kg almaya başladığımda hemen çatlaklar oluştu selülitlerim çıktı üstüne ergenlik sonuç ortada...
suyu arttır yürüyüş yap bana bunu çok geç söylediler ama yürüyüş şişliği atıyormuş
ağlama krizinin nedeni anlaşıldı
Yemeklerde tuzu pek kullanmam ama abur cuburda bol miktarda vardı tabi onu kesince tuz sıfıra yaklaşıyor ben de, tatlıya çok düşkünüm ama onu da azaltıyorum tabi, elime su şişemi aldım oturuyorum, işin kötüsü sanırım çikolatayı kesince mutsuz hissediyorum kendimi.
Gerçekten mi ? Umarım öyle olur ayrıntısını biliyor musun bu çabukluk ne kadarAh şu sabırsızlığım ..
sana şu şekilde bir örnek vereyim benim 80li kilolara ulaşmış ve ne yaparsa yapsın zayıflayamayan bir arkadaşım diyetisyene gidince anlaşıldı. ilaç ve dietle beraber 2-3 ay gibi bir sürede 60lı kilolarına geri kavuştu :)) o derece hızlı yani sen azmini kaybetme yeter
illaki bir yerde hata yapıyorsundur canımm :26::26:
Evet canım illede bir yerde hata yapıyormusum şimdik yaptımm
Yemeklerde tuzu pek kullanmam ama abur cuburda bol miktarda vardı tabi onu kesince tuz sıfıra yaklaşıyor ben de, tatlıya çok düşkünüm ama onu da azaltıyorum tabi, elime su şişemi aldım oturuyorum, işin kötüsü sanırım çikolatayı kesince mutsuz hissediyorum kendimi.
Ahh nasıl güzel cümleler bunlar böyle, çok teşekkür ederim gerçekten çok iyi geldi
ne kadar kortizon kullanıyorsun şu an? hangi marka? yani bünyeden bünyeye değişebilir ama tuzu sıfıra indirmeye bak kortizon kullanırken - benim hatam buydu hatta hastane diyetisyeni bile dedi dozun az olduğundan az tuzlu yiyebilirsin diye sonra da kızmıştı ben hiçbir hastaya öyle demem diye
şimdi herşey yasak moduna girmek yerine çikolatayı bitter ye ama diğer abur cuburları yememeye bak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?