Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

merhaba herkese.
dün ki menüm.
sabah: yumurta, lor peyniri, ufak bir tane domates.
öğlen. mantar ve tavuk yemeği, yoğurt
ara: ayran
akşam. 4 tane köfte, 4 tane ızgara tavuk kanat, ayran
ara : dukan helva.

su:1,5 lt.(su az oldu. çünkü işyerinde sular kesikti. malum wc olayı)

spor : yok. (napıcam ben bu spor olayını bilmiyorum. zor geliyor bana ya.)

ayy az önce dans etmeyi denedim 15 dk dayanabildim sadece :1:

aksine ben sabahlari cok enerjik oluyorum ya :26: aksam zaten spor yapmam imkansiz herkes evde diger odalar buz gibi. bak simdi öyle dedin ya yapicam gidippp

spor konusun da hayranım sana valla. nasıl buluyorsun bu kadar enerjiyi.

merhaba herkese.
dün ki menüm.

Menünü beğendim canım .ana öğünler gayet güzel. Yalnız hiç dukan diyeti yapmadım dukan helvasını bilmiyordum.Netten baktım hafifleştirilmiş helva tarifi buldum :) Su az olmuş ama mazeretin var. Umarım bugun gelmiştir işyerine sular da bol su tüketebilirsin :34:

Hepinize günaydın kknın fit olma yolundaki nadide hanımları :3:
Bugün gece 1de yatmama rağmen 7de kalktım ev işi bile yaptım:1: güzel, sağlıklı ve rutinden farklı bir kahvaltı yaptım:16:
Dünkü menümü yazıp yorumlara geçeceğim:42:

Sabah - 08:30
- 2-3 tatlı kaşığı lor peyniri
- 1 dilim çavdar ekmeği
- 2 bardak çay

Ara - 11:00
- 3 Eti form bisküvi
- 1 fincan meyve çayı

Öğle - 12:30
- 6 yk kıymalı kapuska
- 1 dilim çavdar ekmeği

Ara - 16:00
- 1 fincan sıcak çikolata (arkadaşım ısmarladı:17:)

Akşam - 18:30
- 4 yk kapuska
- 3-4 yk yoğurt
- 1 dilim çavdar ekmeği

Su - 1,5-2 lt
Spor - Yok:50:

Aslında 4 dilim ekmek getirmiştim sabah doyunca 2. dilimi yemedim öğlen de aynı şekilde... Öğlen için domates-salatalığı unutmuşum yoğurt da bitmişti ama doydum - 2. arada da kuru kayısı yapacaktım arkadaş ikram etmiş bulununca geri çeviremedim çünkü kurumda zaten 3 bayanız. Ama aç hissetmedim - hem sabah da hafif ve enerjik kalktım demek ki sağlıklı beslenme yolunda doğru adımlar atıyorum diye düşünmekteyim:44:
Akşam da aslında 6 kaşık yiyecektim ama bu sefer bugune yetmeyecekti o yüzden az aldım - kapuskayı bu öğlen menümde de göreceksiniz ondan sonrası ise muamma:1: akşam çorba-yoğurt-salata düşünüyorum

Listen güzel canım makul beslenmişsin. Sıcak çikolata hazır paketlerde satılanlar süt ile yapılırsa 200-250 kalori civarında. Gün içinde yediklerinle beraber düşününce fazla bulmadım. Bence de öğlen - akşam ne yesem sağlıklı olur diye düşünmeye başladıysan sağlıklı beslenme yolunda adım atmışsın :16: .Bende bu akşam çorba yoğurt salata düşünüyorum hem doyurucu hem sağlıklı.

günaydin kizlaaaar, ayy kalktim jillian yapayim dedim ama skldm biraktim ya. bir de halsiz hissettim kendimi, yine 17 gün dayanabildim jilliana. :26: bana baska bir spor lazim ama neee. dans mi etsem diyorum? hem eglenceli hem vucudu calistiriyor? dans ederek kilo vermeyi deneyen var mi aranizda??

Canım ben hergün dans etmiyorum ama bazen Leslie çok uzun sürüyor diye Fat Burning Funk Dance Workout var onu yapıyorum. Zaten bu video 10dk.Demişsin ya 15. dakikada sıkılıyorum diye bazen ben de spor uzadıkça sıkılıyorum o zamanlarda bu kısa hem de daha eğlenceli diye bunu yaptığım oluyor. Bi dene istersen belki hoşuna gider :8:

Canım ben hergün dans etmiyorum ama bazen Leslie çok uzun sürüyor diye Fat Burning Funk Dance Workout var onu yapıyorum. Zaten bu video 10dk.Demişsin ya 15. dakikada sıkılıyorum diye bazen ben de spor uzadıkça sıkılıyorum o zamanlarda bu kısa hem de daha eğlenceli diye bunu yaptığım oluyor. Bi dene istersen belki hoşuna gider :8:

bi bakayim canim ben bu videoya, gerci jilliana devam ediyorum ama olur da yapamadigim gün olursa bununla kurtaririm durumu hemen

su an bi diyetin kurallarini iyice arastirmam lazim. bi de spor da gunden gune farkli olabilir. iyice bir arastirayim, ozumseyeyim paylasirim anladiklarimi. ama ilgimi cekti, bi deneyesim var.

Tamamdır merakla bekliyorum.

aaaa ama kızlar size de ne yapacağımı bilemedim...yemem az yemişsin sağlıksız dersiniz, yerim çok olmuş dersiniz... bu arada yk diye belirttiğim ölçüler çorba kaşığıdır yani benim evdekiler tatlı kaşığından biraz büyük, servis kaşığı gibi düşünmeyin, yediklerimin miktarları çok az aslında kaçamak olarak algılanmasın menüm bu benim...benim için kaçamak tatlıdır,ekmektir,çikolatadır :P bunlar yok 35 gündür hayatımda daha ne olsun 2 kaşık yemek yemişim çok mu benim içim rahat vallahi :)))) saatler uyumsuz oldu sadece onun sebebi de belirttiğim gibi çok açlık hissettim tek öğünde oturup 1 tabak yiyeceğime gelip gidip ağzıma 1 çatal alıp nefsimi körelttim ve midemi büyültmemiş oldum... :27::27::27:

Kim demiş çok olmuş diye ? Bence hiç çok olmamış gayet güzel olmuş.

hahaaahhh erken kalkan yol alır, 3 de uyanırsam olacağı buuu, ne yaptım yeni bir formül buldum 2 gün o şekilde besleneceğim cuma tartıda incelmiş olacağımmm :) ama bu sefer size söylemeyeceğim işte, gizli :P çatlayınız meraktan :P perşembe akşamı çarşamba ve perşembeyi paylaşırım artık,sormayın ı-ııı söylemem :)))) çünkü biliyorum ki sağlıksız diyeceksiniz :36::36::36: kulaklarım kapalı şekerler 2 günden birşeycik olmass, deneyeyim tutarsa olumlu paylaşırım yok baktım olumlu sonuç yok o halde denemeyin diye paylaşırım sizden bir şey gizleyebilir miyim hiç:16:

Nasıl uyandın o saatte kaçta uyudun ?
Bana az uyumanın sırrını verin.:1:
Paylaş paylaş boşverip sağlıksız falan ben de deneyebilirim.
Kilo falan veremiyorum yoksa ben.

bu arada kızlaar, izmirdeki arkadaşlarım inanılmaz zayıfladığımı söyledilerrrr:nazar::nazar: izmirde her gören ne yaptığımı sordu çook motive oldum çook ama şımarmak yok,devam...yolum uzun.... 1,5 aydır izmire gidince ne pahasına olursa olsun çeşme sandviç yiyeceğim diyordum içim elvermedi yiyemedim, yağsız tuzsuz kumpirin hem de yarısına talim ettim... kendimi de takdir etmekteyim :):46:

Demek ki izmirdeki arkadaşların gerçek arkadaşların luci hemen söylemişler kilo verdin diye kıskançlık yapmamışlar.

sadece bu hafta icin canim oda tam yapamiyorum calistigim icin

Acaba ben kilo veremiyorum önümüzdeki hafta bunu yapsam nasıl olur ne dersin ?
Bu menü de amaç metabolizmayı hızlandırmak değil mi ?

günaydınlarrrr..
dün eşimle dışarıdaydık.gelince de çocuklardan fırsat bulup giremedim.

önce dünkü menümü yazayım

bol kh lı bir gün oldu.bu gün tartıya çıkayım dedim ama cesaret edemedim

sabah:1.5 dilim ekmek,1 k.k peynir,3 zeytin,2 t.k tahin pekmez

ara:çeyrek ayva

öğle:1 kase mercimek çorbası,10 tane sarma,3 y.k yoğurt

hava çok güzeldi eşimle göl kenarına gittik giderkende çayla yemek için simit ,poğaça aldı yemicektim ama çok ısrar edince yedim

yani 1 poğaça,yarım simit:47::47::47::47::47:

akşam:5 tane daha dolma ,3 y.k yoğurt yedim

spor:50 dk eliptik
su:1.5 litre

.

Bugün perşembe Sevda, dikkat edelim de yarın kapalım yine 1.liği.

bende genelde öyleyim eşim derki hadi gel azcık dolaşalım ,pek canım istemez o da kızar sanki evde ne var diye.gerçekten insanın evi gibisi yok.

menüm güzeldi de ,dünkü berbat ya, nasıl telafi edicem .bolca spora asılmam lazım iki gün.çekirdekten nefret etmem lazım aslında .hergün de yenmezki demi.

.

Aynen ben de evde zaman geçirmeyi çok seviyorum.
Bir de biz eşimle 5 yıl kadar sevgiliydik ve hiç canım dışarı çıkmak istemese bile onu görmek için çıkardım.
Özellikle evlenmeden önceki son zamanlarda ..
O kadar sıkılışım ki şimdi nadirdir bir çıkar dolaşır, yemek yeriz geliriz, ya da yürüyüşe çıkarız.
Ama Ankarada akşamları yürümek o kadar hoşumuza gidiyor ki, bir başka feliyor bana, Ankarada okudum ben, eşim de 1 yıl oradaydı sonrasında da sürekli yanıma geldi, buz gibi havalarda az dolaşmazdık Ankarada o yüzden başka bir anlamı var.

Hepinize günaydın kknın fit olma yolundaki nadide hanımları :3:
Bugün gece 1de yatmama rağmen 7de kalktım ev işi bile yaptım:1: güzel, sağlıklı ve rutinden farklı bir kahvaltı yaptım:16:
Dünkü menümü yazıp yorumlara geçeceğim:42:

Sabah - 08:30
- 2-3 tatlı kaşığı lor peyniri
- 1 dilim çavdar ekmeği
- 2 bardak çay

Ara - 11:00
- 3 Eti form bisküvi
- 1 fincan meyve çayı

Öğle - 12:30
- 6 yk kıymalı kapuska
- 1 dilim çavdar ekmeği

Ara - 16:00
- 1 fincan sıcak çikolata (arkadaşım ısmarladı:17:)

Akşam - 18:30
- 4 yk kapuska
- 3-4 yk yoğurt
- 1 dilim çavdar ekmeği

Su - 1,5-2 lt
Spor - Yok:50:

Aslında 4 dilim ekmek getirmiştim sabah doyunca 2. dilimi yemedim öğlen de aynı şekilde... Öğlen için domates-salatalığı unutmuşum yoğurt da bitmişti ama doydum - 2. arada da kuru kayısı yapacaktım arkadaş ikram etmiş bulununca geri çeviremedim çünkü kurumda zaten 3 bayanız. Ama aç hissetmedim - hem sabah da hafif ve enerjik kalktım demek ki sağlıklı beslenme yolunda doğru adımlar atıyorum diye düşünmekteyim:44:
Akşam da aslında 6 kaşık yiyecektim ama bu sefer bugune yetmeyecekti o yüzden az aldım - kapuskayı bu öğlen menümde de göreceksiniz ondan sonrası ise muamma:1: akşam çorba-yoğurt-salata düşünüyorum

Afiyet olsun Lily.
Bir sıcak çikolata kaçamak gibi gözüküyor ama bence pek de öyle değil. Takımda birisi yazmıştı 70 kalori diye, içeriği süt kakao zaten ..

beeeennnnnnn :) ben varım!!! ilk kk ya girdiğim günlerde dans ediyordum ki ben hiç sevmem dans etmeyi, düğünümde bile oynamışlığım yoktur 3 gün dayanabildim, sıkıldım sevmediğim için :P

Ben de hiç sevmem.
Öyle böyle değil zaten çocukluğumdan beri düğünler kabusumdur.
Küçükken zorla götürürlerdi ben de açar kitap okurdum :52:

merhaba herkese.
dün ki menüm.

Afiyet olsun, ben dukan helvayı çok beğeniyordum, ne kadar da un helvasına benziyor tadı.

bi bakayim canim ben bu videoya, gerci jilliana devam ediyorum ama olur da yapamadigim gün olursa bununla kurtaririm durumu hemen

Dene bakalım sen de sonuç ne olacak, ben bunu bitirdiğim anda kendimi yere atıyorum dilim bir karış dışarıda :52:

kızlar bugun öğleden sonra telefondan alıntı yapıp yazdıklarınıza cevap vermek istedim zorlanınca vazgeçtim şimdi evdeyim bilgisayardan kolay oluyor ama geriye dönür alıntı yapmak zor herkese teşekkür ediyorum

kızlar şimdiye kadar devam eden bir sistem diyebiliriz 6 öğün beslenmek ben 6 öğünde 3 öğünde 2 öğünde beslendim 74 hatta 75 lere kadar çıkmıştım sonra diyetlerle 63 indim ama kaç kere ver al eğer almadan ilerleseydim kuruçubuk olurdum

şimdi binlerce farklı vücut tipi var herkese herşey uymayabilir şimdi bilimsel verilerle filan ara öğünü analtıp duruyorlar ama bazılarımızda işe yaramayabilir oyüzden vucudun bir şifresi olduğunu düşünüyorum sabırla farklı farklı metotlarla çözmek lazım
ben de sana katılıyorum herkeste aynı yöntem işe yaramayabilir bunu anlamak için kendi bedenimizi doğru tanımaya çalışmamz gerekiyor

evet canim ben de oyle dusunuyorum. her bunye farklidir, her yontem hepimizde ayni sekilde calismaz. herkesin kendisi icin calisan saglikli yontemi bulmasi lazim.
kesnlikle:34:

kızlar bunu yazmak iyi hoş değil ama ben bir davete gidince işin ucunu çok kaçirıyorum öğlene kadar menume çok dikkat ederek ilerledim

ablamgile gittim oda aslında diyette menude mantı var ben zaten korkarak gitmiştim hatta gitmekte istemedim ama ordaydım kendime dışardan tavuk döner 100 gr sipariş verdim geldi biraz onlarada paylaştim neyse sonra yemeğe geçelim derken 3 kaşık mantı hakkım vardı derken 3 kaşik kaç .... oldu neyse hatasız kul olmaz iki gün dengelemeye çalışacam

hepimiz zaman zaman bunu yaşiyoruz burda ben asıl problemin aslında bir doktorun dediği gibide düzenli beslenmeyi hayatıma

geçirmeyişim den kaynaklanıyor hiçbir besin ölçülü tüketildikten sonra zararlı değildir herşey yiyebiliriz ama dengeyi sağlayarak işte ben

asıl problem kilomu görmüyorum çünkü veririm bir şekilde ama sonrası koruyamadıktan sonra yerimde saymayı tercih ederim

Canım hepimizde bazen çok sevdiğimiz özlediğimiz bir besini görünce abartma sorunu var. İpin ucu bir kaçınca da koyverip yemeye devam edebiliyoruz.Ama böyle umutsuzluğa kapılma. :50: Çünkü kilo verdiğinde sahip olduğun görüntüyü sağlığı sevebilirsin. En azından spor yapma su içme vs. alışkanlıklar kazanıyoruz.Düzenli beslenmeyi hayatımıza geçirmeye çalışıyoruz bu da hemen olacak bir şey değil.İnan ben de diğer arkadaşlarda zorlanıyoruz hepimiz. Bence yediklerimiz fazla kaçtığında suçluluk duymamız bile kilo vermeyi ne çok istediğimizin göstergesi :40:

Kızlar bunun sebebi aslında psikolojik olarak tam manasıyla sağlıklı beslenmeyi bilinçaltımıza yerleştirememiş olmamızdan ve diyet - zayıflama- kilo verme gibi kavramları yanlış anlamamızdan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Yani diyet yaparken az yiyerek ve haşlama tarzı beslenerek kilo verip istediğimiz kiloya ulaşınca da eski terk etmek zorunda kaldığımız alışkanlıklarımıza geri dönebileceğimizi inanmamız. Aslında sağlıklı beslenmeyi yaşam tarzı haline getirsek o zaman arada pasta-börek de yesek bunu bir şekilde bedenimiz telafi eder ya da bir sonraki öğünde hafif beslenerek dengeleyebiliriz. Zaten diyetisyenlerin görevi sadece zayıflatmak değil, sağlıklı beslenme metotlarını danışanlarına öğretmek, temel olarak beslenme eğitimi vermek artık nasıl tanımlarsanız. Yani al bu listeyi uygula 1 ay sonra gel demekle kişi belki kilo verir ama sonrasında nasıl koruması gerektiğini öğrenemez. Ben en son gittiğim diyetisyenden bu nedenle memnun kalmadım çünkü muhabbet etmiyorduk bana neyi nasıl yapmam gerektiğini söylemiyordu liste verip geçiyordu (üstelik hastane diyetisyeni varken özeli tercih etmiştim)
Dağyolu sen diyetisyene bu durumdan bahsettin mi? Çünkü fazla yeme nöbetleri/atakları genelde psikolojiyle alakalı ve bunu aşmanın yolu hem beyinde hem de uzman desteği almakta - diyetisyeninle bu durumu mutlaka konuş o sana daha profesyonelce bir cevap verecektir:34:
Ha ben çok mu süperim hayır ben de zaman zaman böyle yeme krizlerine giriyorum ama genelde ya regl durumundayımdır ya da moralim bozuktur çareyi çikolatada ararım aslında bu da bir savunma ve kaçış mekanizması ve bu durumu aşmayı öğrenmem gerek:44:

Ne güzel geri almıyorsan ..

Ben fen bilgisi öğretmenliği okudum eşim Mekatronik üstüne de işletme. Şimdi ben eczacılık istiyorum eşim hukuk.
Dediğin gibi yeni şeyler öğrenmek çok güzeldi. İnsan her zaman yeni şeyler katmanlı kendine. Bazen ben de sıkılıyor gibi oluyorum ama uzak da kalamıyorum.

Bugün kontrole gittik sadece lily ilaçlarını yazdırdıl bir süre daha raporlu sonra Ankaraya gideceğiz.
Gıda testi falan yapılacak bakalım.

Şu an listeye uyuyor musun Lily ?

Öncelikle o listeyi uygulamıyorum çünkü iş ortamında ara öğün bile zorken saat başı birşeyler atıştıramam:1: ama ölçü bakımından biraz kendime uyarlama yapabiliyorum mesela o 6yk diyor ben bazen 8 koyuyorum ama o kadar çok meyve-ayran yemediğimden kalori bakımından dengelediğimi düşünüyorum 6 öğün yapamıyorum çok nadir genelde 3 ana 2 ara şeklinde menülerim.

Eşin için de acil şifa diliyorum gıda intolerans testinizi de yaptırın inşallah teşhis konur da o da sağlığına kavuşur.

Okuduğunuz bölümlere de maşallah diyorum:nazar: ben de eczacı ya da diyetisyen olmak istiyordum ama sağlık bölümleri örgün olduğundan ancak emekli olduktan sonra olur sanırım:44: ben 2 yıllık gıda okudum eş zamanlı olark da aöf okuyordum aöf 1. gıda 2. üni. aslında mühendisliğe geçebilirim de onun için dgs ile uğraşmam lazım burada gıda müh yok başka ile de birkaç yıldan önce gitmem söz konusu değil bakalım Rabbim bir yol gösterir ve benim de hevesim olursa denerim şansımı - ama sosyolojiyi severek seçtim istedim ilk dönemden de sadece 1 dersten kaldım :17: artık o da nazar boncuğum oldu:36:

Çok teşekkür ediyorumm. Ama listemi bozdum ya misafir geldi profiterol ve ekler getirmiş bende bir top prof bir ekler yedim ah ah çok pişmanım :(
eyvah eyvah :45:- olsun dün geçmişte kaldı bugun yeni bir gün ve yeniden başlamak için geç değil:34: pişmanlığı dünde bırak ve yola devam :34:

Bugünkü garip menümü paylaşayım.
Sabah hastaneye gittik kahvaltı yapamadım. Öğleden sonrayı beklerken arada bir kumpir yedim :17:
Sonra yine hastaneye gittik.
Akşam da peynirli salata , 3 kaşık bulgur pilavı ve 2 kaşık yoğurt yedim.

Geçmişi pek okuyamadım bugün..
kötü değil ama az - aç kalmış olmalısın gibi bir his oluştu bende:44:

------------------
Bu arada bende malesef menümün dışına çıktım, çok acıktığım için 2 kayısı ve yarım paket form mısır patlağı yedim.. Dışarda insanın enerjisi 2 kat daha fazla tükeniyor yahuu :27:

.
yediklerin çok da diyete aykırı şeyler değil ama tabii kendi düzenine ters olduğundan öyle düşünüyorsun sanırım

Kizlar herkese selamm

Yuruyusten yeni geldim ohh cok sukurr

Zeynebimin mutfagi kapanmis bulunuyor ve menusu asagida yer aliyor

Sabah
1 dilim tam bugday ekmek
1dilim peynir

Oglen
2yk bulgur pilavi( diyet listemde haslanmis patates vardi ama hasladigim patatesi evde unuttum )
2 kofte
salata
1 kepce cacik

Ara ogun
1 mandalina
1 ayran

Ara ogun
1mandalina
1ayran

Aksam
2yk mercimek yemeği
1yk yogurt

Ara ogun (yatmadan 2 saat once)
2yk yogurt icine etimek

su : 1.5 lt
spor: 1saat tempolu yuruyus
Listeyi beğendimmmmm:16: - güzelce de uygulamışsın:46:

Çok geç bildiriyorum yine . Yediklerimi daha erken yazmaya çalışacağım bundan böyle :)) Kimsecikler kalmamış oluyor yazdığımda. Bugün biraz bilerek geç yazdım listemde kaçamaklar var.
Sabah 1 dilim kepekli ekmek 1 domates 5 siyah zeytin şekersiz çay

Öğlen 8 yaprak sarma salata ve 3 yk yoğurt

Akşam Tavuklu mantar sote , 2 dilim ekmek
Akşam yemeğinden sonra 1 muz ve 1 Halley (Bu tatlı krizime yenildiğimden dolayı pişmanlığın had safhada ) :ssz:

Su:2 lt Spor 40 dk açık havada yürüyüş
halley hariç menü güzel - afiyet olsun:56: bu arada her ne kadar muzla çikolata birleşince yoğun kh olsa da, ikisi de potasyum içerikli ve strese karşı iyi besinler:34:

ben de menumu yazarak gunu kapatayim... sabah erken kalkacagim insallah. cok is var cook.

sabah: 2 dilim ekmek, kahvaltilik lor, zeytin ezmesi, avokado. 1 domates

ogle: (derse yetisecektim ve yemekhanede cok sira vardi, mecburen ofisteki yiyeceklerle idare ettim) bir grissuno (130 kalori) ve 4 kuru kayisi

ara: (bu ogle yemegi oldu artik) 2 tabuk burger (toplam 160 kal) 50 gr tam yagli peynir (diyet oncesinden kalan) 1 dilim ekmek, bir tabak haslanmis brokoli.

aksam: bol sutlu nesfit, bir dikdortgen bitter cikolata

ara: bir bardak sut

su: 2 litreyi gecmistir.
spor: 30 dk yuruyus

---------

bu arada kalori ve karbonhidrat dongusu gibi bir diyet ogrendim bu aksam. bir gun az kalorili/karbonhidratli bir gun cok kalorili/karbonhidratli beslenerek bunyeyi sasirtarak kilo verme uzerine.

belki her gunu dengeli (olabildigince) gecirmek yerine, bir gun protein bir gun karbonhidrat agirlikli beslenmeyi deneyebilirim bir sure. bi kafamda planlamam lazim.
menün bence güzel öğle biraz az olmuş ama doyduysan problem yok :kkk: - bu kh döngüsünü de araştır bizi de bilgilendir olur mu?:34:

3 ay oldu ben hala regl olmadım kızlar çok sıkıntılıuım bu konuda ..
bunun tek nedeni tiroid mi? yani bir kadın doğum uzmanından da yardım alsan?

kaptancım sevindim oğluşunun iyi olmasına maşallah, sana da iyi yolculuklar canım, istanbulun tadını çıkar 4 yıl üniversiteyi okurken yaşadım istanbulda...ahhh ne güzeldir şimdi istanbul :) ben cuma gelen bildirimleri alır listeye eklerim lilynin zaten otomatik programı var sağolsun o da programda kontrol eder ve paylaşım alanında paylaşırız inşallah... ayrıca hm arkadaşımız da bilgili bu konuda o da yardımcı olacaktır fırsatı olursa.... yeter ki arkadaşlar bildirimlerde gecikmesin:) için rahat olsun gözün arkada kalmasın...ama fırsat buldukça gel ki sohbetinden mahrum kalmayalım....
kesinlikle - yeter ki bildiirmler olsun gerisi halledilir artık öğrendik bazı şeyleri değil mi lucim???:16:

Öncelikle o listeyi uygulamıyorum çünkü iş ortamında ara öğün bile zorken saat başı birşeyler atıştıramam:1: ama ölçü bakımından biraz kendime uyarlama yapabiliyorum mesela o 6yk diyor ben bazen 8 koyuyorum ama o kadar çok meyve-ayran yemediğimden kalori bakımından dengelediğimi düşünüyorum 6 öğün yapamıyorum çok nadir genelde 3 ana 2 ara şeklinde menülerim.

Eşin için de acil şifa diliyorum gıda intolerans testinizi de yaptırın inşallah teşhis konur da o da sağlığına kavuşur.

Okuduğunuz bölümlere de maşallah diyorum:nazar: ben de eczacı ya da diyetisyen olmak istiyordum ama sağlık bölümleri örgün olduğundan ancak emekli olduktan sonra olur sanırım:44: ben 2 yıllık gıda okudum eş zamanlı olark da aöf okuyordum aöf 1. gıda 2. üni. aslında mühendisliğe geçebilirim de onun için dgs ile uğraşmam lazım burada gıda müh yok başka ile de birkaç yıldan önce gitmem söz konusu değil bakalım Rabbim bir yol gösterir ve benim de hevesim olursa denerim şansımı - ama sosyolojiyi severek seçtim istedim ilk dönemden de sadece 1 dersten kaldım :17: artık o da nazar boncuğum oldu:36:

:34:

kötü değil ama az - aç kalmış olmalısın gibi bir his oluştu bende:44:

bunun tek nedeni tiroid mi? yani bir kadın doğum uzmanından da yardım alsan?

Bana da çok öğün yapmak zor geliyor, biraz uyuma uyanma saatlerimin düzensizliği ile de alakalı olabilir.

Gıda testini kullandığı ilaçlar etkilediği için bakalım doktor yapalım diyecek mi ama bence çok güzel bir test bu.

Bence sosyoloji-piskoloji gerçekten güzel bölümler, benim de psikolojiye oldum olası ilgim vardır. Psikoloji yoktu değil mi aöfde ?
Gıda bölümünde de kendine ne çok şey katmışsındır. Bence üniversite sadece çalışacağım sektör için değil zaten sırf kendine bir şey katmak için bile okunabilir. Şu an çalıştığın iş kendi sektöründe mi bu arada ?1 ders olur öyle nazarlık önümüzdeki sene halledersin.

Aç kalmadım çünkü kumpirin vicdan azabıyla tıka basa doymuştum :1:

Ona da gitmem gerekli bir ara, yaşadığımız yerde sağlık imkanları pek iyi değil o yüzden burada gitmek istemiyorum, Ankarada ben de giderim olmazsa bir kadın doğumcuya, doktora gitmeyi de hiç sevmem, nasıl geriliyorum :18:

Kızlarrr merhabaa, mesaim bitti ve geldim.. üzerimi değiştim, ev işine başlamadan selam vereyim dedim :27: Selamun aleyküm :27: Bu arada menüme yorum yapan arkadaşlarım, sevdacığım teşekkürler :54:

Lilimmm gerçekten fazladan bişi yapınca çok sinir oluyorum kendime ama titreyip aç kalmakta istemiyorum, haklısın :54:

Lucimmmm sana bayıldım ben yahuu, ne güzel hatusun..Bu güzelliği kilo alarak kötü bir gönülle hiçe sayma meleğim :54:

Birde sizlere bir videoyla geldim :27::27:

[video=youtube;Jf7p5mPGrBY]http://www.youtube.com/watch?v=Jf7p5mPGrBY[/video]

.

aaaa ama kızlar size de ne yapacağımı bilemedim...yemem az yemişsin sağlıksız dersiniz, yerim çok olmuş dersiniz... bu arada yk diye belirttiğim ölçüler çorba kaşığıdır yani benim evdekiler tatlı kaşığından biraz büyük, servis kaşığı gibi düşünmeyin, yediklerimin miktarları çok az aslında kaçamak olarak algılanmasın menüm bu benim...benim için kaçamak tatlıdır,ekmektir,çikolatadır :P bunlar yok 35 gündür hayatımda daha ne olsun 2 kaşık yemek yemişim çok mu benim içim rahat vallahi :)))) saatler uyumsuz oldu sadece onun sebebi de belirttiğim gibi çok açlık hissettim tek öğünde oturup 1 tabak yiyeceğime gelip gidip ağzıma 1 çatal alıp nefsimi körelttim ve midemi büyültmemiş oldum... :27::27::27:

oy lucimmmm:29: üzülme sen bence çok değil hatta belirttim bunu biraz önce - 2 farklı etli sebze yemeklerinden ikişer kaşık almış gibi olmuş dediğin gibi zaten çikolata-pasta vs yemiyorsun

hahaaahhh erken kalkan yol alır, 3 de uyanırsam olacağı buuu, ne yaptım yeni bir formül buldum 2 gün o şekilde besleneceğim cuma tartıda incelmiş olacağımmm :) ama bu sefer size söylemeyeceğim işte, gizli :P çatlayınız meraktan :P perşembe akşamı çarşamba ve perşembeyi paylaşırım artık,sormayın ı-ııı söylemem :)))) çünkü biliyorum ki sağlıksız diyeceksiniz :36::36::36: kulaklarım kapalı şekerler 2 günden birşeycik olmass, deneyeyim tutarsa olumlu paylaşırım yok baktım olumlu sonuç yok o halde denemeyin diye paylaşırım sizden bir şey gizleyebilir miyim hiç:16:
hımmm acep bu formül nedir:44::44::44: hadi bakalım Cuma'ya kadar yap faydasını görsen de görmesen de paylaşırsın zaten - sen arkadaşlarına sadıksın biliyorz artık:1:

bu arada kızlaar, izmirdeki arkadaşlarım inanılmaz zayıfladığımı söyledilerrrr:nazar::nazar: izmirde her gören ne yaptığımı sordu çook motive oldum çook ama şımarmak yok,devam...yolum uzun.... 1,5 aydır izmire gidince ne pahasına olursa olsun çeşme sandviç yiyeceğim diyordum içim elvermedi yiyemedim, yağsız tuzsuz kumpirin hem de yarısına talim ettim... kendimi de takdir etmekteyim :):46:

ben de takdir ediyorum seni:46: arkadaşlarının iltifatları eminim ki eksik bile kalır :16: maşallah çok iradeli gittin ve hak ediyorsun:nazar:

günaydınlarrrr..
dün eşimle dışarıdaydık.gelince de çocuklardan fırsat bulup giremedim.

önce dünkü menümü yazayım

bol kh lı bir gün oldu.bu gün tartıya çıkayım dedim ama cesaret edemedim

sabah:1.5 dilim ekmek,1 k.k peynir,3 zeytin,2 t.k tahin pekmez

ara:çeyrek ayva

öğle:1 kase mercimek çorbası,10 tane sarma,3 y.k yoğurt

hava çok güzeldi eşimle göl kenarına gittik giderkende çayla yemek için simit ,poğaça aldı yemicektim ama çok ısrar edince yedim

yani 1 poğaça,yarım simit:47::47::47::47::47:

akşam:5 tane daha dolma ,3 y.k yoğurt yedim

spor:50 dk eliptik
su:1.5 litre

.
sabahta bişey yok tamam tahin pekmez yemişsin ama ölçülü:34: - öğlen çorba olmasa iyiymiş akşam güzel sadece hamur işi olmamış kh yüklemesi olmuş sen de demişsin zaten ama spor - su :46::46::46:

sevdacım evet haftada 1 kilo kuralını biliyorum da sanki o daha az kilolular için 60-65 kilo olanlar için... benim gibi 70 lerin sonu 80 lerin başında olanlar için sanki daha fazla gitmeli gibi geliyor ama bilemiyorum :(
60-65 kg olanlar haftada yarım kg verse normal 1 kg verse fazla kabul edilir 70-80-90 kg olanlarınsa ayda 6 kg'dan fazla vermesi sağlıklı bulunmuyor gerçi senin belli bir düzenin var artık ama 1kg çok azmış gibi düşünme lütfen

bende genelde öyleyim eşim derki hadi gel azcık dolaşalım ,pek canım istemez o da kızar sanki evde ne var diye.gerçekten insanın evi gibisi yok.

menüm güzeldi de ,dünkü berbat ya, nasıl telafi edicem .bolca spora asılmam lazım iki gün.çekirdekten nefret etmem lazım aslında .hergün de yenmezki demi.

.
bence her gün yerine gün aşırı 1 avuç ye sonra da bunu 2gunde 1 yap en sonunda haftada 1e inene kadar aşamalı olarak azaltma yolunu deneyebilirsin:34:

valla canım okadar çok haklısın ki.:17::17::17::17::17: bu gün ve yarın yoğurttan başka bişey yememem lazım sanırım kurtarmak için.tartıya çıkmayı düşünüyordum ama bilanço ağır :17::17::17::17::17:tartıda da bu ağır bilançoyu görmek istemedim. ama telafi edicem.

ben en çok gürkan kubilayı takip ediyorum diyetisyenler arasında.zayıflattığı insanlar var mesela 100 kilonun üzerinde,onlar da ayda en fazla 3 - 4 kilo veren insanlar .üstelikte verdikleri kiloları üzerinden seneler geçmesine rağmen korumayı başarmışlar.zaten önemli olan vermek değil de düştüğümüz kiloyu koruyabilmemiz.ben burda en son 68 e düşmüşüm ama tekrar geldi korumayı başaramadım.

.
Evet Dr. G. Kubilay'ı ben de severim çok da güzel bir üslubu var:16: Kendisi diyetisyen değil ama:34: bnm takip etmediğim insan yok zaten:1:
Onun hastaları da hep dediğin gibi max 6 kg veren insanlar tabii 100ün üstünde kilosu olanlar daha fazla verebiliyor

bayılıyorum ben bu kadına...saçları da süper ,çok gür.kansızlıktan dolayı çok dökülüyormuş saçlar bire de şunu farkettim diyet yapan herkeste ben bu şaç dökülmesini duydum.biyerlerde demekki bir yanlışlık mı yapıyoruz acaba ?
luci çok bilinçli bir bayan olduğu için atlatmayı başarabilmiş.ben onun yerinde olsam yemenin dibine vururdum
bende teşekkür ederim tatlım attığın link için

zeynepcim evet fazla bir kilon yok , dediğin gibi insan kendini nasıl iyi hissediyorsa öyle olması gerekli.

tşk ederim tatlım şimdi okuyacağım bende.

hemen bir yere kopyalıyacam beğendim ben bu listeyi canım.sadece biraz fazlalıkları var onları çıkarabilirim.mesela 2 dilim ekmek yerine 1 dilim olabilir..
.

Liste güzel de sen meyve ve ayranları birleştirebilirsin ana menüleri değiştirmek yerine 11 öğünü 6ya indirip 1-2 meyveyi çıkarsan süper kg verirsin hatta 77ye inmiştim ben bu listeyle 2,5 kg vererek. 2. listeyi de yazayım istersen buradan ya da topikten yazayım takip edilebilsin hangisini terch ederseniz ben o şekilde hareket edeceğim:34:
Şems hakkında da yazmışsın aslında bende kansızlık var saç dökülmesini ona bağlıyorum ama şu 1 aydır cildim bile düzeldi kızlar ki bebek gibiydi eski haline dönmeye başladı yavaştan:1: yarın tam 1 ay olacak bu gruba gireli - Cuma net olarak 1 ayda şu kadar verdim diyebilirim çünkü her gun tartılmyorum

canımsın teşekkür ederim güzel sözlerin için, hepimiz çok bilinçliyiz ama benim farkım sanırım daha disiplinli ve fazla iradeli davranmam, yoksa yok birbirimizden farkımız:16: yoksa inan benimde beynimde sarmalar, poğaçalar, çekirdekler uçuşuyor da, kovalıyorum hepsini...cısss diyorum :)
evet senin farkın bu :46: ben artık bıkmışım demek ki iradem senin kadar değil ömrüm yasaklarla geçti artık mutlu olacağım şekilde hareket ediyorum o yzden:17:

Kızlarrr merhabaa, mesaim bitti ve geldim.. üzerimi değiştim, ev işine başlamadan selam vereyim dedim :27: Selamun aleyküm :27: Bu arada menüme yorum yapan arkadaşlarım, sevdacığım teşekkürler :54:

Lilimmm gerçekten fazladan bişi yapınca çok sinir oluyorum kendime ama titreyip aç kalmakta istemiyorum, haklısın :54:

Lucimmmm sana bayıldım ben yahuu, ne güzel hatusun..Bu güzelliği kilo alarak kötü bir gönülle hiçe sayma meleğim :54:

Birde sizlere bir videoyla geldim :27::27:

[video=youtube;Jf7p5mPGrBY]http://www.youtube.com/watch?v=Jf7p5mPGrBY[/video]

.

Hoşgeldin Gamze, internette problem var sanırım izleyemedim bir türlü ..
10_5_137.gif

Luci fotoğrafını şimdi gördüm maşallah :nazar:
Ne kadar güzel gülüyorsun öyle, samimiyetin gülüşün belli. çok fazla belli değil tabi ama üstün de oldukça ince gibi geldi.

canııım evet foto ekledim gördün demek :) teşekkür ederim mahcup ettin beni :17::17::17: utandım, işte geçen haftaki fotom onlar toplighta gönderdiğim... yeni hallerim yani..daha da vereceğim inşallah lakin eşim çöktü tepeme artık kilo verme böyle iyisin demeye başladı, çook zorluyor beni çoook :( karşımda yemediğini bırakmıyor inadımı kırmak için ama durmayacağım!!!

Luci fotoğrafını şimdi gördüm maşallah :nazar:
Ne kadar güzel gülüyorsun öyle, samimiyetin gülüşün belli. çok fazla belli değil tabi ama üstün de oldukça ince gibi geldi.

canıım çok teşekkürler, incelmiş halim işte bu 10 gün önce falan çekildi hepsi,ahhh ahhh daha yolum uzun ama :( herhalde kemik iriliğimden çünkü dün de yazdığım gibi insanlar 70 kilo var mısın diye soruyorlar bana:37::37: 10 kilom daha kaldı aşağı yukarı 68 benim idealim halbuki...

canııım evet foto ekledim gördün demek :) teşekkür ederim mahcup ettin beni :17::17::17: utandım, işte geçen haftaki fotom onlar toplighta gönderdiğim... yeni hallerim yani..daha da vereceğim inşallah lakin eşim çöktü tepeme artık kilo verme böyle iyisin demeye başladı, çook zorluyor beni çoook :( karşımda yemediğini bırakmıyor inadımı kırmak için ama durmayacağım!!!

Ayyyy amaaa ne havalı oluyor değil mi???? ye artık yeter kilo verme denilmesi, çok asil oluyor beee :27::27::27:

Düzelince izlee tatlımmmm :27::27::27::27: nasılsın canım? sağlığın iyi mi? :54:

İzlerim Tabi ki :1:
İyiyim işte bugünlerde hep uykum var hep :1:
Ama iyiyim sen nasılsın iyi misin ?

Diren Luci :52:

Back
X