- 5 Haziran 2013
- 5.803
- 2.444
- 163
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #105.341
evet doğru söylüyorsun. Benim şirketten ekip arkadaşım var( masalarımız yan yana ) onuda buraya getirttim ben
4. gruba katılacakk
sagolun canimbenden de size hep desteek
ah ah spor yapiyorum bazen yaninda daha nerene spor yapiyosun kendini paraladin diye diye kendini yiyip bitiriyo karisma anne kilo vericem ben diyorum solucan gibi olursun daha verirsen diyo ilahi kadin yaa
SOlucan gibi mii
Annenin benzetmesi harikaymış.
kız seni ben aşk kadını diye biliyordum noldu da sevgililer gününü umursamıyorsun? ayrıca bana hiç mi hiç zahmet olmadı arama motorundan buldum arkadaşım için 2 şey araştırmışım çok mu?Sevgililer gününü hiç umursamadım, umursamıyorum, oysa aşk deyince bile heyecanlanan bir insanım.
Tabi hiç yoktan iyidir ama niye böyleyim bilemedim.
Lilycim çok teşekkür ederim sana zahmet verdim ama ben muayehane değil de özel hastane falan arıyorum, açıkçası şu sıralarda çok düzenli gidemeyeceğim 1-2 ayda bir ancak ankaraya gittikçe, düzenim belli değilken de özele para vermek istemiyorum. Özel hastanelerde iyi bir doktor bulabilirsem çok daha iyi olacak.
bir de yurtta kalmak çok keyiflidir ... ben de üniversitedeyken 4 yıl yurtta kaldım aynı anda diyet ve spor yapardık hem çoook keyifli olurdu, hem de başarıyla sonuçlanırdı... hey gidi günler heeeyyyy :)
ben yurtta kalmadım akraba yanında kaldım çok sıkıntı çekmiştim bir ara eve çıktım onda daha çok yoruluyordum şimdiki gibi hem okul hem de ev işleri yoruyordu yani üni deyince çile çekmek geliyor aklıma... verdiğim emeklerin karşılığını almak istiyorum ama işte kaderimizde olanı yaşıyoruzcanım ben marmaranın yurdunda kaldım yarı özel vakıf yurdu idi ve odalarda mutfak,buzdolabı, ocak falan vardı yemeklerimizi kendimiz yapardık o sebeple hem öğrenci işi ucuz hem de diyet yemekler yapabilirdik :)
sebep???al bendende o kadar. Eşimi çok seviyorum ama bugüne karşı ne bir ilgim ne bir hevesim nede bir beklentim var.
Çok teşekkür ederim hemen inceliyorum Lily
Önümde not defterim var içinde de 77,3e düştüğümde diyetisyenin yazdığı liste- ona bakınca gece 22:00de ara var ama baya dolgun bir menüymüş uygulamayı düşündüm de nasıl olur iş yerinde bilemedim:44: akşamları tabii yersin ama meyve ayran ancak...Çok güzelmiş bu iş, ben hepsini bir araştırayım bakalım.
Ben pek düşünmüyordum da eşim biraz söylendi, böyle kilo mu verilir bir şey yemiyorsun diye
Geceleri yemememden bahsediyor bu arada
dediğin gibi iş bizde bitiyor, bizde biri kalkar çok kilo aldım diyet yapacağım dedi mi, tüm oda katılırdık ona, çünkü her zaman kilo problemi vardır biz kızların :)
Geçen sene eşim sınava gitmişti bir kaç gün önce sanırım, normalde hiç ayrı takılmayız, yanında da arkadaşı varmış, onun eşi de çok önem verir öyle tarihlere, kutlamamak kavga nedenidir, benimki de takılmış ona parfüm almış banaAma kadın parfümlerini boşaltmışlar kollarına o mu iyi bu mu iyi derken, üstünde kadın parfümünün ne işi var dersem diye hemen verivermişti gelince. Ben de hiç farketmem ama neyse Dedim ne uyuyorsun sen başkasının aklına ki hiç öyle parfüm vs almışlığımız yoktur birbirimize, daha çok şiirler, kendi hazırladığımız hediyeler vs. Daha maddi şeyleri aa bunu aldım geldim tarzında alırız ancak
ahhaa süpper yapmışsın hayırlı olsun ona da, çok faydası olacaktır :)
Güveniyorum sana ..
Bak rapor bekliyorum bu konuda, başının etini yerim sonraZaten çikolata yiyemiyorum
tamam rapor vereceğimm sözz
Geçen sene eşim sınava gitmişti bir kaç gün önce sanırım, normalde hiç ayrı takılmayız, yanında da arkadaşı varmış, onun eşi de çok önem verir öyle tarihlere, kutlamamak kavga nedenidir, benimki de takılmış ona parfüm almış banaAma kadın parfümlerini boşaltmışlar kollarına o mu iyi bu mu iyi derken, üstünde kadın parfümünün ne işi var dersem diye hemen verivermişti gelince. Ben de hiç farketmem ama neyse Dedim ne uyuyorsun sen başkasının aklına ki hiç öyle parfüm vs almışlığımız yoktur birbirimize, daha çok şiirler, kendi hazırladığımız hediyeler vs. Daha maddi şeyleri aa bunu aldım geldim tarzında alırız ancak
ben yurtta kalmadım akraba yanında kaldım çok sıkıntı çekmiştim bir ara eve çıktım onda daha çok yoruluyordum şimdiki gibi hem okul hem de ev işleri yoruyordu yani üni deyince çile çekmek geliyor aklıma... verdiğim emeklerin karşılığını almak istiyorum ama işte kaderimizde olanı yaşıyoruz
benim öyle birlikte diyet yapacağm arkadaşım pek olmadı maalesef
Yeni arkadaş mı geliyor, niye 4. gruba geliyor ki ?
Beni de kaptan takıma alırsa 1 ay sonra girerim belki
k
sebep???
kız seni ben aşk kadını diye biliyordum noldu da sevgililer gününü umursamıyorsun? ayrıca bana hiç mi hiç zahmet olmadı arama motorundan buldum arkadaşım için 2 şey araştırmışım çok mu?
Önümde not defterim var içinde de 77,3e düştüğümde diyetisyenin yazdığı liste- ona bakınca gece 22:00de ara var ama baya dolgun bir menüymüş uygulamayı düşündüm de nasıl olur iş yerinde bilemedim:44: akşamları tabii yersin ama meyve ayran ancak...
adam sevinirsin diye düşünmüş yaaa ne güzel
ayy ilahi iyi yapmış ama kız öyle deme
Bende zaten istediği herşeyi alırım oda benim istediğim herşeyi alır ayrı gelir tablosu tutmayız gelirimiz birdir o yüzden ayrı gayrımızda yok.
Kaldıkı yarın çiöek alsın ama bugün almasın yaaa
zaten insanoğlu olarak hep bi şikayet halindeyiz tatlım benim, ben de 4 yıl boyunca söylendim ben eve çıkmak istiyorum yurdu sevmiyorum diye :))) ailem istanbul olduğu için ve de yaşım küçük olduğundan -16 yaşımda girdim üniversiteye ben, mezun olduğumda 21 bile değildim- eve sıcak bakmadılar, inan okurken hep hayıflanırdım ben de...ama şimdi üstüne yıllar geçince tatlı hatıralar olarak kalıyor akılda....
bşzde istedik 5. takımda olsun ama
olmadı. Nasıl takıma alırsa kız zaten takımdasın ya
biz ikimizde yengeç burcu evcimen eşine çok düşkün ve birbirine aşık bir çiftiz. ama benim için önemli 2 tarih var gerisi yalan 1. onu tanıdığım tarih 2. evlendiğimiz tarih. Bizim doğum tarihimiz birbirimizi tanıgımız tarih artık o sekil olduk. Sevgililer gününün hiç bir anlamı yok. İnan bizi tanısan zaten gerek yok size dersin. 4 yıldır bıkmadan usanmadan hep dipdibeyiz ve birbirimizi çok seven iki sevgiliyiz.
16 yaşında mı girdin üniversiteye ? Maşallah ben o yaşta yumurta kırmayı bile bilmiyordum
Öyleyim tabi aşk diye gezinirim ama 14 şubatta kutlamıyorum, 14 şubat harici her gün bana sevgililer günü
Şimdiye kadar hep kendim yaparım ederim diye hiç ilgilenmemişim bu diyetisyen olayları ile, ancak farkediyorum ama saolsun arkadaşım hemen yardıma koşuveriyor.
22de yenir de gecenin saat 3ünde ekmek arası yenmez ki
Ben her şeye sevinebiliyorum Lily hiç hediyeye gerek yok,bitki çayı yapar getirir, al çayını otur azıcık keyif yap aşkım diye, sanki dünyayı yerinden oynatmış gibi sevinirim ama en ufak bir şeye dalmış olsun cevap vermesin o zaman da trip yaparım, hele bir ara adlarımdan biri de tripcandıHele şu regl dönemlerim yok mu ? Aklına gelebilecek herşeyden huzursuz oluyorum. Baktım olay çıkaracak bir şey bulamıyorum rüyadan çıkarıyorum, dün dedi hatta 3 aydır hasta olmuyorsun evde ses yükselmiyor, bir de benden kaynaklanmıyor dersin diyor
Aynen öyle Zeynep
Çok güzel bir menü afiyet olsunSen ekmek yemiyordun değil mi?
Diyetisyen seçil kenar yazmış, okudum hoşuma gitti, sizlerle paylaşayım istedim kızlarrrr :)
Öncül- Fazla Yeme davranışları arasında ki ilişkiyi kırma
O an öfkelisiniz, çekmeceyi açtınız, çikolatayı yiyeceksiniz, çekmeceyi kapatıp 5 dk bekleyiniz. Daha sonra böyle bir davranışta 10 dk, daha sonrasında 15 dk tarzında zaman aralıkları bırakınız ve bir süre sonra artık oto kontrolünüzün daha da kuvvetlendiğini göreceksiniz.
Davranış Değişikliği için alternatif listeler oluşturun
O an yemeye yönlendiğinizi ve kontrolü kaybetmeye başladığınızı anladığınızda sizi sakinleştirecek, mutlu edecek yapabileceklerinizin listesini arayın. Bunu kriz değerlendirmesi gibi düşünün; aşağıda ki gibi bir listeniz olsun:
En yakın arkadaşıma telefon etmek
Yürüyüşe çıkmak
Köpeğimle oynamak
Film seyretmek
Örgü örmek
Resim yapmak
Maddi / Zihinsel ödüller koymak
Ödül dediğimizde genelde kişiler diyeti hiç bozmadıkları bir hafta sonrasında kendilerine yemek ödülü koyarlar, bu çok yanlıştır. Evet ödül kişinin motivasyonu arttırır fakat bu ödüller yemek haricinde olmalıdır.
Örneğin; 1 hafta diyetimi hiç bozmadım, geçen gün beğendiğim kolyeyi satın alabilirim.
çok güzel gidiyorum, diyetimi bozmadım, ben harikayım, çok başarılıyım
tarzında maddi ve zihinsel ödüller kendinize verin.
Hedef Koyma
Kısa ve uzun süreli hedefler koyun kendinize. Fakat unutmayın ki hedeflerinizi çok yüksek tutar ve ulaşamazsanız motivasyonunuz azalır bu yüzden akılcı hedefler koyun;
bu ay 3 kg vereceğim
bu hafta diyetimi hiç bozmayacağım
bu hafta hiç tatlı tüketmeyeceğim
Yeme kalıplarının normalleşmesi
Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın, açlık çok yemeyi tetikler...
Beden İmajı
Unutmayın ki herkesin bir vücut yapısı vardır. Ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın istediğiniz kilo ve vücut ölçülerine düşemeyebilirsiniz. Bu yüzden olmanız gereken kilo hedeflerini koyarken diyetisyeninize danışarak bilgi almanız gerekir. Burada kilit nokta kendini kabul edebilmektir.
Yapılan araştırmalarda kişilere neden kilo vermek istedikleri sorulmuş. Cevaplara bakıldığında kilo verirsem evliliğim daha iyi olur kilo verirsem eşim beni çok daha fazla beğenir kilo verirsem işimde yükselirim tarzı cevaplar alınmış fakat bu kişiler kilo verdiğinde evliliklerinde olumlu bir değişim, iş yerinde terfi görülmemiş. Unutmayın ki karşınızda ki insanlar sizi zayıf olduğunuz için çok sevmez, bu yönden olumlu düşünüp kendinizi kabul edin.
Kilo verdikten sonra yapmak istediklerinizin listesini yapın
Kilo verdikten sonraya erteledikleriniz etkinlikleri listeleyin ve onları hayata geçirmek için hemen planlar yapın. Örneğin;
kilo verdikten sonra tatile gideceğim hemen hafta sonu için ufak bir tatil planı yapın.
kilo verdikten sonra artık siyah kıyafet almayacağım alışverişe çıkın ve mavi, yeşil, hangi rengi seviyorsanız siyah haricinde kazaklar alın. Kendinize güvenin çok yakışacak.
Diyeti mutlaka yaşam tarzınız haline getirin. Sıralı hedefler, sistematik ödüller koyun, eğlenceli etkinlikler düzenleyin....
MESELA BEN BU PAZAR ALLAH KISMET EDERSE SAUNA, HAMAM ÖDÜLÜ VERECEĞİM NİHAYET KENDİME...Uzun zamandır istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum...
az önce geçen hafta giremediğim eski kot pantalonumun içine rahatlıkla girdiğimi görüp inanılmaz mutlu oldum, oysa geçen cuma denediğimde en az 3 kilo vermem gerek bu kota sığmam için diye düşünmüştüm halbuki 1 kilo verdim ve pantalonumu giyebildim ... demek ki tartıdan ziyade inceliyorum... yağlar kasa dönüşüyor sanırım... çok şaşırdım ve çook mutlu oldum kızlarrr :)
16 yaşında mı girdin üniversiteye ? Maşallah ben o yaşta yumurta kırmayı bile bilmiyordum
Listeye yani
Maşallah aman nazar değmesin, ben çok severim dinlemeyi böyle hikayeleri, anlat anlat
Nasıl tanıştınız ?
Yemiyorum epeydir canımmm :26::26:
Biliyormusun, tam burayı açtım ve içimden bir şey beni kışkırdı, gittim 1 kasede olan fındıkların hepsini aldım ve yemeğe başladım, yaklaşık küçük bir avuç içini doldurmuş yemiştim ki bu yazıyı okudumyapma dedim kendime ve bu yazı sayesinde cozutmanın dibinden döndüm teşekkürler lucimmm
Kesinlikle bu doğru ve bende çok yaşıyorum
Bu arada alıntı yaptığımı düşünmüştüm ama yapamamışım1 bir arkadaşımız son günlerdeki menüne göre daha fazla vermeni b3kliyordum demiş, çokta haklı.. inanın bende bir şey anlamış değilim hatta dün tartımla bu gün tartımda 400 gr. var aramda, o kadar şişliğim varki dünkü uzun yürüyüş saatlerimden sonra :26: Çok şükür + gelmedim yaa, eğer + çıksaydım şişliğim olucak ve ben kilo almış bulunucaktım..şişliğim varken bile 200 gr. - çıktıysam bu daha fazla vermiş olabileceğimi gösteriyor, her şeye rağmen olumlu bir durum
Arkadaşlar açık ve net konuşayım birazcık modumu düşürdü bu günkü tartı görüntüsü, motivasyonumu kaybetmiştim..eve geldim direk yatağa girdim ve itiraf edeyim birazcık ağladım bilesinir oldum herşeye, malum gün yaklaştıkça duygusallık tavan yapar bende..Birde lütfen şu günlerde bana yardımcı olun, iştah artması yaşıyorum. reglime 6 gün kaldı ve direnn diyorum kendimeee
.
kıyamam sana yaaa
yavrum geen hafta toplıght ve bende nerdeyse veremicektik. Ama regl oldugumuzun farkındaydık ve kilo almadıgımıza sükettik bence sende bu açıdan bak ve düşün. Ya kilo alsaydın daha mı iyiyidi en azından 200de olsa verdin
biz facebookta tanıştık
Offf ne kadar iyi geldi bilsennn, canımsın çok sağoll
Yemiyorum epeydir canımmm :26::26:
Biliyormusun, tam burayı açtım ve içimden bir şey beni kışkırdı, gittim 1 kasede olan fındıkların hepsini aldım ve yemeğe başladım, yaklaşık küçük bir avuç içini doldurmuş yemiştim ki bu yazıyı okudumyapma dedim kendime ve bu yazı sayesinde cozutmanın dibinden döndüm teşekkürler lucimmm
Kesinlikle bu doğru ve bende çok yaşıyorum
Bu arada alıntı yaptığımı düşünmüştüm ama yapamamışım1 bir arkadaşımız son günlerdeki menüne göre daha fazla vermeni b3kliyordum demiş, çokta haklı.. inanın bende bir şey anlamış değilim hatta dün tartımla bu gün tartımda 400 gr. var aramda, o kadar şişliğim varki dünkü uzun yürüyüş saatlerimden sonra :26: Çok şükür + gelmedim yaa, eğer + çıksaydım şişliğim olucak ve ben kilo almış bulunucaktım..şişliğim varken bile 200 gr. - çıktıysam bu daha fazla vermiş olabileceğimi gösteriyor, her şeye rağmen olumlu bir durum
Arkadaşlar açık ve net konuşayım birazcık modumu düşürdü bu günkü tartı görüntüsü, motivasyonumu kaybetmiştim..eve geldim direk yatağa girdim ve itiraf edeyim birazcık ağladım bilesinir oldum herşeye, malum gün yaklaştıkça duygusallık tavan yapar bende..Birde lütfen şu günlerde bana yardımcı olun, iştah artması yaşıyorum. reglime 6 gün kaldı ve direnn diyorum kendimeee
.
az önce bayanboncukada söyledim. Sende onlardansın. Azimlisin spor yapıyorsun ve yediklerine dikkat ediyorsun moral bozma bence . Hem haftada 200 gram da iyi ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?