Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

canım geçen hafta 65,5 mişsin o sebeple kilo artışın 1,2 ekledim seni de listeye...sağlık olsun sıkma canını demek ki yanlış olan bir şeyler var belkide, onların üzerine gidebiliriz bu hafta....
Teşekkür ediyorum iyi temenn için ders calismak için Nefsim i ikna etmem gerekiyordu o yüzden tatlı çok tükettim
Dagyolu sen neyaptın yaaaa çok kg almışsan refleks dönemi falan mı
Aslında o sahici Kilom değil dün oruçtüm akşam yiyin ce tarti da öyle görün du asil yarın belli olur ama bu hafta çok da tatlı yedim
Hm22 evet canım haklısın Yazdıkların da o dönemde değilim

Kızlar şunun sevimliliğine bakar mısınız

Kızlarr

Suan bulunduğum projenin bugün 2. yılı şirkete kutlama için iş ortaklarımız gelecek ve beraberinde büyüüüük bir pasta getirecekk

?????????????????????????

1 dilim pastayı kendime reva görmeli miyim görmemelimiyim ???:44::44::44::44:

Şuan ölesim geldii

Son düzenleme:
haftada 1 kg en iyi ihtimaldir belli bir zamandan sonra verilen miktar azalır bence bundan sonra 1er kg bile versen emin ol 2 aya 60ları görürsün - sonuçta 7li kilolara indin

canım önemli olan senin sağlığın evet biraz kötü olmuş ama toparlayacağına inanıyorum dünkü konuştuklarımızı bir sor bu ya hep ya hiç durumundan kurtulmak için sana en doğru önerileri seni tanıyıp ona göre liste veren diyetisyenin verecektir biz de her zaman destek oluruz tabii ama uzman desteği almak da lazım

dağyoluna söyledim sana da söylüyorum önemli olan sağlık sana birşey olmasın diyetmiş kiloymuş tamam takım ruhu açısından önemli ama sağlık kadar değil reglinin bu kadar sık olması neden olabilir bilmiyorum bunu kadın doğumcular çözer çözse çözse... ama bu çok yeme mevzusu üstünde durulması gereken bir şey... canın mı sıkkın yoksa diyetten mi bıktın ya da başka bir nedeni mi var?

kızlar görüşmek üzere kendinize çok iyi bakın...seviyorum sizleri ve burayı...

.
Sana da hayırlı Cumalar Sevdacığım ben de seni ve hepinizi çok seviyorum
37 yaş menopoz için biraz erken değil mi?

canım senide tebrik ediyorummm [/QUOTE]teşekkür ederim

belirli sayıda yumurta hücremiz olduğunu bende duymuştum.
Yumurta rezervi deniyor bildiğim kadarıyla - doğumla birlikte yumurtalıklarda belirli sayıda bir yumurta sayımız olurmuş ve buluğ çağı ile menopoz arasındaki geçen sürede regl oldukça bu rezervler azalıyor zaten menopoz denen şey de yumurta rezervinin tükenmesi diye biliyorum

valla menünü görünce sevindim sebze+protein günü herhalde ne güzel demiştim en son çikolatayı okuyunca şaşırdım demek ki bedenin artık şeker istiyor

Kilo veren arkadaşlar tebrik ediyorum sevgililer günümüz kutlu olsun öpüyorum ben dışarda olucak akşam görüşürz.

Canım senin ve kızlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun benim bir sevgilim yok ama kendimi aylardır yalnız hissetmedim şimdi de en çok iletişimde olduğum kişiler sizlersiniz ben bu kkyı çok seviyorummmmm

Önce bildirim yapayım sonra geçmişe bakacağım kızlar.

Geçen hafya : 84.2
Bu hafta : 84

Ancak bu kadar oldu ..
tebrik ederim 200 g da olsa eksileri görmek çok önemli

http://www......................./330-közlenmiş patlıcan karnıyarık tarifi

Malzeme miktarını sen kendine göre belirlersin diye düşündüm. Bir de közlenmiş patlıcanla yapılmış tarif linki ekledim.

Patlıcanları yıkayıp kurulayıp patlıcanın üzerinde bir bıçak ile ufak delikler aç.fırında 200 derecede közleyebilirsin. pişmesi fazla sürmüyor ama piştiğinde patlıcanların kabuğu kabaracak , zaten piştiğini böyle anlayacaksın :)
Patlıcan fırından çıktığında biraz bekle ellerin yanmadan soyabilmen için sapından tutup çatalla kabuğunu soyabilirsin. Veya közlemeye başlamadan önce de soyabilirsin. Daha sonra hazırladığımız iç harcını patlıcanların ortasını yarıp koyduktan sonra 2 çay bardağı salçalı suyla 1 çorba kaşığı zeytin yağını karnıyarıkları koyduğumuz borcama döküp fırında 40 dakika falan pisiriyoruz. Umarım denediğinde hoşuna gider canımcım. İç harçla ilgili sorunun yok diye düşündüm. Sadece patlıcan közleme ve pişirme kısmını anlattım.

evet ya 9. takim cok guzel zayiflamis.
evet ama bizim sayımız onlara göre fazla ve 2 kişi fire verdik

Güzel bir yazıymış - paylaşım için teşekkürler
ödülünü de beğendim aslında ben de ödül olarak gardırobumu yenilemeyi planlıyorum ama daha zamanı var bu arada pantolonum biraz bollaşmış kızlar önü sıkarak değil de rahatça bol bir şekilde kapanıyor demek ki az da olsa vücudumda da değişimler mevcut

inşallah diyetisyene gidersin canım daha bilinçli kilo verirsin bu sayede hem de sağlığına pozitif katkısı olur

Ne güzel dereceye gireceksek
Zayıflayan tüm arkadaşları tebrik ederim.
ben ilk 3e gireceğimize inanıyorum gerçi henüz genel listeye bakmadım listemizi paylaştıktan sonra...

Arkadaşınızla aynı yaşta ve aynı boyda olmanıza rağmen hiç sizin ondan çok daha fazla kilolu gözüktüğünüz oldu mu?
Veya yıllar önce aynı kiloda giydiğiniz elbisenin bu sene içine giremediğiniz veya kilonuz tartıda hep aynıyken giydiğiniz pantolonun sizi sıktığı veya o kadar kilo vermişken neden kimse sizin kilo verdiğinizi fark etmiyor veya spora başladığınızdan beri kilonuz aynı olmasına rağmen bütün kıyafetleriniz size bol mu geliyor veya boyunuza göre kilonuz normal değerlerde fakat istediğiniz elbiselere sığamıyor musunuz? Bu tür durumlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır.

Cevap vücudunuzda ki yağ-kas-su oranlarında gizlidir.
Bireylere sorduğunuzda herkesin kendi kilosundan şikayet ettiğini duyabilirsiniz, benim 5kg/10 kg/ 2 kg fazlam var, basenlerim geniş veya göbeğim çıkıyor, yağlıyım. Görünüş göreceli bir kavramdır, 80 kg olan birisi kendini çok kilolu hissedebilir fakat bir başkasına göre çok normaldir, peki neye göre değerlendireceğiz? BKI ilk olarak kullanılacak değerdir. Kilonuzu boyunuzun karesine böldüğünüzde elde edilen rakam 25 in üzerindeyse şişman, 30 un üzerinde ise obezite olarak kabul edilir, zaten böyle bir değer çıktığında doktor ve diyetisyen kontrolünde olmanız gerekir. Fakat bu değerin kullanılması bölgesel yağlanma gibi durumlarda yeterli olmayabilir, bu noktada vücut yağ-kas-su oranlarının ölçülmesi gerekmektedir. Yaş, cinsiyet, egzersiz durumu, kalıtım, tüketilen besinlerin çeşidi gibi bir çok faktör vücut yağ-kas miktarını etkiler. Bu durumlara göre vücutta olması gereken yağ miktarı kişiye göre değişmektedir. Örneğin arkadaşınızla aynı yaşta, aynı boyda ve aynı kilodasınız fakat siz 42 beden giyerken arkadaşınız 38 beden giyebiliyor, burada tek fark yağ yüzdelerinizdir, ölçümler yapıldığında sizin yağ yüzdeniz %34.2, arkadaşınızın ki %23.8 çıkıyorsa bu demektir ki arkadaşınızın vücut kas ve su oranı sizden daha fazla, vücudu daha sıkı ve metabolizması daha hızlıdır. Vücutta kas kitlesi ne kadar fazla, yağ miktarı o kadar az ise vücut o kadar daha sıkı ve fittir, beden olarak daha düşüktür. Bu yüzden BKI yanında mutlaka yağ yüzdesine bakmalısınız, eğer BKI niz 20-25 arasında çıkıyor fakat (olması gereken rakamlar kişiye göre değişir) yağ yüzdeniz 20-26 olması gerekirken %32.4 çıkıyorsa siz zayıf şişmansınız.

Peki kilo vermeden yağ yüzdesini düşürüp bir beden daha düşük elbise giymeyi nasıl başaracağız? Yapılan araştırmalarda yağ yüzdesinin artışına sebep olabilecek yapılan hataları sıralayalım;

* Yetersiz protein tüketimi
* Yetersiz fiziksel aktivite
* Patates kızartması, pasta v.b karbonhidrat ve yağ miktarları yüksek besinleri ağırlıklı tüketmek
* Düzensiz yemek saatleri, uzun açlıklar, ana öğünlerin atlanması

Yani sadece diyette yağ tüketimi artması vücut yağ yüzdesi artışına sebep olmamaktadır. Öncelikle diyetiniz de yeterli miktarda az yağlı süt-yoğurt düzenli tüketmeli ve bir öğün mutlaka et grubu besin almalı, yeterli protein tüketimi sağlandıktan sonra haftada 3-4 gün cardio ağırlıklı egzersiz ile kas kitlesinin artmasını ve yağ yüzdesinin düşmesini sağlamalısınız.

6 gün falan sürüyor canim bazen 7 gün. cok tesekkür ederim canim.

Dyt. İdil İmamoğlu, Özlem SERT AYDIN, Bahar Demirkıran - bunlar tanınmış diyetisyenler benim de gazete, dergi ve birçok platformda yazılarını okuduğum kişiler
Dyt. Merve Tığlı Çınar - birkaç kez ismini duymuştum bu doktor sitesinde de takip ettiğim kişiler arasında yer alıyor
Yrd. Doç. Dr. Aylin HASBAY BÜYÜKKARAGÖZ bu da doktor sitesi sayesinde denk geldiğim bir diyetisyen ama makalelerini okumuşluğum var ve akademik kariyer yapmış bir diyetisyen
Merve Tığlı ve Bahar Demirkıran bana daha uygun geldi yani hastalıklarda beslenme konularında çalışmaları mevcut artık sana kalmış
linkleri aşağıda:
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-idil-imamoglu
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-ozlem-sert-aydin
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-merve-tigli
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-bahar-demirkiran
http://www.doktorsitesi.com/uzman/yrd-doc-dr-aylin-hasbay-buyukkaragoz

az önce geçen hafta giremediğim eski kot pantalonumun içine rahatlıkla girdiğimi görüp inanılmaz mutlu oldum, oysa geçen cuma denediğimde en az 3 kilo vermem gerek bu kota sığmam için diye düşünmüştüm halbuki 1 kilo verdim ve pantalonumu giyebildim ... demek ki tartıdan ziyade inceliyorum... yağlar kasa dönüşüyor sanırım... çok şaşırdım ve çook mutlu oldum kızlarrr :)

yok canim ya diyetten sklmak degil tamamen ailemin yaninda olmamdan dolayi, evdekiler yemek yemegi cok seviyorlar ee bende onlarla beraber yiyorum. bir de ben tek basimayken diyet yapabiliyorum yani yurttayken. evde olmuyor ya, 6 aydir yoktum yanlarinda e onlar da ne zamandir yoksun hadi sunu yapalim hadi bunu yapalim telasindalar. ben 26 subbatta adam akilli basliyabilicem anlasildi. o zamana kadar beni maruz görürsünüz insallah :26::26: o tarihte kendime bi tarti da alirim hatta yarisa katilirim bende diyorum ama bu 12 gün durum bu sekilde olacak ya anladim yani.
kadin dogumcular cözemedi canim, ilac verdi hic bir ise yaramadi.ben kilo verdikten sonra oldu canim bu regli düzensizligi yani daha dogrusu diyet yapmaya baslayinca oldu, ne zaman diyeti birakip yemeye basliyorum durum düzeliyor. ne zaman kilo vereyim hemen regli düzenim bozuluyor. evdekiler de kiziyor bak bünyen de kabul etmiyor artik diye. bende sporu biraktim iste bugun o yüzden bari yavas yavas zorlanmadan gitsin gidecekse de diye.. ama dedigim gibi 26 sindan sonra napicam edicem o kalan kilolarimi da vericem.

Son düzenleme:

Paylaşımın için teşekkürler - ben de bunu okuyunca aklıma birşey geldi - daha önce okumuştum ama yine bakmak geldi aklıma - hani beslenme piramitleri vardır ya aslında bunun Türk versiyonu Hacettepe Üni. tarafından 4 yapraklı yonca olarak tanımlanmıştır. Bunun linkini sizinle de paylaşmak istiyorum güzel bir beslenme rehberi:
www.bdb.hacettepe.edu.tr/torehberi.pdf‎

senin adına sevindim zaten sen kas yapmasan sarkma olurdu

ben de evde diyet yapmakta zorlanırdım yani yapardım kimse birşey demezdi de hamur işi çok pişerdi ben de dayanamazdım yani seni anlayabiliyorum - artık yurda döndüğünde daha disiplinli devam edersin napalım

Ben de senin adına sevindim Luci :) Ama mutfağı erken kapatmaya sağlıklı menülere devam edersen bence ideal kilona da ulaşacaksın :81:

simdilik kilo almadan kurtarmaya calisicam durumu, bide haftaya dogum günüm bi sürü kisiyle ayri ayri dogum gunu kutlanir pastalar bilmem neler cileden cikicam ya. hic sevmiyorum o yüzden dogum günümde birinin yaninda olmayiii. ama su regli olayini cözmem lazim yaa

Canım madem evdeyken diyet yapamıyorsun o zaman kilonu korumaya çalış. Almamaya gayret et. Yemek çok kaçsa da ekmeğe hamur işlerine dikkat et.Veya akşam 7-8 gibi yemeyi kesmeye çalış
Regl konusunu bu sıralar 18-22 yaş arası üç dört arkadaşımdan duydum. Ben 23 yaşındayım şimdi reglim düzenli sayılır , ama yurtta kaldığımda oda arkadaşlarımdan etkilenip 2-3 gün erken olabiliyordu bazen. Doktora gitmekle iyi yapmışsın.

Bilemedim valla, canın ne kadar istiyor ? Eğer yersen önümüzdeki günlerde kaçamak hiç olmamalı ..

Sevgililer gününü hiç umursamadım, umursamıyorum, oysa aşk deyince bile heyecanlanan bir insanım.

Tabi hiç yoktan iyidir ama niye böyleyim bilemedim.

Çok teşekkür ederim. ilk link çıkmamış ama o sanırım yağda kızartıp yapılan, onda problemim yok ama fırında seviyoruz.
Şimdi eğer ilk başta soyarsam yine sert oluyor, sonradan soyarsam da içi tamamen küçülmüş patlıcan salatasındaki kıvamda oluyor, acaba çok mu közlüyorum ben ?

Yedim, dikkat etmedim ama yine de çok fazla geldi luci o kadar kilo.
Çok teşekkür ederim ilgi için.

Ben bu yazıyı çok beğendim.
Geçen yaz ki ben 55-60 arasındaydım o zamanlar ölçüm yaptırdığımızda eşimin yağ oranı 10 iken benim 20 idi. Benim beden kütle indeksim çok daha az olmasına rağmen eşimin vücudu daha güzeldi..

6 gün falan sürüyor canim bazen 7 gün. cok tesekkür ederim canim.

Lilycim çok teşekkür ederim sana zahmet verdim ama ben muayehane değil de özel hastane falan arıyorum, açıkçası şu sıralarda çok düzenli gidemeyeceğim 1-2 ayda bir ancak ankaraya gittikçe, düzenim belli değilken de özele para vermek istemiyorum. Özel hastanelerde iyi bir doktor bulabilirsem çok daha iyi olacak.

Tebrik ederim ne güzel bir duygu bu, bana da kıyafetlerim hiç olmuyor ve yeni de pek bir şey almadım, bu kiloda kıyafetim olsun istemiyorum, şimdilik idare edebilecek 2-3 alt aldım, üstümde problem yok zaten mler oluyor.

Çok iyi anlıyorum, ben üniversiteyken kendim çok güzel kilo verirdim ama ya eşim gelirdi yanıma hoop 3-4 kg alırdım ya eve gelir 3-4 kg alırdım sonra 1 ay yine dikkat et ..

ben de beğendim yazıyı ve hemen paylaşayım istedim sizlerle :)
ben hiç kıyafet atmadığım için evde 38-44 beden arası bi dünya kıyafet biriktirmiş durumdayım (( o sebeple kaç kilo olursam olayım giyecek bir şeyler hep var :)

Çok iyi anlıyorum, ben üniversiteyken kendim çok güzel kilo verirdim ama ya eşim gelirdi yanıma hoop 3-4 kg alırdım ya eve gelir 3-4 kg alırdım sonra 1 ay yine dikkat et ..

bir de yurtta kalmak çok keyiflidir ... ben de üniversitedeyken 4 yıl yurtta kaldım aynı anda diyet ve spor yapardık hem çoook keyifli olurdu, hem de başarıyla sonuçlanırdı... hey gidi günler heeeyyyy :)

1 dilimden birşey olmaz diyemem ama devamında sağlıklı beslenmeye devam edebileceksen haftanın kaçamağı olur ama karar senin

Bilemedim valla, canın ne kadar istiyor ? Eğer yersen önümüzdeki günlerde kaçamak hiç olmamalı ..

S

Kızlarr ben en iyisi mi kendi iç savaşımı bir yeneyim olmazssa 1 dilimin yarısını yerim belkim yada hiç yemem (ki bu benim için büyük bir başarı olur )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…