- 10 Eylül 2012
- 2.879
- 4.682
- 248
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #105.301
Teşekkür ediyorum iyi temenn için ders calismak için Nefsim i ikna etmem gerekiyordu o yüzden tatlı çok tükettimcanım geçen hafta 65,5 mişsin o sebeple kilo artışın 1,2 ekledim seni de listeye...sağlık olsun sıkma canını demek ki yanlış olan bir şeyler var belkide, onların üzerine gidebiliriz bu hafta....
Aslında o sahici Kilom değil dün oruçtüm akşam yiyin ce tarti da öyle görün du asil yarın belli olur ama bu hafta çok da tatlı yedimDagyolu sen neyaptın yaaaa çok kg almışsan refleks dönemi falan mı
haftada 1 kg en iyi ihtimaldir belli bir zamandan sonra verilen miktar azalır bence bundan sonra 1er kg bile versen emin ol 2 aya 60ları görürsün - sonuçta 7li kilolara indingünaydııın :) evet alışkanlığım benim sabah en geç 06:30 da kalkmış olurum ben... o çok kötü ya, komşulardan gelen gürültülerden dolayı uyuyamamakgeçmiş olsun diyorum... bu arada tebrik ederim çoook güzel kilo vermişsin bu hafta derecede görürüz seni inşallah...
benim yine gide gide 1 kilo gitmiş, çok şükür artık 7 li rakamlara tam anlamıyla geçebildim, Allahtan bir mani olmadığı sürece 8li rakamları görmem artık inşallah...sanırım uzun yıllar 80 lerde olmam benim sabit noktamı 80 belirledi, çok zor ve yavaş indim 7 lilere... gerçi çok uzun süredir diyet yapmıyordum yaşla da alakalı olabilir ama benim haftada 1 kilo verdiğim görülmüş şey değildir, en az 2-3 kilo verirdim eskiden..halbuki dün 78,5 u görmüştüm, bünyem benimle oyun oynuyor eminim :) neyse buna da şükür yaşasın 7 li rakamlarrrrr :)kendimi ekleyeyim listeye hemen :)
canım önemli olan senin sağlığın evet biraz kötü olmuş ama toparlayacağına inanıyorum dünkü konuştuklarımızı bir sor bu ya hep ya hiç durumundan kurtulmak için sana en doğru önerileri seni tanıyıp ona göre liste veren diyetisyenin verecektir biz de her zaman destek oluruz tabii ama uzman desteği almak da lazımKizlar takım ruhuna göre hareket etmediğim den Üzgünüm kendi açımdan bakarsanız malesef rahatım yani kilo aldigim dan ötürü kendime kızmyorum esim de diyor ilk defa bu kadar fazla dayandın bir fire verdim durduramadım kendimi inş telafisi olur 1.3 kilo artışı 66.7
dağyoluna söyledim sana da söylüyorum önemli olan sağlık sana birşey olmasın diyetmiş kiloymuş tamam takım ruhu açısından önemli ama sağlık kadar değilkizlar günaydin, dün felaket bi gündü. diiyet denen zimbirti yine mavf oldu, yedim de yedim ama ne yemek. sonra cezasini kendi kendime cektim amagece bi midem sisti gaz sanci agri ne ararsan var, yatiyorum yatamiyorum kalkiyorum ayakta duramiyorum sabaha kadar wc de gecirdim cok afedersiniz. safra kesem rahatsizlandi yine yani. yeni yeni kendime geliyorum, gidip tartiliyim diyorum ama regli oldum yine (ben 18 günde bi regli oluyorum bu arada) bugun ilk günü. yok illa tartil diyorsaniz gidip tartilayim..
Sana da hayırlı Cumalar Sevdacığım ben de seni ve hepinizi çok seviyorum
37 yaş menopoz için biraz erken değil mi?
peki kan tahlili derken şu bildiğimiz hormon tahlilleri demi.aynı dert bende de var ...gerçi benim yaşım senden büyük 37 yim .hatta ben menapoz olacağımı düşünüyordum ama doktor henüz öyle birşey görünmediğini söyledi.hormon tahlili yaptırdım hepsi normal ama en önemli olanını(prolaktin) atlamışlar.bu ay artık onu da yaptırıcam da bakalım nedir...bende ilk başladığı zamanlar problemim 15 günde hafta bir görüyordum şimdi de 1.5 ayda ve peşine tekrar 1 hafta sonra görüyorum.ama sakın ihmal etme bütün tahlillerini yaptır abla tavsiyesi .bırakma yani inanı gerçekten çok yıpratıyor.
.
Yumurta rezervi deniyor bildiğim kadarıyla - doğumla birlikte yumurtalıklarda belirli sayıda bir yumurta sayımız olurmuş ve buluğ çağı ile menopoz arasındaki geçen sürede regl oldukça bu rezervler azalıyor zaten menopoz denen şey de yumurta rezervinin tükenmesi diye biliyorumbelirli sayıda yumurta hücremiz olduğunu bende duymuştum.
valla menünü görünce sevindim sebze+protein günü herhalde ne güzel demiştim en son çikolatayı okuyunca şaşırdım demek ki bedenin artık şeker istiyorbende dünki menümü yazayım.
sabah. 1 yumurta ve 2 kk peynir.
öğlen. patlıcan yemeği ve yoğurt.
akşam. 1 tabak dolusu lahana yemeği. sonra dukan krebimin arasına peynir koyup yedim.
sonra biraz gözüm döner gibi oldu. çeyrek ekmek arasına çikolata sürüp yedim. :105::105: (nasıl oldu anlamadım. çok gözüm dönmüştü.)
su : 2 litre..
spor : yok.
Kilo veren arkadaşlar tebrik ediyorum sevgililer günümüz kutlu olsun öpüyorum ben dışarda olucak akşam görüşürz.
tebrik ederim 200 g da olsa eksileri görmek çok önemliÖnce bildirim yapayım sonra geçmişe bakacağım kızlar.
Geçen hafya : 84.2
Bu hafta : 84
Ancak bu kadar oldu ..
Ben kendim 200 gram verdim de konuşuyorum işte
Evet evet eğer ben ki karnıyarığı başarabilirsem başartanın başarısıdır ( Söze bak yahu)
Çok tecrübeli değilim mutfakta ama çoğu şeyi öğrenip yapabiliyorum fakat karnıyarık deneyip deneyip yapamadıklarımdan.
evet ama bizim sayımız onlara göre fazla ve 2 kişi fire verdikevet ya 9. takim cok guzel zayiflamis.
Güzel bir yazıymış - paylaşım için teşekkürlerDiyetisyen seçil kenar yazmış, okudum hoşuma gitti, sizlerle paylaşayım istedim kızlarrrr :)
Öncül- Fazla Yeme davranışları arasında ki ilişkiyi kırma
O an öfkelisiniz, çekmeceyi açtınız, çikolatayı yiyeceksiniz, çekmeceyi kapatıp 5 dk bekleyiniz. Daha sonra böyle bir davranışta 10 dk, daha sonrasında 15 dk tarzında zaman aralıkları bırakınız ve bir süre sonra artık oto kontrolünüzün daha da kuvvetlendiğini göreceksiniz.
Davranış Değişikliği için alternatif listeler oluşturun
O an yemeye yönlendiğinizi ve kontrolü kaybetmeye başladığınızı anladığınızda sizi sakinleştirecek, mutlu edecek yapabileceklerinizin listesini arayın. Bunu kriz değerlendirmesi gibi düşünün; aşağıda ki gibi bir listeniz olsun:
En yakın arkadaşıma telefon etmek
Yürüyüşe çıkmak
Köpeğimle oynamak
Film seyretmek
Örgü örmek
Resim yapmak
Maddi / Zihinsel ödüller koymak
Ödül dediğimizde genelde kişiler diyeti hiç bozmadıkları bir hafta sonrasında kendilerine yemek ödülü koyarlar, bu çok yanlıştır. Evet ödül kişinin motivasyonu arttırır fakat bu ödüller yemek haricinde olmalıdır.
Örneğin; 1 hafta diyetimi hiç bozmadım, geçen gün beğendiğim kolyeyi satın alabilirim.
çok güzel gidiyorum, diyetimi bozmadım, ben harikayım, çok başarılıyım
tarzında maddi ve zihinsel ödüller kendinize verin.
Hedef Koyma
Kısa ve uzun süreli hedefler koyun kendinize. Fakat unutmayın ki hedeflerinizi çok yüksek tutar ve ulaşamazsanız motivasyonunuz azalır bu yüzden akılcı hedefler koyun;
bu ay 3 kg vereceğim
bu hafta diyetimi hiç bozmayacağım
bu hafta hiç tatlı tüketmeyeceğim
Yeme kalıplarının normalleşmesi
Kesinlikle kendinizi aç bırakmayın, açlık çok yemeyi tetikler...
Beden İmajı
Unutmayın ki herkesin bir vücut yapısı vardır. Ne kadar diyet ve egzersiz yaparsanız yapın istediğiniz kilo ve vücut ölçülerine düşemeyebilirsiniz. Bu yüzden olmanız gereken kilo hedeflerini koyarken diyetisyeninize danışarak bilgi almanız gerekir. Burada kilit nokta kendini kabul edebilmektir.
Yapılan araştırmalarda kişilere neden kilo vermek istedikleri sorulmuş. Cevaplara bakıldığında kilo verirsem evliliğim daha iyi olur kilo verirsem eşim beni çok daha fazla beğenir kilo verirsem işimde yükselirim tarzı cevaplar alınmış fakat bu kişiler kilo verdiğinde evliliklerinde olumlu bir değişim, iş yerinde terfi görülmemiş. Unutmayın ki karşınızda ki insanlar sizi zayıf olduğunuz için çok sevmez, bu yönden olumlu düşünüp kendinizi kabul edin.
Kilo verdikten sonra yapmak istediklerinizin listesini yapın
Kilo verdikten sonraya erteledikleriniz etkinlikleri listeleyin ve onları hayata geçirmek için hemen planlar yapın. Örneğin;
kilo verdikten sonra tatile gideceğim hemen hafta sonu için ufak bir tatil planı yapın.
kilo verdikten sonra artık siyah kıyafet almayacağım alışverişe çıkın ve mavi, yeşil, hangi rengi seviyorsanız siyah haricinde kazaklar alın. Kendinize güvenin çok yakışacak.
Diyeti mutlaka yaşam tarzınız haline getirin. Sıralı hedefler, sistematik ödüller koyun, eğlenceli etkinlikler düzenleyin....
MESELA BEN BU PAZAR ALLAH KISMET EDERSE SAUNA, HAMAM ÖDÜLÜ VERECEĞİM NİHAYET KENDİME...Uzun zamandır istiyordum ama bir türlü fırsat bulamıyordum...
inşallah diyetisyene gidersin canım daha bilinçli kilo verirsin bu sayede hem de sağlığına pozitif katkısı olurKIZLAR MERHABA
Yarın için doktordan randevu aldık. Eşimle birlikte gidicez.Diyetisyene büyük ihtimal yonlendırebilirler bizi .Pazartesi bilgilendiricem sizleri durumuma göre kilolarda gitmiş çok sevindim adınıza bn hala aynı.
ben ilk 3e gireceğimize inanıyorum gerçi henüz genel listeye bakmadım listemizi paylaştıktan sonra...Ne güzel dereceye gireceksek
Zayıflayan tüm arkadaşları tebrik ederim.
Maşallah Lily. Tebrik ederim.
Gayet güzel olmuş menü, sıcak çikolataya da bir şey demiyoruz malum artık.
/QUOTE]
Yorumun için teşekkürler - sıcak çikolata artık kahve gibi birşey yaaa ondan artık klasikleşti
Güzel yorumların için teşekkürler öncelikleEline sağlık Lily ..
Lİstede yanlışlık varsa diye kardeş takımlara kontrol ettiriyoruz, zannetmiyorum hata olduğunu şart değil o yüzden eklemek ama zararı da olmaz.
Lily sadece ufacık bir yuvarlama hatası olmuş o kadar, bu arada kaptan cevap yazmış paylaşım alanına ama benim körlüğüm tutmuş görmemişim.
Neden inan hiç bir fikrim yok.
Tiroidi yeni öğrendim belki etkisi olabilir önceden var mıydı onu da bilmiyorum, bir ara kortizon kullandım ondan da olabilir ama tartıyı kaldırmıştım ve bu kadar kilo aldığımı hiç bilmiyordum. En fazla 70 falan diye konuşuyorduk eşimle, sonra tartıldım ikimizde inanmadık zaten, başka tartıda da tartıldım ve şok oldum.
Bu kg alma durumun da bence hepsinin bir araya gelmesinden olmuş hem kortizon hem tiroid problemi ee birazcık da dikkat etmeyi bıraktıysan kaçınılmaz oluyor bazı şeyler...
Takip ettiğim sitede hem tanınmış hem de tanınmasa da mesleğinde uzman olduğu kanaatine vardığım diyetisyenler var sana birazdan araştırıp linklerini ekleyeyim inşallahBen zamanında yapmıştım dukan.
1 ayda da 10 kg kadar vermiştim ama hiç cesaretim yok artık öyle sıkı diyetlere.
Zeynep sonuca göre diyetisyene gitmeyi planlıyorum.
Bulunduğum yerde sağlık hizmetleri pek iyi değil ama Ankaraya gidince bir gideyim olmazsa diyorum.
Ankarada bildiğiniz diyetisyen var mı kızlar ? Özel hastane olursa daha iyi olur muayehane yerine ?
yarın da yaz o zaman kilonu emin olmak içinTeşekkür ediyorum iyi temenn için ders calismak için Nefsim i ikna etmem gerekiyordu o yüzden tatlı çok tükettim
Aslında o sahici Kilom değil dün oruçtüm akşam yiyin ce tarti da öyle görün du asil yarın belli olur ama bu hafta çok da tatlı yedim
Hm22 evet canım haklısın Yazdıkların da o dönemde değilimnefis terbiyesinden ziyade neyi ne zaman yemen gerektiğini sadece listeye uymaya çalışarak değil de beynen de kabullenmelisin - bu durum üzerinde çalışmamız lazım
çirkin şey seni
Kızlar şunun sevimliliğine bakar mısınız
Kızlarr
Suan bulunduğum projenin bugün 2. yılı şirkete kutlama için iş ortaklarımız gelecek ve beraberinde büyüüüük bir pasta getirecekk
?????????????????????????
1 dilim pastayı kendime reva görmeli miyim görmemelimiyim ???:44::44::44::44:
Şuan ölesim geldii
1 dilimden birşey olmaz diyemem ama devamında sağlıklı beslenmeye devam edebileceksen haftanın kaçamağı olur ama karar senin
6 gün falan sürüyor canim bazen 7 gün. cok tesekkür ederim canim.Geçmiş olsun bayanbaloncuk, midemiz küçülüp çok yediğimizde feci oluyor.
18 günde 1 miNe kadar sürüyor peki ? Ben de 3 aydır olmuyorum ..
Önce sağlık çünkü. Hepimiz merak ettik sağlığını.
.
dağyoluna söyledim sana da söylüyorum önemli olan sağlık sana birşey olmasın diyetmiş kiloymuş tamam takım ruhu açısından önemli ama sağlık kadar değilreglinin bu kadar sık olması neden olabilir bilmiyorum bunu kadın doğumcular çözer çözse çözse... ama bu çok yeme mevzusu üstünde durulması gereken bir şey... canın mı sıkkın yoksa diyetten mi bıktın ya da başka bir nedeni mi var?
Arkadaşınızla aynı yaşta ve aynı boyda olmanıza rağmen hiç sizin ondan çok daha fazla kilolu gözüktüğünüz oldu mu?
Veya yıllar önce aynı kiloda giydiğiniz elbisenin bu sene içine giremediğiniz veya kilonuz tartıda hep aynıyken giydiğiniz pantolonun sizi sıktığı veya o kadar kilo vermişken neden kimse sizin kilo verdiğinizi fark etmiyor veya spora başladığınızdan beri kilonuz aynı olmasına rağmen bütün kıyafetleriniz size bol mu geliyor veya boyunuza göre kilonuz normal değerlerde fakat istediğiniz elbiselere sığamıyor musunuz? Bu tür durumlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır.
Cevap vücudunuzda ki yağ-kas-su oranlarında gizlidir.
Bireylere sorduğunuzda herkesin kendi kilosundan şikayet ettiğini duyabilirsiniz, benim 5kg/10 kg/ 2 kg fazlam var, basenlerim geniş veya göbeğim çıkıyor, yağlıyım. Görünüş göreceli bir kavramdır, 80 kg olan birisi kendini çok kilolu hissedebilir fakat bir başkasına göre çok normaldir, peki neye göre değerlendireceğiz? BKI ilk olarak kullanılacak değerdir. Kilonuzu boyunuzun karesine böldüğünüzde elde edilen rakam 25 in üzerindeyse şişman, 30 un üzerinde ise obezite olarak kabul edilir, zaten böyle bir değer çıktığında doktor ve diyetisyen kontrolünde olmanız gerekir. Fakat bu değerin kullanılması bölgesel yağlanma gibi durumlarda yeterli olmayabilir, bu noktada vücut yağ-kas-su oranlarının ölçülmesi gerekmektedir. Yaş, cinsiyet, egzersiz durumu, kalıtım, tüketilen besinlerin çeşidi gibi bir çok faktör vücut yağ-kas miktarını etkiler. Bu durumlara göre vücutta olması gereken yağ miktarı kişiye göre değişmektedir. Örneğin arkadaşınızla aynı yaşta, aynı boyda ve aynı kilodasınız fakat siz 42 beden giyerken arkadaşınız 38 beden giyebiliyor, burada tek fark yağ yüzdelerinizdir, ölçümler yapıldığında sizin yağ yüzdeniz %34.2, arkadaşınızın ki %23.8 çıkıyorsa bu demektir ki arkadaşınızın vücut kas ve su oranı sizden daha fazla, vücudu daha sıkı ve metabolizması daha hızlıdır. Vücutta kas kitlesi ne kadar fazla, yağ miktarı o kadar az ise vücut o kadar daha sıkı ve fittir, beden olarak daha düşüktür. Bu yüzden BKI yanında mutlaka yağ yüzdesine bakmalısınız, eğer BKI niz 20-25 arasında çıkıyor fakat (olması gereken rakamlar kişiye göre değişir) yağ yüzdeniz 20-26 olması gerekirken %32.4 çıkıyorsa siz zayıf şişmansınız.
Peki kilo vermeden yağ yüzdesini düşürüp bir beden daha düşük elbise giymeyi nasıl başaracağız? Yapılan araştırmalarda yağ yüzdesinin artışına sebep olabilecek yapılan hataları sıralayalım;
* Yetersiz protein tüketimi
* Yetersiz fiziksel aktivite
* Patates kızartması, pasta v.b karbonhidrat ve yağ miktarları yüksek besinleri ağırlıklı tüketmek
* Düzensiz yemek saatleri, uzun açlıklar, ana öğünlerin atlanması
Yani sadece diyette yağ tüketimi artması vücut yağ yüzdesi artışına sebep olmamaktadır. Öncelikle diyetiniz de yeterli miktarda az yağlı süt-yoğurt düzenli tüketmeli ve bir öğün mutlaka et grubu besin almalı, yeterli protein tüketimi sağlandıktan sonra haftada 3-4 gün cardio ağırlıklı egzersiz ile kas kitlesinin artmasını ve yağ yüzdesinin düşmesini sağlamalısınız.
senin adına sevindim zaten sen kas yapmasan sarkma olurduaz önce geçen hafta giremediğim eski kot pantalonumun içine rahatlıkla girdiğimi görüp inanılmaz mutlu oldum, oysa geçen cuma denediğimde en az 3 kilo vermem gerek bu kota sığmam için diye düşünmüştüm halbuki 1 kilo verdim ve pantalonumu giyebildim ... demek ki tartıdan ziyade inceliyorum... yağlar kasa dönüşüyor sanırım... çok şaşırdım ve çook mutlu oldum kızlarrr :)
ben de evde diyet yapmakta zorlanırdım yani yapardım kimse birşey demezdi de hamur işi çok pişerdi ben de dayanamazdım yani seni anlayabiliyorum - artık yurda döndüğünde daha disiplinli devam edersin napalımyok canim ya diyetten sklmak degil tamamen ailemin yaninda olmamdan dolayi, evdekiler yemek yemegi cok seviyorlar ee bende onlarla beraber yiyorum. bir de ben tek basimayken diyet yapabiliyorum yani yurttayken. evde olmuyor ya, 6 aydir yoktum yanlarinda e onlar da ne zamandir yoksun hadi sunu yapalim hadi bunu yapalim telasindalar. ben 26 subbatta adam akilli basliyabilicem anlasildi. o zamana kadar beni maruz görürsünüz insallah :26::26: o tarihte kendime bi tarti da alirim hatta yarisa katilirim bende diyorum ama bu 12 gün durum bu sekilde olacak ya anladim yani.
kadin dogumcular cözemedi canim, ilac verdi hic bir ise yaramadi.ben kilo verdikten sonra oldu canim bu regli düzensizligi yani daha dogrusu diyet yapmaya baslayinca oldu, ne zaman diyeti birakip yemeye basliyorum durum düzeliyor. ne zaman kilo vereyim hemen regli düzenim bozuluyor. evdekiler de kiziyor bak bünyen de kabul etmiyor artik diye. bende sporu biraktim iste bugun o yüzden bari yavas yavas zorlanmadan gitsin gidecekse de diye.. ama dedigim gibi 26 sindan sonra napicam edicem o kalan kilolarimi da vericem.
Ben de senin adına sevindim Luci :) Ama mutfağı erken kapatmaya sağlıklı menülere devam edersen bence ideal kilona da ulaşacaksın :81:az önce geçen hafta giremediğim eski kot pantalonumun içine rahatlıkla girdiğimi görüp inanılmaz mutlu oldum, oysa geçen cuma denediğimde en az 3 kilo vermem gerek bu kota sığmam için diye düşünmüştüm halbuki 1 kilo verdim ve pantalonumu giyebildim ... demek ki tartıdan ziyade inceliyorum... yağlar kasa dönüşüyor sanırım... çok şaşırdım ve çook mutlu oldum kızlarrr :)
Paylaşımın için teşekkürler - ben de bunu okuyunca aklıma birşey geldi - daha önce okumuştum ama yine bakmak geldi aklıma - hani beslenme piramitleri vardır ya aslında bunun Türk versiyonu Hacettepe Üni. tarafından 4 yapraklı yonca olarak tanımlanmıştır. Bunun linkini sizinle de paylaşmak istiyorum güzel bir beslenme rehberi:
www.bdb.hacettepe.edu.tr/torehberi.pdf‎
senin adına sevindim zaten sen kas yapmasan sarkma olurdu
ben de evde diyet yapmakta zorlanırdım yani yapardım kimse birşey demezdi de hamur işi çok pişerdi ben de dayanamazdım yani seni anlayabiliyorum - artık yurda döndüğünde daha disiplinli devam edersin napalım
yok canim ya diyetten sklmak degil tamamen ailemin yaninda olmamdan dolayi, evdekiler yemek yemegi cok seviyorlar ee bende onlarla beraber yiyorum. bir de ben tek basimayken diyet yapabiliyorum yani yurttayken. evde olmuyor ya, 6 aydir yoktum yanlarinda e onlar da ne zamandir yoksun hadi sunu yapalim hadi bunu yapalim telasindalar. ben 26 subbatta adam akilli basliyabilicem anlasildi. o zamana kadar beni maruz görürsünüz insallah :26::26: o tarihte kendime bi tarti da alirim hatta yarisa katilirim bende diyorum ama bu 12 gün durum bu sekilde olacak ya anladim yani.
kadin dogumcular cözemedi canim, ilac verdi hic bir ise yaramadi.ben kilo verdikten sonra oldu canim bu regli düzensizligi yani daha dogrusu diyet yapmaya baslayinca oldu, ne zaman diyeti birakip yemeye basliyorum durum düzeliyor. ne zaman kilo vereyim hemen regli düzenim bozuluyor. evdekiler de kiziyor bak bünyen de kabul etmiyor artik diye. bende sporu biraktim iste bugun o yüzden bari yavas yavas zorlanmadan gitsin gidecekse de diye.. ama dedigim gibi 26 sindan sonra napicam edicem o kalan kilolarimi da vericem.
Kızlarr
Suan bulunduğum projenin bugün 2. yılı şirkete kutlama için iş ortaklarımız gelecek ve beraberinde büyüüüük bir pasta getirecekk
?????????????????????????
1 dilim pastayı kendime reva görmeli miyim görmemelimiyim ???:44::44::44::44:
Şuan ölesim geldii
Canım senin ve kızlar hepinizin sevgililer günü kutlu olsun benim bir sevgilim yok ama kendimi aylardır yalnız hissetmedim şimdi de en çok iletişimde olduğum kişiler sizlersiniz ben bu kkyı çok seviyorummmmm
tebrik ederim 200 g da olsa eksileri görmek çok önemli
http://www......................./330-közlenmiş patlıcan karnıyarık tarifi
Malzeme miktarını sen kendine göre belirlersin diye düşündüm. Bir de közlenmiş patlıcanla yapılmış tarif linki ekledim.
Patlıcanları yıkayıp kurulayıp patlıcanın üzerinde bir bıçak ile ufak delikler aç.fırında 200 derecede közleyebilirsin. pişmesi fazla sürmüyor ama piştiğinde patlıcanların kabuğu kabaracak , zaten piştiğini böyle anlayacaksın :)
Patlıcan fırından çıktığında biraz bekle ellerin yanmadan soyabilmen için sapından tutup çatalla kabuğunu soyabilirsin. Veya közlemeye başlamadan önce de soyabilirsin. Daha sonra hazırladığımız iç harcını patlıcanların ortasını yarıp koyduktan sonra 2 çay bardağı salçalı suyla 1 çorba kaşığı zeytin yağını karnıyarıkları koyduğumuz borcama döküp fırında 40 dakika falan pisiriyoruz. Umarım denediğinde hoşuna gider canımcım. İç harçla ilgili sorunun yok diye düşündüm. Sadece patlıcan közleme ve pişirme kısmını anlattım.
Yorumun için teşekkürler - sıcak çikolata artık kahve gibi birşey yaaa ondan artık klasikleşti
Güzel yorumların için teşekkürler öncelikle
Bu kg alma durumun da bence hepsinin bir araya gelmesinden olmuş hem kortizon hem tiroid problemi ee birazcık da dikkat etmeyi bıraktıysan kaçınılmaz oluyor bazı şeyler...
Takip ettiğim sitede hem tanınmış hem de tanınmasa da mesleğinde uzman olduğu kanaatine vardığım diyetisyenler var sana birazdan araştırıp linklerini ekleyeyim inşallah
Arkadaşınızla aynı yaşta ve aynı boyda olmanıza rağmen hiç sizin ondan çok daha fazla kilolu gözüktüğünüz oldu mu?
Veya yıllar önce aynı kiloda giydiğiniz elbisenin bu sene içine giremediğiniz veya kilonuz tartıda hep aynıyken giydiğiniz pantolonun sizi sıktığı veya o kadar kilo vermişken neden kimse sizin kilo verdiğinizi fark etmiyor veya spora başladığınızdan beri kilonuz aynı olmasına rağmen bütün kıyafetleriniz size bol mu geliyor veya boyunuza göre kilonuz normal değerlerde fakat istediğiniz elbiselere sığamıyor musunuz? Bu tür durumlarla mutlaka karşılaşmışsınızdır.
Cevap vücudunuzda ki yağ-kas-su oranlarında gizlidir.
Bireylere sorduğunuzda herkesin kendi kilosundan şikayet ettiğini duyabilirsiniz, benim 5kg/10 kg/ 2 kg fazlam var, basenlerim geniş veya göbeğim çıkıyor, yağlıyım. Görünüş göreceli bir kavramdır, 80 kg olan birisi kendini çok kilolu hissedebilir fakat bir başkasına göre çok normaldir, peki neye göre değerlendireceğiz? BKI ilk olarak kullanılacak değerdir. Kilonuzu boyunuzun karesine böldüğünüzde elde edilen rakam 25 in üzerindeyse şişman, 30 un üzerinde ise obezite olarak kabul edilir, zaten böyle bir değer çıktığında doktor ve diyetisyen kontrolünde olmanız gerekir. Fakat bu değerin kullanılması bölgesel yağlanma gibi durumlarda yeterli olmayabilir, bu noktada vücut yağ-kas-su oranlarının ölçülmesi gerekmektedir. Yaş, cinsiyet, egzersiz durumu, kalıtım, tüketilen besinlerin çeşidi gibi bir çok faktör vücut yağ-kas miktarını etkiler. Bu durumlara göre vücutta olması gereken yağ miktarı kişiye göre değişmektedir. Örneğin arkadaşınızla aynı yaşta, aynı boyda ve aynı kilodasınız fakat siz 42 beden giyerken arkadaşınız 38 beden giyebiliyor, burada tek fark yağ yüzdelerinizdir, ölçümler yapıldığında sizin yağ yüzdeniz %34.2, arkadaşınızın ki %23.8 çıkıyorsa bu demektir ki arkadaşınızın vücut kas ve su oranı sizden daha fazla, vücudu daha sıkı ve metabolizması daha hızlıdır. Vücutta kas kitlesi ne kadar fazla, yağ miktarı o kadar az ise vücut o kadar daha sıkı ve fittir, beden olarak daha düşüktür. Bu yüzden BKI yanında mutlaka yağ yüzdesine bakmalısınız, eğer BKI niz 20-25 arasında çıkıyor fakat (olması gereken rakamlar kişiye göre değişir) yağ yüzdeniz 20-26 olması gerekirken %32.4 çıkıyorsa siz zayıf şişmansınız.
Peki kilo vermeden yağ yüzdesini düşürüp bir beden daha düşük elbise giymeyi nasıl başaracağız? Yapılan araştırmalarda yağ yüzdesinin artışına sebep olabilecek yapılan hataları sıralayalım;
* Yetersiz protein tüketimi
* Yetersiz fiziksel aktivite
* Patates kızartması, pasta v.b karbonhidrat ve yağ miktarları yüksek besinleri ağırlıklı tüketmek
* Düzensiz yemek saatleri, uzun açlıklar, ana öğünlerin atlanması
Yani sadece diyette yağ tüketimi artması vücut yağ yüzdesi artışına sebep olmamaktadır. Öncelikle diyetiniz de yeterli miktarda az yağlı süt-yoğurt düzenli tüketmeli ve bir öğün mutlaka et grubu besin almalı, yeterli protein tüketimi sağlandıktan sonra haftada 3-4 gün cardio ağırlıklı egzersiz ile kas kitlesinin artmasını ve yağ yüzdesinin düşmesini sağlamalısınız.
6 gün falan sürüyor canim bazen 7 gün. cok tesekkür ederim canim.
Dyt. İdil İmamoğlu, Özlem SERT AYDIN, Bahar Demirkıran - bunlar tanınmış diyetisyenler benim de gazete, dergi ve birçok platformda yazılarını okuduğum kişiler
Dyt. Merve Tığlı Çınar - birkaç kez ismini duymuştum bu doktor sitesinde de takip ettiğim kişiler arasında yer alıyor
Yrd. Doç. Dr. Aylin HASBAY BÜYÜKKARAGÖZ bu da doktor sitesi sayesinde denk geldiğim bir diyetisyen ama makalelerini okumuşluğum var ve akademik kariyer yapmış bir diyetisyen
Merve Tığlı ve Bahar Demirkıran bana daha uygun geldi yani hastalıklarda beslenme konularında çalışmaları mevcut artık sana kalmış
linkleri aşağıda:
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-idil-imamoglu
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-ozlem-sert-aydin
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-merve-tigli
http://www.doktorsitesi.com/uzman/dyt-bahar-demirkiran
http://www.doktorsitesi.com/uzman/yrd-doc-dr-aylin-hasbay-buyukkaragoz
az önce geçen hafta giremediğim eski kot pantalonumun içine rahatlıkla girdiğimi görüp inanılmaz mutlu oldum, oysa geçen cuma denediğimde en az 3 kilo vermem gerek bu kota sığmam için diye düşünmüştüm halbuki 1 kilo verdim ve pantalonumu giyebildim ... demek ki tartıdan ziyade inceliyorum... yağlar kasa dönüşüyor sanırım... çok şaşırdım ve çook mutlu oldum kızlarrr :)
yok canim ya diyetten sklmak degil tamamen ailemin yaninda olmamdan dolayi, evdekiler yemek yemegi cok seviyorlar ee bende onlarla beraber yiyorum. bir de ben tek basimayken diyet yapabiliyorum yani yurttayken. evde olmuyor ya, 6 aydir yoktum yanlarinda e onlar da ne zamandir yoksun hadi sunu yapalim hadi bunu yapalim telasindalar. ben 26 subbatta adam akilli basliyabilicem anlasildi. o zamana kadar beni maruz görürsünüz insallah :26::26: o tarihte kendime bi tarti da alirim hatta yarisa katilirim bende diyorum ama bu 12 gün durum bu sekilde olacak ya anladim yani.
Ben bu yazıyı çok beğendim.
Geçen yaz ki ben 55-60 arasındaydım o zamanlar ölçüm yaptırdığımızda eşimin yağ oranı 10 iken benim 20 idi. Benim beden kütle indeksim çok daha az olmasına rağmen eşimin vücudu daha güzeldi..
Tebrik ederim ne güzel bir duygu bu, bana da kıyafetlerim hiç olmuyor ve yeni de pek bir şey almadım, bu kiloda kıyafetim olsun istemiyorum, şimdilik idare edebilecek 2-3 alt aldım, üstümde problem yok zaten mler oluyor.
Çok iyi anlıyorum, ben üniversiteyken kendim çok güzel kilo verirdim ama ya eşim gelirdi yanıma hoop 3-4 kg alırdım ya eve gelir 3-4 kg alırdım sonra 1 ay yine dikkat et ..
1 dilimden birşey olmaz diyemem ama devamında sağlıklı beslenmeye devam edebileceksen haftanın kaçamağı olur ama karar senin
Bilemedim valla, canın ne kadar istiyor ? Eğer yersen önümüzdeki günlerde kaçamak hiç olmamalı ..
S
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?