• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 5. Takım

offf kızlar tam 40 dakikada 4 km yürüdüm geldim, vallahi bu koşu bandı insanın canına okuyor nasıl ter attırdı, akşamları dışarda yürüdüğümde 1 saat yürüyorum ama bunun 10 da biri ter atmıyordum :( demek ki kilo vermek için azıcık ter atmak gerekiyor sanırım... geçen soruyordunuz 2 mil leslie kaç kalori yaktırır diye vallahi ben koşu bandında 6.0-6.2 gibi bir hızda yürüdüm 40 dakikada bana yaktığım kalori olarak 255 gösterdi :( bu kadar mücadeleye bu kalori pek az gözüktü gözüme, sanırım leslide bu düşüyordur biraz daha çünkü tempo düşüyor arada ve daha düşük tempolu leslie....

Pehhh buda bişimiii :33: ben 7 le yürüyorum :27::27::27::27: bayıldım sporunaa, helalll :46::46:

Desteğin için çok teşekkür ederim Gamzem:38: Napalım insanız işte bir anımız bir anımıza uymuyor şükür halimize napalım...

İnşallah inşallahhhhh
Sendromum geçti gibi zaten bu topik benim için bir moral kaynağı iyi ki varsınızzzz:29: yemekhanede tatlı pilav varsa almıyorum kızlar ana yemek ve çorba mutlaka oluyor çorbayı çok seviyorum bakalım ne var bugun menüde:1:

Kızlar aklımdayken menülerimi de yazayım
Cumartesi berbat ötesiydi dün de dengelemeye çalıştım ama 2 öğün oldu:50:

Cumartesi

Kahvaltı - 12:00
- 2 tost ekmeği büyüklüğünde kaşarlı börek (tost gibi yaptım ama yufkayla)
- 3-4 tane damla çikolatalı bisküvi (çaya banasım geldi:17:)
- Çay

Öğle - yok

Akşam - 20:00 (misafirliğe gittik arkadaşın kızının doğum günü kutlaması vardı yemek yemedim evde)
- 1 tane pırasalı gül böreği
- 1 tane lahana sarması (3 taneydi bir tane yedm)
- 1 yk rus salatası
- 1 yk yoğurtlu mor lahana salatası
- 1 ufak dl pasta - kremasız kısmından kekinden yedim
- Çay

Su - 1,5 lt
Spor - temizlik+15dk yürüyüş

Kızlar o akşam yemek yeseydim bunlarla birlikte çok gelirdi yemesem bu sefer güceniyorlar zaten börek ve pasta haricinde hep salata tarzıydı hatta benim için tuzsuz yapmışlar

Sabah - 12:00
- 1 yumurtadan menemen
- 2 dilim çavdar ekmeği
- 1 kk kakaolu helva
- Çay

Akşam - 19:00
- 1 tabak kısır

Su - 1-1,5lt
Spor - yok
valla kızlar ev temizliği mahvetti bu hafta dipköşe yaptım pazara çıktım balkonların fayanslarına kadar sildim daha da bitmedi aslında doğum günü işi olmasaydı bitirirdim daha ütüler var - var da var anlatmayım gerisini:17:

Canım cumartesi zaten akşam yemeği yememişsin ve pazar günü de resmen telafi menüsü uygulamışsın, ben eminim ki liste kalabalık, yazılışı uzun fakat miktarları daha azdır yediklerinin

inşallah luci cim de şu anda hem size mesaj yazıyorum hemde ders özetlerini online dinliyorum kulaklıkla

gamzem seni pek bi motive gördüm maşallah sana

valla ben hala kendime gelemedim haftasonu yorgunluğu istanbul yorgunluğu şimdi yatıp uyumam gerekiyor acaip bi uykum var bi de fonda ders anlatan bi hatun sesi düşünün halimi artık :)
cep telefonuna da indirdim ders videolarını yürürken de dinleyecem arama maraba falan çarpmasa bari:27::27::27:

evet kaptanımm :23::23::23::23:

Kaptan bence sen buralardan çok uzak kalmamaya çalış bak haftasonunu çok iyi atlattık. Sen olsan seni de engellerdik.

Hayranım öyle kadınlara Luci. Dağcılık konusu da çok hoşuma gidiyor. 1 2 sene daha pek mümkün değil. Önceliklerimiz var ama ondan sonra çok ciddi bir şekilde sporu hayatımıza sokmak istiyoruz. Dağcılık mağaracılık gibi.
Annen nerede yaşıyor ?

Yaşa tabi Gamze sonuna kadar hakediyoruz.

kesinlikleeeeeeeeeeeeeee :46::46::46::46::46:

hiç sorma tatlım yaaa, kızı olarak utanıyorum kendimden :) denizlide yaşıyor da yaşıyor gibi de değil her pazar ege bölgesinde tırmanmadık dağ bırakmadı, yazın da 3 ay tatil oluyor sporları, bizim hatun tüm türkiyeye gidiyor, görmek mümkün değil..bir de bu dağcılık kulüpleri çok enteresan herkes birbirini tanıyor, yazışıp farklı şehirlerde buluşup oraları tırmanıyorlar falan :)))) bizim hiç tarzımız değil bir keresinde gidelim dedik aman Allahım 17,5 km yürüttüler, 1 hafta kendime gelemedim, ağrı kesiciler, kas gevşeticiler fayda etmedi... bize mangal olsun mangal yelleyip pazar geçirelim, eşimle ben hiç sevmeyiz dağ yürüyüşlerini falan :)))

hahahahahahha siz, aynı biz :27::27::27:

Selam kızlar ;

Cuma günüde bahsetmiştim sizlere doktora gidicez diye. Kan tahlillerimiz elimizde doktorun yanına girdik.Eşimin kolestrolünü beklerken , durumu vahım olan benmişim bu kolestrolün bir iyisi bir kötüsü varmış. Malesef benimkisi kötü sü olan LDH Kolestrolmüş. Birde demir eksikliğim varmış.Eşimde B12 eksikliği çok düşükmüş ona iğne verdi.

Doktor benim için ilaç vermedi bir diyet listesi verdi bana. Bu listeyi uygulandıktan 1 ay sonra tekrar kan değerlerine baktırcan dedi , eğer dıkkat etmene rağmen düşmesse ilaç dedi ama düşerse yediklerine dikkat ediceksin dedi. Günde muhakkak en az 1 saat yürümen lazım dedi.İleride kötü sonuçlar da doğurabilir dedi çok üzüldüm ama sonra da koleströl de kimmiş yenilmem ben ona dedim :1:

Listeyi şöle anlatayım size ; hazır hersey yasak, kesinlikle bütün yemekler ya haşlama ya mangal ya fırın olucak, saf zeytinyağı kullanıcaksın , Salam sucuk sosıs yasak.

Ceviz çok düşürüyormuş kolestrolü.Ekmek te tam buğday ekmeği tüketmeye başladım.

Yemek programı yapıyorum işyerime de sabah kahvaltılarım için birsey almam lazım. Yürüyşede bu sabah itibari ile başladım. Bu ay çok önemli benim için anlayacağınız.Bu sayede kilolarımda gidicek inş.

Çok geçmiş olsun canımm :26: ama ben inanıyorum ki kilo verdiğinde bütün problemler de ortadan kalkacak gibi :16:

karnen çok hoşmuş hikayeni henüz okuyamadım

ben de merkezdeydim canım ev hala duruyor:1:

neden bilmiyorum çok duygusalım bu ara çoook ... gözyaşlarım gözpınarımda yaşıyorum :((((:43::43: boşverelim tüm bunları komik şeylerden bahsedelim yahu....

benim de var da hiç bu aralar kendime vakit ayırmıyorum eve gidiyorum biraz dinlenip yemek yiyorum ondan sonra biraz pcde takılıyorum sonra yatıyorum aslında kitap okumayı istiyorum ne zamandır okumuyorum ama bu aralar da nedense halim takatım kalmıyor hiçbir şeye...

ben de bir zamanlar uzun vadeli planlar yapardım tutmazdı o yüzden daha anlık planlar peşindeyim

ben hiç bilmem bak bu yumurtalı kabağı... biz pek yumurtalı yemek yapmayız menemen tarzı olur genelde... annem bu yaptığın kabağı küçük küp tavuk parçalarıyla yapar bol dereotlu - zeytinyağlı da yaparız.

demek ki sen denizliye taşınırken ben de oradan ayrılmışım - ah ah izmiri de çok severim:16:

kız valla okurken ağzım sulandı yaaa yaz gelse de yapsak bol bol

bakıcı bulmana sevindim bebişini de öp benim içinnn:38:

bu persian zumbayı da cuma günü diyet günlüğünden arkadaşım tavsiye etti çok değişik birşeymiş ama yapmadım henüz sadece birkaç dk baktım
daha önceleri zumba yapıyordum k-flakes destekli ispanyolca videolar vardı ama kaldırmışlar onu çok seviyordum

vay vay çok harika bir menü olmuşş:46::46::46:

Gamzem güzel bir menü bence ve kahvaltıyı da hafif atlatmışsın:56:

Teşekkür ederim canımmm :54::54::54:

.

Kaptan bence sen buralardan çok uzak kalmamaya çalış bak haftasonunu çok iyi atlattık. Sen olsan seni de engellerdik.

Hayranım öyle kadınlara Luci. Dağcılık konusu da çok hoşuma gidiyor. 1 2 sene daha pek mümkün değil. Önceliklerimiz var ama ondan sonra çok ciddi bir şekilde sporu hayatımıza sokmak istiyoruz. Dağcılık mağaracılık gibi.
Annen nerede yaşıyor ?

Yaşa tabi Gamze sonuna kadar hakediyoruz.
haklısın canım takılmam lazım gruba da şu sınavı da bi atlatayım çünkü a sınıfı isg olmam için 1 hakkım var
Selam kızlar ;

Cuma günüde bahsetmiştim sizlere doktora gidicez diye. Kan tahlillerimiz elimizde doktorun yanına girdik.Eşimin kolestrolünü beklerken , durumu vahım olan benmişim bu kolestrolün bir iyisi bir kötüsü varmış. Malesef benimkisi kötü sü olan LDH Kolestrolmüş. Birde demir eksikliğim varmış.Eşimde B12 eksikliği çok düşükmüş ona iğne verdi.

Doktor benim için ilaç vermedi bir diyet listesi verdi bana. Bu listeyi uygulandıktan 1 ay sonra tekrar kan değerlerine baktırcan dedi , eğer dıkkat etmene rağmen düşmesse ilaç dedi ama düşerse yediklerine dikkat ediceksin dedi. Günde muhakkak en az 1 saat yürümen lazım dedi.İleride kötü sonuçlar da doğurabilir dedi çok üzüldüm ama sonra da koleströl de kimmiş yenilmem ben ona dedim :1:

Listeyi şöle anlatayım size ; hazır hersey yasak, kesinlikle bütün yemekler ya haşlama ya mangal ya fırın olucak, saf zeytinyağı kullanıcaksın , Salam sucuk sosıs yasak.

Ceviz çok düşürüyormuş kolestrolü.Ekmek te tam buğday ekmeği tüketmeye başladım.

Yemek programı yapıyorum işyerime de sabah kahvaltılarım için birsey almam lazım. Yürüyşede bu sabah itibari ile başladım. Bu ay çok önemli benim için anlayacağınız.Bu sayede kilolarımda gidicek inş.
canım korktuğun gibi değilmiş bak acele ettin takımdan çıkmak için ama listede olmasa bile bu şekilde buralardan ayrılmazsın tatlım

Kızlar haftaya salı Ankaraya gidiyoruz. Net olmamakla beraber 1hafta kadar yokum. Hem size haber vereyim dedim hem de 3 öğün dışarıda nasıl en zararsız atlatırım fikir verir misiniz ?

canım ev yemekleri yapan yerler var oralardan yiyebilirsin, salata barlar var her yerde oralarda uygun olur bi akşam da bize gelin ben ev yemekleri yapayım sana:52::52::52:

bak şimdi çoook eksiklendim amaaaa, benim senden ne farkım var:35::33: ben de yarın 7 lere çıkmazsam... benden haber alamazsanız kalpten gitmiş olma ihtimalim yüksek:35::35::35::27::27::27:

hahahahaha allah korusun şaşkınnnn :20::20::20: ama dene bence, kesinlikle yaparsınnn :30:

haklısın canım takılmam lazım gruba da şu sınavı da bi atlatayım çünkü a sınıfı isg olmam için 1 hakkım var

canım korktuğun gibi değilmiş bak acele ettin takımdan çıkmak için ama listede olmasa bile bu şekilde buralardan ayrılmazsın tatlım

canım ev yemekleri yapan yerler var oralardan yiyebilirsin, salata barlar var her yerde oralarda uygun olur bi akşam da bize gelin ben ev yemekleri yapayım sana:52::52::52:

Kaptancığım buradan uzak kalınca insan sorumluluklarını terketmede hemen bir usta olabiliyor malesef :26::26::26: sende en kısa sürede inşaallah işlerini halleder hep bizimle olursun :46:

bak şimdi çoook eksiklendim amaaaa, benim senden ne farkım var:35::33: ben de yarın 7 lere çıkmazsam... benden haber alamazsanız kalpten gitmiş olma ihtimalim yüksek:35::35::35::27::27::27:

ayni mesafeyi yuruyorsaniz, kosmadiginiz surece, hangi hizda yururseniz yuruyun hemen hemen ayni kaloriyi yakiyorsunuz. o yuzden hazir degilken 7km/sa hizda yurumeye gerek yok bence.

ayni mesafeyi yuruyorsaniz, kosmadiginiz surece, hangi hizda yururseniz yuruyun hemen hemen ayni kaloriyi yakiyorsunuz. o yuzden hazir degilken 7km/sa hizda yurumeye gerek yok bence.

aslında hazır mıyım bilemedim ki denemedim 7leri hiç yavaş yavaş arttırmayı deneyeyim yarın bi bakayım bakalım :)

Bugünkü menümü yazayım kızlar ..

Sabah :

- Biraz omlet
- 2 dilim ekmek
- 1 dilim beyaz peynir
- 8 tane fındık
- 1 ince dilim salam

Öğle :

- 1 minik kurabiye

Akşam :

- Ezogelin çorbası
- Ton balıklı salata

Suyu arttırıyorum artık 2litreyi buluyor hatta geçiyor sanırım.
Bitki çayı henüz içmedim ama 2 tane sade nescafe içtim, akşam da bitki çayı içerim yogamı yapar günü tamamlarım.
kurabiye klasikleşti sanırım:1: her zamanki gibi bir menü olmuş az ama öz:34:

evet canım ya, konu ile ilgiliysen ve kişisel gelişime meraklıysan bulunmaz nimet..3.yılımız doldu çok şükür tüm konuları biliyorum :) önceden hem uzmanları tartmak hem de konuya hakim olmak için girerdim tüm eğitimlere ama artık ezberledim neredeyse :) 14 uzmanımız var şirkette, 1 i nlp + koçluk,1 i ithalat ihracat, 1 i marka yönetimi vb, 1 i iletişim teknikleri ile ilgili her konu, 1 i kalite sistemleri iso 9001, 1 i insan kaynakları... vb gibi devam edip gidiyor uzmanlık alanları. İsimli hocalarla pek çalışmıyorum aşırı yüksek ücretler istiyorlar. Sadece diksiyon eğitimimiz için TRT spikeri Rana Elik ile çalışıyorum. Uzmanlarım genelde çok başarılı alanlarında en iyiler ama dediğim gibi çoğunun ismi medyada bilinmez...istanbul,izmir ve ankaradan uzmanlarla çalışıyorum...
ben de kişisel gelişimle ilgili şeyleri severim işte pozitif düşünme vs... arada yaşadığım sinir harplerinin haricinde psikolog modundayımdır yani öyle derler
ben de koçluk eğitimi almak istiyorum bakalım yazın düşünüyorum bir de kesintisiz olmuyor parça parça olduğundan zamanlarını ayarlamam lazım
bu arada Rana Elik gibi birinden eğitim almak güzel olsa gerek:44:

Menüm,
Kahvaltı , 1 dilim kepekli ekmek , 1 haşlanmış yumurta , yeşilllik, yarım dilim kaşar , 1 tatlı kaşığı böğürtlen reçeli ,şekersiz çay
Ara Türk kahvesi , 2 kare bitter çikolata
Öğle 5 yk kaşık nohut yemeği , 3 kaşık yoğurt , 1 dilim kepekli ekmek
Ara 1 muz , 10 fındık
Akşam 1 kase tarhana çorba , 5 yk et sote , domates salata

Akşam yemeğim biraz geç oldu. 8 de yedim. :26:
Su : 2 lt Spor 2 mile Leslie
ben menünü güzel buldum her ne kadar biraz kh yüklü gibi dursa da dengeli gitmişsin gibi göründü bana:34:

Eki Görüntüle 979211

Eki Görüntüle 979209

kizlar dun yedigim pasta icin kendime cezaa p.tesiden cumaya kadar en ufak kacamak yokkkk
menülerin güzel bence - ceza da verme kendine:20:

Metabolizmayı hızlandırmanın 8 yolu

Düzenli ve hızlı çalışan bir metabolizma herkes için önemli. Çünkü hızlı metabolizma, daha fazla kalori yakımı, dolayısıyla kilo kontrolü ile doğru orantılı.

Kas kitlesini arttırın: Kas kitlesi, kalori yakımı ile doğru orantılıdır. Gün içerisinde yapılacak düzenli egzersiz ile kalori yakımını iki katına yakın arttırabilirsiniz. Egzersizin düzenli yapılması buradaki en önemli unsurdur. Çünkü yapmış olduğunuz egzersizde o anda yakılan kaloriden çok, metabolizmanın aktif olarak sürekli çalışması daha önemlidir. Uzun süre ama daha orta tempo ile yapılan egzersizin, hızlı tempo ile daha kısa süre yapılan çalışmalara göre daha verimli sonuçlar vereceğini de unutmamalısınız.

Su ile fazla yakıt: Bedeniniz işlevselliğini devam ettirebilmek için suya ihtiyaç duyar. Hatta hafif susuz iseniz metabolizmanız yavaşlayabilir. Bir çalışmada günde 8 bardak su içen kişilerin vücutlarının yakmış olduğu kalorinin 4 bardak içenlere göre daha fazla olduğu gösterilmiştir. Gün içerisinde alınan sıvı miktarına taze sebze ve meyvelerin de katkı sağladığını unutmadan bunları da günlük beslenme programınızda bulundurmanız önemlidir.

Enerji içeceklerine dikkat: Birçok enerji içeceği, içerisinde bulunan kafein nedeniyle metabolizma hızlandırıcıdır. Ayrıca bazı enerji içeceklerinde taurin bulunmaktadır. Bu madde de metabolizmanın ciddi anlamda hızlanmasında etkilidir. Ancak bu içecekler yüksek tansiyona, anksiyeteye ve uyku sorunlarına neden olabilir. Bu nedenle Amerika Pediatri Akademisi, çocuklar ve gençler için bu içecekleri önermez. Eğer enerji içeceği kullanacaksanız doktor veya diyetisyeninize kesinlikle danışmalısınız.

Diyetisyeninizden 'günahsız' atıştırmalıkları öğrenin: Sık besin tüketilmesi kilo alımına neden olabilir. Yüksek kalorili atıştırmalıklar tüketirseniz kilo almanız kaçınılmaz olacaktır. Genel olarak ana yemeklerin arasının uzun süre açlık ile geçmesi metabolizma hızınızın yavaşlamasına neden olur. Bu nedenle sağlıklı ara öğün alternatifleri ile hem metabolizmanız hızlanacaktır hem de bir sonraki ara öğünde kalori alımı düşecektir.

Baharat kullanın: Baharatlı gıdalar metabolizmayı yüksek vitese almak anlamına gelmektedir. Kırmızıbiber veya diğer baharatların toplamda ortalama bir çorba kaşığı kadar yemeğe eklenmesi metabolizma hızınızı arttırır. Bu etki, egzersiz gibi kalıcı bir artış sağlamasa da anlık işe yaradığı bilinmektedir.

Protein tüketin: Proteinli besinlerin termojenik etkileri karbonhidrat ve yağlara göre daha yüksektir. Yani proteinli besinler sindirilirken vücudumuz daha fazla kalori harcar. Bu durumda metabolizmanızın daha hızlı çalışmasını sağlar. Protein içeriği en yüksek olan besinler, yağsız sığır eti, hindi, balık, tavuk, fındık, yumurta, süt ve ürünleridir.

Koyu kahve tercih edin: Bir kahve tiryakisi iseniz sabah kahvesinin keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Çünkü kahve hem metabolizma hızlandırıcıdır hem de konsantrasyonu arttırır. Kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisi de baharatlar gibi anlık olmaktadır. Miktarına ve sıklığına dikkat ederek gün içerisinde kahve tüketebilirsiniz.

Yeşil Çay için: Yeşil çay kateşin ve kafein içeriği nedeniyle metabolizmanın birkaç saat hızlanması için kombine fayda sunmaktadır. Araştırmalarda; egzersiz yapılmadan önceki zaman aralığında 2-4 bardak su ile 2 bardak yeşil çay tüketmenin, egzersizde %17 daha fazla kalori yakılmasına yol açtığını gözlenmiştir.

.
ben bu yazıyı yakın zaman içinde okudum gibi hatırlıyorum sanki... ama nerede okudum emin değilim:44:

menumu yazayim.

sabah: balli, elma sirkeli ilik su

kahvalti: 1 dilim ekmek, 1 yumurta, 3 yk dolusu lor, 5-6 kokteyl domates, 3-4 yaprak marul

ara: 10 gr badem, bir bardak yagsiz sut

ogle: 2 servis kasigi pirasa, 200 gr yagsiz yogurt

ara: yarim elma

aksam: 2 servis kasigi kuru fasulye, ton balikli, marullu, domatesli salata.

su: 2 litreyi gecmistir

spor: 25 dk yuruyus, 15 dk eliptik. 30 dk step (kendi kendime yaptim ama bayagi ter attim)

----------
bugun sebze gunuydu. yarin da meyve gunu :D
sen bir tür diyet mi uyguluyordun meyve-sebze günü ayrı??? ben o ayrıntıyı anımsayamadım da...:44: bu arada menün çok güzel aynı diytsyen menüsü tadında...:16:

ben de kişisel gelişimle ilgili şeyleri severim işte pozitif düşünme vs... arada yaşadığım sinir harplerinin haricinde psikolog modundayımdır yani öyle derler
ben de koçluk eğitimi almak istiyorum bakalım yazın düşünüyorum bir de kesintisiz olmuyor parça parça olduğundan zamanlarını ayarlamam lazım

ben menünü güzel buldum her ne kadar biraz kh yüklü gibi dursa da dengeli gitmişsin gibi göründü bana:34:

ben bu yazıyı yakın zaman içinde okudum gibi hatırlıyorum sanki... ama nerede okudum emin değilim:44:

sen bir tür diyet mi uyguluyordun meyve-sebze günü ayrı??? ben o ayrıntıyı anımsayamadım da...:44: bu arada menün çok güzel aynı diytsyen menüsü tadında...:16:

tatlım verdiğim ceza kaçamak kesme cezası. Bugün yediğim hurmalar yarın beni tırmalasın istemem. :1::1::1::1:

hahahahaha allah korusun şaşkınnnn :20::20::20: ama dene bence, kesinlikle yaparsınnn :30:

Kaptancığım buradan uzak kalınca insan sorumluluklarını terketmede hemen bir usta olabiliyor malesef :26::26::26: sende en kısa sürede inşaallah işlerini halleder hep bizimle olursun :46:

biliyorum tatlım bilmez olurmuyum burdan ayrılınca direk motivasyon gidiyor ama işin kötüsü sınav pazar gün akşamları evde çalışma imkanım maalesef sıfır eşimde olmayınca iki çocuk vs işyerinde allahtan işler biraz rahat da rahat rahat çalışmaya çalışıyorum bu arada öğleye kadar evi aradım 7-8 kere bakıcı telefonu açmayınca panik vaziyette eve gittim bişey mi olmuş diye telefonu salonda bırakıp diğer odada oynuyorlarmış ama benim ödüm koptu başlarına bişey geldi diye eve gitmişken evde bamya yapmıştım ondan yedim 1 kepçe (4 kaşık çıktı) 1 kepçe de çorba içtim akşama kısır yapacam luci nin hesabı hoşuma gitti bol yeşillikli az bulgurlu kısır yapayım dedim hatta bol bol yapayım yarında işe getiririm luci gibi bende 2 gün ksır yiyecem bol yeşillikli gittim öğleyin nane dereotu maydanoz aldım evde kalmamış bol yeşilliklii ayyy şimdiden canım istedi bak ekşi ekşi
ben doymadım mı nedir?

akşama kısır yapacam luci nin hesabı hoşuma gitti bol yeşillikli az bulgurlu kısır yapayım dedim hatta bol bol yapayım yarında işe getiririm luci gibi bende 2 gün ksır yiyecem bol yeşillikli gittim öğleyin nane dereotu maydanoz aldım evde kalmamış bol yeşilliklii ayyy şimdiden canım istedi bak ekşi ekşi
ben doymadım mı nedir?

oyyy oyy kıyamam sana, doymadın mı sen :) vallahi pek doyurucu oluyor dene canım ben pek beğendim önümüzdeki günlerde yine yapabilirim hatta... yanında yoğurt falan da ye ama, vitamin olsun:)

yok canim bisi uygulamiyorum da, kendi kendime bir gun sebze bir gun de meyve gunu olsun diye karar vermistim.

oyyy oyy kıyamam sana, doymadın mı sen :) vallahi pek doyurucu oluyor dene canım ben pek beğendim önümüzdeki günlerde yine yapabilirim hatta... yanında yoğurt falan da ye ama, vitamin olsun:)

bak yoğurt aklıma gelmemişti akşam yanında ayran içeyim olmadı öyle uykum var ki sormayın eve gidince 30 dk uyuyum bari dedim ama saolsun küçük sıpa uyutmadı beni gözlerim kapanıyor resmen yaaa:26::26::26:

Sevgili kaptanım;

Evett ben zaten bayan panik :) Yarışmada değilim artıkçünkü 2 haftadır kilo veremiyorum. Birde bu hastalık seyleri çıkınca öle napcam diye kaldım ama çok şükür korkulcak birsey yok. Sürekli burda sizlerle olmaya çalışıcam. Şimdi kendıme 1 ay bır hedef koydum bakalım sonuç ne olucak sizide bilgilendircem.

kızlaar bu arada thelma ve louise yi izledim bugün ben,, belki izlemişsinizdir tv de pek sık verirler, ama izlemediyseniz lütfen izleyin, 2 kadının dostluğunu anlatan harika bir film, çok gecikmişim izlemek için, üzüldüm....

hahahahahah isyaaaaaaaaannnnnnnnnn, geriye kalannnnnnn :27::27::27::27::27::27::27::27:

Şaka bir yana ben memnunum hm22 ciğim :27: zamanında yediğimiz hurmalar şimdi bir yerlerimizi tırmalar :27::27::27::27: Hanımefendi gibi yeseydik, saldırmasaydık, midemizi kocaman bir cuval haline getirmeseydik, az ama herşeyden tadına bakar gibi yemeyi bilseydik sabretmiyor olabilirdik, iyi güzel de balım hırsızın hiç suçu yokmu :27::27::27::27:

hahahahahah fenaaa dalarımmmmmmmmm :27::27: :54: çok seviliyorsun hm22 canımsın :54:
evet içimizdeki hanımefendiyi çıkartıyoruz:1: okurken de demek ki afedersiniz "öküz" gibi yemeyecekmişiz dedim:1: gerçi ben öyle çok yeme krizlerine girmiyorum uzun zamandır

Ahh Gamze nasıl da haklısın :52: İçime resmen bir öküz kaçmış gibi hissediyordum, dün akşam 1 kase çorba ile salata yedim, nasıl keyif aldım anlatamam. Değişik salatalar yapmak hoşuma gidiyor, hatta eşim yine salata show mu yaptın diyor :1: Şaka yapıyorum ama ben de halimden memnunum, midem bile rahatladı yazık sindireceğim diye ne uğraşıyordu.
İnsan cips yiyip üste tatlı yiyip aaa tatlı acıktırdı yine diye oturup burger patates kızartması yer mi :47: Kendimize yaptığımız en iyi şey kilo vermek, şu bacaklarımıza yazık değil mi ? Dışarı çıktığımızda elimizde poşet olsun eşim 2.5 kg üstünü bana taşıtmaz, ee ben ne yapıyorum resmen her ayağa kalktığımda 30 kg fazlalık ile yürüyorum.
İyiki varsınız takım arkadaşlarım, burada diyet yapmanın tadı bir başka :16:
yok artık:53: ha benim yeme krizim genelde cips+çikolata olurdu zaten cips çok yemem tuzlu diye - ya bu aralar başka şeyler istiyor canım:17:

Bugünkü menümü yazayım ..

Sabah :

- 1 sade nescafe
- 2 kare çikolara

Kahvaltı :

- 1 dilim ballı ekmek ( 1 çay kaşığı bal )

Ara :

- 1 elma
- 1 bardak süt

Ara :

- 4 fındık

Ara :

- 2 portakal

Akşam :

- 1 tavuk baget
- Salata
- 2 kaşık yoğurt

Akşam 1 bardak daha süt içebilirim acıkırsam.

Bugün çok bol su içtim.
3 litre oldu sanırım.
2 tane kahve, 1 tane de yeşil çay içtim.
sabah tatlı krizindeymişsin sanırım:1:

Bugunki menüm Sabah bir dilim ekmek 5 zeytin dilim salam 60 gr beyaz peynir
Öğlen kaşarlı sucuklu tost
Akşam 5 kaşık bulgur pilavı 3 kaşık yoğurt spor yapamadım malesef
az ama doyurucu gibi görünüyor sadece meyve-sebze eksik sanırım

bugunku menum:

sabah: yarim elma

kahvalti: 1 patatesli pogaca, bir muz

ara: 10 gr badem bir greyfurt

ogle: bol sutlu nesfit, 1 parca bitter cikolata

aksam: bir greyfurt, bir elma

ara: bir bardak yagsiz sut

su: 2 litreyi gecmistir

spor: :nazar: 170 dk yuruyus, 30 dk hafif tempo bisiklet (eliptigi oturarak yaptim), 5 dk step. :nazar:

bugun hem meyve gunuydu hem de cok iyi hissetmiyordum kendimi o yuzden biraz boyle oldu menu. ama amacim karbonhidrati agir basan bir gun olmasiydi. yarin dengeli menume donmeyi umuyorum.
sabah poğaça muz biraz ağır olmuş onun haricinde güzel:34:
gerçi kh fazlalığını sen istemişsin metabolizmayı şaşırtmak için

Menüm

Kahvaltı , yarım simit , 3 yk menemen,şekersiz çay
Öğle 1 dilim kepekli ekmek , 3 köfte ,bolca salata
Akşam 18:30 4 yk yoğurt içine 3 kuru kayısı 2 kaşık yulaf 2 ceviz

su:2 lt spor: 45 dk yürüyüş
Yeşil çay içmeyi sevmiyorum ama bolca siyah çay içtim . :51:
güzel bir menü :46:
Kizlar iyi aksamlarr

Bugunku vaktimizi esimle kendimize ayirdik.Erken kalktik ama tv keyfi falan yaptik. Saat 1 gibi kahvalti yaptik ve film izledik. saat 3 gibi temizlik yapmaya basladim ve haliyle ara ogun falan filan kalmadi 2 ogun olarak atlattim birde aksam turk kahvem var. Bu hafta cok cok dikkatli olacagim once kendim icin sonra soz verdigim ekip arkadaslarim icin Ayrica 5 gun tartida yokk ;)) :50:

Bugunku menummm

Eki Görüntüle 980243
menü bence o ev işine bakarak güzel çoktan yakmışsındır

Kızlar Merhaba :)

Cepten girdim. Eşim pc yi zaptetti. Dışarı çıkmıştık öğleden sonra. Hemen menümu de yazayım. .

hm22 bir dene bakalım utana sıkıla az yemeyi :D

Luci hoş geldin canım :) sihatler olsun :)

Menüm

Sabah (8:30)
1,5 kk peynir
2 zeytin
1 salatalık
yarım yeşil biber
7-8 adet taze kırılmış fındık

ÖĞLE
1 elma
1 avuç kadar special K
3 kaşık yoğurt la yapılmış meyve salatası

Ara yarım bardak yağsız haşlama mısır 5-6 adet fındık

AKŞAM
1 porsiyon ızgara balık (mezgit)
1 porsiyon yeşil salata

ARA 1 kk peynir 1 salatalık

Spor 2 saat yürüyüş
SU : TAMAMDIR
bu suyun tamamdır miktarı kaçtı acep?:1: menü güzel öğlen tam bir meyve patlaması olmuş çok güzeldir eminim bir an hayal ettim de

Son düzenleme:
güneşli bir sabahtan herkese günaydınlaaaar, musmutlu, keyifli, azimli bir gün ve hatta hafta olsun inşallah...ben de bu güne ve haftaya kararlı olarak başladım-gerçi biliyorsunuz benim kaçamağım olmuyor ama ben de farklı bir strateji geliştirerek spora yükleneceğim bu hafta ve önümüzdeki haftalarda...dolayısı ile zeynep,hm,gamze ve durumdacım, söz vererek ben de sizlerleyim bu hafta :):16::21: hemen dünkü menümü paylaşayım:

Luci'nin pazar günü mutfağı::56:

sabah: 07:00
uyanınca sirkeli karışım
1/2 sokak simidi
1 dilim beyaz peynir
bol yeşillik

öğle: 13:30
1/2 kepekli undan yağsız sacda yapılmış peynirli gözleme
bol marul ve yeşillik

akşam: 17:30
3 yk kabak yemeği üzerine yoğurt
4 adet ceviz büyüklüğünde fırın köfte
1 tabak yeşil yağsız,tuzsuz limonlu salata

gün boyu 2 fincan kiraz saplı çay - gece yatmadan 1 bardak az yağlı light süt ( içine tarçın ilave edilmiş)
su:3,5 litreyi geçmişimdir sanırım
spor: tüm gün hamamda ter atma :)
sabah da 1 km cik hızlı tempo yürüyüş

vay be menüye bak kız gözlemeyi kendin mi açtın maşallah:nazar:

vazgeçmekyok, canım rüyanı okudum, çook güldüm...benzeri dün gece benim de başıma geldi, kilo verdiğimi söylemeyen arkadaşlarım vardı ya, onlardan biri rüyamda buluşalım diyor, kızla bir buluşuyorum ki benden daha kilolu olan arkadaşım incecik kalmış, manken gibi olmuş...bunun olması için 2 haftada 20 kilo falan vermiş olması lazım...Allahııııım bir bozuluyorum, diyorum ben 2 haftada 2-3 kilo verebildim, inanmıyorum diyerek kahroluyorum kendi durumuma...tam diyecem ki çok zayıflamışsın sonra aklıma geliyor onlar bana dememişti ben de demiyeceğim diye ama içim içimi yiyor...sonra eve geliyorum ama nasıl ağlıyorum neden bu kadar az kilo verdim ben diye...sıkıntımı, üzüntümü anlatamam size...o sebeple bugün çooook motiveyim, çoook :):52::52::52:

hey Allahım kızlar ben de size güldüm valla ne rüyalar görüyorsunuz:1: ben pek kiloyla ilgili rüyalar görmüyorum yıllardır uğraştığımdan bilinçaltım da alıştı heralde:1:

Kızlar Günaydınnnn

Güzel bir hafta diliyorum.

Bugün 6da kalktım ve 1 saat pilates yaptım (yeni başladım)

Pilates yaparak bana öneride bulunmak isteyen var mı ?
hm yapıyordu:8: ben de başlasam fena olmayacak 2 ay önce mat aldım pilates seti aldım şimdi A101de satışına başlanmış yine ondan almıştım ama daha yapmadım hiç :17:

:16: sözler verilmis bakiyorum, ah ah beni mavf etti bu memleket olayi. evde diyet lafi edince git okul acilinca yap diyetini diye kiyametler kopuyor. pastalar börekler off yedirdikce yediriyorlar ya. ama yeter artik ben biktiiim. gerci haftaya dogum günüm, 3 gün de o kutlanir. spor ah spor hic keyfim yok spor yapmak icin bu aralar, zorlamiyorum artik bende. nasil olsa okul acilinca yürümek zorunda kalicam hep.
bizim evde de hamurişi çok olurdu da sizinki kadar değil

aynen bilmez miyim, annem benim 60 yaşında ve hayatında yarım dilimden fazla ekmek yememiştir, çok kontrollü yer ve aerobik-step hocası, şu an hala günde 3 seans çalıştırıyor hafta içi hergün ve her pazar yaklaşık 7 yıldır, dağcılık grupları ile dağa çıkarlar ve en az 20 km yürürler pazar günü ve kilosu son 30 yıldır 58-60 arası... hiç kilo veremez, çünkü artık yerleşik bir kas kütlesi oluşmuş durumda... ve hep şişim diye yakınır :)))) aslında fazla sporda iyi değil sanki ama en büyük avantajı bence yaşlanmaması, 45 de falan kaldı maşallah:nazar::nazar::nazar:, bazen anne sen yaşlanmayı unuttun bi ara yaşlan artık diye takılırım, kızar bana...ablam zannediyorlar çoook uzun senelerdir... sporu hayatımıza sokabilirsek tam anlamıyla kilo vermenin yanı sıra sanırım genç kalmayı başaracağız....şimdiden yaşlanmaktan korkmaya başladım, sanırım ırsi bu korku bizde :)
annene maşallah diyorum :nazar: bol bol spor da yapıyormuş yaşına göre gayet dinç demek ki....ben dağ yürüyüşlerine gelemem sanırım denemedim ama düz yolda zor yürürüm dağa hiç çıkamam bende düşme korkusu vardır daha önce birkaç kez ayağımı burktuğumdan sandalye üstüne bile çıkmaya korkarım denge kuramam da düşer bir yerimi kırarım diye senaryolar çizerim:18:

cozutmadan yiyicem bu hafta, spor hic canim istemiyor niyeyse ya zorla yapinca da iyice soguyorum ben. pazartesiye kadar en saglikli bicimde beslenmeyi deniycem, haftaya pazartesi sevgilime sözüm var o ne isterse yiyicez, 1 aydir beni bekliyor bunun icin :1:haftaya carsambadan itibaren ise yürüyüslü sebzeli meyveli tam bir saglikli beslenme menüsüyle karsinizda boy gösteriyor olucam :21::21:
memlekette olmayi hic sevmiyorum iste bu yüzden :5::5:
hadi bakalım meyveli sebzeli menülerini dört gözle bekliyoruz:34:

valla ben hala kendime gelemedim haftasonu yorgunluğu istanbul yorgunluğu şimdi yatıp uyumam gerekiyor acaip bi uykum var bi de fonda ders anlatan bi hatun sesi düşünün halimi artık :)
cep telefonuna da indirdim ders videolarını yürürken de dinleyecem arama maraba falan çarpmasa bari:27::27::27:
selam kaptan:3:
valla zorla ders çalışmak mı aman Allahım :19: inşallah birkaç gün daha sık dişini inşallah haftaya zihnen hür biri olacaksın

Selam kızlar ;

öncelikle geçmiş olsun eliscim - kötü kolesterolün yüksek olması iyi değil tabii bir de iyi kolesterol düşükse sebebi egzersiz azlığıymış benimki sınırın biraz altındaydı en son
senin aslında dağyolu gibi beslenmen lazım 3 ara 3 ana öğün
cevizle ilgili doğru söylüyorsun ben bir ara şunu yapıyordum burada kkda yazıştığımız bir arkadaştan öğrendim
1 tam cevizi akşamdan 1 bardak içme suyuna koyuyorsun sabaha kadar bekletiyorsun su sabaha sararmış oluyor biraz elma suyu gibi ama tadı güzel suyu içiyorsun cevizi de yiyorsun:34: bunu da dene istersen faydasını görürsün:34:

Çok gerilmişsin sen bugün. Kolay değil tabi ki yoğunluktan çok insanların anlamaması koyuyor zaten insana.

Lily konu aşk olunca ne olacağı hiç belli olmuyor. Ben mesela evlenmem. Olur da evlendim 35imden önce olmaz diyordum. 21 yaşında evlendim. Umarım gönlünün güzelliğini her anlamda hak edecek birisi olur. Sevgi evet çok önemli ama onun yanın da güven ve o dimdik duracak adam da bir o kadar önemli.

Cidden çok olmuş ama diyecek bir şey yok ayıp olmasın diye yemek zorunda kalabiliyoruz.

Pazar güzel olmuş .
Menü yorumların için teşekkür ederim:16:
sabahki sendrom durumu da geçti şükürler olsun
Aşka gelince... sen erken evlenmişsin zaten ben 21ken evlenmeyi çok düşünmüyordum ama sevdiğim biri olsun yanımda istiyordum çünkü arkadaşlarım evleniyordu ben de özeniyordum:1: şimdi ise olsa da hoş olmasa da modundayım cidden aşık olabileceğime inanmıyorum saygı duyacağım güvenebiceğim biri olsun yeter

afiyet olsun canım, nasıl oldu atlattın mı sendromu ? sıkma canını hiç bir şey için, inan değmez.... ben de yemek yaptım mı bolca yapıyorum 3 gün menümde görüyorsunuz o sebeple :)
atlattım canım şükür - sebze olsun 1 hafta yerim bıkmam da ben pek kuru fasulye falan pişirmem komşum verdi sağolsun cuma yarısını yedim yarısı kalmıştı dün hiç aklıma gelmedi:44: bozulsun istemediğimden akşam yerim diye düşündüm, yemekhanede de çıkınca bugun k.fasulye günü oldu

Fasulye de 2 öğün şişirir aman yarın tartılıp moralini bozma Lily.
ben her gün tartılmıyorum zaten:1:

Benim açımdan facebook eşim açısından arkadaş tanışması =)))

Seni çok ii anlıyorum ama öyle bir şey ki bu hani birşeyin kaybolur ararsın arasın ama bulamazsın ama hiiiççç aramadıgın bir zamanda hatta senin için o an önemsiz bir zamanda o aradığın seyi bulursun ya hafifi bir gülümseme olur işte bence öyle birşey bu deli şey :9::9::9:

Tarifi elbette olmaz ölçüsü olmaz. Ben eşime beni ne kadar seviyorsun diye sormam oda aynı sekilde. Bizde azlığı çokluğu yok gönülden seviyoruz. Allahımda sana nasip etsin.

Emin ol mantığınla aşkı aynı anda kullanabiliyorsun ( biz evlenmek için 1 sene bekledik kendi paramızı kendimiz biriktirdik ve maddi anlamda hazır olmadığımız için + 1 sene daha bekledik. halbuki sevgi olarak evlenmeyi çok istiyorduk ... )
ne güzel anlatmışsın işte sizinki mantık+aşk birlikte olmuş :16:

Kızlar haftaya salı Ankaraya gidiyoruz. Net olmamakla beraber 1hafta kadar yokum. Hem size haber vereyim dedim hem de 3 öğün dışarıda nasıl en zararsız atlatırım fikir verir misiniz ?
ev yemekleri satan yerlerden alabilirsin ya da tavuklu ton balıklı salata tarzı şeyler... aklıma bunlar geldi

:1::1::1::1::1::1: :52::52::52::52:sabahlarımı yaparsın peki akşamları mı ?
hahahaaaa - arkadaş buldun da sabah mı akşam mı diye soruyorsun bi de:52::52::52:

evet canim o, ama bu normal karbonat oldugunu sanmiyorum, hastaliklarin tedavisinde falan da kullaniliyor cünkü.
incelemem lazım:44:

süüpper :) geldiğinde yaz mutlaka bana, görüşüp diyet bir şeyler yiyelim ;):52:
yeriz tabiiiii diyet şeklinde takılırz artık:1:

çok duygusal bir insanım lilycim ben, en ve tek kötü özelliğim bu...nasıl kurtulacam bu duygusallıktan bilemiyorum bazen bir psikiyatriste gideyim de ya ilaç versin ya da bir şekilde telkin etsin kurtarsın bu duygusallıktan diyorum onu da eşim istemiyor ben senin duygusal yanını seviyorum deyip kandırıyor beni :16::16:
bence duygusallık değiştirilebilecek birşey değil bu içindeki merhamet duygusundan ileri gelir ki merhametli olmak kötü birşey değildir hem eşin de seni böyle seviyormuş:16:

Canım cumartesi zaten akşam yemeği yememişsin ve pazar günü de resmen telafi menüsü uygulamışsın, ben eminim ki liste kalabalık, yazılışı uzun fakat miktarları daha azdır yediklerinin

.
yorumun için teşekkür ederim canım:16: bu arada başarı hikayeni de okudum çok motivasyn dolu olmuş

kaptan sen Ankara'da mıydın?

biliyorum tatlım bilmez olurmuyum burdan ayrılınca direk motivasyon gidiyor ama işin kötüsü sınav pazar gün akşamları evde çalışma imkanım maalesef sıfır eşimde olmayınca iki çocuk vs işyerinde allahtan işler biraz rahat da rahat rahat çalışmaya çalışıyorum bu arada öğleye kadar evi aradım 7-8 kere bakıcı telefonu açmayınca panik vaziyette eve gittim bişey mi olmuş diye telefonu salonda bırakıp diğer odada oynuyorlarmış ama benim ödüm koptu başlarına bişey geldi diye eve gitmişken evde bamya yapmıştım ondan yedim 1 kepçe (4 kaşık çıktı) 1 kepçe de çorba içtim akşama kısır yapacam luci nin hesabı hoşuma gitti bol yeşillikli az bulgurlu kısır yapayım dedim hatta bol bol yapayım yarında işe getiririm luci gibi bende 2 gün ksır yiyecem bol yeşillikli gittim öğleyin nane dereotu maydanoz aldım evde kalmamış bol yeşilliklii ayyy şimdiden canım istedi bak ekşi ekşi
ben doymadım mı nedir?
gerçekten doymadın heralde:1::1::1:
ben dün kısır yedim sabah midem şiş hissediyordum hala öyle yani kg olarak yarım kg fark etmiş ama ben cumartesi de cozuttuğumdan çok önemsemedim sadece mide şişliği çok zorladı beni tüm gün:15:

yok canim bisi uygulamiyorum da, kendi kendime bir gun sebze bir gun de meyve gunu olsun diye karar vermistim.
anladım o da farklı bir yöntem tabii metabolizmayı tanıma açısından güzel

off canım ya çok geçmiş olsun size de...Allah kısmet etti, bir şeyler yapabildik...keşke her zaman birilerine yardımcı olabilsek....aynı dünyada yaşıyoruz ama aynı koşullarda değil...yardıma ihtiyacı olanlara hiç dayanamıyorum içim acıyor...ben özellikle izmirde eşimin boş olduğu gecelerde ve yaz ayları sıcaklarda atlar arabaya gezdir beni derdim duraklara yanaşır ne kadar otobüs bekleyen yaşlı varsa gideceği yere bırakırdım, geceleri zorda kalmış insanları çok hastanelere taşımışızdır...Rabbim çok para verse sadece birilerine yardım etsem keşke, bunun için dünyaya gelmişim gibi düşünüyorum..ücretsiz seminerler düzenler seminere girişte herkesten kalem,silgi defter gibi yardım malzemeleri toplar köy okullarına gönderirim, şirkette tanışma yemekleri düzenler elde ettiğim geliri mehmetcik vakfına bağışlarım. Allah kabul ederse... hiç dayanamıyorum zorda kalmışlara, haa durumum çok mu iyi, değil ama içim parçalanıyor...şu ara şehir değişikliği falan, maddi anlamda dağılmış durumdayım, Allahım yardım etsin kendimi toparlayabilirsem yeniden başlamak isterim, inanılmaz huzur veriyor birilerine yardım etmek....

Ahh luci okudukça hoşuma gidiyor, ne zaman etrafımda güzel yürekli insanları görsem mutlu oluyorum.:16:

çok duygusal bir insanım lilycim ben, en ve tek kötü özelliğim bu...nasıl kurtulacam bu duygusallıktan bilemiyorum bazen bir psikiyatriste gideyim de ya ilaç versin ya da bir şekilde telkin etsin kurtarsın bu duygusallıktan diyorum onu da eşim istemiyor ben senin duygusal yanını seviyorum deyip kandırıyor beni :16::16:

Ne kadar güzel, bence de eşin çok şanslı senin gibi bir insana sahip olduğu için.

Ayy teşekkür ederim kaptanım.
Ama ev yemekleri falan yemeyiz muhtemelen, eşim dışarıda ev yemeği yemeyi sevmiyor hiç, bir de burada zaten dışarı çıkarmıyorum evde yiyelim diye onun biraz fast food yiyebileceği benim daha hafif takılabileceğim yerler düşünüyorum.

Evet benim kurabiye klasik oldu.
Eşim bu yaptığım kurabiyeyi çok seviyor ben de o yüzden evde hep bulunduruyorum.
Yani yediğim az bile.

kızlaar bu arada thelma ve louise yi izledim bugün ben,, belki izlemişsinizdir tv de pek sık verirler, ama izlemediyseniz lütfen izleyin, 2 kadının dostluğunu anlatan harika bir film, çok gecikmişim izlemek için, üzüldüm....

Hemen kaydediyorum listeye izlerim ben.

Back
X