Selam kızlar ;
Cuma günüde bahsetmiştim sizlere doktora gidicez diye. Kan tahlillerimiz elimizde doktorun yanına girdik.Eşimin kolestrolünü beklerken , durumu vahım olan benmişim bu kolestrolün bir iyisi bir kötüsü varmış. Malesef benimkisi kötü sü olan LDH Kolestrolmüş. Birde demir eksikliğim varmış.Eşimde B12 eksikliği çok düşükmüş ona iğne verdi.
Doktor benim için ilaç vermedi bir diyet listesi verdi bana. Bu listeyi uygulandıktan 1 ay sonra tekrar kan değerlerine baktırcan dedi , eğer dıkkat etmene rağmen düşmesse ilaç dedi ama düşerse yediklerine dikkat ediceksin dedi. Günde muhakkak en az 1 saat yürümen lazım dedi.İleride kötü sonuçlar da doğurabilir dedi çok üzüldüm ama sonra da koleströl de kimmiş yenilmem ben ona dedim
Listeyi şöle anlatayım size ; hazır hersey yasak, kesinlikle bütün yemekler ya haşlama ya mangal ya fırın olucak, saf zeytinyağı kullanıcaksın , Salam sucuk sosıs yasak.
Ceviz çok düşürüyormuş kolestrolü.Ekmek te tam buğday ekmeği tüketmeye başladım.
Yemek programı yapıyorum işyerime de sabah kahvaltılarım için birsey almam lazım. Yürüyşede bu sabah itibari ile başladım. Bu ay çok önemli benim için anlayacağınız.Bu sayede kilolarımda gidicek inş.