- 14 Ağustos 2014
- 3.841
- 3.817
- 168
- 32
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #122.041
canm ben bile boyle beslendigime inanmiyomrm ama inan sizin sayenzde cunku herkes oyle guel.menuler yaziyorki ben bi yasak bisiy yesem onu buraya yazana kadr olurum zaten sonra utanrm derm selin haketmedn burayi pisman olcagma bende kendmi degistrdm gulum sennlede konusamyorz sanki ya kac gndr bi ozledm seni bu aksam gitme bi yere sohbet edeliiim tamam canymeeeeeee ben geldim millet gitmis
yazilanlari okumustum aklimda kalanlari yazmak isterim öncelikle
dagyolunun
karatay arastirmasini ve hayatina uygulamasin azmini cok taktir ediyorum ama bazi menulerini karataya gore yapmasini anlamiyorum cunku yorum yapan arkadas karatay yapmyorsa karataya gire yorumda bana etik gelmiyor.
callen
menu ve yorumlariyla ayni fikirde oldugum arkadasim cogu yazdigina gogu yedigine aaaa ayni ben diyorum
edeliiim
piklere rezil ettigim arkadasim.eski menulerinden sonra simdiki yazdiklarini gorunce zayiflama istegini ayakta alkisliyorum.hele zamanindaki elestirilerimizi hayata gecirebilmesi onu hafiflestirdi bence
servey
arada kaciripta bocalamasi ekran onunde bile beni gulumsetiyor.onun bozdugunu yapmaya telafi etmesine bazen kizip sacini cekesim gelsede arastirmasi ne yedim diye sormasini begeniyorum.kiloda verir bu arada
meltem
canim arkadasim, citir annem mezun oldugu halde herkezle ilgilenir, olmadi acil menulr devreye sokar.SOS gibidir takim icin
toplight icin zaten biliyorsunuz yillarini vermis bir emektar 5. takima.
hayriyem
kendisine hala bir ozurum var her ne kadar bilmesede
hayriyeyi takima ben aldim, ben cok elestirdim onun azmiyle takimimiz kabullendi sevdi gelmediginde gozlerimiz arar oldu.bir menusune ilk zamanlarda bu ne ya demistimki o hafta beni utandirdi gercekten.
ben beril 118 kilodan 64 lere kadar inen kadin.biraz sivri dilli olsamda burdakiler ve obur takimdakiler bilirki hemcinsim icin elimden gelen bilgim dahilinde olan herseyi yaparim.yorumlarken kafadan atmam bu ugurda kitap yazacak kadar yemek ve bilgi birikimim var
bunlari niye yazdim
eminecim burda adaletsiz olunmaz hepimiz birbirimize bir tus kadar yakin bir tus kadar uzagiz.inanki seline bir menusunde öküzüde yeseydin demistim bos bulunup.sana cok daha dikkatli yorumlar yapiliyor.hic kimse adaletsiz olamaz cunku kisilik hamurlarinda yok.her ne kadar mimiklerimizi yuzumuzu gormesekte zamana karsi karakter olarak birbirimizi taniyoruz az cok.senin menulerine yorum yapildiginda adaletsizlik duyguna kapilmana uzuldum.burdaki tum arkadaslarim ve ben en az senin kadar senin zayiflaman sevinip destek olmaya calisiriz.ama sen her elestiriyoe yoooooo soyle boyle dersen ben susar cuma gunu tartinin konusmasini beklerim.dilerim benim susmami tartin bozar canim.
simdi bir konuya daha deginip gidecegim kizlar biliyorum uzun oldu. takima geldigimizde selinle bizim 4. takim bantlarimiz vardi keske o zaman bana 5. takim yazmasini isteginizi soylesydiniz. burda ben hergun yaninizdayken bana soylememenize uzuldum.sanirim bos oldugumu yuzume vurmadinizda zamanim olmadigini dusundunuz.
neyse gitmem lazim hepinizi öpüp yazdiklarima alinmamanizi diliyorum.beni tanidiysaniz alinmassiniz dobraci beril der gecersiniz umarim
Pardon unutmusmmselınmh, yesılcay yasak ya. emzırıyoruz.. ya hıc de sevmıyorum ben onu..ıyıkı yasak:))
Berıl, ben soylerken o kadar cıddı degıldım. ama o ozet cok ısıme yaradı-sagol- herkes hakkında bıseyler ogrenmıs oldum.
bu sabah tartım -3.3kg dıyordu..o sebep yarınn bıtttttınnn sennnnnn
yarına kadar bana 4kg cıgkofte yedırmenın yollarını ara...baska sansın yok
A çok güzel canımMeltem ben hergun uyandıgımda ilk işim oda sıcaklıgında su içmek 1-2bardak.yazmıyorum onu.tuvalet problemım yok sukur.
WawGuzelll..
Un seker tuketmiyorum...hicbiyerde hicbisekilde..hicbirsebeple..-NET-
Oyle bi diyete bagli degilim.
Besinleri tek tek ele aliyorum.
Heee asitliler..hazir meyvesulari...tatlarini bile bilmem. Kola Fanta falan bahsetmeye degmez. Sanirim en son lisede miydim..oyle bisey.
Pirinc pilavi sevmem. Yemem.
Kinoa ve bulgur bol tuketirim.
Muz incir... eger o gub sprint yaptiysam mutlaka tuketirim. Muz 1tane veya incir (kuru) iki tane.
Tarcinnnn her gun 5mg.
Kimyon...her yemegimde.
Yani baska cok sey vardir da..aklima gelmedi.
Spor ... kurek her gun cekiyorum.
Yayinlarda kurek yarim saat 300kcal diyor. Tabi ben ne kadar yakiyorum bilemem..degisken.
Evde spinbike var... spining yaparim ama cok sik degil.
Eliptik severim.. tv izlerken cikarim tepesine. Sessiz ya. Isime yariyor.
Kosubandimi gonderdim. Seviyorum ama maalesef sagliksiz.
Boyle iste. Ayin sonunda isbasiyim. Hergun yuzecegim.
0 grubuyum.bugün ıspanak ve brokoli yapıcaktım ne güzel yiyebiliyor muşum.AB GRUBU
Özellikleri: A ile B'nin modern karışımıdır. Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok duyarlıdır. Bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir. A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır.
Yemesi gerekenler: Domates, deniz ürünleri, süt ürünleri, sebze, koyun, tavşan ve hindi eti, yoğurt, yumurta
Yememesi gerekenler: Dana ve sığır eti (et vücutta yağ olarak depolanır), tavuk ve piliç eti, sarımsak, biber, sirke, hayvansal yağlar.
Sağlık riskleri: Yaşlılık ve çocuk hastalıkları Alerjiler, astım ve saman nezlesi, bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar, kan hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları, karaciğer hastalıkları, cilt sorunları, kadınların üreme organlarında sorunlar.
Uygun sporlar: Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5, kez golf (60 dakika) haftada 2-3 kez , bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez, yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez, dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
A GRUBU
Özellikleri: Onlar ilk vejetaryenlerdir. Sindirim sistemi duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar. Stresi yenebilir. Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.
Yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, balık ya da tavuk eti, sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek), brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarımsak, erik, vişne gibi meyveler
Yememesi gerekenler: Kırmızı et (bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana ,tropikal meyveler, mandalina, portakal gibi turunçgiller
Uygun sporlar: Tai chi ( 30- 45 dakika) haftada 3-5 kez, hatha yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez, hızlı yürüme (30 dakika) haftada 2-3 kez, yüzme (30 dakika) haftada 3-4 kez, dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, gerinme (15 dakika) haftada 3-5 kez.
Sağlık riskleri: Bağışıklık sistemi kalp hastalıkları, kanser, diyabet, sindirim sisteminden kaynaklanan vücut su toplaması
B GRUBU
Özellikleri: Sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmede katı kuralcı değildir. Sütlü besinlere ilgi duyabilir. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.
Yemesi gerekenler: Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) patates, lahana ve mantar.
Yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, kuzu ya da tavşan eti, piliç ve tavuk eti, susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytin
Sağlık riskleri: Yorgunluk, bağışıklık sistemi düzensizlikleri , kan şekerinin düşmesi
Uygun sporlar: Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kez, bisiklet (45-60 dakika) haftada 3 kez, yüzme (30-45 dakika) haftada 3 kez, golf (60 dakika) haftada 2 kez, hatha yoga (45 dakika) haftada 2 kez
0 GRUBU
Özellikleri: 0 Grubu'nda olanlar ilk insanları simgeler. Et yemeye bayılırlar Sindirim sistemleri sağlamdır Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar. Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.
Yemesi gerekenler: Kırmızı et, karaciğer, beyaz et, balık ve deniz ürünleri. İyotlu tuz, ıspanak ve brokoli
Yememesi gerekenler: Tahıl ürünleri, ekmek, taneli sebzeler, buğday (buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır), süt ürünleri ve yumurta, sıvı yağ (özellikle de zeytinyağı).
Uygun sporlar: Aerobik (40-60 dk.) haftada 3-4 kez, yüzme (30-45 dakika) haftada 3-4 kez, jogging (30 dakika) haftada 3-4 kez, ağırlık kaldırma (30 dakika) haftada 3 kez.
Hoş geldin canım ben spora gitmiştim yeni geldim ve duş alıp hemen nete girdim.eeeeeee ben geldim millet gitmis
dagyolunun
karatay arastirmasini ve hayatina uygulamasin azmini cok taktir ediyorum ama bazi menulerini karataya gore yapmasini anlamiyorum cunku yorum yapan arkadas karatay yapmyorsa karataya gire yorumda bana etik gelmiyor.
callen
menu ve yorumlariyla ayni fikirde oldugum arkadasim cogu yazdigina gogu yedigine aaaa ayni ben diyorum
selin
topiklere rezil ettigim arkadasim.eski menulerinden sonra simdiki yazdiklarini gorunce zayiflama istegini ayakta alkisliyorum.hele zamanindaki elestirilerimizi hayata gecirebilmesi onu hafiflestirdi bence
servey
arada kaciripta bocalamasi ekran onunde bile beni gulumsetiyor.onun bozdugunu yapmaya telafi etmesine bazen kizip sacini cekesim gelsede arastirmasi ne yedim diye sormasini begeniyorum.kiloda verir bu arada
meltem
canim arkadasim, citir annem mezun oldugu halde herkezle ilgilenir, olmadi acil menulr devreye sokar.SOS gibidir takim icin
hayriyem
hayriyeyi takima ben aldim, ben cok elestirdim onun azmiyle takimimiz kabullendi sevdi gelmediginde gozlerimiz arar oldu.bir menusune ilk zamanlarda bu ne ya demistimki o hafta beni utandirdi gercekten.
ben beril 118 kilodan 64 lere kadar inen kadin.biraz sivri dilli olsamda burdakiler ve obur takimdakiler bilirki hemcinsim icin elimden gelen bilgim dahilinde olan herseyi yaparim.yorumlarken kafadan atmam bu ugurda kitap yazacak kadar yemek ve bilgi birikimim var
bunlari niye yazdim
eminecim burda adaletsiz olunmaz hepimiz birbirimize bir tus kadar yakin bir tus kadar uzagiz.inanki seline bir menusunde öküzüde yeseydin demistim bos bulunup.sana cok daha dikkatli yorumlar yapiliyor.hic kimse adaletsiz olamaz cunku kisilik hamurlarinda yok.her ne kadar mimiklerimizi yuzumuzu gormesekte zamana karsi karakter olarak birbirimizi taniyoruz az cok.senin menulerine yorum yapildiginda adaletsizlik duyguna kapilmana uzuldum.burdaki tum arkadaslarim ve ben en az senin kadar senin zayiflaman sevinip destek olmaya calisiriz.ama sen her elestiriyoe yoooooo soyle boyle dersen ben susar cuma gunu tartinin konusmasini beklerim.dilerim benim susmami tartin bozar canim.
simdi bir konuya daha deginip gidecegim kizlar biliyorum uzun oldu. takima geldigimizde selinle bizim 4. takim bantlarimiz vardi keske o zaman bana 5. takim yazmasini isteginizi soylesydiniz. burda ben hergun yaninizdayken bana soylememenize uzuldum.sanirim bos oldugumu yuzume vurmadinizda zamanim olmadigini dusundunuz.
neyse gitmem lazim hepinizi öpüp yazdiklarima alinmamanizi diliyorum.beni tanidiysaniz alinmassiniz dobraci beril der gecersiniz umarim
Belkide yersiz bir tepkiydi.aciklama getirmek istedim.beni utandir emineeeeselınmh, yesılcay yasak ya. emzırıyoruz.. ya hıc de sevmıyorum ben onu..ıyıkı yasak:))
Berıl, ben soylerken o kadar cıddı degıldım. ama o ozet cok ısıme yaradı-sagol- herkes hakkında bıseyler ogrenmıs oldum.
bu sabah tartım -3.3kg dıyordu..o sebep yarınn bıtttttınnn sennnnnn
yarına kadar bana 4kg cıgkofte yedırmenın yollarını ara...baska sansın yok
Bende uyku diye koyun sayiyommmmmA çok güzel canım
Waw
0 grubuyum.bugün ıspanak ve brokoli yapıcaktım ne güzel yiyebiliyor muşum.
Hoş geldin canım ben spora gitmiştim yeni geldim ve duş alıp hemen nete girdim.
emine cim kineo ne bacım cahilliğimi hoşgör türkiye de bulunabilen bişey mi hiç duymamıştımGuzelll..
Un seker tuketmiyorum...hicbiyerde hicbisekilde..hicbirsebeple..-NET-
Oyle bi diyete bagli degilim.
Besinleri tek tek ele aliyorum.
Heee asitliler..hazir meyvesulari...tatlarini bile bilmem. Kola Fanta falan bahsetmeye degmez. Sanirim en son lisede miydim..oyle bisey.
Pirinc pilavi sevmem. Yemem.
Kinoa ve bulgur bol tuketirim.
Muz incir... eger o gub sprint yaptiysam mutlaka tuketirim. Muz 1tane veya incir (kuru) iki tane.
Tarcinnnn her gun 5mg.
Kimyon...her yemegimde.
Yani baska cok sey vardir da..aklima gelmedi.
Spor ... kurek her gun cekiyorum.
Yayinlarda kurek yarim saat 300kcal diyor. Tabi ben ne kadar yakiyorum bilemem..degisken.
Evde spinbike var... spining yaparim ama cok sik degil.
Eliptik severim.. tv izlerken cikarim tepesine. Sessiz ya. Isime yariyor.
Kosubandimi gonderdim. Seviyorum ama maalesef sagliksiz.
Boyle iste. Ayin sonunda isbasiyim. Hergun yuzecegim.
eeeeeee ben geldim millet gitmis
dagyolunun
callen
selin
topiklere rezil ettigim arkadasim.eski menulerinden sonra simdiki yazdiklarini gorunce zayiflama istegini ayakta alkisliyorum.hele zamanindaki elestirilerimizi hayata gecirebilmesi onu hafiflestirdi bence
servey
meltem
hayriyem
bunlari niye yazdim
bende A gurubuym tamda beni anlatiyorA çok güzel canım
Waw
0 grubuyum.bugün ıspanak ve brokoli yapıcaktım ne güzel yiyebiliyor muşum.
Hoş geldin canım ben spora gitmiştim yeni geldim ve duş alıp hemen nete girdim.
dun gece bende oyleydim yahu 2 ye kadr baktim etrafa herkes uyuyordu bana daha bi bastilar sarjm bitti burayada giremedmm balkona ciktm usudm usudm anck oyle uykm geldiBende uyku diye koyun sayiyommmmm
Kacmilyonkacyuzbinkacyüz1 deyim
gitsin kalorileeerSelam kizlarr pilates zamani kizimla dustuk yollaraa
Rezene bebegi ishal yaparPardon unutmusmmo zaman rezene cayi gelsin sana :)
Canim bu kan tahliline gore yapiliyor .serbest yiyeceklerin var ama gr.la yeniyor.iki ögun arasi 5 saat zorunlulugu var.ilk lokmadan itibaren yemegin cayin vs...bir saatte yenip bitecek.ara ögun Yok.böyle birseyemine cim kineo ne bacım cahilliğimi hoşgör türkiye de bulunabilen bişey mi hiç duymamıştım
berilim tatlım ne güzel yazmışsın yaaa bi de sana metobolic balans ne canım senin diyeti de anlamadım ben
bana gelince malum seyahatler falan 700 gr vermişim bunun 500 gr mı yağdan ben daha az çıkacak diyordum ama iyi oldu hırslandım bakalım nasıl olacak tatlım
aa bana cok icirmislerdi ama sutum artsin diye :)aklmda bulunsuun :)Rezene bebegi ishal yapar
Tarifler nefis goruntu enfes sen fistikk daha ne olsun :))Meltem Tarif soyle
Kabak
Renkli Biber
Birde bezelye kocani bu bezelyenin tanelenmeden fasulye gibiyken toplanmis hali
Kabagi dilimle tost makinesinde grille
Biberleri dogra bezelye saplarini temizle
Bir tencereye su ekle uzerinede suzgec koy ve buharda pisir,sebzeler yumusayinca kabagi ekle ve bir kaba koy uzerine az zy ekle bir yudumda soya sosu hazir
Seviyorsan sarmisakli yogurtla süper olur.kalan suyu atma yemege yada corbaya ekle.
Seklinin tarifi
biraz kirmizi Biber salcasi, biraz yogurt, kekik cokkkk az tuz
Bunlari harmanla etleri icine bula dolapta en az Birgun beklet tepsiye diz biraz pisince cikar etin uzerine tuz Serp firinin sicakligi tuzu kizartip nar gibi yapar.böyle iste
Kolay gelsinSelam kizlarr pilates zamani kizimla dustuk yollaraa
Yemek konusunda diyetide sölenyapabiliriz diye icatlardan isteaa bana cok icirmislerdi ama sutum artsin diye :)aklmda bulunsuun :)
Tarifler nefis goruntu enfes sen fistikk daha ne olsun :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?