- 13 Kasım 2014
- 797
- 985
- 123
- 42
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #122.061
Allahaskınaaaaa Antep mıııııBelkide yersiz bir tepkiydi.aciklama getirmek istedim.beni utandir emineeee
Ha bastan soyleyim uyku problemim var birkacgun uykusuz kalinca bonzayi icmis gibi olurum ben.
4 kilo cigkoftemiiiii
Anacim Biz antepliyiz henuz o kadari yiyen bir babayigidi gormedim daha....
canım özel bir diyetisyene mi gidiyorsun? bunun içinCanim bu kan tahliline gore yapiliyor .serbest yiyeceklerin var ama gr.la yeniyor.iki ögun arasi 5 saat zorunlulugu var.ilk lokmadan itibaren yemegin cayin vs...bir saatte yenip bitecek.ara ögun Yok.böyle birsey
Evet canimcanım özel bir diyetisyene mi gidiyorsun? bunun için
Denenmeliymis o zamantoplıght, kinoa mınık mınık cok guzel topcuklar.
cok lezzetlı. pılav gıbı demlıyorsun.. ıstersen yogurtluyorsun.
tahıl gıbı ama tahıl ve baklıyatlardan cok sebze.
proteın oranı yuksek.
kas onarımında 1numero.
karbonu dusuk.
alerjen degıl...toleresı cok yuksek.
gıttıkce de yaygınlasıyor.
genelde bebeklere onerıyorlar.
teşekkür ederim can bugunden itibaren inş sporu arttırıyorum ve karatay da 2 yada 2,5 öğün yapılıyor dünden beri 2,5 öğüne devamCanım çok güzel bir paylaşım oldu inan bende merak ile bekliyorum gidişatını...
Biraz bronzlaşmış bide makyaj yapmış hehehe
Felsefen 10 numara 5 yıldız
Yağlı diilse ok canım
Evet canım callcıgıma katılıyorum...
Yine şartlanma canım sen bu ay hamile kalmaya çalış ok... Stres yaptıkça kabız olacaksın... Sabahlark ılık su içtiğini görmüyorum hiç...
Aynen canım katılıyorum
Zayıflayınca topuklu giymiş bide heheeh işte 56 kg olmuş ama bacaklar vs hala fit gözükmüyor bende fit olmaya çalışıyorum canım...
Kolay gelsin canım ben ev işi bitti.çocugun yemeği de hazır.çamaşır bitti ütüler yarın yapıcam.çocuk uyansın yemek yicek sonra spora let's go.
kahvaltıda ne olsada karşidaki arkadaş anlayışlıdırKızlar arkadastayım kahvaltıya gelmıstım okuyorum ama yazamıyorum
Tatıflerı yabıki yazarım
Sıze bır süprızım var bakım cuma 74 tü bu sabahEki Görüntüle 1307984
can çok teşekkür edrim bende de kitap var bu çok iyi bir özetmişAB GRUBU
Özellikleri: A ile B'nin modern karışımıdır. Çevresel değişikliklerden kaynaklanan beslenme özellikleri gösterir. Sindirim sistemi çok duyarlıdır. Bağışıklık sistemi çok güçlüdür. Stresi yenmek için zihinsel faaliyetlerden yararlanabilir. A ve B grubu için sakıncalı olan yiyecekler bu grup için de sakıncalıdır.
Yemesi gerekenler: Domates, deniz ürünleri, süt ürünleri, sebze, koyun, tavşan ve hindi eti, yoğurt, yumurta
Yememesi gerekenler: Dana ve sığır eti (et vücutta yağ olarak depolanır), tavuk ve piliç eti, sarımsak, biber, sirke, hayvansal yağlar.
Sağlık riskleri: Yaşlılık ve çocuk hastalıkları Alerjiler, astım ve saman nezlesi, bağışıklık sistemiyle ilgili sorunlar, kan hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları, diyabet, enfeksiyon hastalıkları, karaciğer hastalıkları, cilt sorunları, kadınların üreme organlarında sorunlar.
Uygun sporlar: Hatha Yoga (30 dakika) haftada 3-5, kez golf (60 dakika) haftada 2-3 kez , bisiklet (60 dakika) haftada 2-3 kez, yüzme ( 30 dakika) haftada 3-4 kez, dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez
A GRUBU
Özellikleri: Onlar ilk vejetaryenlerdir. Sindirim sistemi duyarlıdır. Bağışıklık sistemi dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ve çevre koşullarına kolayca uyum sağlar. Stresi yenebilir. Güçlü ve sağlıklı kalması için sebze ağırlıklı diyet uygulamalıdır.
Yemesi gerekenler: Soya proteinleri, tahıl ürünleri ve sebzeler, balık ya da tavuk eti, sebze (daha çok çiğ ya da buharda pişirilerek), brokoli, havuç, balkabağı, ıspanak, sarımsak, erik, vişne gibi meyveler
Yememesi gerekenler: Kırmızı et (bu gruptakiler et yedikleri zaman ağırlık hisseder, enerji kaybına uğrarlar. Ayrıca et yağ olarak vücutta depolanır), sütlü besinler (metabolizmayı yavaşlatır), salam, sosis, kavurma, biber, domates, patates ve lahana ,tropikal meyveler, mandalina, portakal gibi turunçgiller
Uygun sporlar: Tai chi ( 30- 45 dakika) haftada 3-5 kez, hatha yoga (30 dakika) haftada 3-5 kez, hızlı yürüme (30 dakika) haftada 2-3 kez, yüzme (30 dakika) haftada 3-4 kez, dans (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, aerobik (30-45 dakika) haftada 2-3 kez, gerinme (15 dakika) haftada 3-5 kez.
Sağlık riskleri: Bağışıklık sistemi kalp hastalıkları, kanser, diyabet, sindirim sisteminden kaynaklanan vücut su toplaması
B GRUBU
Özellikleri: Sindirim sistemi dayanıklıdır. Beslenmede katı kuralcı değildir. Sütlü besinlere ilgi duyabilir. Strese karşı yaratıcılığını kullanır. Formda kalabilmek için fiziksel ve zihinsel faaliyetler arasında denge kurması gerekir.
Yemesi gerekenler: Sütlü besinler, dana ve hindi eti, balık (ıstakoz, karides, kalamar, midye gibi kabuklu deniz ürünleri hariç), zeytinyağı , yeşil yapraklı sebzeler (4-5 öğün) patates, lahana ve mantar.
Yememesi gerekenler: Mısır, buğday, mercimek, fındık ve susam, kuzu ya da tavşan eti, piliç ve tavuk eti, susam yağı, ayçiçek yağı, mısırözü yağı, zeytin
Sağlık riskleri: Yorgunluk, bağışıklık sistemi düzensizlikleri , kan şekerinin düşmesi
Uygun sporlar: Aerobik (45-60 dakika) haftada 3 kez, bisiklet (45-60 dakika) haftada 3 kez, yüzme (30-45 dakika) haftada 3 kez, golf (60 dakika) haftada 2 kez, hatha yoga (45 dakika) haftada 2 kez
0 GRUBU
Özellikleri: 0 Grubu'nda olanlar ilk insanları simgeler. Et yemeye bayılırlar Sindirim sistemleri sağlamdır Bağışıklık sistemleri fazla hareketlidir Diyet yapmaya ve çevreye uymaya zor alışırlar. Stresten kurtulmak için fiziksel faaliyetlere ağırlık verirler. Enerjik ve ince kalabilmek için metabolizmalarının hızlanması gerekir.
Yemesi gerekenler: Kırmızı et, karaciğer, beyaz et, balık ve deniz ürünleri. İyotlu tuz, ıspanak ve brokoli
Yememesi gerekenler: Tahıl ürünleri, ekmek, taneli sebzeler, buğday (buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır), süt ürünleri ve yumurta, sıvı yağ (özellikle de zeytinyağı).
Uygun sporlar: Aerobik (40-60 dk.) haftada 3-4 kez, yüzme (30-45 dakika) haftada 3-4 kez, jogging (30 dakika) haftada 3-4 kez, ağırlık kaldırma (30 dakika) haftada 3 kez.
tam anlamadım berilcim yazdığını benim menu yorumlarım karataya göre yorumlamam mı yanlış evet öyleyse emine de o oldueeeeeee ben geldim millet gitmis
yazilanlari okumustum aklimda kalanlari yazmak isterim öncelikle
dagyolunun
karatay arastirmasini ve hayatina uygulamasin azmini cok taktir ediyorum ama bazi menulerini karataya gore yapmasini anlamiyorum cunku yorum yapan arkadas karatay yapmyorsa karataya gire yorumda bana etik gelmiyor.
callen
menu ve yorumlariyla ayni fikirde oldugum arkadasim cogu yazdigina gogu yedigine aaaa ayni ben diyorum
selin
topiklere rezil ettigim arkadasim.eski menulerinden sonra simdiki yazdiklarini gorunce zayiflama istegini ayakta alkisliyorum.hele zamanindaki elestirilerimizi hayata gecirebilmesi onu hafiflestirdi bence
servey
arada kaciripta bocalamasi ekran onunde bile beni gulumsetiyor.onun bozdugunu yapmaya telafi etmesine bazen kizip sacini cekesim gelsede arastirmasi ne yedim diye sormasini begeniyorum.kiloda verir bu arada
meltem
canim arkadasim, citir annem mezun oldugu halde herkezle ilgilenir, olmadi acil menulr devreye sokar.SOS gibidir takim icin
toplight icin zaten biliyorsunuz yillarini vermis bir emektar 5. takima.
hayriyem
kendisine hala bir ozurum var her ne kadar bilmesede
hayriyeyi takima ben aldim, ben cok elestirdim onun azmiyle takimimiz kabullendi sevdi gelmediginde gozlerimiz arar oldu.bir menusune ilk zamanlarda bu ne ya demistimki o hafta beni utandirdi gercekten.
ben beril 118 kilodan 64 lere kadar inen kadin.biraz sivri dilli olsamda burdakiler ve obur takimdakiler bilirki hemcinsim icin elimden gelen bilgim dahilinde olan herseyi yaparim.yorumlarken kafadan atmam bu ugurda kitap yazacak kadar yemek ve bilgi birikimim var
bunlari niye yazdim
eminecim burda adaletsiz olunmaz hepimiz birbirimize bir tus kadar yakin bir tus kadar uzagiz.inanki seline bir menusunde öküzüde yeseydin demistim bos bulunup.sana cok daha dikkatli yorumlar yapiliyor.hic kimse adaletsiz olamaz cunku kisilik hamurlarinda yok.her ne kadar mimiklerimizi yuzumuzu gormesekte zamana karsi karakter olarak birbirimizi taniyoruz az cok.senin menulerine yorum yapildiginda adaletsizlik duyguna kapilmana uzuldum.burdaki tum arkadaslarim ve ben en az senin kadar senin zayiflaman sevinip destek olmaya calisiriz.ama sen her elestiriyoe yoooooo soyle boyle dersen ben susar cuma gunu tartinin konusmasini beklerim.dilerim benim susmami tartin bozar canim.
simdi bir konuya daha deginip gidecegim kizlar biliyorum uzun oldu. takima geldigimizde selinle bizim 4. takim bantlarimiz vardi keske o zaman bana 5. takim yazmasini isteginizi soylesydiniz. burda ben hergun yaninizdayken bana soylememenize uzuldum.sanirim bos oldugumu yuzume vurmadinizda zamanim olmadigini dusundunuz.
neyse gitmem lazim hepinizi öpüp yazdiklarima alinmamanizi diliyorum.beni tanidiysaniz alinmassiniz dobraci beril der gecersiniz umarim
ooo bu tuz işini öğrenmem harika oldu bende yakında yapar paylaşirimMeltem Tarif soyle
Kabak
Renkli Biber
Birde bezelye kocani bu bezelyenin tanelenmeden fasulye gibiyken toplanmis hali
Kabagi dilimle tost makinesinde grille
Biberleri dogra bezelye saplarini temizle
Bir tencereye su ekle uzerinede suzgec koy ve buharda pisir,sebzeler yumusayinca kabagi ekle ve bir kaba koy uzerine az zy ekle bir yudumda soya sosu hazir
Seviyorsan sarmisakli yogurtla süper olur.kalan suyu atma yemege yada corbaya ekle.
Seklinin tarifi
biraz kirmizi Biber salcasi, biraz yogurt, kekik cokkkk az tuz
Bunlari harmanla etleri icine bula dolapta en az Birgun beklet tepsiye diz biraz pisince cikar etin uzerine tuz Serp firinin sicakligi tuzu kizartip nar gibi yapar.böyle iste
sağolasın can bende beklerim diyetsiz zaman bunu sevdim ozaman uzun zaman bizi çağırmıyacaksınDagyolum keske gelseniz yemege helede diyetsiz bir zamanda sizi kus sütüyle agrilarim canim
Olurmu kız ıstedınde gelteşekkür ederim can bugunden itibaren inş sporu arttırıyorum ve karatay da 2 yada 2,5 öğün yapılıyor dünden beri 2,5 öğüne devam
kahvaltıda ne olsada karşidaki arkadaş anlayışlıdır
can çok teşekkür edrim bende de kitap var bu çok iyi bir özetmiş
tam anlamadım berilcim yazdığını benim menu yorumlarım karataya göre yorumlamam mı yanlış evet öyleyse emine de o oldu
ooo bu tuz işini öğrenmem harika oldu bende yakında yapar paylaşirim
sağolasın can bende beklerim diyetsiz zaman bunu sevdim ozaman uzun zaman bizi çağırmıyacaksın
evet tatlım gidiyorum kendi kendime çok uğraşsam da veremedim diyetisyene başlayalı 5 kg verdimToplight sen de diyetisyene gidiyordun degilmi
Hehehe hadi ya ben spor yaptım kendime geldim ohhhBende uyku diye koyun sayiyommmmm
Kacmilyonkacyuzbinkacyüz1 deyim
oleyyyKızlar arkadastayım kahvaltıya gelmıstım okuyorum ama yazamıyorum
Tatıflerı yabıki yazarım
Sıze bır süprızım var bakım cuma 74 tü bu sabahEki Görüntüle 1307984
kinoa nedir merak edip okudum,ben de alacağımGuzelll..
Un seker tuketmiyorum...hicbiyerde hicbisekilde..hicbirsebeple..-NET-
Oyle bi diyete bagli degilim.
Besinleri tek tek ele aliyorum.
Heee asitliler..hazir meyvesulari...tatlarini bile bilmem. Kola Fanta falan bahsetmeye degmez. Sanirim en son lisede miydim..oyle bisey.
Pirinc pilavi sevmem. Yemem.
Kinoa ve bulgur bol tuketirim.
Muz incir... eger o gub sprint yaptiysam mutlaka tuketirim. Muz 1tane veya incir (kuru) iki tane.
Tarcinnnn her gun 5mg.
Kimyon...her yemegimde.
Yani baska cok sey vardir da..aklima gelmedi.
Spor ... kurek her gun cekiyorum.
Yayinlarda kurek yarim saat 300kcal diyor. Tabi ben ne kadar yakiyorum bilemem..degisken.
Evde spinbike var... spining yaparim ama cok sik degil.
Eliptik severim.. tv izlerken cikarim tepesine. Sessiz ya. Isime yariyor.
Kosubandimi gonderdim. Seviyorum ama maalesef sagliksiz.
Boyle iste. Ayin sonunda isbasiyim. Hergun yuzecegim.
biliyorum senin direncini juju zamaninda cok takilirdim burayaevet tatlım gidiyorum kendi kendime çok uğraşsam da veremedim diyetisyene başlayalı 5 kg verdim
stress atiyoruzPişşştttt napyrsnzzz
meltem ve callen size ozellikle soruyorum ben azmi kilo vermisimHehehe hadi ya ben spor yaptım kendime geldim ohhh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?