- 9 Nisan 2014
- 4.505
- 9.802
- 158
- 34
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #145.861
dedim ya canım bilmedigim icin cok bisey demek istemedim, ama ben yemiyorum, bende de gastrit var asitli seyler yemiyorum pek,ben proteinle iyi veriyorum . sizlerle pek tanısamadık benim ev tasıma nişan falan vardı, iki aya da dugun var gerci yine yogunum ama buralarda olucam hep artık.Onun takdiri ve bilgisi canım :) dahiliye uzmanı kendisi.
Benim midemin boş kalmaması gerekiyor, tokluk hissetsem de boş mide ile duramam hipoglisemi atakları geçirmemem için.
O nedenle en iyisini onlar biliyor. Ara öğünlerde şeker isteğinin dengelenmesi için tarçınlı elma ya da mide suyunun emilimini sağlaması için leblebi olması aslında hepimiz için iyi. Tek yönlü beslenmeye karşıyım ben dukandan dolayı safrasını kaybetmiş biriyimo nedenle karbonhidrat yani çavdar ekmeği de olsun
Öpüyorum seni teşekkürler ilgine ve endişene
dedim ya canım bilmedigim icin cok bisey demek istemedim, ama ben yemiyorum, bende de gastrit var asitli seyler yemiyorum pek,ben proteinle iyi veriyorum . sizlerle pek tanısamadık benim ev tasıma nişan falan vardı, iki aya da dugun var gerci yine yogunum ama buralarda olucam hep artık.
basladıgımda 71.6 kiloydum nisan ayında. simdi 61.3. 59 lara inddim bi ara da tartı farkına kurban gittim, kızlar bilir az yerim genelde, nerdeyse ac gezerim bi ara sadece corba icmistim simdi de 5 gun protein yapıcam, herkes farklı bunyeye sahip tabi, ben meyve hic yiyemiyorumaslında yemek lazım ama sevmiyyorum iste
Keşke aç gezmesen
zamanında benim yaptığım hatayı yapıyorsun ya da sadece protein ağırlıklı olmasa beslenmen.
Bünyeden bünyeye bu değişmez canım, aç kalmak iyi bir şey değilaçlık her bünyede aynı tepkiyi verir. pankreasının çalışma sistemini bozarsın benim gibi, busefer fazla insülin üretir ya da az üretir...
Ben bu sebeple hipoglisemi oldum, tek sebebi işte şuan senin yapıyor olduğun şey. Naçizane tavsiyemdir yapmaman yine de sen bilirsin tabi :)
Benim şu yaşadıklarımın bir sonraki evresi şeker hastalığı, ve olmamak için uğraştığım gibi hipoglisemiyi de ortadan kaldırmaya çalışıyorum.
Evet çok çok haklısın protein ağırlıklı beslenmek hızlı kilo verdirir ÇÜNKÜ; vücut işleyişine göre önce şeker yakılır karbonhidrat yani, daha sonra stok tükenince yağa geçer bünye ve onu da şekere çevirir yakar. En sona artık vücudun iflas belirtisidir ki stokta bulunan proteini tüketir hayatsal faaliyetlerini idame ettirebilmesi için. Bu da uzun süreli açlık belirtisidir, diyet dilinde kas erimesi dediğimiz olaydır yani.
Ama sen sadece proteinle beslenirsen vücut, yediklerinin içinde karbonhidrat ve yağ olmadığından bedeninde bulunan karb. ve yağı tüketir, yediğin protein de yanına kar kalır. Çok mantıklı bir diyet olmasına rağmen çok da tehlikeli.
Üstelik protein azotlu bir bileşik ki böbreklerin baş düşmanı, dengeli beslenerek bu tehlikeyi dengeliyoruz,
Böbrek taşı safra taşı oluşur bedeninde yazıkbunlar kolay şeyler değil
Ben uyarayım gerisi sana kalmış gelin hanım :))
canım ben sporu duzenli yapıyorum o yuzden protein fazladan ihtiyacım oluyo, zaten uzun sureler yapmıyorum uc gun bes gun en fazla, birde bu son ataklarım zaten pek kilom kalmadı, sporla veririm insallah :)yazmışım da yazmışım :)))) senin adına korkumdan başka bir şeyden değil sevgilikollontai :)
Aynı hatayı dün gece sadece bir lokma ekmeği reçele batırarak ben de yaptım ve azarı yedim hocamdan :))
dedi ki "sigara içenler, arada canları istediğinde bir nefes çekmek isterler çekerlerse bunun gerisi gelir, biz şekeri bırakmak istiyoruz değil mi, sen şuan şişirdiğin balona iğne dokundurdun nekadar küçük olsa da patlattı balonu, emeğine iğne vurma"
:)
ha simdi oldu bak
Profilimde canım beni izleyenler gorebiliyor.Ben zerolara pek takılmıyorum Ameliacım.
Sağlıklı elbette değildir ama tükettiğim yiyeceklerin pek çoğunun da sağlıklı olmadığını bildiğimden üzerinde durmuyorum.
Ne yaptın yedin mi Gülsümcüm?
Albümünde mi muskam?
Ben de merak ettim.
Rutin kontroller mi? Umarım sıkıntı yoktur.
Bence de kuru meyveler biraz fazla olmuş.
Ben elmacık su iciyorum, hem icimi guzel hemde ph yuksek.evet marka öneren olursa ben de denemek isterim.
Bendim canım, 2 poset yesilcay ve bir paket 5i biryerdeyi bir fincanda demle ılıyınca soguk su ile 1,5 litreye tamamla bir limonun suyunu sık soguk yada buzlu ic, afiyet olsunslm kizlar hayirlayamadim soguk limonlu yesil cay icen arkadasimiz kimdi tarifi hatirlayamadim tekrar yazabilirmi rica etsem
gunaydın kızlar, IF ne bi bana da anlatsanız????
Kahvaltı
1 tabak keşkek
Domates
Semiz otu
1 zeytin
1 kk peynir
1 çay kaşığı Vişne reçeli
1 kızarmış kepek ekmek
Öğle yok kahvaltıyı şimdi yapıyorum :)
Akşam
1 kase çorba
Yoğurt
Ara: yeşilçay, yeşil elma
Günaydın kızlar.
1 hafta boyunca menüm standart, akupunktur hocamla belirledik.
Sabah 4 zeytin 1 kk peynir iki dilim çavdar domates salatalık
öğlen ve akşam mevsim salata ve yoğurt
aralarda bir avuç leblebi be günde iki porsiyon meyve.
bu hafta et yok, o yüzden her defasında yazmayacağım menümü :
cuma sabah 75,3 idim bugün tam 75 im. sabah yürüyüşümü yaptım 1 saat.
sanırım haftaya iyi düşüş yaşayacağım
herkes için "kolay gelsin çabuk bitsin" diye diliyorum :)
slm kizlar hayirlayamadim soguk limonlu yesil cay icen arkadasimiz kimdi tarifi hatirlayamadim tekrar yazabilirmi rica etsem
Hello kizlar ben de bugun tatilin son gunundeyim, bugun biraz kacirdim ama olur o kadar. Gece yazarim yediklerimi, sporumu vs :)
Profilimde canım beni izleyenler gorebiliyor.
Ben elmacık su iciyorum, hem icimi guzel hemde ph yuksek.
Bendim canım, 2 poset yesilcay ve bir paket 5i biryerdeyi bir fincanda demle ılıyınca soguk su ile 1,5 litreye tamamla bir limonun suyunu sık soguk yada buzlu ic, afiyet olsun
Menu bildirimi
Sabah, 1 dl kız cavdar ekmegi/1 yumurta/1 kk peynir
Ogle, 10 uzum/ 2 lokma karpuz/2 kasık yogurt
Aksam, tonbalıklı salata
Su 3 litre
Spor 1 saat yuruyus
kızlar slm annemin evindeyim ufaklık yola cıkacaüımız gece sabaha karşı ateşlendi bugün dr a götürdüm ant başladı dr onunla ilgilendiğim için fazla uğrayamayabilirim kendinize şyi bakın
teşekkür ederiz, daha pek geçmedi ama, yarın daha iyi olur inşallah.cok gecmis olsun canim
marketten küçük bir şişe alıp deneyeceğim.Profilimde canım beni izleyenler gorebiliyor.
Ben elmacık su iciyorum, hem icimi guzel hemde ph yuksek.
Bendim canım, 2 poset yesilcay ve bir paket 5i biryerdeyi bir fincanda demle ılıyınca soguk su ile 1,5 litreye tamamla bir limonun suyunu sık soguk yada buzlu ic, afiyet olsun
çok geçmiş olsun, fena salgın var.kızlar slm annemin evindeyim ufaklık yola cıkacaüımız gece sabaha karşı ateşlendi bugün dr a götürdüm ant başladı dr onunla ilgilendiğim için fazla uğrayamayabilirim kendinize şyi bakın
blanche canım döndünmü ankaraya
femöette ve gedef cim saolın kızlar az önce ufaklığı uyutup annemi bi düğüne götürmüştüm daha oturmadan babam aradı ufaklık kıyameti koparıyormuş hemen geri döndük anlamadım yaa
daha ant kullanalı 15 gün oldu nerden cıktı bu ateş sesi de kısıldı ishal falan yok allahtan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?