- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #14.801
anacığım 13.takıma uğramak farz oldu,şeker kızlar...
hep onlar birşeyler yazmışlar vallahi,canzim gelmiş gitmiş bir de..neti yokmuş sanırım.
kızlar ben de pek iyi bir gün geçirmedim,kardeşimle (küçük kız kardeşim,14 yaşında) başımız belada...bir çocukla çıkıyor daha bu yaşta ve kaçıp kaçıp onunla buluşuyor,annem izin vermediği halde.bugün yine aynısını yaptı ve biraz önce dövdüler artık(iyi birşey değil belki ama çok hakketti)
ne yapacağız biz bu kızla?siz olsanız ne yaparsınız...konuşun demeyin,kaç kere yaptı..hep konuştuk hiç kıymadık.bugün ilk kez yaptı annem bunu...
iyi aksamlar benim güzellerime..zemuszemus
cikolatam kötü bir durum tabi ama zenim gereken herseyi cok güzel söylemis ben ekliyecek hicbirsey bulamadim vallahi. afferim kiz zenim..opuyorumnanaktan
canım ben derim ki kardeşine fiziksel şiddet uygulamak onu sadece sizden uzaklaştırır... hernekadar bize göre küçük olsa bile 14 yaş günümüzde onun arkadaş çevresinde yaptığı şey çok doğru... sen ablası olarak konuş, çocuğu anlatmasını iste, nasıl biri falan diye ilgili görün. hani vardır ya iyi polis kötü polis numarası annen bu durumda kötü polis rolünü almış zaten sıra abla olarak sende... onu yargılamadan konuşmayı dene.
belirli ölçülerde sevgilisiyle görüşmesine izin verin. mesela söz dinlerse haftada iki kez ve 2 saatliğine ama söz dinlemezse bu hakkının da olmayacağını söyleyin.
yasak olan şeyler cazip geliyor daha da tutkuya dönüşüyor malesef, en basidi bizler diyetteyiz ve en kalorili yiyecekleri çekiyor canımız çünkü yasak...
bende kardeşimle buna benzer sorun yaşadım ve ona izin verdim ama benim kurallarım dahilinde görüştü zaten 4. buluşmada ayrıldı. onların duyguları öyle gelip geçici ki...
ama ne olur aradaki diyaloğu kapatma ki sana herşeyini anlatsın...
sevgilerimle...
buarada lütfen bu mesajı okuyan herkes bir koca bardak su içsin :)))
canim cok tesekkur ederim,cok mantkli seyler gercekten yazdiklarin. fakat ben bunlari yaptim.bundan 2 ay once ayni seyleri yine yasadik,ve hicbirsey denmedi kardesime.babami ayarladik,kimse elini kaldirmadi.dusunsenize 14 yasinda bir kiz,bir aksam kuruyemise gidecegim diyip evden cikiyor ve erkek arkadasiyla uzaklasiyor..ertesi gece biz gidip o cocugun evinden aliyoruz kizimizi...ve kimse ona kizmiyor,vurmuyor..neymis,kendine zarar vermesin ,yine kacmasin diye...gorusmesine bir sure sonra izin verildi,aynen senin dedigin gibi,bizim izin verdigimiz surelerde ve sekillerde dedik ... ama ne yapti,annem bugun olmaz dedi,o gitti..annem su saatte gel dedi,o gec geldi..surekli elinde telefon,surekli mesajlasma..her ortami bozma durumu..ve son olarak bugun yaptiklari...
kisaca kardesim cok haketti bazi seyleri..
tesekkurler tekrar canim...
reyhan ablacigim,opuyorum seni de...Şeniz
not : suyumu ictim... kaydirigubbakcemile3
Günaydın canlarım..
çikolatım çok üzüldüm anlattığın duruma..bendede 3 kız var biliyorsunuz en büyüğüm 20 yaşına girdi bir ay önce ortanca 15 yaşında ve şöyle bir düşündüm.... ortanca olan sosyal bir çocuk değil bu anlattığın durumları onunla uzunca bir süre daha yaşamayacağımı biliyorum yani ders, okumak, iyi bir kariyer ve konum sahibi olmanın dışında bir düşüncesi yok ama büyük kızımla bu evreleri yaşadık fakat hiç sorun atlatmadık... benim çocuklarımın benimle olan iletişimlerinde dürüstlük en ön planda yani her ne yaşamış olursan ol her nerede olursan ol ilk önce bana ulaş kanunu vardır... fakat sizin durum ciddi sorunlu gözüküyor yani anlayış gösterildi ses çıkartılmadı fakat kardeşimin davranışları böyle diyorsun ailen içinde senin içinde zor bir durum olsa gerek... benim büyük kızımda anne bir arkadaşım var dediğinde henüz senin kardeşin kadardı alıp karşıma konuştuğumda karşımda çok mantıklı bir çocuk vardı halada o tavırlar sürüp gidiyor... fakat şöyle bir durum var benim kızımın etrafı öyle kalabalık ki erkek arkadaşı olsa dahi şu gün bile onunla yalnız kalayım uzaklaşayım sorumsuz davranışlar göstereyim olayı yok erkek arkadaş konumunda olduğu kişilerle bile çok kalabalık arkadaş ortamında beraber vakit gçirmiştir hep buda sizin telaşlandığınız gibi bir durum yaratmadı şu güne dek, üstüne düşmemek en iyi çare diyebiliyorum... bir gün çıkıp gitti ertesi gün aldık diyorsun ya böyle bir durumda ne yapardım sanırım deliye dönerdim ve bazı imtiyazları olamazdı o günden sonra.. bizim yaşadığımız durum son 5-6 yıldır aynen şu... anne arkadaşlarla buluşacağız ve şurada şu cafede vs olan yerde vakit geçireceğiz... tüm arkadaşlarını bende babasıda tanır ve itiraz edebileceğimiz bir durum şu güne dek çıkmadı.. fakat şöyle bir durum var belki kardeşin yalnız bir ortamdadır ve bu boşluğu tek bir kişiyle doldurmak istiyor belki çevresi daha geniş olsa buna ihtiyaç duymyacak... bizim dünkü durumumuzu yazayım... benim büyük kızımında özel bir arkadaşı var ama bunun dışındada o kadar fazla erkek arkadaşı var ki yani nasıl desem kanka denebilecek cinsten hepsi... dün biriyle buluşmaya gitti sonra eşim aradı dediki ayça xxxx ile berabermiş anneside iftara çağırmış bende izin verdim haberin olsun merak etme ve iftardan bir saat sonra babamız gidip o arkadaşımızın evinden aldı onu... bir başkası bir gün kahvaltıya gelir yada beraber bir yere giderler bak istanbula sınava gittiğinde yanında flört ettiği kişi değilde her gidişinde başka bir arkadaşı gitti onu yalnız bırakmamak adına inan çocuklar sabah gidip gece döndüler tek ki bizim kız sınav stresinden kurtulsun yalnız yolculuk yapmasın yardımcı olalım diye yani bunları neden anlatıyorum ayrıntılı bir şekilde, çevresi kalabalık olduğu için kız erkek gurubu çok samimi çok anlayışlı olduğu için her gidecekleri yere anne baba rızası ile gidip geldiği için çocuğunda içi rahat her yaptığı şeyi sosyal bir ortamda yapıyor kalabalıktan hiç çıkmıyor ve bu durumda özel arkadaşımla başbaşa kalayım boşlukları doldurayı olayına girmiyor anlatabildimmi büyük yeğenimde şu an 27 yaşında ve bu güne dek söylediği tek şey zaten kız erkek büyük bir çevrem var bir derdim olduğunda erkek arkadaşımla istediğim sohbeti yapıp istediğim şeyi paylaşabiliyorum özel olabilecek bir duruma ihtiyacım yok bu yüzden ne doğru düzgün biriyle çıkmıştır nede evlenmeyi şu güne dek düşünmüştür ihtiyacım olan her türlü paylaşımı arkadaşlarım ile giderebiliyorum kimsenin kaprisini sıkıntısını çekmeye ihtiyacım yok der hep kızımla aynı durum mevcut yani...sizinde tek yapmanız gereken belki biraz daha çevresi olmasını sağlamak daha aktif olmasını sağlamak olabilir ortamını tam bilemediğimden tam şunu yapın diyemiyorum ama dayak asla kabul edemiyeceğim bir durumdur ben hiç bir çocuğuma bu güne dek tek bir tokat atmadım tutupta sarsmadım her sorunun ucunda konuşmanın olması gerektiği taraftarıyım ve döverek hata yapmışsınız demek istiyorum çözüm olmaz bu dayak işi asla görürsünüzde zaten ve umarım daha büyük sorunlara yol açmaz, belki konuşmaya ikna edebilmek sizinle bir şeyleri paylaşmasını sağlamak için yeterli ortamı sağlayamıyorsunuz bunu bir düşünün... şu anda yapmanız gereken bu dayak yüzünden ondan özür dilemek pişman olduğunuzu görmesini sağlamak olacaktır size şu günden itibaren güvenmeyecek sıkınılarını sorunlarını ve çeşitli düşünclerini sizinle paylaşmayacaktır diye ahmin ediyorum bu durumu düzeltmek yine ailenin elinde ve annenden önce belkide bu görev sana düşüyor...."her ne yaşarsan yaşa, ne hata yaparsan yap" yanındayız güvenini sunmanız gerekiyor ki o da gizlemeden kaçmadan yaşadıklarını sizinle paylaşsın... yaptıklarından dolayı kızmak bundan sonra yapacaklarını sizden gizlemesini sağlamaktan başka bir durum yaratmayacaktır....iş başa düşüyor çikolatım ve vakit geçirmeden hareket etmeniz gerekiyor mantıklı düşünüp telaşlı görünmeden rahat bir konuşma ortamı hazırla vakit kaybetmeden ve aklındakileri seninle paylaşmasını sağla demekten başka sözüm yok... gelişmeleri paylaşırsan belki yorum yapacak kişilerde fazlalaşır bizde duruma hakim olursak yardımcı olabiliriz daha sonrada yani sözkonusu benim en önem verdiğim durumlardan biri ve kolaylıklar dilemekten başka çarem yok canım sadece sabırlı olun.. kendi hoşlanmadığınız bir durumu kardeşine yaratmayın yani dayak, bağırıp çağırmak en son nokta bile değil asla olmaması gereken bir durum....nede uzun yazdım :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?