- 15 Şubat 2016
- 15.901
- 44.815
- 598
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #169.061
sen ne yaptın bugun bakalım yazdın mı menünü ?
kacak seval hanım kg almadıysan girebiliyorsun ama benim sana hiç güvenim yok inş kilo vermişsindir bende utanırım
ben denedim ama beceremedim peyniri gene deneyecemEn güzeli baksana hatunlara peyniri bile yapıyorlarmış..
canım sade kahve neskafe de olur açlığa birebirkızlar acil yardım dünde vardı ama bugun açlık krizim çok yüksekti ama dayandım geçen hafta daha rahattım iki gündür neden böyle oldum? bilen varmı
neden peynir yapmak kolay kaptanım :)kacak seval hanım kg almadıysan girebiliyorsun ama benim sana hiç güvenim yok inş kilo vermişsindir bende utanırım
ben denedim ama beceremedim peyniri gene deneyecem
canım sade kahve neskafe de olur açlığa birebir
lor oldu benimkisi beyaz peyniri beceremedim şirden maya bile almıştımneden peynir yapmak kolay kaptanım :)
evde yapabileceğim kolay tarif varsa verirmisinneden peynir yapmak kolay kaptanım :)
Açıkınca kahve iciyorum sade türk kahvesi
süt kaynatılmıcakevde yapabileceğim kolay tarif varsa verirmisin
dikkat et tatlım o kadar yüklenme kendine allah korusun !!!ay tiffany yaparken kalçam çıktı sandım bi an
atlatırız canım inşallahh...severimde deniyim bari böyle olmıcak 2 gündür açlık krizi çekiyorum acaba vucudum tepkimi yapıyo gecen hafta böyle değildim zaten ben anladım yaa ben hep 80 takılıp kaldım diğer diyetlerimdede bıraktım sıkkılıp ben 80 i bi kırsam gerisi gelicek
yoğurt kürü canım hani anlatmışsım ya sana yoğurt ,zerdeçal ,zencefil ,pulbiber falan diye ilk geldiğinde onu yazmıştım ..ne yaptın şekerim yakalayamadım ben?
yazıcam yazıcam bugün evde nedense bugün atom karınca modunda dolanıyorum hem sporumu yaptım hem mutfak dolamlarımı temizledim hem evi.. aralarda da dinlenip buraya geldim ...sen ne yaptın bugun bakalım yazdın mı menünü ?
ayy inşallah kırarız bu kiloların hepsinidikkat et tatlım o kadar yüklenme kendine allah korusun !!!
atlatırız canım inşallahh...
benimde 86 -85 arası kabusum eğer 84 ü görürsem o takılma olayını atlatıcağıma inanıyorum ....
yoğurt kürü canım hani anlatmışsım ya sana yoğurt ,zerdeçal ,zencefil ,pulbiber falan diye ilk geldiğinde onu yazmıştım ..
yazıcam yazıcam bugün evde nedense bugün atom karınca modunda dolanıyorum hem sporumu yaptım hem mutfak dolamlarımı temizledim hem evi.. aralarda da dinlenip buraya geldim ...
bende canım stü senin dedğin gibi ılıkkken mayalıyorum sonra süt çendilim var onda süzüyorum suyunu gene tencere de bekletiyorum suyu süzüldüğü zaman büyük bir tepsiye koyup dilimliyorum yumuruk büyüklüğünde üstüne tuz koyup bekletiyorum sonra onu cam kavanozum var ona yerleştiriyorum suyunuda döküyorum tuzlu suyu.. üstünede taş koyuyorum azıcık sert olsun diye güneş görmeyen yerde bekletiyorum.. o çendile koyarken süzülen suyuda lor yaparım.. hatta biz tenekeye basar depoya koyarız peyniri 8 ay sonra al sana ezine peynirisüt kaynatılmıcak
burda 5 litre süte ılık hale getiriliyor sıcak olmıcak gayet ılık serçe parmağımız sıcaklık hissedicek kadar peynir mayası yarım bardak ılık suyun içine dolu 1 çay kaşığı koyup bir güzel karıştırıyoruz ki maya çözünsün ondan sonra süte döküp karıştırıp kapatıp üstünü sarıyoruz yoğurt mayalar gibi 2 3 saat sonra açıp bakıyoruz tutmuş olur karıştırıp peyniri kırıyoruz bir güzel ondan sonra hemen ocağın üstüne alıp biraz ısıtıyoruz bu arada karıştırıyor yine çok ısıtmıyoruz ılıcık oldumu yeter peynir toplanıyor ısıtınca sonra süzgecin üstüne tülbent gibi vir bez koyup peyniri döküyoruz çok sıkmıyoruz bağlayıp bir yere asıyoruz güneş görmicek suyu süzünce 2 saat sonra gibi alıyoruz etrafına tuz bulayıp dolapta 2 3 gün bekletip yiyiyoruz bide peynirden çıkan suyu kaynatınca lor oluyor burda böyle yapıyoruz tabi normal peynir mayası ile yapıyoruz senin dediğin mayayı bilmiyorum belkide aynısıdır ben çok yaparım buranın höşmerimi meşhurdur taze peynir ile yapılır çok yaparım:)
oğluşum uyudu kızımda ödevlerini yaptı uyuya kaldı şimdi onuda yatırdım yeşil çayımıda yaptım ohhh misssayy inşallah kırarız bu kiloların hepsini
evet şekerimm ben çok tuzlu olunca sevmiyorum bide kendi suyunu koyunca yumuşak oluyor o zaman seviyorum muslıktan konan su sertleştiriyor peyniri sevmem o zamanbende canım stü senin dedğin gibi ılıkkken mayalıyorum sonra süt çendilim var onda süzüyorum suyunu gene tencere de bekletiyorum suyu süzüldüğü zaman büyük bir tepsiye koyup dilimliyorum yumuruk büyüklüğünde üstüne tuz koyup bekletiyorum sonra onu cam kavanozum var ona yerleştiriyorum suyunuda döküyorum tuzlu suyu.. üstünede taş koyuyorum azıcık sert olsun diye güneş görmeyen yerde bekletiyorum.. o çendile koyarken süzülen suyuda lor yaparım.. hatta biz tenekeye basar depoya koyarız peyniri 8 ay sonra al sana ezine peyniri
mayayı ne kadar koydunuz kaptanım ben 5 kiloluk tenzereye bir yk kaşığı silme maya koyarım .. kaynatmayın sütü ..lor oldu benimkisi beyaz peyniri beceremedim şirden maya bile almıştım
bende sevmem musluk suyumu girermiş peynire.. kendi suyunda beklerse makbul ama iste ben en fazla 2 hafta bekletebiliyorum eşim falan peynir canavarı :))evet şekerimm ben çok tuzlu olunca sevmiyorum bide kendi suyunu koyunca yumuşak oluyor o zaman seviyorum muslıktan konan su sertleştiriyor peyniri sevmem o zaman
valla on numara menükollontai canım menüm
sabah
2 bardak kimonlu su
1 yumurta
1 dukan krep
1 çatal tulum
öğle
5 adet ceviz büyüklüğünde köfte (terbiyeli köfetenin köftesi)
1 tabak salata
aksam
1 kepçe kuru fasülye
su 2,5 lt
50 hoplama
65 swuat
keslie 2 mil
15 kat merdiven inme
çok kızz ben bir çay kaşığı koyarım dolu bir şekilde sonuçta mayada zararlımayayı ne kadar koydunuz kaptanım ben 5 kiloluk tenzereye bir yk kaşığı silme maya koyarım .. kaynatmayın sütü ..
Bir iki gün yapmıştım galiba ama devam etmedim, etkisini bilmiyorum.Niye kovacaksınız beni ya?
Ben bu kürü diyordum işte, denediniz mi hiç diye :)
Hey maşallah, etap birincisi mi olcaksın kız :)
Cidden mi?
Hoşgeldin canım :)
Cok iyi menü canım, tebrik ederim.
Senin de menün cok iyi canım :)
Gayet guzel bir menu canımkızlar menüm
sabah kalkar kalkmaz 2 hurma 2 bardak ılık su
kahvaltı
1 yumurta 1 domates 5 yeşil zeytin 1 kk kutusu peynir 2 bardak şekersiz çay 1 dilim tbe.
ara 1 elma
öğlen 1 tabak karnıbahar yemeği 1 kase yoğurt
ara 1 elma 1 portakal (çok acıkmıştım başka bişeye saldırmamak için 1 portakal yedim )
akşam
1 tabak tavuklu sulu patates yemeği 1 kase yoğurt
su
2 litre
1 demlik yeşil çay (3 kupa)
spor
2 mile leslie (hiç ara vermeden geçtim tiffanye)
10 dakika tiffany
400 ipli ip (ay kızlar cezamın hepsini yapamadım kaldı 400)
30 dakika yürüyüş(akşam üstü dışarıda)
Turk kahvesi o an icin açlığı bastırıyor olabilir ama sindirimi hizlandirdigi bilimsel olarak kanitlanmis. Sonradan midesi kazinmasin kizcagizin iyice:))Açıkınca kahve iciyorum sade türk kahvesi beni tikiyo canım dene istersen kaloriside yok
Gayet iyi kaptanim :)kollontai canım menüm
sabah
2 bardak kimonlu su
1 yumurta
1 dukan krep
1 çatal tulum
öğle
5 adet ceviz büyüklüğünde köfte (terbiyeli köfetenin köftesi)
1 tabak salata
aksam
1 kepçe kuru fasülye
su 2,5 lt
50 hoplama
65 swuat
keslie 2 mil
15 kat merdiven inme
Ben de aldim yesil cayimi oh sefamiz olsunoğluşum uyudu kızımda ödevlerini yaptı uyuya kaldı şimdi onuda yatırdım yeşil çayımıda yaptım ohhh misss
teşekkür ederim, akrilik boya kullandım canım, uğraştırıyor biraz :)Toprakcım çok hoşlar.Boya olarak ne kullandın. Bayağı bi emek gerekiyor bu işe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?