- 8 Nisan 2011
- 2.033
- 4.796
- 333
- 40
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #169.081
valla kahvenin etkileri bende hep tam tersi millet kahve içer uyuyamaz ben kahve içip sızarım bende bildiğin alkol etkisi yaparGayet guzel bir menu canım
Turk kahvesi o an icin açlığı bastırıyor olabilir ama sindirimi hizlandirdigi bilimsel olarak kanitlanmis. Sonradan midesi kazinmasin kizcagizin iyice:))nilsub çay falan iç bence canim
Gayet iyi kaptanim :)
Ben de aldim yesil cayimi oh sefamiz olsun
Bayılırım höşmerime :)süt kaynatılmıcak
burda 5 litre süte ılık hale getiriliyor sıcak olmıcak gayet ılık serçe parmağımız sıcaklık hissedicek kadar peynir mayası yarım bardak ılık suyun içine dolu 1 çay kaşığı koyup bir güzel karıştırıyoruz ki maya çözünsün ondan sonra süte döküp karıştırıp kapatıp üstünü sarıyoruz yoğurt mayalar gibi 2 3 saat sonra açıp bakıyoruz tutmuş olur karıştırıp peyniri kırıyoruz bir güzel ondan sonra hemen ocağın üstüne alıp biraz ısıtıyoruz bu arada karıştırıyor yine çok ısıtmıyoruz ılıcık oldumu yeter peynir toplanıyor ısıtınca sonra süzgecin üstüne tülbent gibi vir bez koyup peyniri döküyoruz çok sıkmıyoruz bağlayıp bir yere asıyoruz güneş görmicek suyu süzünce 2 saat sonra gibi alıyoruz etrafına tuz bulayıp dolapta 2 3 gün bekletip yiyiyoruz bide peynirden çıkan suyu kaynatınca lor oluyor burda böyle yapıyoruz tabi normal peynir mayası ile yapıyoruz senin dediğin mayayı bilmiyorum belkide aynısıdır ben çok yaparım buranın höşmerimi meşhurdur taze peynir ile yapılır çok yaparım:)
kaç kiloluk tencerede yapıyosun canım ben 20 kilo süt alıyorum 5 li düdüklülerim var onlarda mayalıyorum maya 1 yk kaşığı kullanıyorum valla 10 yıldır yaparım annemde yapar ondan yani.. bir deniyim seninkisi gibi.. ama yumuşak olmaz mı ?çok kızz ben bir çay kaşığı koyarım dolu bir şekilde sonuçta mayada zararlı
çanakkaleninde peynir helvası meşhurdur on numaradır bak o yönden daha üstüne yapanı görmedim :))Bayılırım höşmerime :)
Kızlar menümü yazayım
kollontai
sabah
1 dilim tam buğday
sürme peynir
3 zeytin
ara
yeşil çay
öğlen
1 haşlanmış patates
1 kepçe yayla çorbası
ara
1 light sütlü nescafe
eti form yaban mersinli 129 cal.
ara
1 orta şekerli türk kahvesi
akşam
yarım kepçe yeşil mercimek
haşlanmış yumurtalı papates salatası
yeşil salata
su şu an 2,5 lt daha içerim
spor geç saatte yapıcam
çok güzel canım menünkollontai ycfa ebrusonmez
Sabah limonlu ılık su + 50 atlama
Kahvalti:
2 yk yulaf
1 sb light süt
1 küçük muz
Bu malzemeleri rondoda cekip smoothie gibi yaptim, icine de 1 tk nescafe koydum cok guzel oldu.
1 ceviz
Ogle:
1 kase ezogelin corbasi
1 tabak sebzeli tavuk
1 kase salata
Ara:
Yarim ayva, yarim kirmizi elma ve tarcindan yaptigim tatli (icinde baska bir sey yok)
Aksam:
1 kase ezogelin corbasi
1 tabak yesil mercimek yemegi
1 kase yogurt
Salata
2 kupa yesil cay, yarim kupa filtre kahve ve 1 fincan sade Turk kahvesi ictim.
Su: 2,5 lt
Spor: yarim saat yuruyus
Yatmadan once de dunku basen hareketlerini, squat ve ip atlama yapmak istiyorum. Sayilarini yapinca yazarim.
hayır suyu süzünce normal oluyor tutsun yeter biliyosun maya zehirli bir madde peynir yiyip zehirlenenler bile var 5 kiloya 1 çay kaşığıkaç kiloluk tencerede yapıyosun canım ben 20 kilo süt alıyorum 5 li düdüklülerim var onlarda mayalıyorum maya 1 yk kaşığı kullanıyorum valla 10 yıldır yaparım annemde yapar ondan yani.. bir deniyim seninkisi gibi.. ama yumuşak olmaz mı ?
peki öyle deniyim bu hafta bide :))hayır suyu süzünce normal oluyor tutsun yeter biliyosun maya zehirli bir madde peynir yiyip zehirlenenler bile var 5 kiloya 1 çay kaşığı
onuda biliyorum şekerim höşmerimden biraz değişik ama ikiside çok güzel sonuçta ikiside taze pynirden oluyor höşmerimde peynirin suyunu süzmüyorsun helvada biraz süzüyorsun ne dicem ben boşuna bu kilolara çıkmadım:)çanakkaleninde peynir helvası meşhurdur on numaradır bak o yönden daha üstüne yapanı görmedim :))
bende çokta güzel yaparım şekerim:)Bayılırım höşmerime :)
Al benden de o kadar. Daha yarin icin yemek yapacagimayy benim gözlerim kapanıyo her an uyuyabilirim
Cok iyi canim masallah :)kollontai , @btlbetul bugünkü menüm..
sabah kalkınca limonlu ılık suyumu içtim 100 ip atladım
kahvaltı :
5 ızgara köfte
1 dilim kepek ekmeği
1 fincan şekersiz çay
ara 1 fincan türk kahvesi sade
öğlen 5 yk pırasa 1 kase yoğurt ev yapımı
akşam 1 kase yoğurt 1 salatalık
3 lt su içtim,
sporum: 300 ip atlama ,2 mil,30 yarım mekik
mutfak dolaplarına giriştim, evi sildim süpürdüm ama bildiğiniz bittim adım atıcak halim kalmadı 0 enerji
Valla insallah cumaya eksilerle girerim. Regl bekledigim icin icimde bi korku yok degilçok güzel canım menün
ayy evet höşmerimide severim ama hazır kutularda marketlerde satılanı değil taze yapılacak sıcak sıcak ayy kızım yaa akşam akşam tatlı denirmi valla yoıldan çıkarıcan beni dur ben kendime yeşil çay yapıyım .. tamam yok tatlı matlı biz zayıflıycazzzonuda biliyorum şekerim höşmerimden biraz değişik ama ikiside çok güzel sonuçta ikiside taze pynirden oluyor höşmerimde peynirin suyunu süzmüyorsun helvada biraz süzüyorsun ne dicem ben boşuna bu kilolara çıkmadım:)
uyan kız ne uykusu gece daha yeni başlıyorayy benim gözlerim kapanıyo her an uyuyabilirim
ben reglim ama vermişim canım merak etme verirsinAl benden de o kadar. Daha yarin icin yemek yapacagim
Cok iyi canim masallah :)
Valla insallah cumaya eksilerle girerim. Regl bekledigim icin icimde bi korku yok degil
ben adama dışarda ye gel dedimAl benden de o kadar. Daha yarin icin yemek yapacagim
Cok iyi canim masallah :)
Valla insallah cumaya eksilerle girerim. Regl bekledigim icin icimde bi korku yok degil
Insallah ya, goguslerim falan baya şiş gibi hissediyorum, şiş hissedince de sanki balon olmusum da artı cikacakmisim gibi geliyorben reglim ama vermişim canım merak etme verirsin
Ya biz de iki aksamdir okuldaki yurdun yemekhanesinden yiyoruz, artik evde yiyelim dedik. Ama o kadar yogun geciyor ki gunlerim eve bitap sekilde geliyorumben adama dışarda ye gel dedimyapamıycam bugün yemek ..evde yiycem dersede çay kahvaltısı ..
ben arada severim öyle akşamda kahvaltı türü:)ben adama dışarda ye gel dedimyapamıycam bugün yemek ..evde yiycem dersede çay kahvaltısı ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?