- 7 Ocak 2016
- 1.990
- 4.463
- 48
- 35
- Konu Sahibi Cherry Mom
-
- #169.121
Evet tatlim kiyafet alsam bu kadar sevinmezdimKiz senden korkulur haa, unutmamis da bak
Evet, simit en sevdigim
Ne guzel canim eski kiyafetlere girebilmek en buyuk ödül zaten
Ins tatlimaferin sana darısı bizim başımıza
:))) ayy ne guldum ya ins zayiflada bidaha almazsin insaklıma annemin nişanlığını bana giydirmeye çalıştıkları zaman geldi 9 yaşındaydım ve sırtı tamamen açıktı kapanmıyodukadıncağızın iki katıymışım .. onun 16 yaşında giydiği kıyafet üstelik !!! ben 9 yaşında ..
süt kaynatılmıcak
burda 5 litre süte ılık hale getiriliyor sıcak olmıcak gayet ılık serçe parmağımız sıcaklık hissedicek kadar peynir mayası yarım bardak ılık suyun içine dolu 1 çay kaşığı koyup bir güzel karıştırıyoruz ki maya çözünsün ondan sonra süte döküp karıştırıp kapatıp üstünü sarıyoruz yoğurt mayalar gibi 2 3 saat sonra açıp bakıyoruz tutmuş olur karıştırıp peyniri kırıyoruz bir güzel ondan sonra hemen ocağın üstüne alıp biraz ısıtıyoruz bu arada karıştırıyor yine çok ısıtmıyoruz ılıcık oldumu yeter peynir toplanıyor ısıtınca sonra süzgecin üstüne tülbent gibi vir bez koyup peyniri döküyoruz çok sıkmıyoruz bağlayıp bir yere asıyoruz güneş görmicek suyu süzünce 2 saat sonra gibi alıyoruz etrafına tuz bulayıp dolapta 2 3 gün bekletip yiyiyoruz bide peynirden çıkan suyu kaynatınca lor oluyor burda böyle yapıyoruz tabi normal peynir mayası ile yapıyoruz senin dediğin mayayı bilmiyorum belkide aynısıdır ben çok yaparım buranın höşmerimi meşhurdur taze peynir ile yapılır çok yaparım:)
kızlar her iki tarifi de deneyeceğim ama siz evde peynir yapımı diyr bir konu açsanız ne güzel olur şimdi cepteyim kaydedemedim yarın işe gidince yazıp çıktısını alcam bi de maya ne kullanıyorsunuzbende canım stü senin dedğin gibi ılıkkken mayalıyorum sonra süt çendilim var onda süzüyorum suyunu gene tencere de bekletiyorum suyu süzüldüğü zaman büyük bir tepsiye koyup dilimliyorum yumuruk büyüklüğünde üstüne tuz koyup bekletiyorum sonra onu cam kavanozum var ona yerleştiriyorum suyunuda döküyorum tuzlu suyu.. üstünede taş koyuyorum azıcık sert olsun diye güneş görmeyen yerde bekletiyorum.. o çendile koyarken süzülen suyuda lor yaparım.. hatta biz tenekeye basar depoya koyarız peyniri 8 ay sonra al sana ezine peyniri
canım hatırlamıyorum doğal maya diye nette satılıyor ordan alıp o tarife göre yapmıştımmayayı ne kadar koydunuz kaptanım ben 5 kiloluk tenzereye bir yk kaşığı silme maya koyarım .. kaynatmayın sütü ..
canım sende azimli olup vereceksinoluyo canım an geliyo hissettiriyolar o zaman üzülüyo insan işte
benim eşimde en son alışverişe gittiğimde bir laf demişti bidaha gitmedim onunla alışverişe ..hala aklıma geldikçe üzülürüm '' ne zaman seninle normal bir alışveriş günümüz olacak ,bir mağzadan da elimiz boş çıkmayallım '' demişti.. .. şuan bana birşey demiyor ama bildirim günlerimi sıkı tutuyor sabah kaldırıyor doğru beraber tartı başına .. menülerimi yazıp yazmadığımıda soruyor.. kim bilir adamın içinden neler geçiyor
inşallah canım :):))) ayy ne guldum ya ins zayiflada bidaha almazsin ins
Cok koru oluyo ya bende esimle bayadir cikmadim alisverise oda bana seninle onceden alisverise gekdigimizde ne giyersen heosine al diyodum simdi hicbirisini al diyemiyorum demisti cok uzulmustum ama diyete baslamamistimoluyo canım an geliyo hissettiriyolar o zaman üzülüyo insan işte
benim eşimde en son alışverişe gittiğimde bir laf demişti bidaha gitmedim onunla alışverişe ..hala aklıma geldikçe üzülürüm '' ne zaman seninle normal bir alışveriş günümüz olacak ,bir mağzadan da elimiz boş çıkmayallım '' demişti.. .. şuan bana birşey demiyor ama bildirim günlerimi sıkı tutuyor sabah kaldırıyor doğru beraber tartı başına .. menülerimi yazıp yazmadığımıda soruyor.. kim bilir adamın içinden neler geçiyor
inşallah canım bırakmak yok zaten yazın denize gidebilmek istiyorum.. bikinide falan gözüm yok denize gitmeye yüzüm olsun yeter :))kızlar her iki tarifi de deneyeceğim ama siz evde peynir yapımı diyr bir konu açsanız ne güzel olur şimdi cepteyim kaydedemedim yarın işe gidince yazıp çıktısını alcam bi de maya ne kullanıyorsunuz
canım hatırlamıyorum doğal maya diye nette satılıyor ordan alıp o tarife göre yapmıştım
canım sende azimli olup vereceksin
mesela ben 95 le doğuma girdim doğumdan 2 ay sonra 87 idim 1 sene sonrası 75 e indim yazında 65 e inip mezun olmuştum ama işyerinde can sıkıcı olaylar sonucu 74,7 yi görünce başıma dank etti gecen otesi başladım şimdi 71 kg yum regli olmasam daha da inerdim sanırım o kadar niyetliyimki nerdeyse regli döneminde bu kadar spor yapıyorum yediklerime aşırı dikkat ediyorum 4-5 ayda alınmış 8-9 kg yu en kısa sürede verecem
aayy ben öylede diyemem adam beni aldığında inceciktim bende sen yaptın beni böyle diyorum susuyorr:))aynen öyle :) ama ben arada laf sokuyorum tabi adama sanki zayıf aldın beni diyorum susuyo
illa vericek bir cevap buluyoruz bizde az değiliz hee yazık adamlaraaayy ben öylede diyemem adam beni aldığında inceciktim bende sen yaptın beni böyle diyorum susuyorr:))
canım benim maya içip intihar edenler bile var o kadar zehirli yani 1 çay kaşığı yeterli baktın sütün çok 1,5 2 çay kaşığı koy hayatım yinede mayayı önceden yarım su bardağı ılık suda çözdür o zaman sütün içindede güzel dağılır tehlikesi kalmazinşallah canım bırakmak yok zaten yazın denize gidebilmek istiyorum.. bikinide falan gözüm yok denize gitmeye yüzüm olsun yeter :))
tatlım sen 1 çk olanı dene annemden de azar yedim demin..'' kız o kadar maya konulur mu ben de 1 çay kaşığı koyuyorum ''dedi .
valla bana bişey olmadı yaşıyorum hala mucize kurtuluş
nilsub iyi zehirlenmedim kız saol ayda 1 süt alırım yıllardır o şekilde yapıyodum ünv deyken falan demekki tarifi düzgün almamışım :))))))))))))
şaka bi yana iyi enişte ile birlikte hastanelik olmamışınızinşallah canım bırakmak yok zaten yazın denize gidebilmek istiyorum.. bikinide falan gözüm yok denize gitmeye yüzüm olsun yeter :))
tatlım sen 1 çk olanı dene annemden de azar yedim demin..'' kız o kadar maya konulur mu ben de 1 çay kaşığı koyuyorum ''dedi .
valla bana bişey olmadı yaşıyorum hala mucize kurtuluş
nilsub iyi zehirlenmedim kız saol ayda 1 süt alırım yıllardır o şekilde yapıyodum ünv deyken falan demekki tarifi düzgün almamışım :))))))))))))
bende şişede aliyorum kaptanım doğal maya diye bişey yok peynir mayası diyince markaları farklı olsada içeriği aynı belkide mayanızdan tutmuyor peyniriniztoplight kaptanım hazır satılan herhangi bir maya olur ben mavi kutuda olan maya var ondan alıyorum bitti gene alıcam çeker resmini koyarım bu hafta ..
peki söz dinlerimcanım benim maya içip intihar edenler bile var o kadar zehirli yani 1 çay kaşığı yeterli baktın sütün çok 1,5 2 çay kaşığı koy hayatım yinede mayayı önceden yarım su bardağı ılık suda çözdür o zaman sütün içindede güzel dağılır tehlikesi kalmaz
Patates rejimini gördüm ama niyetim o değildi sadece denk geldi :) bu arada patates rejimi de haftada 5 kilo diyor ama ben korkuyorum öyle rejimlerdenpatates rejimi yapıyosun sanırım canım öyleyse gayett güzel bir menü
çok güzel canım menün
yok canım bişe olmadıysa yedir atma yazıkpeki söz dinlerim
beni bırak adamı da zehirliyecektim o peynirleri yedirmiyim ... bari cumartesi süt alacaktım yeni yapıyım.. :)))
ben inanmıyorum patates çok nişastalı yani karbonhidratlı nasıl kilo verdirikiPatates rejimini gördüm ama niyetim o değildi sadece denk geldi :) bu arada patates rejimi de haftada 5 kilo diyor ama ben korkuyorum öyle rejimlerden
Full karbonhidrat alıyorsun başka bişey yemiyorsun, karbonhidrat diyeti de var mesela günde 40 karbonhidrat sayıyorsun diğer herşey yağlar da dahil serbest. Yani tek gıda oldu mu oluyor bir şekildeben inanmıyorum patates çok nişastalı yani karbonhidratlı nasıl kilo verdiriki
yok tatlım yedirmem sen gene fazla bişey demedin annem resmen çemkirdi ''neee bende yıllardır kızım peynir yapıyo diyorum millete ...o kadar maya konulur mu sakın yemeyin'' dedi :))yok canım bişe olmadıysa yedir atma yazık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?